Jump to content

ΑΝΑΒΑΘΜIΣΗ PC

folias

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα πρόσφατα πήρα την απόφαση να κάνω μια αναβάθμιση στο pc μια και βλέπω ότι η τεχνολογία τρέχει και εγώ έχω μείνει λίγο στάσιμος λόγο χρημάτων περισσότερο το σύστημα που έχω είναι αυτό:

Μητρική : Gigabyte G31M-ES2L

Chipset : Intel G31/G33/G35

Επεξεργαστής : Intel Core 2 Duo E6750 @ 2666MHz

Φυσική Μνήμη : 2048MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )

Κάρτα Γραφικών : NVIDIA GeForce 9500 GT

Σκληρός Δίσκος : HDS728080PLA380 ATA Device (82GB)

Σκληρός Δίσκος : Hitachi HDT725050VLA360 ATA Device (500GB)

Συσκευή DVD-Rom : HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H50L

Συσκευή CD-Rom : DTSOFT Virtual CdRom Device

Τύπος Οθόνης : LG Electronics L204WS - 20 ίντσες

Κάρτα Δικτύου : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter

καρτα ήχου: CREATIVE SOUND BLASTER 7.1 AUDIGY SE BULK

Λειτουργικό Σύστημα : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7601 Service Pack 1 (32-bit)

DirectX : Έκδοση 11.00

Windows Performance Index : 5.1 στο 7.9

Αυτό που έχω σκοπό να κάνω είναι να αλλάξω την μητρική και τον επεξεργαστή κατέληξα σε αυτά τα δυο :

AMD A8 3850 - Επεξεργαστής - Socket FM1, 2.9 GHz, L2 4 MB

Gigabyte GA-A55M-S2V - Μητρική κάρτα - mATX - AMD A75

θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε γνώμες αρχικά για την επιλογή μου και αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε

το συνολικό κόστος βγαίνει 185 ευρώ

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Για να κάνεις αυτή την αλλαγή χρειάζεσαι και DDR3 μνήμες !!! Εχεις υπολογίσει και αυτές στο budget σου ???

Επίσης οι νέες μητρικές ΔΕΝ υποστηρίζουν IDE =ATA συσκευές !!! Το ξέρεις αυτό ??? Γιατί από τα πρώτα που είδα σαν να κατάλαβα πως σκληροί και dvd/cd rom είναι όλα IDE !

Η μητρική που διάλεξες ΔΕΝ μου λέει και κάτι. Είναι πολλά 60€ για αυτή.......

Πόσα χρήματα δίνεις ???

Εγώ πχ. θα κοιτούσα σε

AMD Phenom X6 1055T 2,8Ghz +turbo core/ 9mb cache (140€),

ASUS M5A78L-M/USB3 (66€) , ή την ASUS M5A78L/USB3 (74€)

4GB DDR3 1600 KINGSTONE (2X2GB) (28,5€)

-------------------------------------------------------------------

= 234€ και είσαι κομπλέ !! Θεωρώ αυτό τον συνδιασμό πολύ καλύτερο.

έχεις δίκιο για της μνήμες έχω σκοπό να πάρω αυτές:

Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9AD3B1K2/4G) (Kit 2 x 2048)

τα λεφτά που διαθέτω είναι μέχρι διακόσια ευρώ αν πρώτα ο θεός μπορέσω να

πουλήσω αυτά που έχω

αν δεν σε φτανει το μπατζετ, βαλε τον 955 Χ4 στη συνθεση του πανου, μια χαρα CPU ειναι!!

Για να κάνεις αυτή την αλλαγή χρειάζεσαι και DDR3 μνήμες !!! Εχεις υπολογίσει και αυτές στο budget σου ???

Επίσης οι νέες μητρικές ΔΕΝ υποστηρίζουν IDE =ATA συσκευές !!! Το ξέρεις αυτό ??? Γιατί από τα πρώτα που είδα σαν να κατάλαβα πως σκληροί και dvd/cd rom είναι όλα IDE !

Η μητρική που διάλεξες ΔΕΝ μου λέει και κάτι. Είναι πολλά 60€ για αυτή.......

Πόσα χρήματα δίνεις ???

Εγώ πχ. θα κοιτούσα σε

AMD Phenom X6 1055T 2,8Ghz +turbo core/ 9mb cache (140€),

ASUS M5A78L-M/USB3 (66€) , ή την ASUS M5A78L/USB3 (74€)

4GB DDR3 1600 KINGSTONE (2X2GB) (28,5€)

-------------------------------------------------------------------

= 234€ και είσαι κομπλέ !! Θεωρώ αυτό τον συνδιασμό πολύ καλύτερο.[/quote

για πες κανένα μαγαζί και όσον αφορά IDE-ATA να κάνω καμιά πατέντα να τα προσαρμόσω?γιατί για να αλλάξω σκληρούς και τα λοιπά δεν λέει όσον αφορά κάρτα γραφικών και ήχου με καλύπτει λες αυτή η μητρική?

O HITACHI που έχεις ο 500άρης μάλλον είναι SATA. Πληκτρολόγησα πάλι τον κωδικό και τον βγάζει για SATA .Το ίδιο και ο άλλος !!!!

Τα DVD-RW που έχεις είναι IDE (μάλλον και τα δυο) αλλά ΔΕΝ αξίζει να αγοράσεις pci to ide card ΠΟΥ ΚΟΣΤΊΖΕΙ 12€ γιατί με 13€ παίρνεις άλλο SATA DVD-RW και πουλάς και τα παλιά !!!

Για κάρτα γραφικών θα δουλέψεις με την 9500Gt που έχεις προς το παρόν αν θες παιχνίδια γιατί η ATI HD3000 κάνει μόνο για δουλειές γραφείου και καμιά ταινία.

Αν θες φτηνή κάρτα γραφικών για gaming κοίτα στις αγγελίες για καμιά 4870 με 50€ έστω και αργότερα. Αυτή μπορεί μια χαρά να τραβήξει σε gaming σε 1680X1050 που είναι η οθόνη σου (την είχα την LG το 2007-2009) !!!!

Τι τροφοδοτικό έχεις ???? Πες μας και αυτό λίγο !

Thermaltakeusa*»*Power Supply*»*TR2 Series*»*TR2 Standard 500W PSU : TR2 Standard 500W PSU W0093RU

αυτό είναι το τροφοδοτικό έλεγα μια ολοκληρωμένη λύση για αναβάθμιση

κάρτα γραφικών μητρική επεξεργαστή και μνήμες επειδή είδα ότι αυτή η μητρική που σας πρότεινα ότι έχει καλή κάρτα γραφικών για αυτό ήμουν προς τα εκεί

αρχικά σκεφτόμουνα να αλλάξω μόνο επεξεργαστή και μνήμη κρατώντας την παλιά μητρική αλλά δεν ξέρω αν αξίζει

Thermaltakeusa*»*Power Supply*»*TR2 Series*»*TR2 Standard 500W PSU : TR2 Standard 500W PSU W0093RU

αυτό είναι το τροφοδοτικό έλεγα μια ολοκληρωμένη λύση για αναβάθμιση

κάρτα γραφικών μητρική επεξεργαστή και μνήμες επειδή είδα ότι αυτή η μητρική που σας πρότεινα ότι έχει καλή κάρτα γραφικών για αυτό ήμουν προς τα εκεί

αρχικά σκεφτόμουνα να αλλάξω μόνο επεξεργαστή και μνήμη κρατώντας την παλιά μητρική αλλά δεν ξέρω αν αξίζει

Η 6650D που έχει μέσα του ο Α8-3850 και ΟΧΙ η μητρική, είναι η δυνατότερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αλλά ΔΕΝ είναι δυνατή γενικά σαν κάρτα. Μια λίγο καλύτερη 9500gt είναι .....

Να μην αλλάξεις κάρτα προς το παρόν και αν θες να δώσεις το παλιό σου σύστημα δώστο με την ενσωματωμένη του G31 CHIPSET !

κανε σε παρακαλώ μια σούμα ξέρω σας ζαλίζω από αυτό που έχω σαν πλατφορμα τη θα ήταν καλύτερο να βάλω?υπόψιν μέχρι 200 ευρώ

αν κανεις και τετοιες δουλειες, αρκετα συχνα ομως, θα σε βολεψει ο 6πυρηνος!

αν το κανεις ερασιτεχνικα και ο 4πυρηνος κανει τη δουλεια σου!

μπα σπάνια είμαι από τα τα άτομα που δεν θέλουν να περιορίζονται όταν θέλω κάτι να κάνω καμιά δουλειά στο pc να ξέρω ότι θα την κάνει

Σιγά μη σκίσει κανα καλσόν που θέλει και 4 πύρηνο για να κάνει red eye στη φώτο της Μαρίας και να ρολάρει δύο κλιπάκια από το κινητό στο movie maker...έλεος:tomato:

Άμα ήθελε να κάνει editing σε επαγγελματικό επίπεδο θα ήξερε περίπου τι του κάνει και τι όχι και σίγουρα θα ρωτούσε σε άλλο forum. Μέχρι 200 ευρώ λέει - όχι τουμπανοσερβερ - ξεκολλάτε.

Σιγά μη σκίσει κανα καλσόν που θέλει και 4 πύρηνο για να κάνει red eye στη φώτο της Μαρίας και να ρολάρει δύο κλιπάκια από το κινητό στο movie maker...έλεος:tomato:

Άμα ήθελε να κάνει editing σε επαγγελματικό επίπεδο θα ήξερε περίπου τι του κάνει και τι όχι και σίγουρα θα ρωτούσε σε άλλο forum. Μέχρι 200 ευρώ λέει - όχι τουμπανοσερβερ - ξεκολλάτε.

Το θέμα είναι να αγοράζεις το καλύτερο στα χρήματα που δίνεις άσχετα ανα αυτό παραείναι τούμπανο ή διαστημόπλοιο ή ότιδήποτε άλλο για την χρήση που κάνεις σήμερ, μπας και την βγάλεις καθαρή σε βάθος χρόνου με λιγότερες αναβαθμίσεις. Αλλιώς θα παίρναμε όλοι AMD ZACATE DUAL CORE E350 1,6Ghz ..........

Επίσης πριν προτείνουμε βλέπουμε τι έχει που δεν τον ικανοποιεί.

το λοιπόν τι προτείνετε από αυτό που έχω, για να βγάλω και εγώ μια άκρη και να αρχίσω να ψάχνω σε μαγαζιά on line?

το λοιπόν τι προτείνετε από αυτό που έχω, για να βγάλω και εγώ μια άκρη και να αρχίσω να ψάχνω σε μαγαζιά on line?

+1 στην σύνθεση του adpanou,για τα λεφτά της θα σου είναι υπερ-αρκετή με βάση αυτά που ζητάς.

θεωρώ ότι θα υπάρχει και κάτι πιο οικονομικό σαν σύνθεση γιατί πρώτα απ όλα θέλω να δω κάποια διαφορά στο pc μου για αυτό και η αναβάθμιση δεύτερον αισθάνομαι σαν τον μπογιατζή που στην αρχή λέει στον πελάτη ένα απλό άσπρισμα και στην πορεία του βγαίνουν και άλλα όπως υγρασία (προς θεού δεν το λέω ειρωνικά παράδειγμα δίνω από προσωπική εμπειρία) αν πάρω καινούργια μητρική θα πρέπει κάτι να κάνω με το θέμα IDE =ATA έχουμε καμιά άλλη πρόταση η να αρχίσω να ψάχνω τιμές και παραγγελία για την πρόταση του adpanou και κλείνω περισσότερο προς gigabyte και αυτό γιατί θέλω θύρες για usb?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.