Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

καλημέρα-καλησπέρα ...αυτός είναι ο δικός μου ssd(Samsung 256GB)... έχω αρκετές ερωτήσεις αν και διάβασα όλο το θέμα...

Δεν με νοιάζουν πραγματικά τα νούμερα να είναι ΤΟΠ....το κύριο πρόβλημά μου είναι οτι σε τυχαίο χρόνο κολλάει το σύστημα ( το ποντίκι δείχνει ότι διαβάζει) και μετά από 5-6 επανέρχεται.

Υποψιάζομαι ότι είναι θέμα drivers που όμως δεν ήξερα να το λύσω.

Τί μπορεί να φταίει ?

http://oi47.tinypic.com/e8pe2d.jpg

http://i45.tinypic.com/30cr338.jpg

Φίλε μου τον έχω μερικές μέρες τώρα και δουλεύει πάρα πολύ καλά.

Αυτό που λες το είχα πριν με έναν Raptor 300g αλλά πίστευα ότι φταίει κάποιος driver ή κάτι στα windows. Ο σκληρός μου έδινε 100 health.

Έκανες clean format ή image copy του παλιού σου λογισμικού ?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Φίλε μου τον έχω μερικές μέρες τώρα και δουλεύει πάρα πολύ καλά.

Αυτό που λες το είχα πριν με έναν Raptor 300g αλλά πίστευα ότι φταίει κάποιος driver ή κάτι στα windows. Ο σκληρός μου έδινε 100 health.

Έκανες clean format ή image copy του παλιού σου λογισμικού ?

Clean format.

Μόλις απέκτησα τον 830 64GB από την προσφορά του παλισίου. Μέσα στο κουτί είχε μόνο το δίσκο, το CD και το τυπωμένο user manual. Μόλις εγκατέστησα το πρόγραμμα της Samsung, φαίνεται ότι έπρεπε να υπήρχε μέσα και καλώδιο SATA και τροφοδοσία από MOLEX σε SATA, αλλά αυτά λείπουν. Κάνω λάθος εγώ να νομίζω ότι έπρεπε να είχε και καλώδια μέσα; Άλλος που να τον αγόρασε;

Σε λίγο θα του βάλω λειτουργικό.

Μόλις απέκτησα τον 830 64GB από την προσφορά του παλισίου. Μέσα στο κουτί είχε μόνο το δίσκο, το CD και το τυπωμένο user manual. Μόλις εγκατέστησα το πρόγραμμα της Samsung, φαίνεται ότι έπρεπε να υπήρχε μέσα και καλώδιο SATA και τροφοδοσία από MOLEX σε SATA, αλλά αυτά λείπουν. Κάνω λάθος εγώ να νομίζω ότι έπρεπε να είχε και καλώδια μέσα; Άλλος που να τον αγόρασε;

Σε λίγο θα του βάλω λειτουργικό.

Εκτός εάν πήρες το Desktop kit τότε αυτά έχει μέσα μόνο.

OK! Τώρα πρέπει να περιμένω να γυρίσει το βράδυ ο brother, γιατί μου έχει πάρει το CD εγκατάστασης!:wall:

Περιμένω και εγώ τον 128άρη να αντικαταστήσω τον 80άρη Postville μου. Με ένα Clone Disk από Acronis είμαι ok; Θα χρειαστεί να περάσω κάποιο firmware ή κάποιον driver (είμαι με την M4A89GTD PRO/USB3);

Λογικά οχι :), ριξε μια ματια αν θες μηπως εχει βγει κανενα πιο καινουργιο bios για την μητρικη σου και αν τπάρχει τι πρβληματα λυνει

Περιμένω και εγώ τον 128άρη να αντικαταστήσω τον 80άρη Postville μου. Με ένα Clone Disk από Acronis είμαι ok; Θα χρειαστεί να περάσω κάποιο firmware ή κάποιον driver (είμαι με την M4A89GTD PRO/USB3);

με clone δεν ξέρω αν θα πετύχει το alignment του σκληρού

μια ερώτηση στους πιο σχετικούς θα βοηθήσει

f/w λογικά θα έχει το τελευταίο...

drivers oficial amd που λογικά ήδη έχεις

αν θες toolbox... samsung ssd magician(θα σου πει αν θέλει και update το f/w)

Αγόρασα και εγώ χτες τον 128άρι μέτα από τόσο καλές απόψεις που είχα διαβάσει και αν και είμαι σε sataII σε pc 5ετίας με raid 0 μπορώ να πω πως είναι η μέρα με την νύχτα πριν και μετά!Το γύρισα σε AHCI από RAID και εγκατάσταση OS από το 0, πέρασα και το Magician και έκανε τα ότι optimization σε OS και όλα κυλάν νεράκι μέχρι τώρα.Τερματίζει σε max από ότι είδα περίπου το Sata II ~280 read + write..Συνίσταται η αλλαγή σε SSD ως η ποιό χρήσιμη για γρήγορη αποκρισιμότητα!

AHCI ρύθμιση δε βλέπω στη δικιά μου μητρική. Θα το ψάξω καλύτερα αργότερα. Align πώς γίνεται κατά την εγκατάσταση Win XP; Πώς τσεκάρω μετά αν έχει γίνει align;

[MENTION=4802]PetrosD[/MENTION], μπορεί η μητρική σου να μην το λέει AHCI, αλλά Enhanced mode για το SATA.

Το alignment μπορείς εύκολα να το δεις, αν ανοίξεις το πρόγραμμα AS SSD benchmark. Το γράφει στην επάνω αριστερή γωνία:

7305058e949de9f3.jpg

Αν γράφει έναν αριθμό με πράσινο χρώμα και δίπλα ΟΚ, τότε είσαι εντάξει.

Αν το alignment είναι λάθος γράφει πάλι έναν αριθμό με κόκκινο χρώμα και δίπλα γράφει BAD.

Οδηγό για να κάνεις align το drive πριν βάλεις τα XP θα βρεις εδώ:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?48366-How-to-Align-OCZ-SSD-in-XP-using-USB-SATA-and-Vista-recovery-disk&p=325221#post325221

Με Clone Disk από Acronis θα είσαι ΟΚ.

Ίσως χρειαστείς alignment μετά. Επίσης όταν εκκινήσεις τα Windows με το νέο drive μην ξεχάσεις να κάνεις extend τον χώρο. Driver θα περάσεις τον SATA της AMD. Firmware λογικά θα έχει το τελευταίο CXM03B1Q

31 K - BAD λέει.

Align ΑΦΟΥ βάλω τα XP γίνεται; Μάλλον όχι.

Πού θα πάει; Θα μάθω. Αύριο 3η φορά format και XP!

Αυτό το "Note the Alignment number is 64" που το βρήκε ο τύπος και το αναφέρει; Εμένα πόσο είναι;

Από Acronis ξέρεις καθόλου;

Δηλαδή μπορείς να πάρεις ένα full backup και να κάνεις δοκιμή πλήρες restore;

Μπορείς να δοκιμάσεις με το Paragon Alignment tool αλλά επειδή μπορεί να γίνει καμιά στραβή, γι'αυτό ρωτάω.

Ξέρω. Έχω ήδη ένα πλήρες BU από Acronis από το μηχανικό μου δίσκο, με φρέσκια εγκατάσταση, full drivers και προγράμματα. Αυτό χρησιμοποιούσα κάθε 5-6 μήνες για να αναζωογονώ τον HDD. Λες να βάλω αυτό το image στον SSD;

Δοκίμασε να βάλεις αυτό και μετά τρέξε ένα Paragon Alignment Tool για να δεις αν θα δουλέψει το alignment σωστά.

Έχεις πμ.

αγορασε κανείς απο την προσφορά του you.gr να μας πει τι firmware φορανε?

η μητρική μου (asus p5k premium wifi/ap) εχει 4 μαυρες και 2 κοκκινες θυρες sata και στο bios option για disable τον jmicron controller. εχει σημασια που θα κουμπωσω τον ssd και αν θα παιξω με jmicron ή οχι?

η μητρική μου (asus p5k premium wifi/ap) εχει 4 μαυρες και 2 κοκκινες θυρες sata και στο bios option για disable τον jmicron controller. εχει σημασια που θα κουμπωσω τον ssd και αν θα παιξω με jmicron ή οχι?
έχει σημασία, avoid jmicron (ακόμα και αν ήταν sata3, που δεν είναι). O Intel's ICH8/9/10 controler είναι πολύ καλύτερος (λογικά έχει τα μαύρα χρώματα στην μητρική σου).
αγορασε κανείς απο την προσφορά του you.gr να μας πει τι firmware φορανε?

Παρέλαβα εγώ σήμερα. Αν καταφέρω το βράδυ να βρω χρόνο θα σε ενημερώσω :)

93€ ο 128αρης γιαυτη την προσφορα δεν λες?

παρηγγειλα αλλα θα αργησει να ερθει...

Κωδικος προσφορας SAMNL128, αν θυμαμαι καλα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.