konservas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2011 Πρόσφατα αγόρασα έναν υπολογιστή ο οποίος ήρθε με τα Windows προεγκατεστημένα χωρίς να υπάρχει συνοδευτικό DVD με το λειτουργικό.Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου είπαν ότι έτσι γίνεται και δεν μπορούν να μου δώσουν το DVD.Τους είπα τι γίνεται αν χτυπήσει ο σκληρός και η απάντηση ήταν να κάνω back up.Δηλαδή να πάω να χρεωθώ για να αγοράσω έναν εξωτερικό σκληρό για να κρατήσω κάτι το οποίο έχω ήδη πληρώσει.Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση;Μπορώ να κάνω κάπου κάποιου είδους καταγγελία;Δεν θέλω να επιστρέψω το μηχάνημα-μπορώ ακόμα- αλλά το θεωρώ γελοίο να μη μου δίνουν τα Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 22, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 ...Επικοινώνησα με την εταιρεία...Στείλε ένα email και στη Microsoft και πες τους το πρόβλημα. Να δεις πως θα βρεθεί λύση αμέσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 22, 2011 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Μίλησε με Microsoft και λογικά θα σε στείλουν ένα νέο δισκάκι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 22, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 To μηχανημα ειναι laptop - σταθερο ? - αν Ειναι σταθερο το αγορασες ετοιμο η το εκανες συνθεση μονος σου ? εχει καπου κανενα τετοιο αυτοκόλλητο ? Επισης πριν το αγορασεις εγραφε καπου ( στο φυλλαδιο - προσπεκτ - προσφορα ) οτι ερχεται με το ταδε λειτουργικο ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 22, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 To μηχανημα ειναι laptop - σταθερο ? - αν Ειναι σταθερο το αγορασες ετοιμο η το εκανες συνθεση μονος σου ? εχει καπου κανενα τετοιο αυτοκόλλητο ? Επισης πριν το αγορασεις εγραφε καπου ( στο φυλλαδιο - προσπεκτ - προσφορα ) οτι ερχεται με το ταδε λειτουργικο ?? Έτοιμο Laptop είναι και έχει τέτοιο ταμπελάκι από την κάτω μεριά.Στο site έλεγε στα χαρακτηριστικά: Windows 7 Home Premium (64bit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 22, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Laptop ειναι η netbook ., βοηθησε μας λιγο μην στα βγαζουμε ενα ενα . Dvd drive εχει ? Αν ειναι netbook προφανως δεν εχει dvd drive και δεν θυμαμαι αν δινουν dvd η απλα κανεις restore απο το partition που εχει ο σκληρος καβάτζα ( σχεδον σε ολα τα λαπτοπ - νετμπουκ ενα μερος του δισκου ειναι κρατημενο με αντιγραφο του λειτουργικου για επαναφορα , λογικα θα το γραφει και στην εκκινηση του υπολογιστη πχ πατα αυτο και αυτο το κουμπι μαζι για restore - επαναφορα ) . Απο που το αγόρασες ? ( απο μεγαλη αλυσιδα πχ αν ναι απο ποια ? αν το πηρες απο συνοικιακο μαγαζι προφανως δεν βοηθαει και να το αναφερεις ) και γραψε και το μοντελο ακριβως οπως λέγεται με τον κωδικο του Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 22, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Laptop ειναι η netbook ., βοηθησε μας λιγο μην στα βγαζουμε ενα ενα . Dvd drive εχει ? Αν ειναι netbook προφανως δεν εχει dvd drive και δεν θυμαμαι αν δινουν dvd η απλα κανεις restore απο το partition που εχει ο σκληρος καβάτζα ( σχεδον σε ολα τα λαπτοπ - νετμπουκ ενα μερος του δισκου ειναι κρατημενο με αντιγραφο του λειτουργικου για επαναφορα , λογικα θα το γραφει και στην εκκινηση του υπολογιστη πχ πατα αυτο και αυτο το κουμπι μαζι για restore - επαναφορα ) . Απο που το αγόρασες ? ( απο μεγαλη αλυσιδα πχ αν ναι απο ποια ? αν το πηρες απο συνοικιακο μαγαζι προφανως δεν βοηθαει και να το αναφερεις ) και γραψε και το μοντελο ακριβως οπως λέγεται με τον κωδικο του Αυτό εδώ είναι: Lenovo Ideapad Y560A i5-430M (Το μέρος που είναι το αντίγραφο για επαναφορά δεν νομίζω να γλυτώσει αν χτυπήσει ο δίσκος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 22, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Οταν σου ηρθε ηταν σφραγισμενο στην συσκευασια του ? Η ειχε ανοιχτει ? ediτ enyway απο την στιγμη που εχει sticker ειτε τηλ στην ms οπως σου ειπαν . Ειτε τα κατεβαζεις απο το σιτε της τα καις σε dvd και χρησιμοποιεις στην εγκατασταση ( οταν χρειαστει ) το serial του sticker. 1 και το ιδιο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Σεπτέμβριος 22, 2011 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 δεν βλεπω κατι νεο, ολοι τα ιδια κανουν. φτιαξε τα recovery dvds Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 22, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Οταν σου ηρθε ηταν σφραγισμενο στην συσκευασια του ? Η ειχε ανοιχτει ?Σφραγισμένο ήταν.Δεν τίθεται θέμα να έχει χαθεί.Όπως είπα και στην πρώτη μου ανάρτηση επικοινώνησα μαζί τους...δεν το δίνει η εταιρεία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Σεπτέμβριος 22, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Σε πολλά laptop απλά δεν δίνουν. Είναι σε κρυμμένο partition και πρέπει να το γράψεις σε dvd με το πρόγραμμα που θα έχει βάλει μέσα η Lenovo. Όχι το backup των windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 22, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Μάλλον θα επικοινωνήσω με τη microsoft όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω και αν φάω και από εκεί πόρτα είδα ότι κατά την εγκατάσταση από το κρυφό partition σου δίνει το δικαίωμα περί μη αποδοχής προΪόντος και refund της αξίας των Windows από τη Lenovo.Στη τελική αυτοί θα χάσουν εγώ όλο και κάπως θα κάνω τη δουλειά μου :whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Σεπτέμβριος 22, 2011 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Η Miicrosoft δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να σε πληροφορήσει σωστά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Να σε ενημερώσει για τα δικαιώματά σου ως νόμιμο κάτοχο των Windows και να σου πει τι μπορείς να κάνεις. Τα Windows σου είναι OEM, κάτι που σημαίνει ότι η υποστήριξη για τα Windows σου παρέχεται αποκλειστικά από τον κατασκευαστή του υπολογιστή (OEM) που έκανε και την εγκατάσταση των Windows. Η Microsoft σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να σου παρέχει δίσκο ούτε download link ούτε κάτι άλλο, καθώς τα Windows δε στα έδωσε η Microsoft αλλά ο ΟΕΜ σου. Η Microsoft απλά πούλησε τις άδειες στον ΟΕΜ.Οι κατασκευαστές δίνουν συνήθως τρεις τρόπους για να επανεγκαταστήσεις τα Windows. Ο ένας είναι είτε μέσω κάποιου δεύτερου partition που έχουν στο οποίο είναι περασμένο ένα image των Windows από το οποίο κάνεις recover τα Windows, είτε σου δίνουν τα recovery disks, είτε σου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσεις εσύ τα recovery discs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 22, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Ε να,με κάτι τέτοια διώχνουν το κόσμο και μετά κλαίγονται για τη πειρατεία.Με αυτά και με αυτά έχω γυρίσει σε Linux κατά 80% απλά τα Windows τα έχω μόνο για κανά παιχνίδι διαφορετικά θα τα είχα πετάξει από παντού...:sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Σεπτέμβριος 23, 2011 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Ε; Έκανες καμιά αγοραπωλησία εσύ με τη Microsoft και δικαιούσαι να σου στείλει δίσκο, Windows κτλ; Όχι. Την άδεια των Windows σου την αγόρασες από τον ΟΕΜ σου. Τώρα αν αυτός σου δίνει τα Windows σε δίσκο ή σε partition ή σε τσίγκινο floppy βάλτα μαζί του. Εσύ ρωτάς γιατί δε σου δίνουν τα Windows. Πάρε ένα τηλ στον ΟΕΜ σου και ζήτα να σου στείλουν recovery, δεν είναι και τόσο δύσκολο μη τα δραματοποιούμε όλα. Έχουμε βρει τώρα, για όλα φταίει η Microsoft. Κάνε και ένα τηλ στην Microsoft φυσικά, για να είσαι σίγουρος. Τέσπα, εγώ να σε ενημερώσω προσπαθώ, από 'κει και πέρα ο καθείς τραβάει το δρόμο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 23, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά η MIcrosoft δίνει την άδεια στον ΟΕΜ και από εκεί και πέρα ο κάθε ΟΕΜ όπως εμπνέεται...ωραία...(μήπως πρόκειται για Ολέθρια Επιχειρηματική Μ****** της Microsoft; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 23, 2011 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Μάλλον για Ολέθρια Άσχετο Χρήστη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 23, 2011 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 οσα λαπτοπ εχω δει τα τελευταια 3 χρονια, απο vista και μετα κυριως, ΔΕΝ δινουν δισκακι των windows μαζι. ειναι σε ξεχωριστο partition στο δισκο. το μονο που χρειαζεται να κανεις πολυ απλα, ειναι το εξης. μολις ανοιξεις και σεταρεις την πρωτη φορα το λαπτοπ, ανοιγεις το προγραμμα δημιουργιας Recovery disk, που εχουν ολα τα λαπτοπ και γραφεις τα recovery δισκακια μονος σου. συνηθως χρειαζονται 3-4. ποσο δυσκολο ειναι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Σεπτέμβριος 23, 2011 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Ελα για να μην το κουραζουμε.... ουσιαστικα το κλειδι εχεις αγορασει. Κατεβαζεις win απο m$ το πετας σ ενα DVD και τελος.:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 23, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2011 Όχι ρε φίλε,απλά δεν μπορώ να χωνέψω γιατί πρέπει να μπω εγώ σε αυτή τη διαδικασία (και όποιος άλλος) για κάτι που από την αρχή θα μπορούσε να είναι απλούστατο.Για να γλυτώσουν μισό ευρώ για ένα δισκάκι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.