Jump to content

Προβλημα με αλλοδαπους ...

Daytime Dreamer

Recommended Posts

Λοιπον ενα-ενα ...

1) Το tag "niggaz" το βαλα για πλακα ... οπως λεω για τον εαυτο μου "φλεγματικος αγγλος" και αλλα διαφορα ... εαν καποιοι νομιζεται οτι ειμαι ρατσιστης ή οτι εχει να κανει με το θεμα το βγαζω, no problemo. Μην πιανομαστε ομως απο ασχετα πραγματα οπως κανουν οι χαζογκομενες και χανουμε το νοημα της συζητησης

2) Καποια πραγματα που καποιοι δεν γνωριζετε (λογικο αφου δεν σας τα εχω πει)

Οταν μετακομισα στην υπογεια γκαρσονιερα εδω, πολλα απο τα παλια μου ρουχα τα εδωσα σε αυτους γιατι τους λυπηθηκα (δεν ειχα χωρο, τα χρειαζοντουσαν και αυτοι προφανως). Τους εχω επισης δωσει 2 καναπεδες. Ο ενας παλιος αλλα σαν καινουργιος ενος φιλου που μετακομιζε (σε μενα δεν χωρουσε) τριθεσιος και ενας διθεσιος δικος μου που παλι δεν τον ειχα αναγκη και τον εδωσα σε αυτους, οι οποιοι με την σειρα τους τον δωσανε καπου αλλου

Γενικως τους βοηθησα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γιατι τους λυπομουν ... με τον εναν ειχαμε παει και μαζι στο φαρμακειο να του παρω φαρμακα γιατι τον πονουσε το στομαχι του ... φαρμακα τα οποια πληρωσα εγω (γιατι τον λυπηθηκα παλι)

Οταν ειχα γυρισει απο Χιο (ελειπα 1 βδομαδα) πριν 4-5 μηνες, στην αυλη ειχα ξεχασει μια παλια καταλερωμενη κουβερτα η οποια ηταν αφαντη. Την ειχαν κατα-κατουρησει κατι μικρα γατια τα οποια βρηκα σπιτι και τα υιοθετησαν και την αφησα εκει για να την πλυνω και να την βαλω παλι μεσα. Προφανως την πηραν αυτοι και αρχισαν να λενε μ@λ@κιες οτι την πεταξε ο διαχειριστης κλπ. Εγω ρωτησα τον διαχειριστη και δεν ειχε ιδεα... μάματο λέω ... δεν ασχοληθηκα

Τωρα που γυρισα παλι απο τις καλοκαιρινες διακοπες στην Χιο ελειπε απο την αυλη μια αρχαια σκουριασμενη απλωστρα που εχω και ολα τα μανταλακια μου ... παλι λεγανε τα δικα τους ... ουτε δηλαδη την μπουγαδα μου να μην μπορω να απλωσω ...

Υποψιν οτι στην αυλη αυτη, access εχουν μονο το δικο μου και το δικο τους διαμερισμα, κανεις αλλος.

Στο διαμερισμα μενουν με συμβολαιο και χαρτια 2 μαυροι ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ, αλλα κοιμουνται σε αυτο πανω απο 4-5 (τους βλεπω καθε μερα) Καποιοι απο αυτους περιμενουν στην εξωπορτα να μπουν μολις την ανοιξεις. Δεν εχουν κλειδια και καθονται απεξω και περιμενουν.

Εκει που κοιμαται ο αλλος στο hall, στο προσκεφαλο του ειναι η πορτα της αποθηκης την οποια εγω χρησιμοποιω ... προφανως και δεν μπορω να την χρησιμοποιησω εαν ο αλλος κοιμαται εκει σωστα?

Το συμπερασμα ειναι το εξης ΤΩΡΑ που ξερετε ολη την ιστορια

"δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι"

Εγω τους βοηθησα γιατι και τους λυπηθηκα και λογω διπλωματιας ηθελα να εχω καλες σχεσεις μαζι τους (γειτονες μου ειναι στο κατω κατω)

Αυτοι ομως γραψανε την καλοσυνη μου εκει που δεν πιανει μελανι και σκεφτηκαν "α ωραια ... πεσαμε σε μ@λ@κα και θα πουμε και στους αλλους brothaz να ερθουν να κανουμε καταληψη οπου μπορουμε"

Το συμπερασμα? Τερμα οι καλοσυνες και τα "τους λυπαμαι" ... ολα με το γραμμα του νομου και του παρανομου εαν χρειαστει.

Στην χωρα μου μόκο και προσοχή θα βαράνε αυτοί, όχι εγώ και ας με πει οποιος θέλει ρατσιστή κλπ κλπ ... εγω να τους βοηθησω πηγα και να το ευχαριστω

:smoke:

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Μ'αρεσουν αυτες οι συζητησεις....

Επειδη τυχαινει να μενω σε περιοχη κοντα στο κεντρο ,σε καταλαβαινω bro.

Λουκα μπραβο,σε παραδεχομαι φιλε ....

Εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα, αλλά είχαμε παρόμοιο. Κάθε πρωί, ερχόντουσαν οι πακιστανοί στην πυλωτή και έκαναν μπάνιο με το λάστιχο που υπάρχει για πότισμα!

Τους το είπαμε μία, δύο, δέκα, δεν έλεγαν να φύγουν. Τελικά βάλαμε λουκέτο στη βάνα για να μην ανοίγει με φόβο όμως γιατί στην πυλωτή είναι τα αυτοκίνητα και οι μηχανές μας και μήπως σαν αντίποινα τους κάνουν ζημιά. Έκτοτε έχουν ανοίξει το αυτοκίνητο του διαχειριστή, που ήταν αυτός που τους έκανε τις παρατηρήσεις, δύο φορές. Τυχαίο; Μπορεί.

Έχουμε καταντήσει, γιατί περί κατάντιας πρόκειται, να φοβόμαστε στην ίδια μας τη χώρα. Του αδερφού μου του έσπασαν το αμάξι για να του πάρουν το κινητό από μέσα. Το άφησε, ο βλάκας, για 2' να χτυπήσει κουδούνι σε φίλο να κατέβει. Τον είδε να τρέχει τον πακιστανό. Πήγε στην αστυνομία, το ανέφερε... Και; 2 ημέρες μετά ήταν στον πεζόδρομο στο Μοναστηράκι τρεις από αυτούς και πούλαγαν κινητά. Ρωτήσαμε τις καφετέριες και μας είπαν ότι είναι κάθε μέρα εκεί. ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται, πόσο μάλλον η αστυνομία.

Να πω για τα ποδήλατα; Που έτσι και το ξεχάσεις ξεκλείδωτο για 5', έχει κάνει φτερά; Και όλοι γνωρίζουν τι γίνεται αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα;;;

Τελικά μήπως πρέπει να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας;

wtf??

Oλοι αλλαζουν..που λεει και το νεο trailer :p

hint->

http://www.thelab.gr/off-topic/ton-skotwsan-oi-symmathites-tou-27720.html

Δεν το κρυβω οτι ημουν ρατσιστης στο παρελθον (το ποστ ειναι απο το 2006). Εχω περασει τα πανδυνα απο αλλοδαπους, ωστόσο, κατόπιν συζητησης και ωριμης λογικής πλέον δεν ασπάζομαι τις ίδιες ιδέες με τότε. Αμα υπηρχε Παιδεία και με βοηθούσε να καταλάβω καποια πράγματα καλύτερα back then τότε θα ήμουν εξαρχής κατά του ρατσιμού.

Ολοι αλλαζουν, άλλοι προς το καλυτερο, αλλοι προς το χειροτερο.

Θαρρω οτι με αυτη μου την επιλογη, αλλαξα προς το καλυτερο.

Τελικά μήπως πρέπει να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας;

Ετσι κι αλλιως εκει θελουνε να καταληξουμε...

Λες και δεν το ξερεις. Οταν η αστυνομια εχει καταντησει "προστατες πολιτικων/δημοσιογραφων" πως περιμενεις να ανταποκριθουν στα (αυξημενα, λογω της καταστασης) καθηκοντα τους...?

Με μαθηματικη ακριβεια οδευουμε προς το συμπερασμα σου. Το μαρτυρα το 20% της Χρ. Αυγης στον γνωστο δημο.

Το θέμα λέγεται "Πρόβλημα με αλλοδαπούς". Αν ο άστεγος δεν ήταν μαύρος και αλλοδαπός και ήταν Έλληνας, θα έλεγες "Πρόβλημα με Έλληνες"; Θα έβαζες "γραικός" στα tags; Ή θα ήταν απλώς ένας άστεγος;

Αν έχεις όρεξη, έχω κι άλλες ερωτήσεις μετά το spoiler.

- Αν ο άστεγος ήταν Έλληνας και σου έλεγε ότι μέχρι πρόσφατα είχε μαγαζί στο κέντρο αλλά χρεωκόπησε και τώρα τα 2 του παιδιά είναι στο σπίτι και πεινάνε και δεν έχουν παπούτσια, τι θα έκανες;

- Αν ο "nigga" μιλούσε ελληνικά και σου έλεγε ότι έχει περάσει τα ίδια με τα παραπάνω, τι θα έκανες;

- Αν υποψιαζόσουν ότι ο "nigga" έχει περάσει όντως τα παραπάνω ή και χειρότερα, αλλά δεν ξέρει ελληνικά για να στο εξηγήσει, τι θα άλλαζε στην ερώτηση αλλά και στον τίτλο του θέματός σου;

- Το πραγματικό σου πρόβλημα ποιο είναι, το ότι έχεις προβληματικό γείτονα; Το ότι "δε σε φοβούνται οι μαύροι στην χώρα σου ενώ θα έπρεπε"; Το ότι σου "λερώνει" την εμφάνιση του hall;

- Το θέμα με το μανίκι που έφαγε ο άλλος στο Πλαίσιο με την ελαττωματική μητρική που δεν παίρνανε πίσω, έκανε καλά που το ονόμασε "Πρόβλημα με εγγύηση στο Πλαίσιο" ή κατά τα δικά σου στάνταρ θα έπρεπε να το ονομάσει "Πρόβλημα με Έλληνες";

Ρωτάω καθαρά από περιέργεια, δεν λέω ότι θα άνοιγα τις πόρτες μου διάπλατα σε όλους τους άστεγους, απλά προσπαθώ να δω πόσο βαθιά βλέπει (ή καλύτερα "μπαίνει στον κόπο να δει") κάποιος ένα πρόβλημα. Και στην τελική, ποιο ακριβώς είναι το εν λόγω πρόβλημα, το ότι άστεγοι μένουν στην πολυκατοικία μου ή το ότι δε με φοβούνται οι μαύροι ενώ θα έπρεπε γιατί αυτοί είναι στη χώρα μου και δεν είμαστε ίσοι πολίτες/άνθρωποι;

[MENTION=129]Chosen[/MENTION] το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς ξέρεις ποιό είναι; Εσύ είσαι αλλοδαπός σε μια άλλη χώρα. Αλλά πήγες εκεί αξιοπρεπώς, είσαι δηλωμένος, έχεις άδεια εργασίες, πληρώνεις τους φόρους σου, προσφέρεις σε μια χώρα που σε δέχθηκε. Οι αλλοδαποί που αναφέρεται ο [MENTION=3344]Daytime Dreamer[/MENTION] είναι οι παράνομοι. Αυτοί που βρίσκονται εδώ παράνομα, που δεν τους ελέγχει κανείς, που πρέπει αναγκαστικά να παρανομήσουν για να ζήσουν, είτε εργαζόμενοι ως "μαύροι", είτε πουλώντας λαθραία, είτε πουλώντας κλεμμένα. Με αυτούς λοιπόν είμαι ρατσιστής. Κατανοώ το πρόβλημά τους, ότι έφυγαν από μια χώρα που είναι σε άθλια κατάσταση και πιθανώς σε πόλεμο, αλλά ας βρούν τρόπο να το κάνουν νόμιμα. Γιατί δεν πάνε στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελβετία να τα κάνουν αυτά; Γιατί δε μπορούν, ενώ η Ψαροκώσταινα που είναι ξέφραγκο αμπέλι, είναι εύκολος στόχος, χώρια που συμφέρει κάποιους να τους έχουμε εδώ, γιατί αν δεν τους ήθελαν, είναι πολύ εύκολο να τους μαζέψεις και να τους στείλεις από εκεί που ήρθαν.

Εγώ εδώ και 1 χρόνο, μαζεύω χρήματα, κάνω αιτήσεις, μαζεύω χαρτιά να για φύγω έξω και να είμαι κύριος. Αν ήθελα να πάω παράνομα, ήταν πολύ εύκολο. Δεν το κάνω όμως. Κι εγώ αλλοδαπός θα είμαι σε μια χώρα σε λίγο καιρό. Όχι όμως παράνομος και δε θα δίνω δικαίωμα σε κανέναν να μου τη λέει.

Το θέμα λέγεται "Πρόβλημα με αλλοδαπούς". Αν ο άστεγος δεν ήταν μαύρος και αλλοδαπός και ήταν Έλληνας, θα έλεγες "Πρόβλημα με Έλληνες"; Θα έβαζες "γραικός" στα tags; Ή θα ήταν απλώς ένας άστεγος;

Αν έχεις όρεξη, έχω κι άλλες ερωτήσεις μετά το spoiler.

- Αν ο άστεγος ήταν Έλληνας και σου έλεγε ότι μέχρι πρόσφατα είχε μαγαζί στο κέντρο αλλά χρεωκόπησε και τώρα τα 2 του παιδιά είναι στο σπίτι και πεινάνε και δεν έχουν παπούτσια, τι θα έκανες;

- Αν ο "nigga" μιλούσε ελληνικά και σου έλεγε ότι έχει περάσει τα ίδια με τα παραπάνω, τι θα έκανες;

- Αν υποψιαζόσουν ότι ο "nigga" έχει περάσει όντως τα παραπάνω ή και χειρότερα, αλλά δεν ξέρει ελληνικά για να στο εξηγήσει, τι θα άλλαζε στην ερώτηση αλλά και στον τίτλο του θέματός σου;

- Το πραγματικό σου πρόβλημα ποιο είναι, το ότι έχεις προβληματικό γείτονα; Το ότι "δε σε φοβούνται οι μαύροι στην χώρα σου ενώ θα έπρεπε"; Το ότι σου "λερώνει" την εμφάνιση του hall;

- Το θέμα με το μανίκι που έφαγε ο άλλος στο Πλαίσιο με την ελαττωματική μητρική που δεν παίρνανε πίσω, έκανε καλά που το ονόμασε "Πρόβλημα με εγγύηση στο Πλαίσιο" ή κατά τα δικά σου στάνταρ θα έπρεπε να το ονομάσει "Πρόβλημα με Έλληνες";

Ρωτάω καθαρά από περιέργεια, δεν λέω ότι θα άνοιγα τις πόρτες μου διάπλατα σε όλους τους άστεγους, απλά προσπαθώ να δω πόσο βαθιά βλέπει (ή καλύτερα "μπαίνει στον κόπο να δει") κάποιος ένα πρόβλημα. Και στην τελική, ποιο ακριβώς είναι το εν λόγω πρόβλημα, το ότι άστεγοι μένουν στην πολυκατοικία μου ή το ότι δε με φοβούνται οι μαύροι ενώ θα έπρεπε γιατί αυτοί είναι στη χώρα μου και δεν είμαστε ίσοι πολίτες/άνθρωποι;

Το διαβασες καλα το ποστ και την απαντηση που εδωσα πιο πανω? Παρολα αυτα θα σου απαντησω

Το tag "niggaz" εξηγησα γιατι το εβαλα. ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ... ψαχνω πως μπορω να το βγαλω για μην μου γινεται αλλο αυτη η ερωτηση. Δεν περιμενα οτι θα υπηρχαν τετοιες αντιδρασεις. Νομιζα οτι το forum θα το εβλεπε πιο χιουμοριστικα ιδιως με τις συζητησεις που εχουν γινει στο παρελθον επι του θεματος ων αλλοδαπων και το λεξιλογιο που χρησιμοποιειται. Αλλωστε πολλοι απο εσας εδω μεσα σερφαρετε στο 4chan οποτε λεω θα το παρετε ως joke.

Απαντω στις ερωτησεις

- Θα επιβεβαιωνα τα λογια του Ελληνα αστεγου (γιατι εχω δει πολλα και απο Ελληνες και αλλοδαπους γενικοτερα) και εαν ηταν ετσι οπως τα ελεγε θα τον αφηνα να κοιμαται εκει εαν ηθελε. Θα τον παρακαλουσα ομως να κοιμαται στην αυλη και οχι στο hall γιατι δεν μπορει να περασει κανεις. Κατι το οποιο το ειπα πολλες φορες στον μαύρο και με εγραψε κανονικα. Επισης ο Ελληνας νομιζω οτι εαν του ειχα δωσει οσα εδωσα στους μαυρους και τον ειχα βοηθησει οσο ειχα βοηθησει τους μαυρους θα ηταν λιιιιιιιιιιγο περισσοτερο ευγνωμων (χωρις να βαζω το χερι στην φωτια) Και θα σου πω εδω οτι εχω κανει check + double check πολλα απο αυτα που μου εχουν πει οι συγκεκριμενοι μαυροι και πολλα απο αυτα ειναι τρελα ψεματα!

- Θα τον ελενχα οπως θα ελενχα τον Ελληνα για τα λεγομενα του και θα εκανα ακριβως τα ιδια.

- Ο τιτλος ειναι απλα ενας τιτλος ... οταν ποσταρα δεν καθησα να σκεφτω οτι καποιος μπορει να το δει οτι εγω ειμαι "ρατσιστης" ή ξερω γω τι αλλο ... ισα ισα. Τι να εβαζα? "Προβλημα με ατομο που κοιμαται στο hall"? Το "Προβλημα με αλλοδαπους" το εβαλα γιατι ακριβως αυτο ειναι ... αλλοδαπος στην χωρα αυτη και μου δημιουργει καποιο προβλημα. Δεν εχω προβλημα μαζι του επειδη ειναι αλλοδαπος.Εαν εβαζα "Προβλημα με μαυρο" τοτε θα ηταν ισως πιο ρατσιστικο γιατι γινομαι πιο συγκεκριμενος. Απο ποτε το αλλοδαπος εγινε συνωνυμο αλλων πραγματων? Και εαν εγινε ειναι τυχαιο? Μαλλον οχι ...

- Με τον nigga μιλαω στα αγγλικα ... και ξερει και μου τα εξηγει ολα μια χαρα. Οπως ειπα και πριν ειχα αρκετα παρε δωσε με τους συγκεκριμενους και του βοηθησα οσο μπορουσα με αυτα και με αλλα που δεν ανεφερα.

- Το πραγματικο μου προβλημα ειναι οτι κατα ενα "μυστηριο" λογο μου εξαφανιζονται τα πραγματα σιγα σιγα. Πραγματα που δεν φανταστηκα ποτε οτι θα μπει κανεις στην διαδικασια να κλεψει. (σεντονια-κουβερτες-μανταλακια-απλωστρα) και οτι ο συγκεκριμενος μαυρος κοιμαται διπλα στην πορτα της αποθηκης στην οποια εγω μπαινοβγαινω για να βαζω-βγαζω πραγματα και ο χωρος εκει εχει πλατος ισα-ισα να περασει ενας ανθρωπος. Επισης μια συγκεκριμενη φορα που δεν εβρισκα κατι που ειχα απλωσει και τους ρωτησα (μια μπλουζα) μου ειπαν δεν ξερουν τιποτα και με την συνεχης πιεση μου ειπαν οτι την πηραν καταλαθος ... τυχαιο? ΚΑΙ αυτο?

Δεν ειπα ποτε οτι "δε με φοβούνται οι μαύροι στην χώρα μου ενώ θα έπρεπε" ... ειπα οτι εάν ειναι να φοβαται καποιος τοτε θα φοβουνται αυτοι εμενα και οχι εγω αυτους ΕΦΟΣΟΝ δεν σεβονται ουτε την καλωσυνη μου ουτε το γεγονος οτι προσπαθησα να τους βοηθησω και μου το ανταποδιδουν ετσι. Και το λεω αυτο γιατι ολες οι γριουλες, παππουδες και οι μεγαλες ηλικιες εδω στην πολυκατοικια και στο κεντρο γενικοτερα δεν τους λενε τιποτα και το εχουν καταλαβει αυτο και κανουν οτι θελουν, οτι ωρα θελουν και οπως θελουν. Αλλωστε οπως αναφερθηκε η Αστυνομια ειναι ανυπαρκτη ...

- Ποιος θα ηταν ενας σωστος τιτλος για το αρθρο αυτο? Αλλαξε το thread σε οτι τιτλο νομιζεις καλυτερο και πιο αντικειμενικο

Να σου κανω και γω ΜΙΑ ερωτηση (με πολλα σκελη :p)

- Ποσα χρονια λειπεις απο Ελλαδα? Αρκετα σωστα? Εχεις μεινει στο κεντρο της Αθηνας προσφατα? Δεν μιλαω για βολτα απο την Στουρναρη για χαζεμα και καφε αλλα μιλαω να κατσεις 1-2 μερονυχτα στο κεντρο, να βγεις το απογευμα-βραδυ βολτα και γενικως να κινηθεις στην περιοχη. Αν το κανεις αυτο ειμαι σιγουρος οτι θα αναθεωρησεις πολλα. Οι αλλοδαποι (γενικοτερα) φετος δεν εχουν καμια σχεση με τους αλλοδαπους περυσι, οπως με την σειρα τους οι τελευταιοι δεν εχουν σχεση με αυτους προπερσι ... συνεχεια τα πραγματα γινονται χειροτερα ως προς το επιπεδο τους και γενικα το πως ειναι σαν ανθρωποι. Δεν μιλαω για καποιο χρωμα ή συγκεκριμενη ομαδα αλλοδαπων ... μιλαω για ολους σαν συνολο οτι οσο παει γινονται πιο θρασεις και δημιουργουν ολοενα και πιο πολλα προβληματα σε ολους γενικοτερα

Μην συγκρινεις τους immigrants στην Αγγλια με αυτους εδω. Εκει η χωρα εχει καποιους νομους που τους εφαρμοζει και δεν μπορουν να κανουν οτι θελουν. Εδω ομως επειδη τους βαλανε ολους χυμα μεσα και δεν υπαρχει κανενας ελεγχος το επιπεδο ειναι τελειως διαφορετικο. Δεν προκειται περι ρατσισμου, προκειται ΟΝΤΩΣ για προβλημα με πολλους απο τους αλλοδαπους που βρισκονται στην Ελλαδα.

Αλλοδαπος εργαζομενος ειναι και ο νιγκα του Λουκα,αλλοδαπος εργαζομενος ηταν και ο γερμανος που με διδασκε γερμανικα πριν 6-7 χρονια.Μονο που ο γερμανος ειχε τεραστιο μισθο απο την επιχειρηση που εργαζοταν ,απο τα οποια πλερωνε την αντιστοιχη φορολογια στο ελληνικο κρατος...

Με αυτούς λοιπόν είμαι ρατσιστής. Κατανοώ το πρόβλημά τους, ότι έφυγαν από μια χώρα που είναι σε άθλια κατάσταση και πιθανώς σε πόλεμο, αλλά ας βρούν τρόπο να το κάνουν νόμιμα. Γιατί δεν πάνε στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελβετία να τα κάνουν αυτά; Γιατί δε μπορούν...

Εχμ, ποιος στο ειπε αυτο? Το 80%+ των μεταναστων που εχουμε τωρα, εφυγαν απο τη χωρα τους για να πανε σε Γαλλια/Αγγλια και γενικα σε ολη την Ευρωπη οπου εχουν συγγενεις. Φυσικα η Ελλαδα ειναι ενα, γεωγραφικα, πολυ ευκολο σημειο προσβασης. Το θεμα ειναι πως η Ευρωπη, αυτο το κυμα μεταναστων δεν το θελει, οποτε εχει δωσει ρητη εντολη να μη μπουνε μεσα. Ερχονται λοιπον μεσω της καλης μας Τουρκιας (απο θαλασσα ή στερια) και οταν επιβιβαζονται στο βυτιοφορο/κοντεινερ τους πιανουν σε καποιο λιμανι/συνορο (της Ελλαδας). Και επειδη πλεον ουτε λεφτα εχουν αλλα ουτε και χαρτια (τους τα πηρανε απο Τουρκια), μενουνε εδω.

Να θυμησω φυσικα και την "βοηθεια" που λεγεται Frontex. Γιατι εμεις μια υπερυθρη καμερα δεν μπορουμε να εχουμε, ειμαστε κουλοι...

Ναι ρε συ [MENTION=9665]z3et[/MENTION], να συνεννοούμαστε... Άλλο η πρόθεση να πάνε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία κλπ, κι άλλο που καταλήγουν. Το αποτέλεσμα μας νοιάζει, όχι η πρόθεση. Αυτοί μπορεί να ελπίζουν ότι θα πήγαιναν εκεί, αλλά ακριβώς επειδή αυτά τα κράτη δεν είναι σαν το δικό μας, δεν τους δέχονται.

Συμφωνω, το θεμα ειναι πως αυτοι φταινε? Τι να κανανε? Αντι να λαμε η ηλιθια Ελλαδα/κακια Ευρωπη λεμε οι κακοι, στραβοι και αναποδοι αλοδαποι? Οκ δεν θα ειναι ολοι τους μπουμπουκια, αλλα απο τη στιγμη που ειναι "φυλακισμενοι" εδω δεν εχουν και πολλες επιλογες.

Και φυσικα θα συσπειρωθουν καπου/καπως, γιατι ετσι ως ομαδα θα τα βγαλουν περα καλυτερα. Δηλαδη ακομα και μια ταξη σχολειου να παρεις, θα δες πως οι αλλοδαποι θα κανουν παρεα με αλλοδαπους και οχι γιατι δεν ξερουν ελληνικα ή δεν τους "παιζουν" οι κακοι ελληνες (που και αυτο συμβαινει σε πολλες περιπτωσεις) αλλα γιατι ετσι νιωθουν πως εχουν εναν ανθρωπο διπλα τους, με κοινη γλωσσα, κοινα ισως βιωματα κλπ.

Ναι, αλλά όταν έχεις προβλήματα, δε θέλεις να προσθέτεις κι άλλα. Είμαστε χώρα, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Και πέραν αυτού, όπως γράφτηκε και στην αρχή, τους βοηθάμε, τους δίνουμε, τους δεχόμαστε, αλλά μη μας καβαλάνε κι από πάνω. Αυτό λέγεται αχαριστία.

Ναι, το θεμα ειναι πως το "καβαλημα" μπορει να στο κανει απο φιλος σου μεχρι συγγενης σου.

Στη συγκεκριμενη περιπτωση φυσικα ειμαι με τον [MENTION=3344]Daytime Dreamer[/MENTION], αλλα δεν χρειαζεται καθε φορα να πηγαινουμε απο το ενα ακρο στο αλλο...

Ναι ρε συ [MENTION=9665]z3et[/MENTION], να συνεννοούμαστε... Άλλο η πρόθεση να πάνε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία κλπ, κι άλλο που καταλήγουν. Το αποτέλεσμα μας νοιάζει, όχι η πρόθεση. Αυτοί μπορεί να ελπίζουν ότι θα πήγαιναν εκεί, αλλά ακριβώς επειδή αυτά τα κράτη δεν είναι σαν το δικό μας, δεν τους δέχονται.

Το Δουβλίνο 2 το έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

Αν δεν κάνω λάθος, λέει ότι οι μετανάστες θα επιστρέφονται στις πρώτες χώρες εισόδου τους στην ΕΕ.

Κανονισμός «Δουβλίνο II»

Με απλα λόγια, προβλέπει ότι ο πρόσφυγας δεν μπορεί να καταθέσει αίτηση για άσυλο σε πάνω από μία χώρες της ΕΕ, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα - λόγω γεωγραφικής θέσης - παρά το ότι θέλουν να μεταβούν σε άλλα κράτη - μέλη, όπου ενδεχομένως να βρίσκονται συγγενείς, φίλοι κλπ. Οσοι από αυτούς πιαστούν σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ επιστρέφονται στην Ελλάδα, αν εδώ έχουν κάνει αίτηση ασύλου.

Κανονισμός «Δουβλίνο II»

Με απλα λόγια, προβλέπει ότι ο πρόσφυγας δεν μπορεί να καταθέσει αίτηση για άσυλο σε πάνω από μία χώρες της ΕΕ, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα - λόγω γεωγραφικής θέσης - παρά το ότι θέλουν να μεταβούν σε άλλα κράτη - μέλη, όπου ενδεχομένως να βρίσκονται συγγενείς, φίλοι κλπ. Οσοι από αυτούς πιαστούν σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ επιστρέφονται στην Ελλάδα, αν εδώ έχουν κάνει αίτηση ασύλου.

Η με άλλα λόγια η πιο λάθος υπογραφή που βάλαμε ποτέ... Καταδικάσαμε την χώρα μας, για να στραφεί ο κόσμος στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.