Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Το παλιό μου setup win7 64 σε raid0 με δυο corsair p64

attachment.php?attachmentid=48847&stc=1&d=1332253912

clone με acronis 2011 σε samsung 830 128gb με το τελευταίο firmware.

attachment.php?attachmentid=48848&stc=1&d=1332253912

Κάτι δεν πάει καλά ε?

Και τα δύο είναι σε x48 dfi, με ich9r αν δεν κάνω λάθος. Επίσης όταν το γυρνάω από το raid σε ahci έχω μπλέ οθόνη, γνωρίζω την διαδικασία με τη registry αλλά δεν την κάνω καθότι ετοιμάζομαι για raid πάλι.

Ψήνομαι να τον δοκιμάσω σε h67, και ψήνομαι πολύ να πάρω άλλον ένα.. Το ερώτημά μου είναι,

θα δώ 500 mb/s ή θα φτάσω τα 350 και θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν επένδυσα σε επεξεργαστή και mobo?

Εκτος απο το benchmark καταλαβαινεις διαφορα σε real use?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Όχι, δε νομίζω ότι έχει διαφορά. Βέβαια, είμαι καιρό σε ssd και δεν ξέρω τι να προσέξω. Και δεν ξέρω τι διαφορά θα έχει στα 500 ή στα 900 που είδα σε αυτό το θέμα. Ίσως να υπάρχει στο youtube.

Θα δοκιμάσω και ένα render, αν και δε νομίζω ότι εμπλέκεται ο δίσκος σε αυτό. Με 8gb μνήμη και τη virtual memory σε hdd δίσκο, δε νομίζω να αλλάξει κάτι.

Και δεν ξέρω αν επηρεάζει την ταχύτητα το comodo αλλά και στα δύο τεστ ανοιχτό ήταν.

clone με acronis 2011 σε samsung 830 128gb με το τελευταίο firmware.

attachment.php?attachmentid=48848&stc=1&d=1332253912

Κάτι δεν πάει καλά ε?

Και τα δύο είναι σε x48 dfi, με ich9r αν δεν κάνω λάθος. Επίσης όταν το γυρνάω από το raid σε ahci έχω μπλέ οθόνη, γνωρίζω την διαδικασία με τη registry αλλά δεν την κάνω καθότι ετοιμάζομαι για raid πάλι.

θα δώ 500 mb/s ή θα φτάσω τα 350 και θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν επένδυσα σε επεξεργαστή και mobo?

απ'όσο θυμάμαι ο ich9r είναι s-ata 2(aka max ~285 mB/s)

ότι και να πάρεις θες native sata 3 (aka z68/lga2011 amd αρκετά τελευταία chipset σίγουρα όχι socket 775)

και μακριά από εξωτερικές κάρτες της πλάκας(κάτι pci-e sata3 με 15-20 euro...χειρότερα θα πηγαίνει απ'ότι τώρα)

νομίζω ότι και το h67 native sata 3 είναι. Και μήπως ο ich9r έχει 285 στο κάθε κανάλι γιατί αλλιώς πως εξηγείς τα 347 του πρώτου crystal?

Έχω την εντύπωση πως ο controller έχει ταβάνι στα 650mb/s.

νομίζω ότι και το h67 native sata 3 είναι. Και μήπως ο ich9r έχει 285 στο κάθε κανάλι γιατί αλλιώς πως εξηγείς τα 347 του πρώτου crystal?

Έχω την εντύπωση πως ο controller έχει ταβάνι στα 650mb/s.

sorry που δεν το συμπλήρωσα...

εννοείτε ανά κανάλι(port) είναι το όριο...

τώρα το πραγματικό όριο του ich9r δεν το γνωρίζω

υπαρχει καποιος οδηγος που κανουμε κλωνο απο το software που εχει μεσα το δισκακι του ssd? norton ghost 15 δηλαδη..προσπαθω ανεπιτυχως να κανω σωστο κλωνο και δεν τα καταφερνω.. ο δισκος του λαπτοπ που θελω να αντικαταστησω ειναι χωρισμενος σε 3παρτ. το ενα τα 100mb των αρχειων ασφαλειας (καπως ετσι) των windows, το δευτερο 13gb με ενα κλιν ινσταλ μαλλον,και τελος ο υπολοιπος δισκος με τα windows/προγραμματα/αρχεια.

το pdf που εχει το εχω διαβασει αλλα δυστυχως δεν βγαζω ακρη..

Σύνδεσε τον samsung στο σύστημά σου και με το πρόγραμμά κλωνοποίησε όλο το δίσκο, όχι το partition. Μετά κάνε επανεκκίνηση και bootαρε από το samsung να δεις αν πέτυχε.

Σύνδεσε τον samsung στο σύστημά σου και με το πρόγραμμά κλωνοποίησε όλο το δίσκο, όχι το partition. Μετά κάνε επανεκκίνηση και bootαρε από το samsung να δεις αν πέτυχε.

δεν πετυχαινει ετσι τιποτα..3κλωνους αποτυχημενους εχω φτιαξει..με βοηθησε ενας φιλος αλλα δεν εχω προλαβει να φτιαξω τον κλωνο..ειναι ολοκληρη ιστορια.. :/

• 2 weeks later...

Κάτι που ίσως δεν μου αρέσει. Κατέβασα το Hard disk sentinel pro 4.0 και παρατηρώ το εξής με την 3.7 έκδοση το 117 φαίνεται σαν vendor-specific ενώ με την έκδοση 4.0 είναι το wear leveling count. Όταν έβαλα την έκδοση 4.0(πριν 3μέρες) το health του samsung μου πήγε 99% με Data σε αυτό 25 και στο διαγραμματάκι που βγάζει στην κάτω πλευρά να έχει την τιμή 37. Σήμερα ανοίγω το πρόγραμμα και βλέπω τον δίσκο 98% health με data στο wear leveling count 26 και στο διάγραμμα να έχει την τιμή 38. Τι παίζει? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα μπορεί κανείς να με βοηθήσει?

post-6390-1416075983,2018_thumb.jpg

Σε sata II mobo (P55-UD3R) με Win7 64bit Professional.

Λίγο χαμηλά δεν είναι τα 4K ?

Κατα τα άλλα άλλο σύστημα :dance3: ,ήταν και σε WD Green το λογισμικό πρίν ...

Μόλις ολοκλήρωσα την εγκατάσταση, πιστεύω απο Δευτέρα θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη,αλλά απο μια πρώτη γνώμη μπορώ να το συγκρίνω

μόνο με την μεταπήδηση από την 19' LG 1917s(4:3,μετριότατο TN πάνελ) στην Dell U2311H (IPS FTW,έστω και e-IPS)

Κάτι που ίσως δεν μου αρέσει. Κατέβασα το Hard disk sentinel pro 4.0 και παρατηρώ το εξής με την 3.7 έκδοση το 117 φαίνεται σαν vendor-specific ενώ με την έκδοση 4.0 είναι το wear leveling count. Όταν έβαλα την έκδοση 4.0(πριν 3μέρες) το health του samsung μου πήγε 99% με Data σε αυτό 25 και στο διαγραμματάκι που βγάζει στην κάτω πλευρά να έχει την τιμή 37. Σήμερα ανοίγω το πρόγραμμα και βλέπω τον δίσκο 98% health με data στο wear leveling count 26 και στο διάγραμμα να έχει την τιμή 38. Τι παίζει? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα μπορεί κανείς να με βοηθήσει?

Ένα bump μήπως έχουμε τίποτα? :)

παρακαλώ κάποιος ? γιατί το νούμερο αυτό ανεβένει επικίνδυνα. Data 34 - τιμή 52.

[MENTION=129]Chosen[/MENTION] [MENTION=51]jax7480[/MENTION]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.