psyber Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2011 καλησπερα παιδια!εχω μια sabertooth x58 και την tt ultra 120 extreme. είχα από αρκετά παλιά την ψύκτρα και όταν έκανα μετάβαση σε 1366 πηρα το σχετικό κιτακι για να μπορεσω να τη φορεσω στη νεα μητρικη. η ψυκτρα μπαινει κανονικά αλλά η αληθεια είναι ότι πρεπει να σφίξουν παρα πολύ οι βίδες με αποτελεσμα να ασκειται μια σχετικη πιεση στο mobo που δεν μου αρεσει καθόλου.εκτός αυτου παρα το υποτιθεται καλό σύστημα ψύξης που ευαγγελίζεται για το sabertooth η asus σε northbridge και southbridge οι θερμοκρασίες είναι απαράδεκτες. μιλάμε για 80αρια και 90αρια, όχι αστεία πραγματα!. για το λόγο αυτό εγκατεστησα στο nb αυτο:Product | Thermalright Ultimate CPU Cooling Solutions! USA και στο sb αυτό:Product | Thermalright Ultimate CPU Cooling Solutions! USA. Το αποτελεσμα ήταν οι θερμοκρασίες να βελτιωθουν κυριολεκτικα έως και 50 βαθμούς. Εδω προκύπτει το θέμα μου: ποιο κτηνος είναι κατάλληλο να αντικαταστησει την ultra χωρίς να αναγκαστώ να αφαιρέσω το ψυκτρακι του northbridge; Ψηνομουν για την Noctua NH-D14 αλλά το support της με ενημερωσε ότι δεν μπορώ να τη χωρεσω μαζί με το nb cooler. μετά έπεσαν στην αντίληψη μου και τα συστηματακια έτοιμης υδρόψυξης της antec και της corsair. το h2o 620 αξίζει τον κόπο ή είναι καλύτερο το h80; αυτό που μαρεσει σε αυτές τις λύσεις είναι το αμελητεο για τη μητρικη βάρος τους.αν και θα μαρεσε να έχω την καλυτερη επίδοση καταλαβαίνετε ότι είναι δωρον αδωρον να αφαιρεσω το nb cooler γιατί μπορεί να γλυτώσω 3 βαθμους στη cpu αλλά θα ανεβάσω τουλάχιστον 30 στη μητρικη.Η δική σας εμπειρία τι θα με συμβουλευε. περιμένω προτάσεις και αποψεις.Με εκτίμησηPsyber Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Σεπτέμβριος 17, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 Ψάξτο λίγο για την H80 της Corsair. Γνώμη μου πως αν πας σε κλειστό κύκλωμα τέτοιο ίσως δεν συμφέρουν τα διπλά ψυγεία. Αν είναι πας σε full υδρόψυξη.Τώρα που θα χειμωνιάσει νομίζω θα είσαι εντάξει με την H80. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Σεπτέμβριος 17, 2011 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 90 ευρώ για την Η80 κατά την άποψη μου δεν λέει,καλύτερα να πας σε full υδρόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Σεπτέμβριος 17, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 λιγα ευρω πιο πανω εχω βρει την h100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Σεπτέμβριος 17, 2011 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 τσιμπα την H100απο τοτε που την πηρα βρηκα την υγεια-δροσια μου!!συγκριτικα με την coolermaster V8 και την H50 που ειχα οι διαφορες ειναι ΧΑΟΤΙΚΕΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Σεπτέμβριος 17, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 εχω και εγω cosmos s. την εχεις βαλει ontop? οι ανεμιστηρες τι φορα εχουν. μπαινει όπως είναι ή θελει καμια μοντα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Σεπτέμβριος 17, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 ναι on top την εχωδεν θελει καμια μοντα απολυτοςοι ανεμηστιρες βγαζουν εξω τον αερα απο το κουτι...απλα εγω εχω προσ8εσει αλλους δυο για push-pull Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Σεπτέμβριος 17, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 Θα σου προτείνω και εγώ Η100 αντί για Η80.Για την Η80 δεν ακούω καλές κριτικές γενικότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cba Σεπτέμβριος 18, 2011 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 Έχω μια Η80 και μπορώ να σου πώ οτι είναι αρκετά καλή. Η Η100 σαφώς καλύτερη αλλά θα πρέπει να δείς πρώτα αν χωράει στο κουτί σου. Ακόμα κι αν έχεις θέση πάνω για ανεμιστήρες υπολόγισε ότι σε κοντό κουτί μπορεί να βρίσκει σε καμια ram ιδίως σε push-pull fans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Σεπτέμβριος 18, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 Και εγώ θα συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες και θα σου προτείνω Η100 αν μπορείς να βάλεις αλλιώς Η80.Πρέπει να χωράει άνετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Σεπτέμβριος 18, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 καλησπερα παιδια!εχω μια sabertooth x58 και την tt ultra 120 extreme. είχα από αρκετά παλιά την ψύκτρα και όταν έκανα μετάβαση σε 1366 πηρα το σχετικό κιτακι για να μπορεσω να τη φορεσω στη νεα μητρικη. η ψυκτρα μπαινει κανονικά αλλά η αληθεια είναι ότι πρεπει να σφίξουν παρα πολύ οι βίδες με αποτελεσμα να ασκειται μια σχετικη πιεση στο mobo που δεν μου αρεσει καθόλου.εκτός αυτου παρα το υποτιθεται καλό σύστημα ψύξης που ευαγγελίζεται για το sabertooth η asus σε northbridge και southbridge οι θερμοκρασίες είναι απαράδεκτες. μιλάμε για 80αρια και 90αρια, όχι αστεία πραγματα!. για το λόγο αυτό εγκατεστησα στο nb αυτο:Product | Thermalright Ultimate CPU Cooling Solutions! USA και στο sb αυτό:Product | Thermalright Ultimate CPU Cooling Solutions! USA. Το αποτελεσμα ήταν οι θερμοκρασίες να βελτιωθουν κυριολεκτικα έως και 50 βαθμούς. Εδω προκύπτει το θέμα μου: ποιο κτηνος είναι κατάλληλο να αντικαταστησει την ultra χωρίς να αναγκαστώ να αφαιρέσω το ψυκτρακι του northbridge; Ψηνομουν για την Noctua NH-D14 αλλά το support της με ενημερωσε ότι δεν μπορώ να τη χωρεσω μαζί με το nb cooler. μετά έπεσαν στην αντίληψη μου και τα συστηματακια έτοιμης υδρόψυξης της antec και της corsair. το h2o 620 αξίζει τον κόπο ή είναι καλύτερο το h80; αυτό που μαρεσει σε αυτές τις λύσεις είναι το αμελητεο για τη μητρικη βάρος τους.αν και θα μαρεσε να έχω την καλυτερη επίδοση καταλαβαίνετε ότι είναι δωρον αδωρον να αφαιρεσω το nb cooler γιατί μπορεί να γλυτώσω 3 βαθμους στη cpu αλλά θα ανεβάσω τουλάχιστον 30 στη μητρικη.Η δική σας εμπειρία τι θα με συμβουλευε. περιμένω προτάσεις και αποψεις.Με εκτίμησηPsyberΚαι άλλοι έχουν πρόβλημα με τις θερμοκρασίες στην μητρική. Δες στο ASUSTeK Computer Inc.-Forum- Sabertooth X58 High MCH TemperaturesΠροσωπικά θεωρώ τις aftermarket λύσεις για τα NB & SB άχρηστες στις περισσότερες περιπτώσεις. Όπως το περιγράφεις, μάλλον δεν υπήρχε καλή επαφή των ψυκτρών ή δεν είχαν πάνω θερμοαγώγιμη πάστα. Σίγουρα η TRUE θα ήταν υπεραρκετή χωρίς το παραπάνω πρόβλημα.Όποια πάντως λύση να επιλέξεις από αυτές που σου προτάθηκαν δεν θα απογοητευτείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Σεπτέμβριος 18, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 φίλε ταμτακο και εγω δεν ειχα ιδιαιτερες αξιωσεις αλλά η αληθεια είναι οτι εξεπλάγην από το αποτελεσμα. εκει που μπορουσες να κανεις ψησεις ομελετα με γκουντα και πυκνωτες, πλεον οι θερμοκρασίες και στα δυο chipset είναι πολύ χαμηλές και χωρίς την προσθηκη ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Οκτώβριος 6, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2011 Και άλλοι έχουν πρόβλημα με τις θερμοκρασίες στην μητρική. Δες στο ASUSTeK Computer Inc.-Forum- Sabertooth X58 High MCH TemperaturesΠροσωπικά θεωρώ τις aftermarket λύσεις για τα NB & SB άχρηστες στις περισσότερες περιπτώσεις. Όπως το περιγράφεις, μάλλον δεν υπήρχε καλή επαφή των ψυκτρών ή δεν είχαν πάνω θερμοαγώγιμη πάστα. Σίγουρα η TRUE θα ήταν υπεραρκετή χωρίς το παραπάνω πρόβλημα.Όποια πάντως λύση να επιλέξεις από αυτές που σου προτάθηκαν δεν θα απογοητευτείς.Ταμτάκο τώρα πάντως που το σκέφτομαι το θερμοαγώγιμο υλικό που είχε η stock ψύξη της μητρικής ήταν σαν πλαστελίνη. λές να έφταιγε αυτό; υπαρχει κάποιος με την ίδια μητρική που έχει καλύτερες θερμοκρασίες να αναφέρει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Οκτώβριος 6, 2011 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2011 Ειχα το ιδιο προβλημα με το nb -εφτανε 85 βαθμους σε στρες- και οι ψυκτρες ζεματαγανε . Ηθελε λιγο αερακι να φυσαει, ο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] μου εδωσε ενα φουρφουρακι μικρο , βιδωσε πανω στην τρυπα που εχει η ψυκτρα και οι θερμοκρασιες πεσανε 20 βαθμους. Πλεον παιζει στους 65 βαθμους σε μετρια αεριζομενο κουτι -θα ελεγα-. Αμα θες μπορω να ανεβασω μια φωτογραφια να δεις τι χωρο πιανει και αν μπορεις να μεινεις με την true. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Οκτώβριος 6, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2011 ευχαριστώ δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο. μπαίνει η true κανονικά. φορφουρακι εβαλες στην ίδια την ψυκτρα της asus; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Οκτώβριος 7, 2011 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 ναι εχει τρυπα για βιδα. Θα ανεβασω αυριο μια φωτο να δεις αμα σου κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staba Οκτώβριος 7, 2011 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Ειχα το ιδιο προβλημα με το nb -εφτανε 85 βαθμους σε στρες- και οι ψυκτρες ζεματαγανε .Μια απο τα ιδια και γω!! ειναι γενικο το κακο στις sabertooth x58 .βεβαια δεν ειχα προβληματα σταθεροτητας αλλα με 2 ανεμιστηρακια επανω στη μαμα ψυκτρα σωθηκα. 48 βαθμους με 2 ωρες crysis2 οταν χτυπαγε κατα 88!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Οκτώβριος 7, 2011 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 ευχαριστώ δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο. μπαίνει η true κανονικά. φορφουρακι εβαλες στην ίδια την ψυκτρα της asus; Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Νοέμβριος 1, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Ειχα το ιδιο προβλημα με το nb -εφτανε 85 βαθμους σε στρες- και οι ψυκτρες ζεματαγανε . Ηθελε λιγο αερακι να φυσαει, ο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] μου εδωσε ενα φουρφουρακι μικρο , βιδωσε πανω στην τρυπα που εχει η ψυκτρα και οι θερμοκρασιες πεσανε 20 βαθμους. Πλεον παιζει στους 65 βαθμους σε μετρια αεριζομενο κουτι -θα ελεγα-. Αμα θες μπορω να ανεβασω μια φωτογραφια να δεις τι χωρο πιανει και αν μπορεις να μεινεις με την true.θυμάσαι τις διαστάσεις του φουρφουριου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Νοέμβριος 2, 2011 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2011 40χ40χ15 αν δεν κανω λαθος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.