Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
980 read?

Ναι, 520 δίνει έκαστος. Αν δεν δούμε μητρική με περισσότερα από 2 SATA600 ports, δύσκολα θα βρούμε το όριο του ελεγκτή.

Πρίν λίγο που μπήκα να κατεβάσω το λογισμικό και το firmware update για να ειμαι ετοιμος οταν έρθει ο δίσκος είδα οτι έχει βγεί με σημερινή ημερομηνία Firmware ver.CXM03B1Q που διορθώνει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την προηγούμενη έκδοση. Στο παρακάτω link

http://forum-en.msi.com/faq/article/ide-sata-and-ahci-all-you-need-to-know

γράφει οτι το AHCI μειώνει την ταχύτητα του ssd ενω βοηθάει τους hdd. Εσείς τί mode έχετε επιλέξει?

IDE, SATA, AHCI, SSDs and TRIM: all you need to know | MSI HQ User-to-User FAQ

γράφει οτι το AHCI μειώνει την ταχύτητα του ssd ενω βοηθάει τους hdd. Εσείς τί mode έχετε επιλέξει?

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που γράφουν...σε IDE mode ναι μεν δουλεύει το TRIM όμως, δεν μπορείς να περάσεις intel achi driver άρα μένεις με microsoft wdm driver άρα έχεις χαμηλότερες επιδόσεις...καλύτερα να μας διαφωτίσει κάποιος ssd expert :confused:

Βασικα εχω chipset amd οποτε δεν ξερω αν μπορω να περασω οδηγο της intel

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Βασικα εχω chipset amd οποτε δεν ξερω αν μπορω να περασω οδηγο της intel

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

AMD AHCI DRIVER

Νομίζω στα AMD chipsets είναι απαραίτητο το AHCI για υποστήριξη TRIM.

Το πρωι ηρθε και ο δικος μου 830 και σας εχω δυο ερωτησεις

Να τον βαλω σε sata3 στο controller της marvel(9128),θα ειναι καλητερα σε sata2 η απλα τον βαζω στο sata 3 και πειραματιζομαι αναμεσα τους;

Επισης να του κανω αναβαθμισει το firmware με το καινουργιο η οχι ακομα;

Το πρωι ηρθε και ο δικος μου 830 και σας εχω δυο ερωτησεις

Να τον βαλω σε sata3 στο controller της marvel(9128),θα ειναι καλητερα σε sata2 η απλα τον βαζω στο sata 3 και πειραματιζομαι αναμεσα τους;

Επισης να του κανω αναβαθμιση το firmware με το καινουργιο η οχι ακομα;

Αν το βάλεις στο marvell θα έχεις πάνω κάτω τα ίδια νούμερα με sata2 (κάπου καλύτερα κάπου χειρότερα).

Εγώ προτείνω πάντα τον ich10r της intel...ακόμα και sata2...Σχετικά με το firmware πλέον μπορείς να περάσεις άφοβα το τελευταίο.

Το firmware το παιρναω μεσω ενος bootable cd/usb με το iso που δινει η samsung αν δεν κανω λαθος;

Και γω λεω να το βαλω στο sata2 αλλα μαλλον θα πειραματιστο λιγο.

το νέο firmware και μέσα από το λειτουργικό περνάει μια χαρά χωρίς προβλήματα εμένα πέρασε μια χαρά και είναι και ποιο γρήγορο δεν είναι μεν το γρηγορότερο αλλά πήρα πίσω αρκετή ταχύτητα του σκληρού που έχασα με το προηγούμενο

Untitled-2.jpg

Πριν λιγο εκανα και γω αναβαθμιση μεσω του magician στην νεα εκδοση και ολλα καλα,αργοτερα θα τρεξω και ενα bench και θα ανεβασω αποτελεσματα.

Edit: εδω ειναι και το τεστ που ετρεξα.

Βλεπω οτι εισαι σε sata ii controller , οπως και εγω.

Εδω ειναι και τα δικα μου αποτελεσματα , με το καινουργιο firmware σε windows 8 x64.

Microsoft Drivers

crystalms.th.png

Intel Drivers (Intel Rapid 11.0.0.1032)

crystaldiskmark.th.png

Οπως βλεπετε , οι drivers της Microsoft φαινονται καλυτεροι ( τουλαχιστον στα benchmarks , δεν υπαρχει διαφορα στην καθημερινη χρηση).

Το μονο που με αποτρεπει να κρατησω τους Microsoft drivers ειναι η ενδειξη για safe removal στην taskbar. Αν κανεις ξερει κανενα τροπο να μην φαινεται , παρακαλω να μου πει.

υπάρχει αλλό πρόγραμμα τρόπος να δούμε το "life" του δίσκου και πόσα GB-TB εγραφές έχουν γίνει? γιατί με το SSDLifePro δεν δίχνει (και αν θυμάμαι καλά δεν υποστηρίζει)

Ναι, 520 δίνει έκαστος. Αν δεν δούμε μητρική με περισσότερα από 2 SATA600 ports, δύσκολα θα βρούμε το όριο του ελεγκτή.

Η δικιά μου έχει 6 SATAIII και νομίζω πως ολόκληρες γενιές έχουν βγει με 6 xSATAIII

Η δικιά μου έχει 6 SATAIII και νομίζω πως ολόκληρες γενιές έχουν βγει με 6 xSATAIII

Εννοεί SATAIII υποδοχές στον intel controller (οι πρόσθετοι marvell ect δεν έχουν νόημα...βγάζουν τα ίδια ή και χειρότερα νούμερα από inter ich10 sata 2).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.