Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Καλησπέρα !

Σκέφτομαι να αγοράσω δύο (2) 128αρηδες να τους στήσω σε raid 0.

Αξίζει;

Μήπως για 256 είναι καλύτερα να πάρω έναν;

Το σύστημα το έχω περασμένο σε έναν 128άρη 470.

Έναν 256άρη από το Amazon.de, 212 ευρώ και τελείωσες.

Νορμαλ είναι τα νούμερα σου για 60αρη. Ίσως θα ήταν λιιιιιίγο καλύτερα αν ήταν σε Intel, αλλά όχι αρκετά μεγαλύτερα.

Εχω μια απορία. Ποιά διαφορά έχει το d/eu από το b/ww μοντέλο?

Για παράδειγμα στο amazon.de

samsung mz-7pc256d/eu ----->180 e

...256b/ww ---------->215 e

βλεπω απο τα ποστ σας οτι ειναι εξαιρετικος δισκος...μεσα στο καλοκαιρι θα τον τσιμπησω κ γω λογικα,ειδικα αν η τιμη πεσει κατω απο 90 ευρω..

Έναν 256άρη από το Amazon.de, 212 ευρώ και τελείωσες.

[MENTION=129]Chosen[/MENTION]

Γιατί όμως;:hmm: αφού έχει την ίδια τιμή να πάρεις 2x128gb σε raid0...

edit: ...εκτός και αν εννοείς ότι κερδίζεις μερικά δευτερόλεπτα στην εκκίνηση, επειδή δεν φορτώνει τον raid controler στο bios, στην αρχή

edit2: ...και πάλι όμως φορτώνει τον ahci controler, έτσι δεν είναι;

Διαφορα στην εγγυηση? EU=Ευρωπη, WW=World Wide

και εγώ που θέλω να πάρω από newegg τί κάνω που όλοι είναι AM; ffuuu

@Chosen

Γιατί όμως;:hmm: αφού έχει την ίδια τιμή να πάρεις 2x128gb σε raid0...

Σε τί controler θα τους βάλεις επάνω για raid0 ? Αν τους βάλεις σε controler μητρικής πάνω από 650MB/s sequantial δεν θα δείς (λόγω bus), ένας μόνος του σχεδόν τερματίζει τον controler. Ταυτόχρονα με raid0 χάνεις το trim αλλά και διπλασιάζεις τις πιθανότητες να χάσεις δεδομένα αν πάθει κάτι ο ένας από τους δύο. Το άλλο είναι ότι σε everyday use δεν θα δείς διαφορές μεταξύ των 2 setup.

Αυτά που κερδίζεις από το raid είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που κερδίζεις από μονό 830.

sorry, όταν έλεγα controler εννοούσα τον controler που είναι ενσωματωμένος στο chipset της intel και όχι σε κάποιο ξεχωριστό που βάζουν οι κατασκευαστές, όπως πχ marvel controlers

Ναι και εγώ controller μητρικής (intel etc) είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα το παραπάνω.

σίγουρα έχει τέρμα 650mb sequantial; γιατί νομίζω ότι είδα σε προηγούμενο post, 2x64gb raid0 980mb sequantial

Σε τί controler θα τους βάλεις επάνω για raid0 ? Αν τους βάλεις σε controler μητρικής πάνω από 650MB/s sequantial δεν θα δείς (λόγω bus), ένας μόνος του σχεδόν τερματίζει τον controler.

Αυτό ίσχυε, στους ICH10R. Στους νέους controller με P67/Z68/Z77 chipset, το όριο είναι αρκετά ψηλότερα.

παράδειγμα:

7304fc7689a4d6e5.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.