Jump to content

CPU-MOBO-RAM: 350€

koshal

Recommended Posts

Είναι για αναβάθμιση το pc του θείου μου. Τώρα έχει μία asus μητρική (δεν θυμάμαι socket, αλλά νομίζω από τα πρώτα 775 που κυκλοφόρησαν - έχει sata και ddr 2), έναν P4 3.2GHz HT, και 4GB Ram που λόγω 32bit βλέπει 3.

Οπωσδήποτε usb 3.0, cooler μάλλον το μαμά οπότε για αρχή έχω καταλήξει στα εξής απλά ρωτάω γιατί εδω μέσα υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται πολύ περισσότερο από εμένα και πιστεύω θα γνωρίζουν καλύτερα :

CPU: AMD Phenom II X6 1090T

MOBO: Gigabyte MB 990FXA-UD3

RAM: Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz

Σύνολο 345€.

Υπάρχει κάτι καλύτερο να προτείνετε, ή κάτι που μπορεί να μην έχω σκεφτεί??? Πρέπει να πάω σε intel???

Το PSU είναι ένα THERMALTAKE TOUGHPOWER 700W

και η GPU μία 3870 που είναι υπεραρκετή για την ώρα λόγω Οθόνης (17άρα με max ανάλυση απόσο θυμάμαι 1280*1024)

Ο Θείος μου τπτ ιδιαίτερο από εφαρμογές, απλά κάτι που να αντέξει χρόνια χωρίς αναβάθμιση.

Ο ξαδερφός μου θέλει και για ελαφρύ gaming αλλά μέχρι να αλλάξει οθόνη δεν χρειάζεται πιστεύω κάρτα.

Γενικώς τα συστήματα AMD έχουν καλύτερο value for money από τα αντίστοιχα της Intel.

Όμως η 990FX είναι too much για Phenom II, οπότε πας σε 890 μητρική ή περιμένεις τις μπουλντόζες.

Εγώ θα έλεγα σε Intel :)

Από περίμενε σε περίμενε πάει η κατάσταση.....αν έχει υπομονή καλώς αλλιώς δώστου μια Intela εκεί να παίζει άφοβα και ας πάρει και μια καρτούλα αργότερα και θα ναι τζι τζι....

Την σύνθεση που σου έδωσε ο MOS,μόνο που πάρε mobo των 110 ευρώ,και τα 50 που γλυτώνεις απο εκεί ριξτα στη cpu για να πάρεις τον i5 2300/2400 αντί για τον ι3. Δεν υπάρχει παρόμοια προσφορά απο AMD σε αυτά τα λεφτά που να έχει ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις.

Είναι για αναβάθμιση το pc του θείου μου. Τώρα έχει μία asus μητρική (δεν θυμάμαι socket, αλλά νομίζω από τα πρώτα 775 που κυκλοφόρησαν - έχει sata και ddr 2), έναν P4 3.2GHz HT, και 4GB Ram που λόγω 32bit βλέπει 3.

Οπωσδήποτε usb 3.0, cooler μάλλον το μαμά οπότε για αρχή έχω καταλήξει στα εξής απλά ρωτάω γιατί εδω μέσα υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται πολύ περισσότερο από εμένα και πιστεύω θα γνωρίζουν καλύτερα :

CPU: AMD Phenom II X6 1090T

MOBO: Gigabyte MB 990FXA-UD3

RAM: Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz

Σύνολο 345€.

Υπάρχει κάτι καλύτερο να προτείνετε, ή κάτι που μπορεί να μην έχω σκεφτεί??? Πρέπει να πάω σε intel???

Το PSU είναι ένα THERMALTAKE TOUGHPOWER 700W

και η GPU μία 3870 που είναι υπεραρκετή για την ώρα λόγω Οθόνης (17άρα με max ανάλυση απόσο θυμάμαι 1280*1024)

Έχεις κάνει τις καλύτερες επιλογές καλύτερο δε θα βρεις !! τόσο από τις τιμές και τα προϊόντα, αν θα πας σε intel

προτίμησε τον i5 2500

Ο Θείος μου τπτ ιδιαίτερο από εφαρμογές, απλά κάτι που να αντέξει χρόνια χωρίς αναβάθμιση.

Ο ξαδερφός μου θέλει και για ελαφρύ gaming αλλά μέχρι να αλλάξει οθόνη δεν χρειάζεται πιστεύω κάρτα.

Ελαφρύ GAMING και λοιπή γενική χρήση! Αντοχή στο χρόνο ...........!

Οκ ! Η καλύτερη λύση είναι η παρακάτω και το value που θα βρεις σε αυτή δεν θα το βρεις αλλού πουθενά!

AMD PHENOM II X6 1055T 2,8Ghz , 9Mb cache (140€)

PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1055T 2.8 GHz Six Core Socket AM3 125W Box (HDT55TFBGRBOX) - Visionstudio.gr

Asus Socket AM3+ M5A78L-M/USB3 Vga GLan Audio Raid (66€)

MOTHERBOARD :: Asus Socket AM3 M5A78L-M/USB3 Vga GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

blank.jpg

Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096)

MEMORY :: Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

ΑTI Radeon HD6770 1GB DDR5 PCI-E VGA DVI HDMI (Asus) (EAH6770/2DI/1GD5)

VGA :: ATI Radeon HD6770 1GB DDR5 PCI-E VGA DVI HDMI (Asus) (EAH6770/2DI/1GD5) - Visionstudio.gr

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο 360€ !

Με :

-Εξαπύρηνο επεξεργαστή για μεγάλη αντοχή στον χρόνο και πολύ καλό multitasking.

-Αξιόπιστη 140Watt TDP μητρική ΑΜ3+ για πλήρη αναβαθμισιμότητα στους επερχόμενους BULLDOZER αλλά και στους VISHERA που θα αντικαταστήσουν τους bulldozer. Εχει και USB III σε πάρα πολύ καλή τιμή.

-8GB DDR3 1600Mhz τώρα που είναι φτηνή! Είναι και θα είναι υπέραρκετή για κάθε χρήση και στο μέλλον.

-Μια κάρτα γραφικών που θα τα καταφέρνει περίφημα σε gaming αν δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα φίλτα και τα κ.λ.π. ακόμα και σε 1080p ενώ είναι και πάρα πολύ καλή ενεργειακά.

Με 360€ λοιπόν έχεις τα πάντα από τώρα, δεν χρειάζεται να πάρεις αργότερα κάρτα γραφικών, δεν στερείσαι πουθενά, κάθε άλλο θα έλεγα, ενώ είσαι και πλήρως αναβαθμίσιμος όχι μόνο σε επόμενη αλλά και σε μεθεπόμενη γενιά επεξεργαστών της AMD.

Αν θες ακόμα καλύτερη απόδοση στο gaming ανέβα σε κάρτα γραφικών κα λίγο σε τιμή κα πηγαινε σε :

AMD PHENOM II X4 995BE 3,2Ghz (106€)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18663&cat=2⊂=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Asus Socket AM3+ M5A78L-M/USB3 Vga GLan Audio Raid (66€)

MOTHERBOARD :: Asus Socket AM3 M5A78L-M/USB3 Vga GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096)

MEMORY :: Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (Club 3d) (CGAX-68724F)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22035&cat=5⊂=136&pmanuf=undefined&sort=3&step=2

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο 390€ ! ενώ αν έχεις να δώσεις παραπάνω πήγαινε στον 1055Τ .

Την σύνθεση που σου έδωσε ο MOS,μόνο που πάρε mobo των 110 ευρώ,και τα 50 που γλυτώνεις απο εκεί ριξτα στη cpu για να πάρεις τον i5 2300/2400 αντί για τον ι3. Δεν υπάρχει παρόμοια προσφορά απο AMD σε αυτά τα λεφτά που να έχει ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις.

Aκριβως αυτο, δεν χρειαζεται καν να το σκεφτεις..

Aκριβως αυτο, δεν χρειαζεται καν να το σκεφτεις..

Και μετά θα θέλει άλλο ένα 150€ για κάρτα γραφικών .... όμως ...

Με 350-400€ μπορεί να έχει πληράστατο σύνολο και με δυνατή κάρτα γραφικών χωρίς να χάνει στην ουσία σε τίποτα και με την επεξεργαστική ισχύ ενός Ι5 !

Και μετά θα θέλει άλλο ένα 150 για κάρτα γραφικών .... όμως ...

Με 350-400 μπορεί να έχει πληράστατο σύνολο και με δυνατή κάρτα γραφικών χωρίς να χάνει στην ουσία σε τίποτα και με την επεξεργαστική ισχύ ενός Ι5 !

150 ευρω, για καρτα γραφικων για ελαφρυ gaming χωρις καθολου απσιτησεις?:confused:

Δηλαδη αμα ηθελε καθαρα gaming μηχανακι τι θα του λεγαμε 6990 CF X?

Με 350 ευρω που θελει να δωσει για cpu-mobo-ram, δες τι παιρνει:

i5-2500 -> 189 E

Gigabyte Socket 1155 GA-PH67 ->85 E

RAM 2X4GB ->50E

Συνολο 325 Ε και εχει απο τα πιο γρηγορα συστηματα που κυκλοφορουν σημερα και του μενουν και ρεστα.

Επισης σε καμια περιπτωση 1055Τ = ι5-2500.

Ο AMD χανει κατα κρατος.

Αποψη μου οτι αυτη την στιγμη, η ΑΜD δεν εχει κατι αξιολογο στην αγορα, εχει μεινει παρα πολυ πισω.

Παιρνει λοιπον αυτο το συστημα και παιζει με την ενσωματωμενη καρτα του cpu..

Ααααν δει οτι θελει κατι παραπανω, δινει 40-50 ευρω για μεταχειρισμενη 4850/4870/gtx260 και ξεμπερδευει, δεν χρειαζεται 150 ευρω για καρτα..

150 ευρω, για καρτα γραφικων για ελαφρυ gaming χωρις καθολου απσιτησεις?:confused:

Δηλαδη αμα ηθελε καθαρα gaming μηχανακι τι θα του λεγαμε 6990 CF X?

Με 350 ευρω που θελει να δωσει για cpu-mobo-ram, δες τι παιρνει:

i5-2500 -> 189 E

Gigabyte Socket 1155 GA-PH67-DS3-B3 85 E

RAM 2X4GB 50E

Συνολο 325 Ε και απο τα πιο γρηγορα συστηματα που κυκλοφορουν σημερα και του μενουν και ρεστα.

Επισης σε καμια περιπτωση 1055Τ = ι5-2500.

Ο AMD χανει κατα κρατος.

Αποψη μου οτι αυτη την στιγμη, η ΑΜD δεν εχει κατι αξιολογο στην αγορα, εχει μεινει παρα πολυ πισω.

Παιρνει λοιπον αυτο το συστημα και παιζει με την ενσωματωμενη καρτα του cpu..

Ααααν δει οτι θελει κατι παραπανω, δινει 40-50 ευρω για μεταχειρησμενη 4850/4870/gtx260 και ξεμπερδευει, δεν χρειαζεται 150 ευρω για καρτα..

Η απλή καθημερινή χρήση καλύπτεται ακόμα μα και με έναν Q6600 ... Εγώ βλέπω πως το μόνο απαιτητικό σημείο είναι το GAMING.

Δεν ξέρω πως παίζεις εσύ games αλλά ότι σύγχρονο και να πας να παίξεις χρειάζεται μια δυνατούτσικη κάρτα γραφιών του τύπου 6850 και άνω.

Από εκεί και πέρα θεωρώ πως δεν αξίζει να πάει σε κλειδωμένα cpu ούτε σε κλειδωμένες μητρικές ....

Και συγνώμη αλλά δεν θεωρώ καθόλου value for money τον συνδιασμό

intel

189+ 80+ 50 = 325€ !!!

όταν μπορεις να καλυφτείς με

106+65+50 = 220€ !!!

Βγαίνει ανάμεσά τους μια ολόκληρη κάρτα γραφικών !

Μιλάμε για 40% παραπάνω κόστος χωρίς να του δώσει στην ουσία πουθενά τίποτα.

Και σε παρακαλώ να μην μου δείχνεις την βλακεία του annandtech για σύγκριση cpu το ίδιο και για gpu !!! Eναν driver να αλλάξεις ή ένα ζευγάρι μνήμες έχεις άλλα αποτελέσματα, φαντάσου εδώ...που παίρνει αποτελέσματα 2 ετών και τα συγκρίνει με αποτελέσματα του σήμερα.

Η απλή καθημερινή χρήση καλύπτεται ακόμα μα και με έναν Q6600 ... Εγώ βλέπω πως το μόνο απαιτητικό σημείο είναι το GAMING.

Δεν ξέρω πως παίζεις εσύ games αλλά ότι σύγχρονο και να πας να παίξεις χρειάζεται μια δυνατούτσικη κάρτα γραφιών του τύπου 6850 και άνω.

Από εκεί και πέρα θεωρώ πως δεν αξίζει να πάει σε κλειδωμένα cpu ούτε σε κλειδωμένες μητρικές ....

Καλα οτι πεις..

Ας παρει P4 τοτε, η αμα λαχει και κανενα Dual core:hehe:

Kαι ναι δεν σου δειχνω την βλακεια του annandtech..

Ολα τα σοβαρα site και οι σοβαροι reviewer που προτεινουν i5-2500 ειναι ασχετοι:hehe:

Και συγνώμη αλλά δεν θεωρώ καθόλου value for money τον συνδιασμό

intel

189+ 80+ 50 = 325 !!!

όταν μπορεις να καλυφτείς με

106+65+50 = 220 !!!

Mαλιστα,βγαλαμε και τον AMD Phenom II X4 955 ισοδυναμο με τον i5-2500 τωρα, απλα respect.....:clap::clap:

Καλα οτι πεις..

Ας παρει P4 τοτε, η αμα λαχει και κανενα Dual core:hehe:

Kαι ναι δεν σου δειχνω την βλακεια του anatech..

Ολα τα σοβαρα site και οι σοβαροι reviewer που προτεινουν i5-2500 ειναι ασχετοι:hehe:

Ας πάρει τότε τον 2500 να τον βάλει για να ανοίγει ο μπαμπάς του το mozilla και το word και ο πιτσιρικάς να παίζει batlefield 3 έστω και χωρίς ιδιαίτερες απιτήσεις με την INTEL HD3000 .......... :clap::clap:

Τι άλλο θα ακούσουμε.

Mαλιστα,βγαλαμε και τον AMD Phenom II X4 955 ισοδυναμο με τον i5-2500 τωρα....:clap::clap:

Μάθε ότι ο κάθε επεξεργαστής ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία συστημάτων (κόστους) !

Αν βάλεις πολύ δυνατό cpu χάνεις σε κάρτα γραφικών ή μνήμη ή κ.λ.π.

Αν βάλεις πολύ δυνατή κάρτα γραφικών χάνεις σε επεξεργαστική ισχύ.

---------------------------------------------------------------------

Και στις δυο περιπτώσεις θα έχεις ή cpu ή gpu limits και δεν θα μπορείς να εκμεταλευτείς την παραπάνω ισχύ του ενός ή του άλλου την οποία πλήρωσες,

Συμπερασματικά θα πρέπει να βρεις έναν συνδιασμό στον οποίο να μπορείς να παίρνεις και από τα 2 (cpu & gpu) τό μέγιστο που μπορούν χωρίς το ένα να κόβει το άλλο.

Αυτό λεγεται Ισορροπία και με βάση το χρηματικό ποσό που είναι διαθέσιμο κάθε φορά και με γνώμονα την ισορροπία του συστήματος ορίζονται και οι κατηγορίες συστημάτων !

Από εκεί και πέρα κάτι άλλο που θα πρέπει να εμπεδωθεί είναι ότι είναι διαφορετικό πράγμα η επεξεργαστική ισχύς και διαφορετικό πράγμα η προσαρμοστικότητά της ανά εφαρμογή.

Εστω ότι έχω έναν MAGNY_COUR 12πύρηνο opteron 2,3Ghz και έναν ATHLON X2 250 3,0Ghz και τους βάλω να τρέξουν superpi_1m ! Ο ATHLON X2 250 θα τερματίσει γρηγορότερα. Σημαίνει πως είναι δυνατότερος ???

Θα ήταν χαζός όποιος το πίστευε.

Συμπερασματικά τα διάφορα benches μετρούν διαφορετικά κάθε επεξεργαστή ανάλογα με το πόσο καλά μπορούν να τον εκμεταλευτούν. Πολλές φορές τo software είναι πίσω από το hardware και για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να υποστηρίξει cpu που φέρουν κάτι διαφορετικό(= άλλη δομή/ αρχιτεκτονική/ πυρήνες κ.λ.π.). Μελλοντικά είναι το θέμα, τι γίνεται γιατί το hardware σου θα είναι πληρωμένο μια φορά και δεδομένο για τα επόμενα χρόνια, ενώ το software θα αλλάζει διαρκώς υποστηρίζοντας αυτό που προτάσει η νέα τεχνολογία = πυρήνες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.