Jump to content

Προταση για ups

louros71416003434

Recommended Posts

Το 800W τροφοδοτικο δεν μας λεει τιποτα. Γραψε ολη τη συνθεση του pc για να υπολογιστει η καταναλωση και να δουμε ποιο ups μπορεις να παρεις.

Στο pc της υπογραφής μου μαζί με οθόνη, ασύρματο τηλεφωνο και το ρούτερ στην μπαταρία του ups σε normal χρήση καταναλώνει 138watt. Σε full load φτάνει και ξεπερνάει τα 300watt. Με το 1500αρι ups που έχω σε νορμάλ συνθήκες έχω αυτονομία 40 λεπτά.

Αρα με ενα 900αρι ups και προτεινόμενο 1200αρι θα είσαι εντάξει.Βέβαια το 1200αρι κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά πιστευω αξίζει.

εχω ενα core2duo 8400 sta 3.0 Ghz με 4Gb ram,ati 5770 1Gb,2 HDD WD ο ενας 500GB και ο αλλος 1TB και psu το coolmaster silent pro gold 800w.

Μονο το κουτι θελω να συνδεσω στο ups, οχι οθονες και ηχεια και αλλα περιφερειακα

Αν θές μόνο να συνδέσεις τον υπολογιστή τότε ναι είναι αρκετό. Και εννοείται και σαν εταιρεία η Apc είναι πολύ καλή! Αν συνδεες και άλλα περιφερειακά θα σου πρότεινα το 900αρι.

Φίλε μου καλημέρα, άλλη η δουλειά του σταθεροποιητή , άλλη η δουλειά του UPS . Κάποια ποιοτικά UPS περιλαμβάνουν και σταθεροποιητή στο κύκλωμά τους , τα φθηνά πάντως όχι. Όμως πρόσεχε , εσένα σε ενδιαφέρει το πόσα Watt καλύπτει η κάθε συσκευή , όχι τα VA - είναι διαφορετικό πράγμα. Εκεί βέβαια φαίνεται και η ποιότητα της κάθε συσκευής.

Το πόσα Watt UPS θα πάρεις θα εξαρτηθεί από τη συνολική κατανάλωση των συσκευών που θα κληθεί να καλύψει - για το τί μοντέλο , εξαρτάται αν θές τύπου line- interactive ( πιο κοινό ) ή on line ( αρκετά ακριβότερο και με μεγαλύτερο κόστος χρήσης ).

Προσωπικά χρησιμοποιώ της APC και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ και 8 χρόνια - να καταλάβεις δεν έχω αλλάξει μπαταρίες ακόμα ενώ μου βγάζει μύνημα ότι θέλουν αλλαγή , όμως κρατάει το σύστημα ( 320W ) για 20+ λεπτά.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες μάρκες αλλά δεν έχω εμπειρία από κάτι άλλο, πιθανότατα κάποιοι φίλοι θα βοηθήσουν σχετικά.

Αυτά από μένα , καλή τύχη.Λευτέρης.

• 3 weeks later...

Κι εγώ αναζητώ αθόρυβο UPS (χωρίς ανεμιστήρα δηλαδή), για να συνδέσω τον υπολογιστή (Athlon II x4 640, ΑΜD 780Gmb, embedded gpu, 9 x HDD, Corsair TX750W), την οθόνη κι ίσως το μόντεμ ρούτερ...

Δεν ξέρω αν χρειάζομαι ups 850VA ή 1000VA για να κρατά το σύστημα τουλάχιστον ένα 5λεπτο ή κάπου εκεί (όχι λιγότερο από 2-3 λεπτά πάντως) ακόμη και σε full load...

Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω πάνω από 100€ (απόλυτο όριο, θα προτιμούσα όσο χαμηλότερα γίνεται)...

Έχω ψιλοκαταληξει στα παρακάτω, που δεν είναι βέβαια μάρκες επιπέδου APC αλλά ούτε και τρέχα γύρευε...

Fortron EP850 = 73€

Fortron EP1000 = 87€

Sweex PP210 1000VA = 95€

Ποιό θα προτιμούσατε λαμβάνοντας υπόψη το κόστος, τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά τους;

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.