Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] εγώ τους βρήκα πεταμένους (2) όχι στη εξωπορτά μου, αλλά στην είσοδο της πολυκατοικίας όπως ακρίβως πετάνε τα διαφημηστικά και τους λογαριασμόυς...

Μα και εγω στην εισοδο τον βρηκα.

Το θεμα ειναι οτι ψωνιζω πρωτη φορα απο amazon και σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο η εικονα αυτη.

Δηλαδη αν καποιος αλλος τον ειχε παρει τι θα γινοταν ;

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Ισως φταιμε και μεις που επιλεγουμε δωρεαν μεταφορικα και οχι πχ συστημενο. Hdd που πηρα πριν ενα μηνα επειδη ηταν σε μικρη κουτα μου ηρθε ειδοποιητηριο, παρ ολο που ηταν ιδιας αξιας και με τα δωρεαν μεταφορικα. Ηρθαν ετσι γιατι ηταν μικρα πακετα και μπορουσε να τα παρει ο ταχυδρομος.

Η δικη μου ταχυδρομος μου χτυπησε το κουδουνι, με ενημερωσε οτι εχω πακετο, τα αφησε ολα μαζι στην πολυκατοικια μεσα και εφυγε. Κατεβηκα αμεσως και το πηρα φυσικα. Απλα ετυχε να ειμαι σπιτι εκεινη την ωρα. Παντως οσες φορες μου εχει φερει πακετακια χτυπαει κουδουνι και τα βαζει μεσα.

Μα και εγω στην εισοδο τον βρηκα.

Το θεμα ειναι οτι ψωνιζω πρωτη φορα απο amazon και σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο η εικονα αυτη.

Δηλαδη αν καποιος αλλος τον ειχε παρει τι θα γινοταν ;

2 φορές έχω αγοράσει απο amazon και τις 2 φορες το αφήσε ο ταχυδρομος κάτω χύμα στην πολυκατοικια.

Επίσης αγορά απο ebay με δωρεάν μεταφορικά (απο hong kong) ηρθε και μου χτυπησε την πορτα να μου το δώσει.

Ελτα ftw... ή αλλιώς Όταν ο ταχυδρομος έχει κέφια...

Όπως και να έχει πάλι καλά δεν είμαι απο μεγάλη πόλη, άμα είμουν Αθήνα θα τον είχαν αρπάξει τίποτε Πάκις στο δευτερόλεπτο. Κανονικά πρέπει να χτυπάει και άμα δεν είσαι εκεί να αφήνει ειδοποιητήριο να πάς να το πάρεις απο ΕΛΤΑ, επειδή βαριέται να ξανακουβαλάει το δέμα πίσω γιαυτό το πετάει χύμα και στα....:nono:

Δεν φταίμε εμείς, το amazon κάνει βλακείες. Έχω παραγγείλει από 24/5, μου το στέλνουν 2/6 με απλό ταχυδρομίο ενώ έχει 5,6€ μεταφορικά και το πακέτο δεν φτάνει ποτέ.

Τους στέλνω mail και μου στέλνουν 2ο για αντικατάσταση και ενώ τους έχω ζητήσει ρητά και κατηγορηματικά REGISTERED MAIL, αυτοί μου το ξαναστέλνουν απλο!!!

Εν τω μεταξύ, τι τηλέφωνα έχω πάρει στα ΕΛΤΑ, τι τσακωμούς έχω ρίξει στο κατάστημα, μέχρι και καταγγελία έκανα σε ΙΝΚΑ και Συνήγορο του Πολίτη.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα φτάσει ούτε το δεύτερο.

Και ο δικος μου εφτασε πριν λιγες μερες απο την Αμαζονα.. Εφαγε ενα clone disk απο 2 Vertex2 60ρηδες και ιδου:

asssdq.jpgcdma.jpg

Λετε το 4Κ να ειναι κατω λογω "κουρασμενου" λειτουργικου? Ή καλα ειναι? Θα το ηθελα > 25 ακομα και κοντα στα 30

edit: αυτα εινα τα νουμερα που εδινε το λειτουργικο την τελευταια φορα που το μετησα στους 2 Vertex:

Καλησπέρα,

Επανέρχομαι μετα από καιρό και αφού στο μεσοδιάστημα το RAID είχε φορμαριστεί και είχε αλλάξει κατοικία σε μια Asus P8P87 deluxe. Οι δίσκοι είναι στον SATA III controller (με Intel driver) και ψιλογεμάτοι και έδωσαν αυτα -τα απογοητετικά - νούμερα:

capturecpo.jpg

Του Ultraex2005 παραπάνω μια χαρά κρατιούνται στο ίδιο ποσοστό ελεύθερου χώρου

ps: Πωπωπωπω ένας χρόνος + από το προηγούμενό μου ποστ τότε.. !!

Άντε καλός να με δεχτείτε στην παρέα σας :p παρήγγειλα σήμερα και εγώ έναν 830 128gb απο αμαζόνα , στην αναμονή για παραλαβή :)

Ήρθε ο καιρός έρθω κι εγώ από τα αλώνια (HDD) στα σαλόνια (SSD). Λογικά από εβδομάδα θα έρθει ο 830..

Επειδή είμαι τελείως νιούφης, κάνω κάτι διαφορετικό όταν τον περάσω (και πριν περάσω το λειτουργικό) από ό,τι στους μηχανικούς σκληρούς; Έχω ήδη στο BIOS σε ACHI mode, δεν θυμάμαι αν πρέπει να κάνω τπτ άλλο.. Είχα διαβάσει πριν 1-2 χρόνια κάτι οδηγούς, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τπτ από τότε με τους νέους SSD, με νέους controllers κλπ..

Αυτά εδώ ισχύουν ακόμα κανονικά;

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/how-to-ssd-performance-tips-74238.html

Για το άλλο που ρωτάω; Αρκεί να έχω από την αρχή στο BIOS AHCI σε mode; Και περνάω κανονικά από την αρχή τα Win;

Για το άλλο που ρωτάω; Αρκεί να έχω από την αρχή στο BIOS AHCI σε mode; Και περνάω κανονικά από την αρχή τα Win;

Και εδω ναι είναι η απάντηση.

Και εδω ναι είναι η απάντηση.

Αφού μιλάει για νεα εγκατάσταση WIN δεν πρέπει να έχει πρώτα από BIOS σε AIDE ? και μετά την εγκατάσταση να το κάνει ACHI αφού θα έχει κάνει τις ανάλογες αλλαγές στην registry του ? Κάνω κάπου λάθος ?

Αφού μιλάει για νεα εγκατάσταση WIN δεν πρέπει να έχει πρώτα από BIOS σε AIDE ? και μετά την εγκατάσταση να το κάνει ACHI αφού θα έχει κάνει τις ανάλογες αλλαγές στην registry του ? Κάνω κάπου λάθος ?

Κανονικά η εγκατάσταση πρέπει να γίνει σε AHCI. Αν το έχεις όμως IDE και θέλεις να το γυρίσεις υπάρχει διαδικασία.

Το σωστό στους SATA δίσκους/SSD είναι να είναι AHCI από την αρχή.

ναι αλλά τότε θα πρέπει να περάσεις κατα την εγκατάσταση με F6 τους οδηγούς για raid-achi έτσι δεν είναι ?

ok , ρωτάω γιατί και εγώ περιμένω τον 830 και λέω να κάνω φρέσκια εγκατάσταση αν και έχω κρατημένο απο acronics .

Η δικη μου ταχυδρομος μου χτυπησε το κουδουνι, με ενημερωσε οτι εχω πακετο, τα αφησε ολα μαζι στην πολυκατοικια μεσα και εφυγε. Κατεβηκα αμεσως και το πηρα φυσικα. Απλα ετυχε να ειμαι σπιτι εκεινη την ωρα. Παντως οσες φορες μου εχει φερει πακετακια χτυπαει κουδουνι και τα βαζει μεσα.

έτσι γίνεται, εφόσον δεν είναι συστημένο. Και από το ΕΒΑΥ έτσι μου έρχονται τα πακετάκια. αμα είμαι σπίτι καλώς, αλλα αμα δε βρει κανένα, παίζει να τα αφήσει και απ' εξω από την πορτα της πολυκατοικίας.

Με την ευκαιρία (αφού αναφέρθηκε και το θέμα με το AHCI), να με βοηθήσετε να ξεκαθαρίσω και κάτι..

Στο Bios της μητρικής μου (MSI P55-GD65), πάω στα Integrated Peripherals, έχει εκεί ένα "RAID Mode", το οποίο έχω γυρίσει σε AHCI.

Πέρα από αυτό όμως, λίγο πιο κάτω (πάλι μέσα στα Integrated Peripherals) λέει "On-Chip ATA Devices", μπαίνω εκεί και στο υπομενού έχει πάλι RAID Mode, το οποίο έχω βάλει πάλι σε AHCI..

Ο Onboard Sata Controller λογικά δεν είναι το δεύτερο; Τότε το πρώτο τι είναι;

To πρώτο είναι ο extra JMicron controller που έχει η μητρική (η μπλε SATA θύρα) ενώ το 2ο (οι μαύρες θύρες) ο ICH10R controller.

Άψογος.. Έχουν καμιά διαφορά τα 2 ως προς την χρήση και κάποιος λόγος να συνδέω πχ συγκεκριμένες συσκευές στον JMicron; Αν θυμάμαι καλά, σε κάποια φάση είχα συνδέσει έναν εσωτερικό sata2 σκληρό εκεί και κάτι μου είχε παρουσιάσει. Δεν τον έβλεπε στο BIOS ή κάτι τέτοιο..

Συγκεκριμένα πχ, τον 830 που θα μου έρθει μπορώ να τον συνδέσω στην μπλε του JMicron;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.