Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

φυσιολογικά για IDEΓια να εκμεταλλευτείς την ταχύτητα του SSD πρέπει να ενεργοποιήσεις AHCI.

Και επειδή είδα και το καινούριο screenshot του, να βάλεις και τους drivers για AHCI από την AMD.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Και επειδή είδα και το καινούριο screenshot του, να βάλεις και τους drivers για AHCI από την AMD.

ωχ τωρα μου εβαλες δυσκολα, πως το κάνουμε αυτό;

Μου φαινεται οτι εχω τα χειροτερα νουμερα για SB950 σε 64Thrd και sequential write.

Μαλλον θα δοκιμασω κι αλλα καλωδια:tomato:. Οχι οτι βλεπω κατι σε καθημερινη χρηση, απλα στα bench...

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/samsung-830-ssd-99532-32.html#post1063336984

Όποιος μπορεί και του είναι εύκολο θα ήθελα ένα screenshot από AIDA64 Average Write Access test.

Για να τρέξει το συγκεκριμένο test το drive πρέπει να είναι χωρίς partition (empty).

Ευχαριστώ.

Αλητεία, Αρκουδέηδες. Είμαι ξύπνιος από τις 4:30 λόγω του μικρού κι εκεί που του διάβαζα βιβλία, μου έρχεται email στο κινητό:

ZRndw.png

117 λίρες λέω, καμιά 145 ευρώ, τον κάνω "Add to basket" και μόλις τελειώσω με τον μικρό, θα τσιμπήσω έναν.

Μια ώρα αργότερα, κατεβαίνω στο PC, τσιμπάω την πιστωτική, μπαίνω στην Αμαζόνα και τι βλέπω;

1 item in your basket had a price change

Samsung 256GB 830 SSD SATA 6GBPS 2.5 inch Basic Kit

Previous price £116.99 New price £147.19

Κρίμα γιατί αν το προλάβαινα, το Amazon θα τον έστελνε κανονικά στις 116 λίρες, δεν είναι Πλαίσιο...

Μην το ορκίζεσαι ότι θα στο στέλνανε με την κανονική τιμή. Ποιο πιθανόν να σε στέλνανε ένα απολογητικό mail περί λάθους απο το σύστημα.. Εκτός και αν έχεις προηγούμενη εμπειρία απο παρόμοια κατάσταση τότε πάω πάσο και respect στο Amazon.

Αλλά αν προχωρούσε η παραγγελία σε αυτήν την τιμή και παρήγγελνες μόνο έναν θα ταν αλητεία! έπρεπε να πάρει 2-3 θα τους παίρναμε απο δώ σε μια μέρα.

[ame=http://www.amazon.co.uk/deals-offers-savings/b/ref=cs_top_nav_gb27?ie=UTF8&node=350613011]Amazon.co.uk: Today's Deals[/ame]

3:00 μμ ώρα Ελλάδος

Νέος κάτοχος του 830 128GB κι εγώ..

Να 'μαι λοιπόν με τις απορίες μου..! :)

Μητρική Gigabyte x58a-ud3r.

Fresh install win7 x64 σε AHCI.

Απ' όσο το έψαξα, ο marvell μέχρι τόσο μπορεί να δώσει.

(Σχεδιασμένος για τους πρώτους SSD που κυκλοφόρησαν στο εμπόριο, όχι τόσο καλές κριτικές κτλ..)

Οι drivers που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι τελευταίοι 11.6.0.1030 για τον intel και οι 1.2.0.1020 για τον marvell.

Ποιον να προτιμήσω και γιατί..?

Με τον marvell 9128 chipset (SATA 6Gb/s) έχω:

marvell.png

Και με τον Intel ICH10 (SATA 3Gb/s) έχω:

intelo.png

Εγώ θα προτιμούσα τον "αργότερο" (θεωρητικά) Intel για τα 4Κ και το 30~50% καλύτερο access time.

Στο κάτω κάτω για αυτά τα 2 αγοράζει κανείς SSD και όχι (μόνο) για τα καλύτερα sequential read/writes.

Το πρώτο screenshot γράφει msachi πάντως,

Εγώ θα προτιμούσα τον "αργότερο" (θεωρητικά) Intel για τα 4Κ και το 30~50% καλύτερο access time.

Στο κάτω κάτω για αυτά τα 2 αγοράζει κανείς SSD και όχι (μόνο) για τα καλύτερα sequential read/writes.

Συμφωνώ με το σκεπτικό σου.. ;)

Το πρώτο screenshot γράφει msachi πάντως,

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να γράφει κάτι άλλο,

είναι σίγουρο πάντως οτι τον είχα στον marvell με achi στο συγκεκριμένο ss.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου! :T:

Αγόριααααα

Κάτι τρελό συμβαίνει και δεν καταλαβαίνω τι ...

Σε λάπτοπ φίλου ( toshiba satellite a200-1vn)

εμφανίζει αυτά τα νούμερα.

Έβαλε το magician, είναι σε ahsci

γιατί κάτι δεν μου φαίνεται λογικό για sata2 ?

ssdtest2.jpg

Το έχω δει κι εγώ. Κάνει caching όταν τρέχει το test 4Κ 64thr στα reads. Αν το ξανατρέξει, μάλλον θα του βγάλει νορμάλ σκορ.

σε 2 απόπειρες που τον έβαλα να κάνει τα ίδια του έβγαλε.

τα 4Κ είναι χαμηλά ή μου φαίνεται ?

και το sequential write είναι χαμηλά ενώ εχει υψηλά access time.

Αυτό συμβαίνει σε πολλά laptops λόγω της διαχείρισης ενέργειας/power options πχ όχι σε high perf. αλλά σε power saver. Σε μερικά laptop ούτε αυτό λύνει το πρόβλημα και χρειάζεται "βαθύτερες" αλλαγές στην registry.

check it

edit: happy hour: http://forum.notebookreview.com/solid-state-drives-ssds-flash-storage/517917-how-improve-ssd-performance-intel-series-4-5-965-chipsets-jjb-tweak-37.html

Ετσι μια εικονα και απο μενα μετα απο 3μηνο συμβιωσης και λειτουργικο cloned απο 2 Vertex2 60ρηδες

post-15582-1416076685,8432_thumb.jpg

ΥΓ. Γιατι το AS SSD παρολο που επιλεγω απο το μενου τα Αγγλικα, παραμενει σε Γερμανικα??

Eπιεικός απαράδεκτος.

Κλαίω με τα χάλια μου.

Προσπάθησα να δώσω μια σημαντική πνοή σε ένα περσινό μοντέλο laptop i5 πρώτης γενιάς αλλά η τύχη δε με βοήθησε. (Γιατί τελικά πρέπει κάθε φορά που προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα πολυαγαπημένα μας pc-ιά να έρχετε η τύχη (μάλλον καντεμιά) και να τα κατατρέφει όλα παρά την προσπάθεια μας και τα λεφτα απο το υστέρημά μας) (Ρητορική ερώτηση).

Μπορεί να γίνει κάτι? Να πάρω αλλο ssd ή δε γίνεται τίποτε με αυτόν τον controller?

Laptop : Fujitsu Siemens Lifebook E780 Intel Gfx με Win 7 x64

SSd : Samsung 128GB 830 με το τελευταίο Firmware (Δεν έκανα αναβάθμιση απλά ετυχε)

Eλεγτής SATA : Intel 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller με Driver από τη μάνα του τον Intel 9.5.4.1001

Tα αποτελέσματα του AS SSD είναι για κλάματα.

Εκτός απο τον παραπάνω Driver που δινει η Fujitsu δοκίμασα και δύο τις INTEL.

Ιntel 10.8.0.1030 και

Intel 11.6.0.1030.

Eννοείται ότι τον έχω σε High Performance

Σας δίνω τα screens μήπως κάποιοι ξέρουν κάποιους που ξέρουν κάτι κλπ

attachment.php?attachmentid=110588&d=1350154785&thumb=1attachment.php?attachmentid=110589&d=1350154787&thumb=1attachment.php?attachmentid=110590&d=1350154789&thumb=1

Ας βοηθήσει κάποιος μην τα πετάξω όλα. Κάνουμε τόσο κόπο να αναβαθμίσουμε τα συστήματα μας και οι εταιρείες δεν μας βοηθούν ποτέ.

Τι εννοάς; Μια χαρά είναι τα νούμερα σου, το qm57 σε sata2 παίζει...

...εκτός άμα βάζουν και extra controllers στα laptop δηλαδή...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.