Vadergr Σεπτέμβριος 23, 2011 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Αυτο γινεται στην πλειοψηφια των λαπτοπ που πωλουνται.Επρεπε να ρωτησεις πριν αγορασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Σεπτέμβριος 23, 2011 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Από τα βάθη της καρδιάς μου ελπίζω να μη βρεις ποτέ δισκάκι. Έρχομαι και προσπαθώ να σε βοηθήσω και αντί να πεις ένα ευχαριστώ λες άλλα αντί άλλων. Δε θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω περαιτέρω, δεν πρόκειται να σπαταλήσω χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 23, 2011 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Σου δίνουν τα αρχεία εγκατάστασης στο σκληρό δίσκο. Από εκεί και πέρα το τι θα κάνεις είναι δικιά σου δουλειά. Δεν λέει κάπου ότι πρέπει να σου δώσει dvd. Από εκεί και πέρα το πως θα επιλέξεις να διασφαλίσεις τα δεδομένα σου είναι καθαρά προσωπική σου υπόθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pano Σεπτέμβριος 23, 2011 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 . το μονο που χρειαζεται να κανεις πολυ απλα, ειναι το εξης. μολις ανοιξεις και σεταρεις την πρωτη φορα το λαπτοπ, ανοιγεις το προγραμμα δημιουργιας Recovery disk, που εχουν ολα τα λαπτοπ και γραφεις τα recovery δισκακια μονος σου. συνηθως χρειαζονται 3-4. Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση πάνω σ'αυτό που είπε ο cabdik,αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει μόνο στην αρχή, δηλαδή όταν σετάρεις για πρώτη φορά το laptop ή μπορεί να γίνει και αργότερα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 23, 2011 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Ελα για να μην το κουραζουμε.... ουσιαστικα το κλειδι εχεις αγορασει. Κατεβαζεις win απο m$ το πετας σ ενα DVD και τελος.:smoke:Το ρεζουμέ συνήθως αυτό είναι. Το κλειδί υπάρχει, γίνεται γνήσια εγκατάσταση. Επίσης γλιτώνεις τα έξτρα προγραμματάκια του κατασκευαστή και περνάς μόνο αυτά που χρειάζεσαι εκ των υστέρων.Επίσης, γιατί πλέον να κάνεις εγκατάσταση από DVD; Εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια μόνο από USB κάνω και έχω ησυχάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 23, 2011 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Ελα για να μην το κουραζουμε.... ουσιαστικα το κλειδι εχεις αγορασει. Κατεβαζεις win απο m$ το πετας σ ενα DVD και τελος.:smoke:Διαθέτει η Microsoft για κατέβασμα τα ISOs για OEM licences; Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Σεπτέμβριος 23, 2011 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Διαθέτει η Microsoft για κατέβασμα τα ISOs για OEM licences; Κάποιος εδώ μέσα είχε δώσει ένα link πριν λίγο καιρό. Δεν μπορώ να το βρω όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 23, 2011 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 OEM δε νομίζω να μπορείς να κατεβάσεις. MSDN, Open licence, κλπ μπορεί, αλλά OEM ποτέ δε μπορούσες. Και ο κωδικός που υπάρχει στα αυτοκόλλητα στους φορητούς δεν μπορούν να εγκατασταθούν με μη-ΟΕΜ DVDs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Σεπτέμβριος 23, 2011 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Σιγά το μεγαλο νέο, δεν δίνουν το cd... Εγώ πλήρωσα 6 ολόκληρα δολάρια () για το λειτουργικό και τους drivers σε δισκάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 23, 2011 Author #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Από τα βάθη της καρδιάς μου ελπίζω να μη βρεις ποτέ δισκάκι. Έρχομαι και προσπαθώ να σε βοηθήσω και αντί να πεις ένα ευχαριστώ λες άλλα αντί άλλων.Δε θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω περαιτέρω, δεν πρόκειται να σπαταλήσω χρόνο. Λυπάμαι εαν αυτό κατάλαβες! -Καταλαβαίνω ότι έβαλα ένα θέμα που θίγει τα εσκαμμένα πολλών επαγγελματιών του χώρου της πληροφορικής αλλά η πρόθεση μου είναι αγνή για να βοηθηθώ τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον τον ίδιο προβληματισμό για κάτι που στο παρελθόν ήταν αυτονόητο και τώρα προσπαθούν να το περάσουν σαν δεδομένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 23, 2011 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 για μια στιγμη ρε παιδαι...και οταν πηρα λαπτο δεν ειχα dvd με τα win....θα επρεπε να εχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 23, 2011 #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Δεν σου πουλάει το cd/dvd, αλλα την άδεια χρησης των Windows (also known as serial number). Το CD κανε το οσες κοπιες θελεις...το δινουν σε καποιο link δωρεαν για κατεβασμα... αλλα στην τελική σε ένα PC και μόνο σε ένα θα έχεις την άδεια να εγκαταστήσεις το λειτουργικό.Κανε dual boot και εχε Linuxκαι Windows για κανα παιχνιδι DirectX ή εφαρμογη που δεν παιζει με Wine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 23, 2011 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Κονσέρβα, δεν ανακάλυψες το τροχό. Δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία στο χώρο της πληροφορικής για να αγοράζει ο κόσμος dvd, απλά σιγά σιγά οδεύουμε στην αντικατάσταση του dvd με την αποθήκευση στο σκληρό δίσκο (μιας και οι χωρητικότητες το επιτρέπουν πλέον) και αργότερα ίσως με αποθήκευση στο σύννεφο. Χάρη στο περιβάλλον και στη τσέπη σου κάνουν αποθηκεύοντας την εικόνα στο δίσκο. Εξάλλου, με το που ανοίξεις το λαπτοπ, στα πρήζει για να πάρεις αντίγραφο ασφαλείας. Δώσε 20 ευρωλεπτά, και πάρε ένα dvd και κάνε το το αντίγραφο ασφαλείας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Σεπτέμβριος 23, 2011 #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Κάποιος εδώ μέσα είχε δώσει ένα link πριν λίγο καιρό. Δεν μπορώ να το βρω όμως. ΕΔΩ είσαι. Δίνεις τον κωδικό σου και δουλεύουν ρολόι. Αρκεί να είναι η ίδια έκδοση. Επίσης υπάρχει και ΑΥΤΟ το link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Σεπτέμβριος 23, 2011 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 OEM δε νομίζω να μπορείς να κατεβάσεις. MSDN, Open licence, κλπ μπορεί, αλλά OEM ποτέ δε μπορούσες. Και ο κωδικός που υπάρχει στα αυτοκόλλητα στους φορητούς δεν μπορούν να εγκατασταθούν με μη-ΟΕΜ DVDs.Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός, έψαξα και βρήκα το site που λέω πιο πάνω και στο laptop μου ο κωδικός δουλεύει κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 24, 2011 Author #36 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Κονσέρβα, δεν ανακάλυψες το τροχό. Δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία στο χώρο της πληροφορικής για να αγοράζει ο κόσμος dvd, απλά σιγά σιγά οδεύουμε στην αντικατάσταση του dvd με την αποθήκευση στο σκληρό δίσκο (μιας και οι χωρητικότητες το επιτρέπουν πλέον) και αργότερα ίσως με αποθήκευση στο σύννεφο. Χάρη στο περιβάλλον και στη τσέπη σου κάνουν αποθηκεύοντας την εικόνα στο δίσκο. Εξάλλου, με το που ανοίξεις το λαπτοπ, στα πρήζει για να πάρεις αντίγραφο ασφαλείας. Δώσε 20 ευρωλεπτά, και πάρε ένα dvd και κάνε το το αντίγραφο ασφαλείας.Από τη στιγμή που πουλάνε καινούργια μηχανήματα με Dvd το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να βάλουν μέσα ένα δισκάκι.Π.χ. Ξεκίνησα να κατεβάζω το Iso που έβαλε ο amoustakas-τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα-και θα πρέπει να κατεβάζω για 8,5 ώρες και αυτό σε περίπτωση που δε κάνει reset η σύνδεση και φτου και από την αρχή (edit:τελικά το έκανε το reset αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω download manager όπως προτείνει το site)..και μετά άντε να κάθεσαι να το καις.Αυτό για το περιβάλλον που λες δε στέκει αφενός γιατί άμα σου χτυπήσει ο δισκος χάνεις και την εικόνα αφετέρου και μόνο το ρεύμα που καταναλώνω για να βγάλω άκρη,κατεβάσω,κάψω το δισκάκι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από το να είχανε μέσα ένα ρημαδοδισκάκι από την αρχή.@amoustakas Σου δίνει επιλογή γλώσσας εγκατάστασης ή είναι μόνο αγγλικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Σεπτέμβριος 24, 2011 #37 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Ελα για να μην το κουραζουμε.... ουσιαστικα το κλειδι εχεις αγορασει. Κατεβαζεις win απο m$ το πετας σ ενα DVD και τελος.:smoke:Ρε παιδιά από που μπορώ να κατεβάσω τα vista με το SP2 ενσωματωμένο? Έχω λάπτοπ κ γω χωρίς cd φυσικά κ έχω βρει ένα από τον θείο στο οποίο βάζω το δικό μου κλειδί. Θα τα ήθελα απ ευθείας από την Μ$ όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Σεπτέμβριος 24, 2011 #38 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Σε αυτό που λές για το ότι έπρεπε να υπάρχει dvd των windows (έστω και με τη σαβούρα μέσα) συμφωνώ. Τώρα σου δίνουν ένα recovery partition στο σκληρό λες και είσαι υποχρεωμένος να τον παντρευτείς ή να μην τον φορμάρεις ποτέ και σου λένε κάνε system image με δικό σου DVD.Η γνώμη μου είναι ότι από τη στιγμή που σε πασάρουν αναγκαστικά ότι σαβούρα θέλουν και dvd να έδιναν ούτως ή άλλως σε clean install θα πρέπει να πάει κάποιος.Εγώ κατέβασα το iso το καλοκαίρι και μια χαρά πήγε. Για τη γλώσσα που λες υπάρχει language package που το περνάς μετά την εγκατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Σεπτέμβριος 24, 2011 #39 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Από τη στιγμή που πουλάνε καινούργια μηχανήματα με Dvd το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να βάλουν μέσα ένα δισκάκι.Π.χ. Ξεκίνησα να κατεβάζω το Iso που έβαλε ο amoustakas-τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα-και θα πρέπει να κατεβάζω για 8,5 ώρες και αυτό σε περίπτωση που δε κάνει reset η σύνδεση και φτου και από την αρχή (edit:τελικά το έκανε το reset αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω download manager όπως προτείνει το site)..και μετά άντε να κάθεσαι να το καις.Αυτό για το περιβάλλον που λες δε στέκει αφενός γιατί άμα σου χτυπήσει ο δισκος χάνεις και την εικόνα αφετέρου και μόνο το ρεύμα που καταναλώνω για να βγάλω άκρη,κατεβάσω,κάψω το δισκάκι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από το να είχανε μέσα ένα ρημαδοδισκάκι από την αρχή.@amoustakas Σου δίνει επιλογή γλώσσας εγκατάστασης ή είναι μόνο αγγλικά;Το βρήκα. ΕΔΩ πάρε όσες γλώσσες θέλεις. Στο παραπάνω post μου ανέβασα και ένα ακόμη link να δοκιμάσεις μήπως πάει πιο γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 24, 2011 #40 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 H "σαβούρα" που έρχεται μαζί με το λογισμικό του λάπτοπ είναι υπεύθυνο για την μειωμένη του τιμή. Το να τα σβήσεις δεν είναι δύσκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.