Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Γενικά να ξέρεις ότι δεν ενδείκνυται να γεμίζεις τον SSD πάνω από το 60-70%. Οπότε σε αυτή την περίπτωση το όριό σου είναι τα 85GB. Στον 256 αντίστοιχα είσαι στα 160GB.

Νομίζω είναι υπερβολικό το ποσοστό που δίνεις.

Προσωπικά θα του "χάριζα" ένα 10%.

Σκέψου ότι ήδη έχει δεσμεύσει χώρο για τυχόν προβλήματα.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Νομίζω είναι υπερβολικό το ποσοστό που δίνεις.

Προσωπικά θα του "χάριζα" ένα 10%.

Σκέψου ότι ήδη έχει δεσμεύσει χώρο για τυχόν προβλήματα.

Διάβασε το thread που έχουμε και θα δείς το λόγο. Δεν έχει να κάνει με bad sectors κλπ. Έχει να κάνει με το γράψε-σβήσε και το χρόνο ζωής του

Διάβασε το thread που έχουμε και θα δείς το λόγο. Δεν έχει να κάνει με bad sectors κλπ. Έχει να κάνει με το γράψε-σβήσε και το χρόνο ζωής του

Γιώργο είναι σχετικό αυτό που λές, ναι μεν ισχύει, αλλά αν βρείς κάπου την πιο κάτω παρουσίαση (στο site της Intel, λέει file not found)

IDF 2009 presentation: Enterprise Data Integrity and Increasing the Endurance of Your Solid-State Drive

θα δείς ότι και με ακόμη 16gb "μόνο" reserved στον 160άρη από "15TB of random write lifetime" εκτοξεύεται σε 42TB, (με 32gb -> 53TB)

με 90% της χωρητικότητας έχεις 2,8x

με 80% της χωρητικότητας έχεις 3,5x

ήδη το 80% είναι λίγο "paranoid"(αν και τόσο έχω κόψει με το HDAT2 :tomato:) δεδομένης της μικρής σχετικά διαφοράς σε random write lifetime σε σχέση με το 90%, πόσο μάλλον το 60-70% ;)

Δεν έχει να κάνει με bad sectors κλπ. Έχει να κάνει με το γράψε-σβήσε και το χρόνο ζωής του

Το ίδιο πράγμα λέμε.

Και εγώ μιλάω για τα λάθη που θα προκληθούν στο γράψε-σβήσε στο ίδιο μικρό χώρο που θα αφήσεις.

Ο κατασκευαστής έχει δεσμεύσει χώρο για να αντικαταστήσει αυτά τα λάθη.

Άρα αν εσύ έχεις 10 γίγα ελεύθερα, στην ουσία υπάρχουν και κάποια άλλα στην άκρη για να αντικαταστήσουν τα 10 ταλαιπωρημένα σου εάν χρειαστεί.

Over-provisioning δεν κάνουν όλοι οι controllers, ούτε όλοι οι κατασκευαστές.

Π.χ. οι Sandforce controllers έχουν ένα standard 12.7% σε κάθε drive για αυτόν ακριβώς το λόγο. Βέβαια κάποιοι κατασκευαστές για λόγους marketing το ενεργοποίησαν έτσι ώστε να δίνουν περισσότερη χωρητικότητα στον χρήστη.

Οι Samsung και Marvell δίνουν περίπου 8-9%.

Και πάλι το όλο σκηνικό με τα αυξημένα writes λόγω Garbage collection, το εξαλείφει το TRIM.

Στην τελική, σε ένα καθημερινό χρήστη, πιο σύντομα θα αλλαχτεί το drive λόγω άλλων αναγκών (ταχύτητες, χωρητικότητα) παρά λόγω του ότι θα χαλάσουν όλα τα διαθέσιμα κελιά.

Σήμερα ήρθε και ο δικός μου 128άρης.

Μέχρι να επιστρέψω στο Desktop PC σε 2-3 μέρες, τον έβαλα σε ένα σάπιο 10" Notebook με Atom N450 + 1GB RAM, και απο εκεί που σερνόταν ο Δίας, τώρα τα πάντα είναι ανθρώπινα:bigsmile:

Με ανησύχησε λίγο που έβγαζε 13 MB/S στα 4k Reads αλλά φαντάζομαι είναι λόγω SATA 2 & σάπιου controller? (έβαλα Intel Rapid Storage Drivers)

Α, ρε ατιμη AMD... τι γινεται με τα 4Κ-64Thr. writes; Για να μη πω για τα αντιστοιχα read...

Εχετε παρομοια νουμερα οι κατοχοι AMD πλατφορμας;

asssdbenchsamsungssd830x.png

Α, ρε ατιμη AMD... τι γινεται με τα 4Κ-64Thr. writes; Για να μη πω για τα αντιστοιχα read...

Εχετε παρομοια νουμερα οι κατοχοι AMD πλατφορμας;

Σε socket FM1, δυστυχώς υπάρχει διαφορά στα μεγάλα QD. Δεν ξέρω στα υπόλοιπα chipset τι γίνεται (890FX,990FX).

Σε socket FM1, δυστυχώς υπάρχει διαφορά στα μεγάλα QD. Δεν ξέρω στα υπόλοιπα chipset τι γίνεται (890FX,990FX).

Σε 990FX ξερω εγω τι γινεται. Αλλα δε κοβω και το κεφαλι μου οτι ειναι γενικο το κακο...

Κύριοι εγώ σήμερα τον πήρα και από οτι φαίνεται χρειάζομαι βοήθεια..

Με Φρέσκο λειτουργικό και Sata 3 ( mobo - msi-z68A-GD80G3 latest bios ) έχω αυτό:

post-20473-1416076590,3508_thumb.jpg

τρεξε ενα as ssd να δουμε . εχεις την μητρικη σε achi mode ? μαλλον ειναι σε ide

Φίλε μου συνονόματε πίστευα λανθασμένα οτι η μητρική μου ήταν σε ahci mode από μαμά.

Ξανά format και όλα καλά τώρα. Read seq 497 - write 400 ( latest firmware )

Με drivers όλα κατεβασμένα αυτόματα.

Ευχαριστώ x)

Το samsung SSD Magician μετράει ή μας δουλεύει επειδή βλέπει samsung σκληρό ?

Αν και προηγουμένως που δεν το είχα βάλει ακόμα AHCI μου έβγαζε κάπου στα 300 read/write.

Τώρα μου το δίνει κομπλέ.

Απ'οτι βλεπω καλα βασταω με τον "παλιο-Sandisk Extreme" :p

Τα αποτελεσματα σε Marvell 88SE9182 Controller ;)

ssdbm.jpg

ssdcrystall.jpg

και εδω βλεπουμε πως μετραμε τον SandForce Controller ;)

ssdcrystallfill.jpg

Όλα ωραία και καλά αλλά για κάποιο λόγο μου δίνει 99% health status, διορθώνεται κάπως ?

και μενα φιλε 99% λεει???(νεογεννητο 2 μερων:p)ενω στην αρχη ελεγε 100%.

να υποθεσω οτι δεν ειναι καποιο προβλημα αυτο,ετσι;

τον 128αρι εχω

καλημέρα-καλησπέρα ...αυτός είναι ο δικός μου ssd(Samsung 256GB)... έχω αρκετές ερωτήσεις αν και διάβασα όλο το θέμα...

Δεν με νοιάζουν πραγματικά τα νούμερα να είναι ΤΟΠ....το κύριο πρόβλημά μου είναι οτι σε τυχαίο χρόνο κολλάει το σύστημα ( το ποντίκι δείχνει ότι διαβάζει) και μετά από 5-6 επανέρχεται.

Υποψιάζομαι ότι είναι θέμα drivers που όμως δεν ήξερα να το λύσω.

Τί μπορεί να φταίει ?

http://oi47.tinypic.com/e8pe2d.jpg

http://i45.tinypic.com/30cr338.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.