Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Ευχαριστώ παίδες,όλα πήγαν ρολόι τελικά.:T:

Ακολούθησα τον οδηγό του jaco με clonezila.

Δεν είχε πρόβλημα με το allign ευτυχώς.

Εδώ είναι και τα νούμερα που δίνει με τους 10.6.0.1002 (p67 chipset έχω).

samsung-830-128gb-ass-bench-7948.jpg

samsung-830-128gb-7947.jpg

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Πρόβλημααααα!

Έβαλα τον 64άρη στο pc μιας φίλης.. (φρέσκα όλα τα αντικείμενα)

Τα bios λένε Ahci mode on, το magician τα ίδια, στο AS ssd bench. όχι...!

Mobo = Asrock fm2a75m-dgs με τον Α10-5800Κ πάνω.

post-4805-1416076774,1413_thumb.jpg

Το AS SSD είναι σωστό. Φαίνεται και από τα νούμερά σου στο 4K-64Through Read το οποίο είναι πολύ χαμηλά.

Ναι και γω αυτό βλέπω..αλλά γιατί ?

Τα άλλα 2 μου τα λένε αλλιώς.

έκανα εγκατάσταση από εδώ το 1ο AMD Chipset Drivers... @@ κατάφερα.

AMD Chipset Drivers

Αυτό εδώ έχει κάμια σχέση ή τζάμπα δοκιμάζω?

Αλλιώς, σκεφτόμουν να το γυρίσω σε ide, ένα boot οκ, και μετά το γυρνάω σε ahci mode, με τη μόνη συσκευή πάνω τον SSD

Τελικά βρήκα τι έφταιγε ... ήταν μια έξτρα επιλογή μέσα στα bios που επέτρεπε να είναι και IDE όταν έχεις επιλέξει Ahci.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα.

post-4805-1416076774,7696_thumb.jpg

Εκτός απο το πρόγραμμα που μας δίνει το CD,τί αλλο πρέπεπει να εγκαταστήσω ?\

Ορίστε και ενα CrystalDisk Mark

fA33f.png

Ναι και γω αυτό βλέπω..αλλά γιατί ?

Τα άλλα 2 μου τα λένε αλλιώς.

έκανα εγκατάσταση από εδώ το 1ο AMD Chipset Drivers... @@ κατάφερα.

AMD Chipset Drivers

Αυτό εδώ έχει κάμια σχέση ή τζάμπα δοκιμάζω?

Αλλιώς, σκεφτόμουν να το γυρίσω σε ide, ένα boot οκ, και μετά το γυρνάω σε ahci mode, με τη μόνη συσκευή πάνω τον SSD

Τελικά βρήκα τι έφταιγε ... ήταν μια έξτρα επιλογή μέσα στα bios που επέτρεπε να είναι και IDE όταν έχεις επιλέξει Ahci.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα.

Περιμενω τον ιδιο δισκο στην ιδια μητρικη, θα ηθελα να εγραφες τι αλλαγες θελει το BIOS για να δουλεψει σωστα απο την αρχη.

Εχω μια κακη εμπειρια αλλαγης απο ahci σε ide και αναποδα με δισκο που ειχε ηδη μεσα εγκατεστημενο λειτουργικο και εβγαζε συνεχως μπλε οθονες. Ας μην τα περασω ξανα.

Περιμενω τον ιδιο δισκο στην ιδια μητρικη, θα ηθελα να εγραφες τι αλλαγες θελει το BIOS για να δουλεψει σωστα απο την αρχη.

Εχω μια κακη εμπειρια αλλαγης απο ahci σε ide και αναποδα με δισκο που ειχε ηδη μεσα εγκατεστημενο λειτουργικο και εβγαζε συνεχως μπλε οθονες. Ας μην τα περασω ξανα.

φίλε μου δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο.έχει και πάρα πολύ ωραίο και εύχρηστο μενού.

Πρώτα πρώτα έκανα update του bios μέσω ιντερνετ,από τα bios μέσα.τα έκανε όλα μόνα του.

Μετά πας tools νομίζω, πατάς disk configutation ή κάτι παρόμοιο.

Εμένα μου είχε ενεργοποιημένη την επιλογή AHCI , αλλά 2 γραμμές πιο κάτω έχει μια επιλογή που όταν έχεις ahci να μπορείς ναι συνδέεσαι και με IDE. απλά κάντο disable και είσαι οκ.

Έκανα εγκατάσταση και τα ahci της AMd από τις σελίδες που παραθέτω και πιο πάνω.

Στο ίδιο μενού στα bios λέει amd Ahci enable/disable..

Διαλέγεις και πέρνεις.

Εγώ απλά δεν είδα την επιλογή με το να τρέχει και IDE και παιδεύτηκα λίγο αλλά μετά κομπλέ. Φυσάει το σύστημα!

Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν μου δείνει και τα 256GB αλλα αντί αφτού 237 ?

γιατί ακολουθεί την κλασσική τακτική όλων των εταιρείων...

1GB=1.000.000 bytes ενώ

1GB=1.024.000 bytes

εξ ου και η διαφορά στο μέγεθος

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] ή οποιος αλλος γνωριζει: Γραφτηκε οτι υπαρχει πλεον υποστηριξη του trim και στο raid0 αυτο ισχυει για το Χ58 ή μονο στις καινουργιες πλατφορμες;

Αν ισχυει τι πρεπε να κανουμε;

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] ή οποιος αλλος γνωριζει: Γραφτηκε οτι υπαρχει πλεον υποστηριξη του trim και στο raid0 αυτο ισχυει για το Χ58 ή μονο στις καινουργιες πλατφορμες;

Αν ισχυει τι πρεπε να κανουμε;

Αν θυμάμαι καλά, αυτό ισχύει μόνο για τις νέες μητρικές με το Ζ77.

Όσο για το τι πρέπει να κάνουμε => να πάρουμε μητρικές με Ζ77 :hehe:

Οι νεοι 840 ειναι ποιό αργοι απο τον 830 λεει εδω

Samsung's 840 Series SSD reviewed - The Tech Report - Page 12

Conclusions

Those expecting the Samsung 840 Series to be a true successor to the 830 Series will no doubt be disappointed. The new drive is slower than its predecessor overall and quite sluggish with both sequential and random writes. Samsung's use of TLC memory is almost certainly to blame for the slower write performance, but the firm hasn't bet the farm on triple-stuffed NAND. The 840 Pro is the true follow-up to the 830 Series, and it features MLC chips with two bits per cell. Of course, the Pro also costs 50% more than the 840 Series. Clearly, it's a different class of drive.

Οι μετρήσεις είναι από έναν Acer Aspire 8920 μιας φίλης, με Intel ICH8 επάνω,φρέσκια εγκατάσταση και νέος ssd εχοντας κάνει και διάφορα tweak που βρήκα και εδώ:

post-11576-1416076813,2438_thumb.jpg

post-11576-1416076813,3377_thumb.jpg

Επρεπε να μεταβω σε X79 για να δω τετοια νουμερα ....χαχαχα

Χωρις καν ενα Secure Erase ...με ενα απλο format και εγκατασταση Win7 .....

post-981-1416076814,8434_thumb.png

Καλησπέρα στην παρέα κι από εμένα..

Εδώ και μερικούς μήνες είμαι κι εγώ κάτοχος ενός Samsung 830 128GB και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος..

post-79241-0-73071300-1352999816.jpg?st=2012-11-19T22%3A07%3A51.0000000Z&se=2012-11-19T23%3A06%3A11.0000000Z&sr=b&sp=r&sig=p2DeuphfuJY6AQTMbPce7ckNsx75te%2FF3XdK3vU4OQ0%3D

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το Wear Leveling Count που δεν έχω καταλάβει καλά τα νούμερα..

Στο SSD Magician μέσω S.M.A.R.T βλέπω σαν value και worst 99 και raw data 5 και στο Hard Disk Sentinel 000.....5

Σε ποιό νούμερο πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ και τι μας δείχνει ακριβώς?:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.