Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα κι από εμένα..

Εδώ και μερικούς μήνες είμαι κι εγώ κάτοχος ενός Samsung 830 128GB και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος..

post-79241-0-73071300-1352999816.jpg?st=2012-11-19T22%3A07%3A51.0000000Z&se=2012-11-19T23%3A06%3A11.0000000Z&sr=b&sp=r&sig=p2DeuphfuJY6AQTMbPce7ckNsx75te%2FF3XdK3vU4OQ0%3D

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το Wear Leveling Count που δεν έχω καταλάβει καλά τα νούμερα..

Στο SSD Magician μέσω S.M.A.R.T βλέπω σαν value και worst 99 και raw data 5 και στο Hard Disk Sentinel 000.....5

Σε ποιό νούμερο πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ και τι μας δείχνει ακριβώς?:T:

Άρχισε να ανησυχείς αν το Raw data στο Wear Leveling Count περάσει τις 3000... Σε 10+ χρόνια δηλαδή :D

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

αυτή τη στιγμή έχω write speed ~90mb/sec.

Σίγουρα μετά από bios update. Σε ξένα φόρουμ διάβασα οτι κάτι παίζει με τον driver της intel (Ζ68 έχω). Θα παίξω και θα ενημερώσω. (δυστυχώς δεν έχω ούτε για αυτό χρόνο να ασχοληθώ).

Μετα απο τοσο καιρο τελικα το εκανα το Raid μου. :magic:

samraid.jpg

Αλλαξε mobo, ειναι δεινόσαυρος πια! Για μουσειο....

Με 260gb πιασμενα απο τα 465gb διαθεσιμα!

post-478-1416076822,7184_thumb.jpg

post-478-1416076822,748_thumb.jpg

Αλλαξε mobo, ειναι δεινόσαυρος πια! Για μουσειο....

Ασε ρε Ορεστη και να παρω την κομμενη μητρικη σου επειδη εχεις 1000 read;

Εδω με τον δεινοσαυρο μου θα την παλεψουμε μεχρι τελικης πτωσεως :nono:

Χοντρό πρόβλημα...

Έχω μητρική Asrock extreme4 gen3.

Ενώ στην αρχή ήταν όλα οκ, μέσα στα πλαίσια, τώρα αντιμετωπίζω "χοντρό" πρόβλημα.

Τα νούμερα μου είναι πολύ χαμηλά. Στο write βασικά.

Η μόνες αλλαγές που έγιναν είναι ένα bios update της μητρικής (και δεν μπορώ να επανέλθω στην προηγούμενη έκδοση) και μια προσθήκη ενός μηχανικού.

Έχω δοκιμάσει:

Αλλαγή καλωδίου

Αλλαγή θύρας (sata2)

Αλλαγή drivers (intel, microsoft)

Αλλαγή ελεγκτή (τον κούμπωσα σε marvell)

Έκανα ένα bios update τις προάλλες

To πρόβλημα παραμένει...

Περίπου τα ίδια νούμερα παίρνω και με το crystaldiskmark, και με το magician.

Καμμιά φορά με το crystaldisk μπορεί να μου δείξει και 250mb/sec εγγραφή.

Τι άλλο να δοκιμάσω; (εκτός από firmware update που θέλω να το αποφύγω αυτή τη στιγμή - αφήστε που δεν πιστεύω ότι μπορεί να φταίει αυτό).

Ή είμαι ένας από τους ελάχιστους με προβληματικό 830;

Χοντρό πρόβλημα...

Έχω μητρική Asrock extreme4 gen3.

Ενώ στην αρχή ήταν όλα οκ, μέσα στα πλαίσια, τώρα αντιμετωπίζω "χοντρό" πρόβλημα.

Τα νούμερα μου είναι πολύ χαμηλά. Στο write βασικά.

Η μόνες αλλαγές που έγιναν είναι ένα bios update της μητρικής (και δεν μπορώ να επανέλθω στην προηγούμενη έκδοση) και μια προσθήκη ενός μηχανικού.

Έχω δοκιμάσει:

Αλλαγή καλωδίου

Αλλαγή θύρας (sata2)

Αλλαγή drivers (intel, microsoft)

Αλλαγή ελεγκτή (τον κούμπωσα σε marvell)

Έκανα ένα bios update τις προάλλες

To πρόβλημα παραμένει...

Περίπου τα ίδια νούμερα παίρνω και με το crystaldiskmark, και με το magician.

Καμμιά φορά με το crystaldisk μπορεί να μου δείξει και 250mb/sec εγγραφή.

Τι άλλο να δοκιμάσω; (εκτός από firmware update που θέλω να το αποφύγω αυτή τη στιγμή - αφήστε που δεν πιστεύω ότι μπορεί να φταίει αυτό).

Ή είμαι ένας από τους ελάχιστους με προβληματικό 830;

πες και τα υπολοιπα οχι μονο το seq...

εισαι AHCI ή το ξεχασες IDE μετα απο το bios update?

Για αρχή βάλε drivers. Είσαι με microsoft.

Κατέβασε από εδώ τους τελευταίους

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=21852

Όπως είπε και ο iceblade παρακάτω βάλε και το τελευταίο firmware για το drive σου.

Και ΣΤΑΜΑΤΑ να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι AS SSD και CrystalDiskMark. Δεν είναι για χόρταση. Ακόμα και να τρέχεις όμως καμιά φορά, δεν χρειάζεται να το βάζεις να κάνει repeat 7 ΦΟΡΕΣ!!!! και μάλιστα με 4GB file. Και 2 αρκούν με 1000ΜΒ. Ξέρεις πόσες ΑΣΚΟΠΕΣ εγγραφές κάνεις στο drive; Πως ακριβώς να προλάβει να συνέλθει μετά;

Μερικά screenshots.

Υπόψη οτι και το magician μου βγάζει περίπου τα νούμερα το AS SSD.

προτάσεις δεκτές!

στο bios το έχω AHCI!

Μια χαρά είσαι, σταμάτα να καις άσκοπα P/E cycles στο drive σου με τα συνεχόμενα test, βάλε το τελευταίο firmware CXM03B1Q, και απόλαυσε τον SSD σου.

Για να καταλάβεις πόσο άκυρο είναι αυτό που κάνεις έτρεξα τα ίδια τεστ που έκανες για να δεις τις επιδόσεις:

Πριν την εκτέλεση τριών CrystalDiskMark με test file στα 4GB και ενός AS SSD Benchmark:

73050b75d21a7651.jpg

Μετά την εκτέλεση των τριών CrystalDiskMark με test file 4GB και ενός AS SSD Benchmark:

73050b75d21bb2bc.jpg

Για 4 τεστ γράφτηκαν στο drive 170GB δεδομένων ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, δηλαδή μιάμιση φορά το drive σου

Εντάξει ρε παιδιά, όταν έκανα τα τεστ ΗΞΕΡΑ ότι γράφω επάνω. Τα έκανα για αποφυγή στατιστικού λάθους και για να σας δώσω καλύτερη εικόνα. Δεν είμεθα και ντιπ άσχετοι :). jax δε χρειαζόταν να φάς κι εσύ το δίσκο σου, για κάτι το οποίο έκανα εν γνώση μου. :) cool!

Στο θέμα μας, πριν τους βγάλω είχα τους drivers της Intel. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια. (εάν όντως ήταν θέμα drivers, δε θα είχα πρόβλημα και στο read; )

Θα τους ξαναβάλω και θα περάσω firmware. Το θέμα έιναι ότι ο δίσκος είναι οκ; Τα 40-80 MB/sec εγγραφή είναι λογικά;

Εντάξει ρε παιδιά, όταν έκανα τα τεστ ΗΞΕΡΑ ότι γράφω επάνω. Τα έκανα για αποφυγή στατιστικού λάθους και για να σας δώσω καλύτερη εικόνα. Δεν είμεθα και ντιπ άσχετοι :). jax δε χρειαζόταν να φάς κι εσύ το δίσκο σου, για κάτι το οποίο έκανα εν γνώση μου. :) cool!

Στο θέμα μας, πριν τους βγάλω είχα τους drivers της Intel. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια. (εάν όντως ήταν θέμα drivers, δε θα είχα πρόβλημα και στο read; )

Θα τους ξαναβάλω και θα περάσω firmware. Το θέμα έιναι ότι ο δίσκος είναι οκ; Τα 40-80 MB/sec εγγραφή είναι λογικά;

Samsung SSD 830 128, firm: CXM03B1Q, windows drivers (microsoft), χωρίς λειτουργικό πάνω

cdmd.png

Καλά είσαι

Μπορεί κανείς να εξηγήσει που οφείλονται οι διαφορές στο access time μεταξύ των Samsung 830 128GB;

Βλέπω διακυμάνσεις από 0.050 εως 0,160. Τώρα κοίταγα και τον δικό μου και έχει ανέβει από 0.084 σε κοντά στα 0,1

• 2 weeks later...

Καλησπέρα στην παρέα και συγγνώμη άν έχει ξανααναφερθεί το θέμα...

Όταν ανοίγω το ssd magician στα windows 8 κολλάει ο υπολογιστής και επανέρχεται μόνο με hard reset. Να σημειώσω ότι έχω κάνει windows 7 compatibility mode και το τρέχω σαν administrator. Το πρόγραμμα δούλευε κανονικά στα windows 7.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.