Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Τι εννοάς; Μια χαρά είναι τα νούμερα σου, το qm57 σε sata2 παίζει...

...εκτός άμα βάζουν και extra controllers στα laptop δηλαδή...

Συγνώμη αλλά τι εννοείς. Είχα την εντύπωση ότι ειναι συνδεμένο σε SATA3. Στο HD Sentinel μου έγραφε "περιβάλλον διεπαφής SATA3".

Λάθος κατάλαβα?

Δεν έχουν ακόμη SΑΤΑ3 τα laptop- ια?

post-26897-1416076696,1419_thumb.jpg

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Δε ξέρω που το βρήκε το sata3. Το laptop σου -λογικά- παίζει με qm57 chipset που δεν έχει sata3.

i5-520M δεν έχει πάνω; Από sb και πάνω μπήκε το sata3 στο παιχνίδι. Τώρα δε ξέρω τι να σου πω παραπάνω, αλλά τα νούμερα σου είναι sata2 καρφί.

To CrystalDiskInfo όπως και το HD Sentinel Pro αναφέρονται στη διεπαφή του SSD και όχι στην επικοινωνία SSD με SATA θύρας.

EDIT

Τα laptop-ια έχουν. Το δικό σου δεν έχει επειδή είναι παλιό.
Δε ξέρω που το βρήκε το sata3. Το laptop σου -λογικά- παίζει με qm57 chipset που δεν έχει sata3.

i5-520M δεν έχει πάνω; Από sb και πάνω μπήκε το sata3 στο παιχνίδι. Τώρα δε ξέρω τι να σου πω παραπάνω, αλλά τα νούμερα σου είναι sata2 καρφί.

Παιδιά δεν αντιλέγω. Που μπορώ να τσεκάρω αν έχω το qm57 chipset?

Nαι ο i5-520 είναι.

Να και το screenshot που με ξεγέλασε και λέει ότι υποστηρίζει sata3

To Βρήκα. Πράγματι είναι το QM57 Chipset.

Παρόλο που το HD Sentinel λέει οτι υποστηρίζει SATA 3

Eυχαριστώ παιδιά, Εδω ισχύει αυτό που λένε: "Μου ανοίξατε τα μάτια"

post-26897-1416076696,3614_thumb.jpg

Έτσι όπως έβαλες την εικόνα δεν φαίνεται τίποτα.

Ανέβασέ την αλλού και βάλε το λίνκ, ή βάλε το κανονικό μέγεθος. Θα την κάνει resize.

To Health έλεγξε το με το Samsung Magician.

Μπορεί κάποιος να κάνει μια μετάφραση στο τι βλέπουμε? Ποιο πρόγραμμα να λάβω υπόψιν?

830e.jpg

Έχεις κάποια reallocated sectors. Αυτό από μόνο του δε σημαίνει και πολλά. Αν ο αριθμός παραμείνει λίγο πολύ σταθερός τότε όλα ΟΚ. Αν παρατηρήσεις όμως ότι συνεχώς αυξάνει συστηματικά τότε ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Γενικά τον δείκτη Health σε προγράμματα από SMART values σε SSD, προς το παρόν δεν είναι για να τον παίρνουμε πολύ στα σοβαρά.

Ευχαριστώ! Ίσως δημιουργήθηκαν επειδη το OS περάστηκε με cloning? Με secure erase και νεα windows θα ερθει στα ισια του? Αν και ρητορικα ρωταω, δν εχω την υπομονη τωρα να στησω το Pc απο την αρχη..

Ζαχο στο Magician δεν βρηκα καπου ενδειξη για health status!

Ευχαριστώ! Ίσως δημιουργήθηκαν επειδη το OS περάστηκε με cloning? Με secure erase και νεα windows θα ερθει στα ισια του? Αν και ρητορικα ρωταω, δν εχω την υπομονη τωρα να στησω το Pc απο την αρχη..

Ζαχο στο Magician δεν βρηκα καπου ενδειξη για health status!

Δε χρειάζεται τίποτα για να "έρθει τα ίσια του" γιατί δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ο αριθμός των reallocated sectors δεν πρόκειται να μειωθεί. Ο δίσκος δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Απλά έχε λίγο το νου σου αν αυτός ο αριθμός αρχίζει να αυξάνεται συστηματικά, αν μείνει λίγο πολύ σταθερός (το πιο πιθανό) δεν έχεις κάποιο πρόβλημα.

Έχεις κάποια reallocated sectors.

Τι κάποια? Κάποια λέμε στα 5,10,50,100. Στα 20.480 δεν λέμε κάποια... Εγω θα τον πήγαινα πίσω, δεν νομίζω να μην στον αλλάξουν.

Τι κάποια? Κάποια λέμε στα 5,10,50,100. Στα 20.480 δεν λέμε κάποια... Εγω θα τον πήγαινα πίσω, δεν νομίζω να μην στον αλλάξουν.

Το συμπέρασμα ότι 20.480 είναι πολλά πως ακριβώς βγαίνει; Ένας λόγος που οι SSD είναι over provisioned είναι και αυτός, γιατί τα reallocations γίνονται στον extra χώρο λόγω ότι η NAND μπορεί να μην είναι 100% τέλεια. Αυτό δε σημαίνει ότι ο δίσκος έχει πρόβλημα και είναι normal κατάσταση. Ο άλλος εδώ του έβγαλε είχε 8192 (τον ξέσκισε βέβαια) και έγραψε επιπλέον 4PB από τότε :D. Αν από το μέρος που τον πήρες έχει την παραμικρή ιδέα από SSD δε θα στον αλλάξουν (και καλά θα κάνουν γιατί δεν έχει κάποιο πρόβλημα). Τα reallocated events σε SSD δεν είναι ίδια φάση με τους HDD που όταν άρχισαν να βγαίνουν συνήθως σήμαινε ότι ο σκληρός πήρε την κάτω βόλτα.

Αν το νούμερο αρχίζει και αυξάνει συστηματικά τότε σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Το συμπέρασμα ότι 20.480 είναι πολλά πως ακριβώς βγαίνει;

Εσένα σου φαινονται λίγα?

Ένας λόγος που οι SSD είναι over provisioned είναι και αυτός, γιατί τα reallocations γίνονται στον extra χώρο λόγω ότι η NAND μπορεί να μην είναι 100% τέλεια.

Γιατί στους hdd που νομίζεις ότι γίνονται? Οταν το smart σου βγαζει bad sector ενω στο chkdsk φαίνεται οκ. Παραπανω χώρο έχουν και οι hdd και εκει γίνεται remap τα bad sector .

Αυτό δε σημαίνει ότι ο δίσκος έχει πρόβλημα και είναι normal κατάσταση.

Φυσικά και έχει πρόβλημα απλώς δεν έχει φτάσει στον αριθμό που καλύπτεται απο την εγγύηση που έχει βάλει ο κατασκευαστής. Στο 99% των περιπτώσεων θα του τον αλλάξουν, ειδικά απο τη στιγμή που πρόκειται για καινούριο δίσκο. Και απο τη στιγμή που μπορεί να του τον αλλάξουν δεν βρίσκω τον λόγο να κάθεται με έναν τέτοιο δίσκο.

Ο άλλος εδώ του έβγαλε είχε 8192 (τον ξέσκισε βέβαια) και έγραψε επιπλέον 4PB από τότε :D.

Φαντάσου λοιπον με τι handicap ξεκινάει σε σχέση με έναν δίσκο που δεν θα χε κατασκευαστικό πρόβλημα, γιατι προφανώς αυτοι οι bad sectors δεν προήλθαν απο τη χρήση και τη φθορά αλλά απο κατασκευαστικό πρόβλημα κάποιας nand

Αν από το μέρος που τον πήρες έχει την παραμικρή ιδέα από SSD δε θα στον αλλάξουν

Για αυτό έβαλα 99%, και επιπλεον περισσοτερη σχέση με τον αν θα θέλει το κατάστημα να στο αλλάξει ή αν θα ψάξει χιλιες δυο δικαιολογίες. Μπορεί πάντως να απευθυνθεί και στη samsung για rma. Φαντάζομαι περισσότερο τους ενδιαφέρει ένας ικανοποιημένος πελάτης παρά κάποι τεχνικοι όροι της εγγύησης , ειδικά μάλιστα αφου δεν προηλθε απο φθορά τους χρήστη αλλα απο κατασκευαστικό λάθος

(και καλά θα κάνουν γιατί δεν έχει κάποιο πρόβλημα).

Προτείνω τότε αν έχεις και συ εναν να τους ανταλλάξτε, ή μη μου πεις ότι αν τον πουλούσε θα τον αγόραζες?

[MENTION=9897]Eddie[/MENTION]

Κοίτα 20.000 για καρπούζια είναι πολλά, για reallocated sectors θα σε γελάσω :D Επίσης οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή. Σε Samsung ο αριθμός των reallocated sectors δεν είναι συγκρίσιμος με τον ίδιο αριθμό πχ σε Crucial SSD

Ναι ξεκινάει με handicap θα γράψει μόνο 4PB αντί για 5. :D

Παιδια αξιζει να παρω τωρα τον 128αρη απο το πλαισιο στα 100 ευρω ή να περιμενω να ερθει Ελλαδα ο 840 μπας και πεσει η τιμη του??

Η τιμη του 840 θα πεσει, αλλα ποτε θα πεσει ειναι το θεμα.

Εαν εχεις ταβανι το 100αρικο τοτε πηγενε για τον 830.

Έχω μια p5q με ICH10R sata 2.

Έχει νόημα η αγορά ενός 830 128gb ή ούτε καν;

Επίσης ο 256gb είναι πιο γρήγορος; Προφανώς σε εμένα θα τερματίζει ο 128γβ έτσι κι αλλιώς, απλά να ξέρω. :p

εχεις ηδη ssd αν ναι αστο αν οχι τι ακριβως σκεφτεσαι ;

Οχι δεν εχω ξαναχρησιμοποιήσει SSD.

Πάνω στον controller είναι και 2 hard disks χωρίς raid.

Για το λειτουργικό, προγράμματα και τα most played games τον θέλω.

O current δίσκος του λειτουργικού μου είναι seagate barracuda 7200.11 και ενας WD green για storage.

Χαλάω άπειρες ώρες στο pc οπότε δεν τίθεται θέμα αν αξίζει σαν αγορά γενικά.

Το θέμα αν αξίζει συγκεκριμένα στο setup μου ή θα είναι χαραμισμένα λεφτά λόγω πετσοκομένων επιδόσεων.

μα τι λες ;

και με ταχυτητες sata2 ειναι 20 φορες καλυτερα απο το barracuda...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.