NIKOSE1416003376 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Επεσε μια Giga 5770 στα χερια μου, και ειπα να την ανεβασω λιγο.Αφου περασα 10.2, 10.3, και 10.4 drivers, ειδα οτι ουτε το Riva Tuner, ουτε το afterburner (απο 151 μεχρι 200, τεσσερις εκδοσεις) μπορουν να ανεβασουν ρολογια.Ουτε καποιο απο τα AmdGpuClockTool, (δυο εκδοσεις εχω) αναγνωριζει την καρτα.Μονο το OC guru, αυτο το software της Giga, μπορει να ανεβασει αλλα και αυτο ανεβαζει μονο 60 Ηz, απο 900 στοκ μεχρι 960. Μετα τερματιζει!!Ολοι αυτοι στο ΒΟΤ που τρεχουν με πυρηνα στα 1000/1100/1200 πως ανεβαζουν ρολογια??Mηπως θελει πιο παλιους drivers??Mα οι περισοτεροι στο BOT με 10.Χ τρεχουν!!!Καμμια ιδεα??Και αν υπαρχει πουθενα η μοντα της μνημης...καλοδεχουμενη!!
ultraex2005 Σεπτέμβριος 21, 2011 #2 Σεπτέμβριος 21, 2011 αυτοι τρεχουν με ξεκλειδωτα και τροποποιημενα βιος οπως και εγω στην 5970 μουβασικα ριξε μια ματια κατω στο νημα που σου βαζω για ξεκλειδωτα βιος η στειλε κανα πμ στον atiman αν η δικια σου εκδοση μπορει να δεχτει τεοιο βιοςλογικα αν ειναι reference εκδοση η καρτα σου παιρνει ξεκλειδωτο βιος με αυξημενα ρευματαhttp://www.thelab.gr/kartes-grafikon/atiman-bios-flashing-tool-78026.html
NIKOSE1416003376 Σεπτέμβριος 21, 2011 Author #3 Σεπτέμβριος 21, 2011 Μαλλον δεν με καταλαβες.Δεν θελω απλα να της "καρφωσω" ενα 1000αρικο στον πυρηνα, και να την εχω μονιμα εκει.Ψαχνω ενα εργαλειο, που να μπορει να αλλαζει την συχνοτητα του πυρηνα!!Και τα ρευματα αν ειναι δυνατον!!ΒΤW...η SOC δεν ειναι reference!!
ultraex2005 Σεπτέμβριος 21, 2011 #5 Σεπτέμβριος 21, 2011 Μαλλον δεν με καταλαβες.Δεν θελω απλα να της "καρφωσω" ενα 1000αρικο στον πυρηνα, και να την εχω μονιμα εκει. Ψαχνω ενα εργαλειο, που να μπορει να αλλαζει την συχνοτητα του πυρηνα!! Και τα ρευματα αν ειναι δυνατον!! ΒΤW...η SOC δεν ειναι reference!! αυτο καταλαβες απο το νημα που σου εδειξα μπηκες στο κοπο να του ριξεις μια ματια? ο ατιμαν εδεινε ξεκλειδωτα βιος για σειρα ατι 5000 τροποποιημενα με ανεβασμενα ρευματα κατα ενα βαθμο με μαμα ομως ρολογια και σου εδεινε την δυνατοτητα να ανεβεις ψηλα οσο βεβαια σου το επετρεπε το καθε μοντελο και η ψυξη σου τωρα οσο αναφορα τις συχνοτητες της ανεβαζω με τo msi afterburner που ειναι συμβατο με πολλα μοντελα επισης το συγκεκριμενο μπορει να ξεκλειδωσει ρευματα αναλογα το μοντελο για την δικια σου εκδοση[ no reference] δεν ξερω να σου πω πολλα γιατι αυτα που εδεινε ειταν για reference καρτες ομως στειλε του ενα pm μπορει να σε βοηθησει πχ msi afterburner παρεα με την 5970 μου Uploaded with ImageShack.us
NIKOSE1416003376 Σεπτέμβριος 21, 2011 Author #6 Σεπτέμβριος 21, 2011 Δεν καταλαβα αυτα απο το νημα... Απλα σου ειπα τι ζηταω εγω. Δεν ζηταω τροποποιμενα bios, ουτε στις συχνοτητες, ουτε στα ρευματα. Αυτα δινει ο Ατιμαν στο συγκεκριμενο ποστ του. Βtw...Thanks για το afterburner. Nομιζω ομως, οτι ουτε αυτο δουλευει αν δεν πειραξεις το το MSIAfterburner.cfg, κάνοντας το EnableUnofficialOverclocking = 1 (Μετα την δημοσιευση μου στο παρον νημα το εμαθα αυτο)
ultraex2005 Σεπτέμβριος 21, 2011 #7 Σεπτέμβριος 21, 2011 Δεν καταλαβα αυτα απο το νημα...Απλα σου ειπα τι ζηταω εγω. Δεν ζηταω τροποποιμενα bios, ουτε στις συχνοτητες, ουτε στα ρευματα. Αυτα δινει ο Ατιμαν στο συγκεκριμενο ποστ του. Βtw...Thanks για το afterburner. Nομιζω ομως, οτι ουτε αυτο δουλευει αν δεν πειραξεις το το MSIAfterburner.cfg, κάνοντας το EnableUnofficialOverclocking = 1 (Μετα την δημοσιευση μου στο παρον νημα το εμαθα αυτο) εξαρταται απο την καρτα στην δικια μου δεν χρειαζεται να κανω το enable unofficial overclocking=1 απλα μπαινω στο μενου του msi και κανω enable voltage[ δεν το εχουν on για ευνοητους λογους] σε καποιες [no reference 5870] που δοκιμασα δεν εποιανε τιποτα ουτε καν το enable unofficial overclocking γιατι ειναι κλειδωμενες τωρα αν βγαινει κανα βιος για την καρτα σου δεν το ξερω ψαξιμο θελει εμενα στην δικη μου αλλαξα 2-3βιος μαζι και του ατιμαν και τροποποιησα και τις στροφες του ανεμιστηρα με τo RBE για να την φερω στα μετρα μου και σχεδον να χιλιαριζει για πλακα
sfk9039 Σεπτέμβριος 21, 2011 #8 Σεπτέμβριος 21, 2011 Επειδη εχω ασχοληθει και εγω με την σειρα 5ΧΧΧ, απο την εμπηρια μου θα σου προτεινα να φτιαξεις δικο σου bios,ειναι πολυ ευκολο. Το εργαλειο που χρειαζεσαι ειναι το radeon bios editor η αλλιως rbe. Αυτο για 2 λογους: 1) Αν καταφερεις να την πας με ενα προγραμμα πχ το afterburner, πανω απο την συχνοτητα που εχει ως μεγιστη το bios η καρτα δεν θα κατεβαζει συχνοτητα οταν ειναι idle, με συνεπεια αυξημενη θερμοκρασια και καταναλωση. 2) Αν ψαχτεις, μπορεις να διορθωσεις σφαλματα που εχει η σειρα 5ΧΧΧ οπως πχ το dual screen flickering. Αν σε ενδιαφερουν τα παραπανω οτι βοηθεια θες εδω ημαστε.
Evan Σεπτέμβριος 22, 2011 #9 Σεπτέμβριος 22, 2011 Και γω αυτο εκανα με μια 5770 SOC και ειμαι μια χαρα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.