Jump to content

Archos 80 G9 250gb vs Eee Pad Transformer TF101

hayabusa

Recommended Posts

Και ενώ η ώρα της αναβάθμισης είναι πιο κοντά από ποτέ (υπενθυμίζω ότι το προηγούμενο tablet ήταν το Archos 101 ) έρχεται να τεθεί το δίλημμα που φαίνεται στον τίτλο;

Ανοίγω λοιπόν το θέμα αυτό ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις, και ίσως παράγοντες που δεν τους έχω λάβει υπόψην.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών:

ARCHOS

ASUSTeK Computer Inc. - Eee- ASUS Eee Pad Transformer TF101

Τα βασικότερα σημεία που εντοπίζω:

-Το Archos έχει 250gb και ενσωματωμένη USB αλλά 8'' οθόνη

-Το Asus έχει 16gb (σίγουρα θα είναι αρκετά παρέα με μια κάρτα), αλλά 10'' οθόνη. Δεν έχει USB αλλά έχει το docking station (που θα αγοραστεί εν καιρώ το οποίο δίνει όχι μια αλλά δύο USB μαζί με όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματά του)

Στην τιμή, αν και το archos δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα ακόμη μάλλον θα είναι στα ίδια περίπου επίπεδα (καθώς έχω βρει το Asus με μεταχείριση ενός μήνα, φουλ εγγύηση κλπ, σε πολύ καλή τιμή)

Το καθένα βέβαια έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του έναντι του άλλο και οπως καταλαβαίνετε είμαι λίγο μπερδεμένος, οπότε πείτε γνώμες να δούμε :)

1) Γιατί είναι μεγάλο ατού το docking station.

2) Νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από την κοινότητα του Android.

3) Καλύτερη οθόνη.

4) (Μάλλον) Καλύτερες κάμερες. (όχι ότι παίζει τεράστιο ρόλο)

5) Γιατί έτσι. :p

Ίσως το πρώτο tablet που φαίνεται να χτυπά στα ίσια το iPad2, αλλά με μερικά ερωτηματικά.

- Στο παραπάνω video κατά την διάρκεια αναπαραγωγής video (ξεκινάει στο 4:33), η διαφορά στην ποιότητα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Το iPad2 παίζει το video σαν τηλεόραση ενώ το ΕΕΕ είναι σα να βλέπω φτηνή webcam, με σπασίματα/καρέ και τα συναφή. Not like.

- Αρκετές αρνητικές αξιολογήσεις στο Amazon.co.uk, τα περισσότερα προβλήματα φαίνεται να τα έχει ο κόσμος με το που βάλεις στην εξίσωση το keyboard. Άλλοι λένε ότι δεν ανάβει, άλλοι ότι σταματάει να φορτίζει, σκόνες κάτω από το γυαλί, αρκετοί με πρόβλημα με την αποκρισημότητα του πληκτρολογίου (πατάς ένα Backspace και σου σβύνει όλο το email) και κάτι άλλα πραγματάκια που νομίζω ότι εξηγούν γιατί η Asus βιάζεται να βγάλει το Transformer 2 τον Οκτώβριο :)

- Asus support. Κάνουν τους άχρηστους της Apple να φαίνονται ως κανονικοί geniuses. "Μπορείτε να κάνετε remote σύνδεση στο pc σας αλλά δε μπορούμε να σας πούμε", "αν χαλάσει ο πολύ εύθραυστος φορτιστής του EEE Transformer πρέπει να μας στείλετε πίσω και το tablet το ίδιο" και άλλα πολύ όμορφα πραγματάκια που με κάνουν να εύχομαι να μην χρειαστώ ποτέ την βοήθειά τους.

Θέλει πολύ ψάξιμο το πράγμα, μην αποφασίσεις μόνο από τα θετικά και τα διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά του. Κάνε καμιά βόλτα σε χώρους που συχνάζουν οι παθόντες και αποφασίζεις με την ησυχία σου :)

Διάβαζα όντως, διάφορα παράπονα το πρωί για το Asus, τα οποία με φρέναραν κάπως.

Ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό ποστ ότι η βασική δουλειά για την οποία χρησιμοποιώ το tablet είναι (πέρα από το σερφάρισμα όταν είσαι πχ στο σαλόνι κλπ) το backup υλικού όταν είμαι πχ σε κάποιο ταξίδι ή κάποια δουλειά. Πχ φωτογραφίζεις ένα γάμο, και μεταξύ μυστηρίου και δεξίωσης βάζεις 1-2 κάρτες να αδειάζουν.

Για πρώτη φορά στη ζωή μου, μου πέρασε από το μυαλό το ενδεχόμενο να πήγαινα σε κάποιο μτχ ipad (το πρώτο (αν και έχω κράξει κατά καιρούς την Apple για διάφορους λόγους)) των 32gb μιας και το 16άρι ελλείψη επέκτασης μάλλον δεν θα είναι επαρκές ως προς το χώρο. Aν και ξάπλωσα πιστεύοντας ότι θα μου περάσει, ακόμη και αυτή τη στιγμή έχω αυτό το ενδεχόμενο στο πίσω μέρος του μυαλού μου. :p

Μη έχοντας ασχοληθεί όμως ποτέ με οτιδήποτε έχει το μήλο πάνω του, δεν ξέρω κατά πόσο το ipad μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση. Η αλήθεια είναι ότι με το Archos δεν αντιμετώπισα ποτέ κανενα πρόβλημα. Κούμπωνα φλασάκια, δίσκους, card readers, whatever και έκανα μια χαρά τη δουλειά μου.

Κανα τέτοιο μπλιμπλίκι υπάρχει περίπτωση να δουλέψει;

NEW 5 in 1 Camer Connection kit+AV Cable For ipad/iPad2 | eBay

Από την άλλη σκέφτομαι ότι πούλησα το Archos 101 για να πάω σε κάτι καλύτερο και ίσως το ipad (όσον αφορά το hw τουλάχιστον) να μην αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση. (από την αλλη έχει τύχει να το πιάσω και να το δουλέψω έχοντας μείνει απόλυτα ευχαριστημένος ως προς την απόκρισή του κλπ)

Για την ώρα, έχω αρχίσει να κλίνω μάλλον προς το Archos 80 G9 που καλύπτει τις απαιτήσεις σε χώρο, μεταφορά αρχείων και τιμή.

Ακούω :p

εγώ δεν θα απαντήσω μιας και δεν φέρω καμία γνώση πάνω στα tablets

αλλά ένα έχω να πώ ότι και εγώ είμαι σε ψάξιμο για tablet :tomato: και να σε καλα haya

a-cute-animals-5.jpg?w=500&h=375

και εγώ λέω να πάρω το Archos 80 G9 όχι με τα 250 GB όταν έρθει στην ελλάδα σε τιμή pixmania αν γίνετε :tomato:

edit

διαφωτίστε μας

[MENTION=4655]racer[/MENTION]: για δώσε λεπτομέρειες για το android στο ipad (ευκολία ή μη στη διαδικασία, υποστήριξη κλπ)

Επίσης το μπλιμπλίκι που έδειξα παραπάνω, αν υποθέσουμε ότι παίζει στο iOS, τι πιθανότητες υπάρχουν να παίξει στο android;

o racer αυτη την στιγμη ειναι καθοδον για Αυλωνα

κατασταση σωματος : καθιστος εντος αμαξοστοιχιας της ΟΣΕ

πνευματικη και πρακτικη ενασχοληση : ideos x5 και e-learning android by me via msn :p

Κανα τέτοιο μπλιμπλίκι υπάρχει περίπτωση να δουλέψει;

NEW 5 in 1 Camer Connection kit+AV Cable For ipad/iPad2 | eBay

Αυτό δεν το ξέρω, έχω πάρει όμως αυτό που πρότεινε ο [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος:

http://www.thelab.gr/1063085827-post202.html

Επίσης, γι'αυτό που ακούω για το hardware του iPad: δείτε το σε δράση και μετά αποφασίστε. Μην κοιτάτε τα specs στο χαρτί, δεν παίρνετε PC. Ο συνδιασμός του hardware και του iOS είναι ασύληπτος.

αντιστρέφοντας την προηγούμεν ερώτησή μου, πως μπορούμε να διαγράψουμε μια συσκευή από το μάρκετ; τώρα που έφυγε το 101 δεν υπάρχει πλέον λόγος να είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό μου

Συγχωρέστε με αν ζητάω μασημένη τροφή αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο για ψαξίματα αυτές τις μέρες :)

edit: στο υποτυπώδες control panel που είδα στο μαρκετ, η μόνη δυνατότητα που μου εδινε ήταν να του αλλάξω το όνομα :p

αντιστρέφοντας την προηγούμεν ερώτησή μου, πως μπορούμε να διαγράψουμε μια συσκευή από το μάρκετ; τώρα που έφυγε το 101 δεν υπάρχει πλέον λόγος να είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό μου

Συγχωρέστε με αν ζητάω μασημένη τροφή αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο για ψαξίματα αυτές τις μέρες :)

edit: στο υποτυπώδες control panel που είδα στο μαρκετ, η μόνη δυνατότητα που μου εδινε ήταν να του αλλάξω το όνομα :p

Δες εδώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.