Jump to content

Βοήθεια Επιλογής Κάρτας Γραφικών NVidia GTX 580

JayVi

Recommended Posts

Καλώς σας βρίσκω παιδιά!

Ως πρώτο μου mail στο καταπληκτικό Forumτου TheLabήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα δίλημμα που αντιμετωπίζω.

Η σύνθεση του πρόσφατα ανακαινισμένου υπολογιστή είναι:

Οθόνη: Samsung T240

Κουτί: Full Tower Thermaltake Level 10GT

Motherboard: Asus Rampage III Black Edition

CPU: Intel i7 975 Extreme Edition 3.33 GHz

Ψύκτρα:Prolimatech Megahalems Rev.2 CPU Cooler

ΑνεμιστήρεςΨύκτρας: 2 x NoiseBlocker S3 120mm 1800rpm

Ram: 6 x 2 GB GSkill 1600 MHz (9-9-9-24)

GPU: NVidia Gainward GTX 295

Audio Card: Asus Thunderbolt (included with Motherboard),

PSU: Hyper Type M 780Watt

HDD: 2 x Velociraptor WD 300 GB σε RAID (γιατο O/S), 1 x WD RE4 1 TB, 1 x Seagate Barracuda 7200.12 1 TB

DVD: 1 x Plextor PX – L890SA, 1 x LG

O/S: Windows 7 Ultimate 64Bit Edition

Κάρτα Γραφικών, Τροφοδοτικό και Μνήμες έχουν διατηρηθεί από το προ διετίας μηχάνημα μου για την ώρα.

Πρόβλημα : Η κάρτα Γραφικών έχει πρόσφατα αποδημήσει εις Κύριον και από το κατάστημα που την αγόρασα μου κάνουν πίστωση 491,99 €. Σκέφτομαι λοιπόν να επενδύσω σε μία υλοποίηση Nvidia GTX 580 με προοπτική για SLI αργότερα.

Παράμετροι επιλογής:

1) Υψηλά frames σε Ultra High settings στα games.

2) Χαμηλές θερμοκρασίες (πρόκειται για σύστημα με αερόψυξη)

3) Δυνατότητες υπερχρονισμού.

4) Αρκετά διαδεδομένη ώστε αν χρειαστώ να μεταβώ σε SLI να μπορώ να βρω ακριβώς ίδιας υλοποίησης κάρτα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα έως και 12 μηνών.

Έχω καταλήξει στις πιο κάτω τρεις επιλογές:

1) ASUS GTX 580 MATRIX PLATINUM

2) MSI GTX 580 LIGHTNING

3) GIGABYTEGTX 580 SOC

(Όλες με 1,5 GB Μνήμη)

Κατα την γνώμη μου, υπερισχύει η MSI GTX 580 LIGHTNING διότι είναι ως και 8 βαθμούς κελσίου ψυχρότερη (Default Settings) από τις άλλες δύο, υστερεί από την GIGABYTE GTX 580 SOC μόνο κατά 1 με 2 frames σε μερικά games και επίσης καταλαμβάνει μόνο 2 slots κατά την τοποθέτησή της.

Από την άλλη πλευρά όμως είναι πιο θορυβώδης από τις άλλες δύο (κατά 6,3 dB) και δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό μπορεί να αυξηθεί κατά τον χρονισμό.

Οι εμπειρίες σας αν είστε κάτοχοι ή έχετε δοκιμάσει κάποια από τις τρεις υλοποιήσεις θα είναι καταλυτική.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας και την βοήθειά σας.

Kαλησπερα φιλε μου ! !

τυχαινει να εχω σε SLI μια εκ των 3ων επιλογων σου "gigabyte".Δυστυχως για τις υπολοιπες δεν ξερω να σου πω κατι μιας και δεν τις εχω δουλεψει.

Σχετικα με τις επιδοσεις η γνωμη μου ειναι οτι και οι τρεις ειναι κορυφαιες δεν ξερω πραγματικα αν αξιζει να "ψηριζουμε τοσο την μαιμου".Οτι και να επιλεξεις θα μεινεις απολυτα ευχαριστημενος.

Μιας και εχω της GIGABYTE που αναφερεις σε SLI το μονο που μπορω να δωσω σαν πληροφορια ειναι οτι οι καρτες ειναι αθορυβες και πολυ δροσερες , σε WINDOWS δεν εχω δει πανω απο 46-48C και σε GAMES οπως CRYSIS2 , WITCHER 2 και COD:MW2 δεν ξεπερασαν τους 65-70C.

Αν θες να ρωτησεις κατι πιο συγκεκριμενο για τις συγκεκριμενες καρτες ειμαι στην διαθεση σου.

απο ποιο μαγαζι σου κανανε τετοιο πιστωτικο?για πες...

και μενα μου εκανε εντυπωση ........αλλα αν την πηρε απο το πλαισιο ειναι πολυ πιθανο μιας και αλλη διπυρινη καρτα GTX295 με τετοιες επιδοσεις δεν υπαρχει , πλυν των 590 και 6990.Ειναι μονοδρομος ! !

Θα πηγαινα στην 580 matrix ή την direct cu αν ηταν για μια καρτα.

Αν θα κανεις αργοτερα sli καλυτερα να πας σε καποια που πιανει 2 slot.

ΒTW τη μητρικη απο που την τσιμπησες ρε θηριο γιατι δεν κυκλοφορει πουθενα?

Το προβλημα με τις κάρτες που διωχνουν τον αερα μεσα στο κουτι ειναι πως σε SLI γινονται φουρνος. Εγω θα πήγαινα σε reference κάρτες για SLI οπως πχ την Twintech που φέρνει το πλαισιο

Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω μία υπερχρονισμένη έκοδση GTX 580 ώστε να εξαντλήσω όλο το πιστωτικό.

Kαλησπερα φιλε μου ! !

τυχαινει να εχω σε SLI μια εκ των 3ων επιλογων σου "gigabyte". (...) Αν θες να ρωτησεις κατι πιο συγκεκριμενο για τις συγκεκριμενες καρτες ειμαι στην διαθεση σου.

Έχεις δοκιμάσει να τις υπερχρονίσεις; Και αν ναι, σε τι συχνότητες τις έφτασες;

απο ποιο μαγαζι σου κανανε τετοιο πιστωτικο?για πες...

Από Multirama.

Θα πηγαινα στην 580 matrix ή την direct cu αν ηταν για μια καρτα.

Αν θα κανεις αργοτερα sli καλυτερα να πας σε καποια που πιανει 2 slot.

Ακριβώς και εγώ αυτό σκέφτηκα. Ως Fun της Asus η Matrix με κέρδισε από την αρχή αλλά ο αδικαιολόγητος όγκος της στέκεται πρόβλημα για SLI.

ΒTW τη μητρικη απο που την τσιμπησες ρε θηριο γιατι δεν κυκλοφορει πουθενα?

Την πήρα από E-Shop και μου είχαν αναφέρει τότε ότι θα έφερναν πολύ περιορισμένα κομμάτια.

παντος με τη μομπο που εχεις μπορεις να βαλεις δυο matrix πανω ανετα!!

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν θα υπάρχει χώρος για την Thunderbolt ή κάποια άλλη κάρτα ήχου.

δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος σε 1920 x 1200 να κανεις SLI GTX580.

Ερχονται αυξήσεις 48% στο οικιακό ρεύμα

Με μια GTX580 θα τα παιζεις ολα αξιοπρεπεστατα.

Με μια μικρη μοντα στον Phantoma θα παιζεις σε πολυ καλα επιπεδα θερμοκρασια/θορυβου.

gainwardphantomgtx580.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.