Shaman Ιούνιος 15, 2004 #21 Ιούνιος 15, 2004 Φίλε Yanni γιατί το λες αυτό?Εμένα και στον WD JB που έχω τι θερμοκρασία τη διαβάζει από το SMART..Συγκεκριμένα τώρα έχω 32C! (για του λόγου το αληθές δηλαδή..)
Ilias83 Ιούνιος 15, 2004 Author #22 Ιούνιος 15, 2004 Λοιπόν το σύστημα πριν την αλλαγή μητρική και επεξεργαστή ήταν κάπως έτσι. Οι θερμοκρασίες που είχα ήταν CPU 38 σε idle και 49-50 σε full και System 27-28. Ο θόρυβος όπως είπα ήταν ελλάχιστος γιατί είχα ρυθμήσει όλα τα ανεμιστηράκια να γυρνάνε με τις ελάχιστες στροφές... Σε περίπτωση που δούλευα τα ανεμιστηράκια στο full (εννοιείται και τον νεμιστήρα της CPU) είχα πει τα 34 σε idle.
Ilias83 Ιούνιος 15, 2004 Author #23 Ιούνιος 15, 2004 Λοιπόν μετά άλλαξα τη μητρική και τον επεξεργαστή χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο και ήμουν κάπως έτσι...
Ilias83 Ιούνιος 15, 2004 Author #24 Ιούνιος 15, 2004 Χθες το βράδυ άλλξα λίγο τα πράγματα μέσα στον υπολογιστή και τα γύρησα κάπως έτσι...
Ilias83 Ιούνιος 15, 2004 Author #25 Ιούνιος 15, 2004 Τώρα οι θερμοκρασίες που έχω είναι μάλλον σαφώς καλύτερες Δείτε:
Ilias83 Ιούνιος 15, 2004 Author #26 Ιούνιος 15, 2004 Και μερικές επεξηγήσεις πάνω σε όλα αυτά...Πρέπει να προσέξατε κάτι κύκλους μέσα ση μέση...Στο κουτί έχουν γίνει τρύπες και έχουν μπει ανεμιστήρεςΣτα δυο πρώτα σχήματα οι ανεμιστήρες φυσάνε προς τα μέσα...(πάνω στις μνήμες και στηn κάρτα γραφικών.Στο τρίτο σχήμα ο ανεμιστήρας πάνω από τις μνήμες έχει φύγει (έχει μείνει η τρύπα) και έχει πάει στο μπροστινό μέρος του κουτιού...Για όσους βιαστούν να πουν οτι είναι λάθος και ο μπροστά ανεμιστήρας και ο πίσω να φυσάνε αέρα μέσα στο κουτί+ και ο 3ος ανεμιστήρας που πάλι φέρνει αέρα μέσα να πω:Ο πίσω ανεμιστήρας με τον πάνω δημιουργούν ένα πολύ καλό ρεύμα αέρα που περνάει πάνω από τη CPU.Ο μπροστά είναι σε πολύ χαμηλές στροφές και έχει αρκετά εμπόδια για να φτάσει να δημιουργήσει ρεύμα με τον πίσω (αν αυτός έβγαζε αέραπρος τα έξω).Ο πλάγιος ανεμιστήρας που βάζει αέρα μέσα στο κουτί και το στέλνει πάνω στις κάρτες, επίσης είναι δύσκολο ναδημιουργήσει με κάποιον άλλο ρεύμα γιατί οο αέρας λόγω τον καρτών διαχέεται δεξιά και αριστερά (αριστερά το κουτί έχει τρυπίτσες και έχω εκτόνωση - δεξια θεωρώ οτι η άλλη τρύπα βοηθάει στην εκτόνωση....)Αυτά τα λίγα...
yanni Ιούνιος 15, 2004 #27 Ιούνιος 15, 2004 Αρχική απάντηση από Shaman Φίλε Yanni γιατί το λες αυτό?Εμένα και στον WD JB που έχω τι θερμοκρασία τη διαβάζει από το SMART..Συγκεκριμένα τώρα έχω 32C! (για του λόγου το αληθές δηλαδή..) Τώρα τον WD τον έχω εξωτερικά για να πω με σιγουριά αλλά το SpeedFan παλιότερα που το είχα δοκιμασει διάβαζε μόνο του Maxtor.....
Shaman Ιούνιος 15, 2004 #28 Ιούνιος 15, 2004 Περίεργο..Εμένα το SpeedFan (έκδοση 4.12 έχω) τον βλέπει κανονικά!’βυσσος...
taramas Ιούνιος 15, 2004 #29 Ιούνιος 15, 2004 Η εισαγωγη αερα απο πισω σε θεση που ειναι ακριβως κατω απο την εξαγωγη θερμου αερα του τροφοδοτικου δεν ειναι και η καλυτερη τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση νομιζω οτι θα ειχες καλυτερα αποτελεσματα αν δημιουργουσες ρευμα αερα σε αλλο σημειο.
Ilias83 Ιούνιος 15, 2004 Author #30 Ιούνιος 15, 2004 Όποα πρόταση δεκτή...Αλλά χώρος πολύς δεν υπάρχει...Εκτός και αν αρχίσω τα mod
Ilias83 Ιούνιος 29, 2004 Author #31 Ιούνιος 29, 2004 Μετά από αρκετό καιρό έρχομαι πάλι να ρωτήσω κάτι....Λέω να αρχίσω να ανεβάζω τον επεξεργαστή...Πόσο μπορεί να ανέβει;Η μητρική βοηθάει γι' αυτή τη δουλειά;’σχετο αλλα άλλαξα για ακόμα μια φορά τους ανεμιστήρες...Τώρα ο πάνω βάζει αέρα και ο πίσω βγάζει.Αποτέλεσμα CPU 46,5 idle 52 full (το πιο πολύ που έχ δει μετά από καμοια ωρίτσα παίδεμα)και System 38 -42 ανάλογα τη μέρα....
gfa3 Ιούνιος 29, 2004 #32 Ιούνιος 29, 2004 Βαλε ceramique στον επεξεργαστη και στο φαν του τσιπσετ να κατεβουν λιγο οι θερμοκρασιες και μετα ξεκινα να ανεβαζεις.Αν δωσεις ρευμα τωρα θα δεις υψηλες θερμοκρασιες ξανα κα οι ανεμιστηρες σου δεν θα κανουν και πολυ δουλεια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.