Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

και αφου δεν ειχα 3.5->2.5 ανταπτορα, πηρα ένα κορδονι δανεικο απο γυναικειο πληθυσμό του σπιτιου και ο 830 "κρεμαστηκε" αναποδα στο antec ...

:innocent:

DSC_0198.jpg

Για SATA2 καλά είμαι;

To 4K QD32 δεν θα έπρεπε να είναι κάπως μεγαλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα;

Να τονίσω πως το setάρισμα δεν το έκανα εγώ μιας και δεν έχω καλή επαφή με το αντικείμενο, ωστόσο αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βελτιωθεί πείτε μου για να ενημερώσω το παλικάρι που μου το έστησε.

Βέβαια δεν παραπονιέμαι μιας και η διαφορά σε σχέση με τον μηχανικό δίσκο είναι ιδιαίτερα αισθητή, αλλά αν μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο δεν θα πούμε όχι ! :p

34isp5h.png

Είσαι σε IDE μάλλον.

Τρέξε λίγο το AS SSD Benchmark.

To κατεβάζεις από εδώ:

http://alex-is.de/PHP/fusion/downloads.php?cat_id=4&file_id=9

To σύστημά σου από τι αποτελείται;

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να πεις κανένα παλικάρι. Θα βοηθήσουμε εμείς να το κάνεις.

Μες τη βλάβη είσαι μάστορα ! :hehe:

2mqmeyr.png

Γενικά έχω κάπως παλιό σύστημα.

Win7 64bit

MS-7514 (P43 Neo3-F), αν δεν βοηθάει αυτό πες μου να βάλω ένα screenshot από το CPU-Z.

c2d e8400 @3.00ghz

4gb ram

Χρειάζεσαι κάτι άλλο ή αρκούν αυτά;

Αν μπορείς εξήγησε μου λίγο τι σημαίνει το 'pciide - BAD' επί της ουσίας και αν γίνεται να κάνουμε κάτι.

Παντως ο Marvell 9182 ΔΕΝ εχει πολυ συμπαθεια στον 830.... :(

testmarvell.jpg

Με λιγο ψαξιμο ομως βρεθηκαν οι λογοι του παραπανω αποτελεσματος.....

Οι Marvell Drivers δεν ενεργοποιηουν το TRIM και θα πρεπει να το κανεις "χειροκινητα" απο CMD.... :D

( fsutil behavior set disabledeletenotify 0 )

Φυσικα και εδω διαφορα προκυπτει μονο στο "Read Seq"

testmarvell1.jpg

Υπόψη το fsutil δεν καθορίζει το TRIM στον δίσκο, ουσιαστικά το disabledeletenotify = 0 ενεργοποιεί το file system (=ntfs) να περάσει στον storage driver πως συγκεκριμένα blocks δεν χρησιμοποιούνται πλέον και μπορεί να τα καθαρίσει. Είναι ευθύνη του driver μετά να περάσει τις εντολές αυτές στον ελεγκτή του SSD.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc785435(v=WS.10).aspx

Αντε να δω αποτελεσματα απο Marvell DRV οπου ειναι "φτιαγμενος" για hot swap περιπτωσεις και δεν καταλαβαινει .... ΤΙ σημαινει TRIM :(

Ποιος ασχολείται με τους Marvel την σήμερον ημέραν;

Στις μητρικές;Ποιος ξέρει.Στους ssd όμως πολλοί.

Ως γνωστόν η Corsair και η Crucial βάζουν Marvell controller στους Performace Pro και Μ4 αντίστοιχα.Και οι 2 είναι πολύ αξιόλογοι δίσκοι.

και αφου δεν ειχα 3.5->2.5 ανταπτορα, πηρα ένα κορδονι δανεικο απο γυναικειο πληθυσμό του σπιτιου και ο 830 "κρεμαστηκε" αναποδα στο antec ...

:innocent:

DSC_0198.jpg

Come on dude..... :p

Πάτα με

3 ευρώ!!!!!!!! για έναν δίσκο που και να τον κοπανάς στον τοίχο ενώ δουλεύει δεν παθαίνει τίποτα;

Εκτός αν τον έχεις σε έκθεση.

[MENTION=3150]sofix[/MENTION] : Εγώ απλά θα τον "πέταγα" στον πάτο.

Μες τη βλάβη είσαι μάστορα ! :hehe:

2mqmeyr.png

Γενικά έχω κάπως παλιό σύστημα.

Win7 64bit

MS-7514 (P43 Neo3-F), αν δεν βοηθάει αυτό πες μου να βάλω ένα screenshot από το CPU-Z.

c2d e8400 @3.00ghz

4gb ram

Χρειάζεσαι κάτι άλλο ή αρκούν αυτά;

Αν μπορείς εξήγησε μου λίγο τι σημαίνει το 'pciide - BAD' επί της ουσίας και αν γίνεται να κάνουμε κάτι.

Μια χαρά είναι το σύστημά σου.

Το PCIIDE-BAD σημαίνει πως ο SATA controller της μητρικής δουλεύει σε IDE mode. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φρενάρει τις επιδόσεις του SSD αλλά και να μην δουλεύει το TRIM. Ακολουθάς αυτά που θα γράψω παρακάτω για να το αλλάξουμε αυτό:

1) Ανοίγεις την registry μέσα στα windows (Start-->Run--> Regedit).

2) Από την αριστερή πλευρά Πηγαίνεις: HKEY_LOCAL_MACHINE--> System--> CurrentControlSet--> Services--> msahci.

Από την δεξιά πλευρά υπάρχει ένα κλειδί που λέγεται Start. Λογικά έχει value 3. Κάνε το διπλό κλικ και το 3 κάνε το 0.

3) Από την αριστερή πλευρά Πηγαίνεις: HKEY_LOCAL_MACHINE--> System--> CurrentControlSet--> Services--> IastorV.

Από την δεξιά πλευρά υπάρχει ένα κλειδί που λέγεται Start. Λογικά έχει value 3. Κάνε το διπλό κλικ και το 3 κάνε το 0.

4) Κλείσε registry, κάνε restart.

5) Μπες μέσα στο BIOS. Πήγαινε στο μενού Integrated Peripherals--> On Chip ATA Devices. Εκεί μέσα έχει μία επιλογή που λέγεται On Chip SATA controller. Τώρα πρέπει να λέει IDE. Κάνε το AHCI.

6) Κάνε Save and Exit από το BIOS.

7) Άφησε τον υπολογιστή να μπει στα Windows.

8) Θα σου βρει καινούριες συσκευές. Ξανά κάνε restart.

9) Πήγαινε εδώ: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=21852

Στην 3η επιλογή κάνε κλικ στο download και κατέβασε τον driver.

Τρέξε τον driver για να εγκατασταθεί.

Κάνε ξανά restart και όταν μπεις πάλι στα Windows τρέξε πάλι το AS SSD Benchmark.

Δώσε μας ένα νέο screenshot να δούμε αν όλα πήγαν σωστά.

Όλα τα παραπάνω θα τα ακολουθήσεις με την προυπόθεση πως τον SSD τον έχεις κουμπωμένο σε ΜΩΒ θύρα πάνω στην μητρική σου και όχι σε γαλάζια.

3 ευρώ!!!!!!!! για έναν δίσκο που και να τον κοπανάς στον τοίχο ενώ δουλεύει δεν παθαίνει τίποτα;

Εκτός αν τον έχεις σε έκθεση.

[MENTION=3150]sofix[/MENTION] : Εγώ απλά θα τον "πέταγα" στον πάτο.

Ναι ειναι κι αυτό μια λύση. Μπορείς επίσης να πάρεις εκείνο το ωραίο κορδόνι που έβαλε ο φίλος [MENTION=3150]sofix[/MENTION] και να τον κρεμάσεις από το μπαλκόνι ή να του βάλεις ουρά και να τον πετάξεις χαρταετό :p.

σε περιπτωση που βαλω τον σκληρο σε νεο συστημα με νεα εγκατασταση win (τωρα ειναι σε αλλο συστημα με win πανω του) πρεπει πρωτα να τον κανω secure erase σε αλλο υπολογιστη?

[MENTION=400]astrolabos[/MENTION] το magician γίνετε κανονικά εγκατάσταση αλλά δεν τρέχει η εφαρμογή ? ή δεν μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση ?

Το magicial γίνεται εγκατάσταση αλλά όταν ξεκινάει, μετά από λίγο, κρεμάει.

κι αυτα ειναι τα αποτελεσματα μου, απο την φρεσκια εγκατασταση στο Main Pc μου..!!!

post-4092-1416076642,647_thumb.jpg

post-4092-1416076642,6919_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.