Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

heeeeelp!

Είναι από την προσφορά του you ( το αναφέρω επειδή κάποιος ρώτησε.)

cxm03b1q firm.

mobo : Msi p35 platinum MS-7345

post-4805-1416076607,4527_thumb.jpg

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

^ δεν είναι aligned ούτε είναι σε ahci mode και πάνω σε sata2 και όχι σε SATA3*, και ακόμα και έτσι υπερ-πηδά ο,τι μηχανικό γυρίζει :p

*όχι ότι έχεις sata3, ή ότι εκεί οφείλονται τα νουμερα, απλά ο SSD σου το υποστηρίζει

Έψαχνα πριν για το Ahsi αλλά δε βλέπω φως στη μητρική...

Sata 3 δεν είναι το ξέρω.

Δεν ψάχνω τα 500mb/sec.

Aligned δεν ξέρει.... πάω διάβασμα...

Edit : Ξεστραβώθηκα και το βρήκα το Ahci mode...

Κομπλέ και μεγάλη βελτίωση στο ream του 4-64

Για aligned αν έχει δει κάτι κάποιος ... :)

Παιδες τσιμπησα και εγω το ssd απο την προσφορα του you.Χαωτικη διαφορα με hdd.Εκανα τα tips του αντιστοιχου thread που υπαρχει και ολα μια χαρα.Αλλα λογω της μεταβασης υπαρχουν καποιες Noobish ερωτησεις..

1ον: στο ssd life πρεπει να γραφει ποσο % health εχει το drive(εμενα αναφερει μονο οτι ειναι healthy)

και 2ον: τι παιζει με το align???Τι στο καλο ειναι?

Btw

post-21223-1416076607,5575_thumb.jpg

Υπάρχει το Paragon Alignment tool που είναι εμπορική εφαρμογή και κάνει align με 3-4 κλικ + 1 re-boot και υπάρχουν και κάποια live CD με linux (free) που έχουν εργαλεία partitioning για να κάνεις την ίδια δουλειά αλλά με πιο δύσκολο τρόπο.

Google both ;)

Νομίζω από την στιγμή που γίνετε clean install και όχι κάποιο clone δεν χρειάζετε align έτσι?.Αν δείχνει το AS SSD benchmark OK με πράσινα γράματα κάτω από τον driver που χρησιμοποιείτε τότε Οκ τα πράγματα.Επίσης ένα άλλο check up που διάβασα είναι system information > Components > Storage > Disks και Partition Starting Offset και διαιρούμε με τον αριθμό 4096 ,εάν προκίύτει ακέραιο και όχι δεκαδικό αποτέλεσμα τότε είναι οκ διαφορετικά χρειάζετε align.

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι ο διαθέσιμος χώρος μικραίνει σιγά σιγά?Από εκεί που είχα 96,8 πχ την επόμενη πήγε 96,6 ,την επόμενη 96,1 ?Έχουνε γίνει όλα τα optimization για ssd δίσκους

Έψαχνα πριν για το Ahsi αλλά δε βλέπω φως στη μητρική...

Sata 3 δεν είναι το ξέρω.

Δεν ψάχνω τα 500mb/sec.

Aligned δεν ξέρει.... πάω διάβασμα...

Edit : Ξεστραβώθηκα και το βρήκα το Ahci mode...

Κομπλέ και μεγάλη βελτίωση στο ream του 4-64

Την ίδια μητρική έχουμε:p

Νομίζω από την στιγμή που γίνετε clean install και όχι κάποιο clone δεν χρειάζετε align έτσι?
Mόνο όταν γίνεται Clean install από Windows Seven/Server2008 και νεότερο και σε εντελώς un-partitioned/unformated δίσκο. Σε clean install XP δεν γίνεται align. Σε Vista/Server2003 δεν ξέρω (αλλά who cares ?)

Clean install σε win7 απευθείας από το κουτί έκανα.

Οπότε align δεν χρειάζεται να κάνω αν κατάλαβα καλά.

Πάντως 1η φορά είδα να γίνεται τόσο γρήγορα install windows 7 σε pc, από usb flashάκι.

Τότε υπήρχε ήδη partition επάνω που τα 7 δεν πείραξαν και το άφησαν ώς είχε. Άνοιξε ένα elevated command prompt (Run as Administrator) και γράψε :

Diskpart<εντερ> το prompt αλλάζει σε DISKPART>

List disk<εντερ> θα σου δείξει τους δίσκους

Select disk n<εντερ> όπου n το νούμερο του δίσκου SSD

List partition <εντερ>

και θα δείς κατι σαν :

Partition ### Type Size Offset

------------- ---------------- ------- -------

Partition 1 Primary 100 MB 1024 KB

Partition 2 Primary 148 GB 101 MB

Θα πρέπει το OFFSET (τιμή) να είναι πολλαπλάσιο του 4ΚΒ (ή καλύτερα του 8ΚΒ)

exit<εντερ> για να φύγεις από το diskpart utility

Πριν κάνω την εγκατάσταση πήγα να δω αν εμφανίζει κάποιο partition κλπ και έδειχνε τον δίσκο ολόκληρο.

Από δευτέρα που θα γυρίσω σπίτι θα το δοκιμάσω! Σε ευχαριστώ και πάλι!

Επειδή τα 160gb του intel g2 που έχω δε μου φτάνουν πια(και με τρώει λίγο για αλλαγή)...λέω για samsung 830. Να περιμένω λίγο τώρα που ακούγετε για 840? θα έχω διαφορά από τον intel? ο intel θα στεγαστεί στο serverακο μου!

Ο 840 θα είναι Pro (δηλαδή 840Pro) που σημαίνει μάλλον πως η τιμή θα τσούξει και πολύ πιθανόν να είναι enterprise κατηγορία. Υποθετικά μιλάω πάντα... μπορεί τίποτα να μην ισχύει και να είναι απλά η επόμενη γενιά.

μετα απο format του laptop σε w7 64bit και με τον 830 σε ενιαιο partition και χρησιμοποιωντας intel drivers, τα νουμερα πηραν την κατω βολτα..

ενη αηντιας?

post-2414-1416076613,4748_thumb.jpg

post-2414-1416076613,527_thumb.png

μετα απο format του laptop σε w7 64bit και με τον 830 σε ενιαιο partition και χρησιμοποιωντας intel drivers, τα νουμερα πηραν την κατω βολτα..

ενη αηντιας?

Λογικό γιατί είχες partition και το drive το έβλεπε σαν over-provisioning.

Αυτά τα νούμερα είναι σωστά για τον 256αρη.

Λογικό γιατί είχες partition και το drive το έβλεπε σαν over-provisioning.

Για εξήγησέ το αυτό λίγο σε παρακαλώ.

Δεν είμαι 100% σίγουρος πως ακριβώς δουλεύει πάντως έχω δει (δεν το έχω κάνει εγώ, από αποτελέσματα άλλων) κόβοντας τον SSD σε μικρότερα τμήματα, κερδίζεις σε επιδόσεις στις αναγνώσεις(όπως ακριβώς γινόταν με τους μηχανικούς).

Με το over-provisioning που κάνει o Samsung μέσα από το Magician συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κόβεις από το διαθέσιμο χώρο του drive και κερδίζεις σε επιδόσεις.

Μάλιστα το κέρδος όσο κόβεις από το drive αυξάνεται και φτάνει στο τέρμα του στο 47% του διαθέσιμου χώρου του drive. Από εκεί και πέρα όσο και να κόβεις, δεν αλλάζει κάτι.

Γι'αυτό και οι διαφορές που έχει ο gaig στις αναγνώσεις. Μόνο από τις αναγνώσεις έχασε και μάλιστα σε μεγάλα QD. Τα writes είναι ακριβώς ίδια.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι μπούρδες, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.