Jump to content

Πρόβλημα με δισκέττες

sosaid

Recommended Posts

Γειά σε όλους!

Έχω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω την λύση.

Πρέπει να μεταφέρω δεδομένα από κάποιες δισκέτες 3,5 που έχουν αρχεία από το 1992 (nextep είχαν τότε οι mac; ) και ο μόνος τρόπος που μπορώ να το κάνω είναι από τα windows(xp) που φυσικά δεν αναγνωρίζουν τις δισκέττες.Γνωρίζετε παιδιά κανένα τρόπο για να το καταφέρω ;

Δεν πολυκατάλαβα.Οι δισκέττες έχουν αρχεία από mac και θες να τις πας σε mac-μέσω της χρήσης pc με xp λόγω έλλειψης floppy drive στο mac;Αν είναι έτσι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα linux live cd (π.χ. το puppy) στο pc που φυσιολογικά θα δει τα αρχεία και θα μπορέσεις να τα περάσεις σε ένα cd ή stick και μετά να τα μεταφέρεις στο mac.

Βέβαια μετά από τόσα χρόνια δε ξέρω κατά πόσο τα δεδομένα θα έχουν παραμείνει αναλλοίωτα...

Nαι περιέχουν αρχεία από mac.Το live cd δεν το είχα σκεφτεί πολύ καλή ιδέα.Είσαι σίγουρος πως θα καταφέρει να δει αρχεία nextep(μάλλον);

(Tο drive το βλέπουν τα xp.)

Τις είχαν πολύ καλά προφυλαγμένες αλλά και πάλι δεν ξέρω αν έχουν απομαγνητιστεί...Ελπίζω πως όχι.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας!!!

Βέβαια μετά από τόσα χρόνια δε ξέρω κατά πόσο τα δεδομένα θα έχουν παραμείνει αναλλοίωτα...

πιθανον να εχουν απομαγνητιστει οι δισκετες...

+1.

Οι δισκέτες έχουν λίγα χρόνια διάρκειας ζωής.

Nαι περιέχουν αρχεία από mac.Το live cd δεν το είχα σκεφτεί πολύ καλή ιδέα.Είσαι σίγουρος πως θα καταφέρει να δει αρχεία nextep(μάλλον);

(Tο drive το βλέπουν τα xp.)

Τις είχαν πολύ καλά προφυλαγμένες αλλά και πάλι δεν ξέρω αν έχουν απομαγνητιστεί...Ελπίζω πως όχι.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας!!!

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν χάνεις τίποτα (άντε 1 cd) συνήθως τα linux βλέπουν διάφορα -ακόμα και ιούς-. Βέβαια υπάρχουν και τα εξωτερικά usb floppy drives αλλά δε ξέρω καταπόσο θα το δει ο mac (δεν έχω ασχοληθεί με mac).

Καλησπέρα, αυτό που θα έκανα εγώ είναι μέσω ενός live-cd (ubuntu) να χρησιμοποιήσω την εντολή

ddrescue και να δημιουργήσω images των δισκετών τα οποία μετά θα μπορώ να κάνω mount και

να πάρω τα αρχεία που χρειάζομαι.

Καλησπέρα, αυτό που θα έκανα εγώ είναι μέσω ενός live-cd (ubuntu) να χρησιμοποιήσω την εντολή

ddrescue και να δημιουργήσω images των δισκετών τα οποία μετά θα μπορώ να κάνω mount και

να πάρω τα αρχεία που χρειάζομαι.

Το live cd θα το δοκιμάσω από την άλλη εβδομάδα. Ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.