GreekTrooper Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2011 Καλημέρα! Έχω μία x-fi xtreme gamer και τα creative inspire t-7900(7.1) εδώ και 4 χρόνια και ακόμα δεν έχω βρει τρόπο για να τα στήσω στον δωμάτιο μου. Τα έχω σαν 2.1 και έτσι χάνει πολύ. Το δωμάτιο μου είναι ορθογώνιο 13m^2 και το γραφείο το έχω στην άκρη του του μεγάλου τοίχου (σκεφτείτε ένα ορθογώνιο σχήμα με τις 2 μεγάλες πλευρές και τις 2 μικρότερες). Στις γωνίες δε μπορούν να μπουν γιατί θα είναι το ένα ηχείο δίπλα σου και το άλλο μακριά και πέρα από αυτό θα είναι άσχημο με τα καλώδια κτλ. Τι προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Scizor Σεπτέμβριος 25, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Νομίζω πως καμμιά φωτό του χώρου θα βοήθαγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekTrooper Οκτώβριος 15, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Νομίζω πως καμμιά φωτό του χώρου θα βοήθαγε. Κοίτα επειδή οι φωτογραφίες δε βοηθάνε τόσο, σου έκανα ένα σχεδιάγραμμα για να καταλάβεις περίπου πως είναι ο χώρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Scizor Οκτώβριος 15, 2011 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Έτσι όπως είναι ο χώρος, ίσως ένα ράφι ή βάσεις τοίχου για τα πίσω surround ηχεία και τα 2 πλαϊνά surround σε κολονάκια ή βάση τοίχου για το surround κοντά στη μπαλκονόπορτα. Τα σημείωσα πάνω στο σχεδιάγραμμά σου, εννοείται κατά προσέγγιση. Από 'κει και πέρα, τα κανονίζεις ώστε να <<σκάει>> ο ήχος εκεί που κάθεσαι και να δημιουργείται το sweet spot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekTrooper Οκτώβριος 15, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Ευχαριστώ! Ρε μεγάλε τα πλαϊνά είναι πολύ κοντά με τα πίσω και πέρα από αυτό, πως θα το βάλω μπροστά στο κρεββάτι το δεξιά;:clap: Τα πλαϊνά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Scizor Οκτώβριος 15, 2011 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Ευχαριστώ! Ρε μεγάλε τα πλαϊνά είναι πολύ κοντά με τα πίσω και πέρα από αυτό, πως θα το βάλω μπροστά στο κρεββάτι το δεξιά;:clap: Τα πλαϊνά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μου Όπως έγραψα πιο πάνω, με κολονάκια για ηχεία αν παίρνουν, ειδάλλως δεν ξέρω, μήπως να τα κρεμάσεις με βάσεις τοίχου στην οροφή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekTrooper Οκτώβριος 15, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Κολωνάκια έχει η creative αλλά τα πουλάει 100 ευρώ το ένα, οπότε δε λέει. Τώρα για το άλλο στο ταβάνι, θεωρώ ότι είναι άσχημο αλλά δεν πρέπει να έχω και άλλες επιλογές. Ευχαριστώ πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Οκτώβριος 15, 2011 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Βασικά για τον χώρο σου δεν κάνουν τα 7.1Θα μου πεις "αυτά πήρα, για αυτά ρωτάω".Αν θες βάλε τα δίπλα μαζί με τα πίσω. Σαν 5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekTrooper Οκτώβριος 15, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Ε ήταν σε άλλο σπίτι πριν και εκεί ήταν οκ. Τώρα όμως.... Αν τα βάλω μαζί με τα μπροστά; Σαν πύργο με κορυφή το κεντρικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Οκτώβριος 15, 2011 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Μπορείς να τα βάλεις στον τοίχο με μια βίδα και ούπα.Έτσι τα έχω και εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekTrooper Οκτώβριος 15, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2011 Έχω καατρυπήσει τους τοίχους με αυτά Δεξιά μου όμως δεν έχω τοίχο οπότε... Αυτό είναι το πρόβλημα φίλε spyrious Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Οκτώβριος 16, 2011 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2011 Ναι για τα 2 πίσω λέω τουλάχιστον.Το ιδανικότερο θα ήταν να είχες το γραφείο στο κεντρο του τοίχου που το έχεις τώρα.Για βάσεις ηχείου πιστεύω μπορείς να φτιάξεις μόνος.Πάρε πχ ένα κομμάτι τετράγωνο (15cmx15cm) απο σίδερο πάχους τουλάχιστον 1cm για βάση,και μια σιδερόβεργα του ύψους που θέλεις και ή την κολλάς με ηλεκτροσυγκόλληση ή την βιδώνεις στην βάση και το βάφεις όλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekTrooper Οκτώβριος 16, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2011 Το ιδανικότερο θα ήταν να είχες το γραφείο στο κεντρο του τοίχου που το έχεις τώρα. Δεν κατάλαβα τι εννοείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Οκτώβριος 16, 2011 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2011 Και εγω, προτεινω τραβηγμα της ραφιερας αριστερα (στη θεση του γραφειου) και το γραφειο δεξια (στη θεση της ραφιερας).Παρε μετρο και δες αν σε παιρνει αυτη η κινηση (σε σχεση με την καρεκλα/κρεβατι/γενικα τον χωρο).Ετσι βαζεις το "sweet spot" πιο στο κεντρο του δωματιου και ειναι ευκολοτερη η διαταξη των ηχειων.Χρειαζεσαι λογικα και καλωδια (καλης ποιοτητας ετοιμα ή φτιαχτα) για επεκταση των ηδη υπαρχοντων οπου αυτο ειναι απαραιτητο.Προαιρετικα ειναι τα καναλακια για να κρυψεις εντελως τα καλωδια, ειδαλλως τα στερεωνεις απλα με ροκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekTrooper Οκτώβριος 16, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2011 Έχω προεκτάσεις, κανάλια κτλ. Αλλά ρε παιδιά αυτό που προτείνετε μάλλον δε γίνεται γιατί είναι σύνθετο το έπιπλο. Ναι, ενώνεται με βίδες άρα μπορώ να το ξυλώσω, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι για τον χώρο το καλύτερο "και καλά". Δεν ξανακάνω όμως τέτοιο έπιπλο. Χίλιες φορές εκείνα από μαγαζια στυλ ικέα κτλ κτλ. Αν μετακινήσω το γραφείο στη θέση της ραφιέρας, επειδή πίσω από τη ραφιέρα έχει κολώνα, το γραφείο θα βγαίνει πολύ έξω και αριστερά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Scizor Οκτώβριος 20, 2011 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2011 Πάντως κολονάκια δεν είναι απαραίτητο να πάρεις από Creative, μια χαρά φθηνότερα είναι και αυτά στο skroutz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tazerom Οκτώβριος 21, 2011 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2011 Πάντως κολονάκια δεν είναι απαραίτητο να πάρεις από Creative, μια χαρά φθηνότερα είναι και αυτά στο skroutz.ορίστε σε αυτό που λέει ο φίλος βασεις Ηχείων . Ψάχνοντας εδώ αγόρασα και εγώ βάσεις για να μην τρρυπάω τοίχους και είμαι αρκετά ευχαριστημένος , συν ότι οι πιο πολλές έχουν και cable management .....για κοίτα το! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekTrooper Οκτώβριος 21, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2011 Σας ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.