Shaman Ιούνιος 16, 2004 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2004 Λογικά δε χρειάζεσαι κάλτσα!!Αυτές οι "ίνες γυαλιού" που λες κάνουν την ίδια και καλύτερη δουλειά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 16, 2004 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2004 εγω θα σου προτεινα να βαλεις την καλτσα παντως γιατι θα σου δωσει λειο και ομορφο αποτελεσμα! οι ινες γυαλιου, ενω προσφερουν πολυ μεγαλη αντοχη,(κατι που δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι στο συγκεκριμενο part)δεν δινουν και τοσο καλη τελικη εμφανιση...επισης ολη η ιδεα στο αρθρο του οδηγου ειναι οτι η καλτσα σου φτιαχνει το σκελετο,δινει το σχημα του ανταπτορα απο μονη της...κατι που οι ινες δεν μπορουν να κανουν τοσο καλα...καλη επιτυχια οτι κι αν αποφασισεις .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 16, 2004 Author #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2004 Μμμμ...Έχεις δίκιο, μάλλον δεν θα βάλω τις ίνες αλλά την κάλτσα.Και κάτι άλλο,η κάλτσα ξεκολάει μετά;Ευχαριστώ πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιούνιος 16, 2004 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2004 Τώρα που το λες, αν δεν έχεις δουλέψει ξανά με πολυεστέρα είναι καλύτερα να βάλεις την κάλτσα γιατί οι ίνες θέλουν λίγο τέχνη για να δουλευτούν..Για την εμφάνιση, εντάξει, ο πολυεστέρας σηκώνει πολύ τρίψιμο και βάψιμο. Για κάτι μεγαλύτερο απο ένα απλό fan adapter ή shroud όμως εξακολουθώ να προτείνω τις ίνες. Σωστός ο Κοπρίτης πάντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιούνιος 16, 2004 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2004 Αρχική απάντηση από Spyrious Και κάτι άλλο,η κάλτσα ξεκολάει μετά; Όχι!Η κάλτσα είναι η βάση για να πιάσει επάνω ο πολυεστέρας αλλά στην ουσία γίνεται μέρος της όλης κατασκευής!Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 16, 2004 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2004 Αρχική απάντηση από Shaman [Σήμερα, στις 00:21] . Για κάτι μεγαλύτερο απο ένα απλό fan adapter ή shroud όμως εξακολουθώ να προτείνω τις ίνες. απλα σκεφτομουν οτι ενα shroud θα ηταν περιτο να εχει ινες και να απαιτει τριψιμο κτλ...με σκετο πολυεστερα καθαρησες... μπορεις και ενδεχομενως να χρωματισεις το ιδιο το υλικο να βασιστεις και σε λευκη καλτσα και να βγαλεις πολυ ωραιο αποτελεσμα...αλλα πραγματικα για οτιδηποτε αλλο πολυεστερικο εξαρτημα αντοχηςοι ινες ειναι απαραιτητες....εκτος και εαν σε τρωει πολυ οποτε μπλεκεις με φυλλα πολυκαρμπονατου και ξεφυγαμε τελειως..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Ιούνιος 17, 2004 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2004 Πολύ απλά έφτιαξα εγώ έναν μετατροπέα από 80mm σε 92mm.... Πήρα plexy 4 εκατοστά, διαστάσεων 120x120mm , το τρύπισα στην μέση 80mm, έκανα και τρύπες για τις βίδες, με έναν κόφτη έκανα την τρύπα από την μια μεριά 100mm και έφτιαξα κάτι σαν το παρακάτω, από όπου πήρα και την ιδέα.... Κόστος 4.... :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 17, 2004 Author #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2004 Καλή μαγκιά DMylona!!!Με τι εργαλεία το δούλεψες;Με ενδιαφέρει το τμήμα με την κλήση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 17, 2004 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2004 σχετικα με το κοψιμο του φαλτσου της τρυπας....οταν λες "κοφτη" τι ακριβως εννοεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsmaster1416003178 Ιούνιος 17, 2004 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2004 Spyrious φαντάζομαι θα επισκεύθηκες τον κύριο Μπούμπα στην χαριλάου τρικούπη και τον κύριο Στάθη στην κάτσαρη δίπλα απο την ΔΕΗ. Αυτοί είναι που έχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα στα γιάννενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 18, 2004 Author #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2004 Πολλές φορές τους έχω επισκευθεί φίλε gsmaster!Γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 22, 2004 Author #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 Δοκίμασα με plexi και έχω ανοίξει τρύπες για τους ανεμηστήρες με πατούρες αλλά δεν ξέρω πώς να κάνω το κομμάτι με την γωνία.Έχω ανοίξει με ποτυροτρύπανο μια τρύπα 80mm. Για βοηθήστε λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 22, 2004 Author #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 Κανείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 22, 2004 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 ρε Spyrious αυτο το σημειο ειναι λιγο δυσκολο....εφοσον θες να εχεις ομορφο και καθαρο αποτελεσμαρωτησα και εγω πιο πανω ποιο ακριβως κοπιδι χρησιμοποιηθηκε για αυτη τη δουλεια αλλα απαντηση δεν πηρα....βασικα ο πιο απλος τροπος ειναι εφοσον εχεις ηδη μια τρυπα 80mmνα σημαδεψεις απο μια πλευρα του adaptor ενα κυκλο διαμετρου ισης με το μεγαλυτερο που χρειαζεσαι (92-120?)...και...κολλας χοντρο γυαλοχαρτο σε ενα μακροστενο & χοντρο κομματι πλεξιφτιαχνοντας ενα ωραιο τακακι...εαν τυχαινει να εχεις καμπυλωτου προφιλ αγρια λιμα ακομα καλυτερα....και αρχιζεις το φαγωμα με φαλτσο τριψιμοτοποθετωντας το προς τριψιμο αντικειμενο πανω σε μια κουπα η κατι αλλο με καταλληλη διαμετρο και βαθος ωστε να επιτρεπει μια γενναια κινηση στη λιμα....προσεχωντας να μην φας πιο εξω απο τα ορια που εχεις θεσει και στις δυο πλευρες....(καλυτερα να αφησεις ενα χιλιοστακι πιο μεσα και να το φας μετα με σκετο λεπτοτερο γυαλοχαρτο.....για μεγαλυτερη ταχυτητα μπορεις να φας χοντρικα το φαλτσο κομματι που περισσευειμε καποιο dremel, κολλητηρι προσεχοντας τα παραπανω...στη συνεχεια επιλεγεις ολο και λεπτοτερα γυαλο-ντουκοχαρτα (σκετα-οχι σε τακο)εως το προφιλ της φαλτσας τομης να ειναι λειο και ομοιομορφο...Σημ:Εαν σκοπευεις στο τελος να βαψεις τον ανταπτοραμπορεις εναλλακτικα να ανοιξεις απευθειας τη μεγαλη τρυπα και στη συνεχεια να στοκαρεις φαλτσα και με λιγοτερο και πιο ευκολο τριψιμο,να δημιουργησεις τη διαφορα της διαμετρου που χρειαζεσαι...καλη επιτυχια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 22, 2004 Author #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά τελικά έγινε πολύ εύκολα με το dremel και ένα τροχάκι με γυαλόχαρτο.Για δες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 22, 2004 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από Spyrious [Σήμερα, στις 21:47] Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά τελικά έγινε πολύ εύκολα με το dremel και ένα τροχάκι με γυαλόχαρτο.Για δες πολυ καλος.... (δεν ηξερα οτι ειχες και Dremel:unsure: ...) ριξε και λιγο γυαλοχαρτακι ομως... καλο θα του κανει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 22, 2004 Author #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 Το έτριψα και με λεπτό γυαλόχαρτο, αλλά ίσως δεν φαίνεται λόγω scanner.Μπορεί να το ξαναπεράσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Ιούνιος 22, 2004 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 Παιδιά sorry.... δεν προσεξα ότι μου κάνατε ερωτήσεις ..... Την έκανα με λεπίδα απο κόφτι που κόβουμε χαρτιά...... Έγινε σαν του "Spyrious"...... Το κόστος σε εσένα "Spyrious" πόσο ήταν? Α, και για καλύτερη εμφάνιση, το έβαψα με μαύρο σπρέι για πλαστικό..... κόλλημα έχω φάει με αυτό το σπρέι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 23, 2004 Author #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2004 Το plexi το πείρα τζάμπα, το dremel το είχα οπότε 0E.[Πώς βάζω το σήμα του ευρώ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιούνιος 23, 2004 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2004 Αρχική απάντηση από Spyrious[Πώς βάζω το σήμα του ευρώ;] Όταν έχεις το πληκτρολόγιο στα ελληνικά πατάς Δεξί Alt + E.’λλος τρόπος είναι με Ctrl-Alt-E. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.