SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #61 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Δεν χρειάζεται να ξαναδιαβάσω τίποτα,εσύ είσαι στο υποσυνείδητό μας και έχεις την ικανότητα να μετράς το μέγεθος της προπαγάνδας που έχουμε απορροφήσει.Και εγώ αυτό έλεγα παραπάνω, άλλα ήρθε μια ολόκληρη παράγραφος μετά και είπα "άσε καλύτερα"Έχουμε κολήσει τώρα στο τι λέει ποιος και αν ο ένας είναι ρατσιστής και ο άλλος δεν είναι?Άντε σε λέω και είναι? Και τι να λέει? Το πρόβλημα που έχει το παληκάρι, είτε ρατσιστής είτε όχι πως λύνετε?Αν αντι για το παληκάρι, κατέβαινε στην αποθήκη η γυναίκα σου ή το κοριτσάκι σου να πάρει το ποδήλατο, πως θα αντιδρούσες με τον άστεγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 10, 2011 #62 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Εμ, τι ασχολείσαι; Μεγάλες παράγραφοι και ψιλά γράμματα... ασ'το καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #63 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Ε ναι μωρέ. Η high society και εμείς οι ταπεινοί ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RPG Οκτώβριος 11, 2011 #64 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Άντε να τον απελάσουν μπας και σταματήσετε :smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Youdaman Οκτώβριος 11, 2011 #65 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Άντε να τον απελάσουν μπας και σταματήσετε :smoke:Τον αλλοδαπό ή τον SpawNerGR? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Οκτώβριος 11, 2011 #66 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 προτιμω τον **SpawNerGR*. να κρατησουμε τον αλλοδαπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RPG Οκτώβριος 11, 2011 #67 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Τον αλλοδαπό ή τον SpawNerGR?LOL! Spawner, ετοίμαζε βαλίτσες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 11, 2011 #68 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Δεν έχει σχέση με προπαγάνδες κτλ...Και γω μαύρους τους λέω. Όταν τους γνωρίσω και τους βάλω στην παρέα μου, θα τους λέω με τα ονόματα τους. Ούτε τους βλέπω διαφορετικά, ούτε τους θεωρώ κατώτερους. Στην σχολή είχαμε γίνει κώλος και βρακί με τους περισσότερους αφρικανούς που είχαμε...Τα πειράγματα εκατέρωθεν ήταν άπειρα και χωρίς κακία. Και το καταλάβαιναν όλοι. Πολλές μάλιστα έναν δεν τον φώναζα μαύρο αλλά, Αιθίωπα...και δεν του άρεσε (απο εκεί ήταν) και μου απαντούσε..."Να γκαμιθεί μλκα". Αλλά το να ψάχνω λέξεις ώστε να μην χαρακτηριστώ ρατσιστής, είναι ότι είναι για τα Ελληνική γλώσσα η χρησιμοποίηση του πληθυντικού όταν μιλάμε σε β' ενικό πρόσωπο για χάρην της ηλίθιας Εγγλέζικης ευγενείας....Δηλαδή υποκρισία. Στην επαρχία τουλάχιστον, αν βγει μια θείτσα και δει έναν μαύρο έξω στις σκάλες της, θα φοβηθεί βέβαια αρχικά (δεν βλέπει και κάθε μέρα), αλλά μετά θα του δώσει και ένα πιάτο φαί και θα έχει όλη την διάθεση να τον βοηθήσει...η τουλάχιστον θα πει στον άντρα της... Στην Αθήνα τα πράγματα είναι αλλιώς. Είτε είναι μαύρος είτε κόκκινος είτε αξούριστος συγγενής, είναι τόση η αποξένωση που απλά θα μπεις στο διαμέρισμα και θα ρίχνεις ματιές για να δεις αν και πότε έφυγε, μόνος του ή σε φορείο. Αφήστε που..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Οκτώβριος 11, 2011 #69 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Εγώ έχω ένα φίλο από Ιορδανία και δεν έχει πρόβλημα με το χρώμα του και αυτό είναι μαγκιά του.Αυτό προσπαθώ να πω.Όταν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου ,δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για τίποτα.Είσαι μαύρος και αυτό δεν είναι κακό.Σε αντίθετη περίπτωση τους "βοηθάς" να σου φέρονται ρατσιστικά.Μου θυμίζει το γυναικείο πληθυσμό ,που γκρινιάζει γιατί σε σχέση με τους άντρες δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση σε όλα.Εμ βέβαια,τι σόι αντιμετώπιση θες να έχεις ,όταν έχεις γεμίσει όλα τα κανάλια,τα εξώφυλλα και τα μπαράκια λοκώ - βυζί.Ή όταν στην αγορά πάιζουν 30 περιοδικά με εσένα όπως σε γέννησε η μαμά σου και 1 περιοδικό με εμάς όπως μας γέννησε η μαμά μας και αυτό μετεφρασμένο από τα Ρουμάνικα και παραγγελία μηνιαίας συνδρομής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Οκτώβριος 12, 2011 #70 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Ρε πατε καλα πρωι πρωι? Hydra, διαβαζεις τι γραφεις ποτε ρε αγορι μου? Εγώ έχω ένα φίλο από Ιορδανία και δεν έχει πρόβλημα με το χρώμα του και αυτό είναι μαγκιά του. Το παιδι γιατι να εχει προβλημα με το χρωμα του? Ξερεις κανεναν ασπρο που να ντρεπεται να ναι ασπρος, ή κανεναν μαυρο που να ντρεπεται να ναι μαυρος? Αντιθετως, μαλλον εσυ καπου το χεις χασει γραφοντας δημοσιως "δεν ειναι κακο να εισαι μαυρος, δε χρειαζεται να ντρεπεσαι" Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 12, 2011 #71 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Βέβαια αυτά που τόσο επιφανειακά εξετάζουμε είναι βαθύτερα κοινωνικά σύνδρομα που δεν είναι αποκλειστικά δικό μας πρόβλημα. Για την ακρίβεια, δείτε π.χ. στην Ελβετία τι γίνεται:Ρολόγια, τράπεζες και ...ακραίος ρατσισμός | Άρθρα | ΕλευθεροτυπίαΡατσίσταροι οι Ελβετοί?Ρατσίσταροι θα πω εγώ.Αδίκως?Πριν 10 χρόνια, θα τους έλεγα SS.Σήμερα, έχοντας βιώσει το πρόβλημα κατ'ιδίαν, δεν θα τους πω και Κνίτες, αλλά θα κατανοήσω τον τρόπο σκέψης τους και θα τους δώσω ένα μικρό μερίδιο δίκιου.Και όλα αυτά τα κοινωνικά σύνδρομα είναι πολύ υποκριτικό να βαφτίζονται φυλετικός ρατσισμός (αυτό που προμοτάρεται, μαύρος άσπρος μπλε και αναφέρεται και ο Πέτρος), είναι κοινωνικός/οικονομικός ρατσισμός απέναντι στο 'φτωχότερο', στο 'γύφτο', στο 'ρακένδυτο', στον 'κλοσάρ', στον 'άξεστο', στον 'αλήτη' και ενίοτε και στη Λαίδη (Α), ο οποίος είναι ενδογενής τάση της κοινωνικής δομής και παράγοντας συνοχής (που δεν έχει μεγάλα περιθώρια για διαφορετικότητα - πολλώ δε μάλλον εισαγώμενη κατά ριπάς!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Οκτώβριος 12, 2011 #72 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Ρε πατε καλα πρωι πρωι? Hydra, διαβαζεις τι γραφεις ποτε ρε αγορι μου?Το παιδι γιατι να εχει προβλημα με το χρωμα του? Ξερεις κανεναν ασπρο που να ντρεπεται να ναι ασπρος, ή κανεναν μαυρο που να ντρεπεται να ναι μαυρος? Αντιθετως, μαλλον εσυ καπου το χεις χασει γραφοντας δημοσιως "δεν ειναι κακο να εισαι μαυρος, δε χρειαζεται να ντρεπεσαι" Εγώ διαβάζω τι γράφω,εσύ; Όταν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου ,δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για τίποτα. Ναι έχω δει άτομα που ντρέπονται για το χρώμα τους ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι αποδεκτό απ'την κοινωνία. Ας λείπουν οι κλισέ χαρακτηρισμοί "διαβάζεις τι γράφεις",γιατί νιώθω να απειλούμαι ρατσιστικά απ'τους έξυπνους. :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 12, 2011 #73 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 72 posts και κανείς δεν φαίνεται να διαβάζει τα προηγούμενα πριν ποστάρει.iQuit (Copyright 2011 Apple Inc.)Νιώθω ότι κάνω διάλογο με 5χρονο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Οκτώβριος 18, 2011 #74 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2011 Βέβαια αυτά που τόσο επιφανειακά εξετάζουμε είναι βαθύτερα κοινωνικά σύνδρομα που δεν είναι αποκλειστικά δικό μας πρόβλημα. Για την ακρίβεια, δείτε π.χ. στην Ελβετία τι γίνεται:Ρολόγια, τράπεζες και ...ακραίος ρατσισμός | Άρθρα | ΕλευθεροτυπίαΡατσίσταροι οι Ελβετοί?Ρατσίσταροι θα πω εγώ.Αδίκως?Πριν 10 χρόνια, θα τους έλεγα SS.Σήμερα, έχοντας βιώσει το πρόβλημα κατ'ιδίαν, δεν θα τους πω και Κνίτες, αλλά θα κατανοήσω τον τρόπο σκέψης τους και θα τους δώσω ένα μικρό μερίδιο δίκιου.Και όλα αυτά τα κοινωνικά σύνδρομα είναι πολύ υποκριτικό να βαφτίζονται φυλετικός ρατσισμός (αυτό που προμοτάρεται, μαύρος άσπρος μπλε και αναφέρεται και ο Πέτρος), είναι κοινωνικός/οικονομικός ρατσισμός απέναντι στο 'φτωχότερο', στο 'γύφτο', στο 'ρακένδυτο', στον 'κλοσάρ', στον 'άξεστο', στον 'αλήτη' και ενίοτε και στη Λαίδη (Α), ο οποίος είναι ενδογενής τάση της κοινωνικής δομής και παράγοντας συνοχής (που δεν έχει μεγάλα περιθώρια για διαφορετικότητα - πολλώ δε μάλλον εισαγώμενη κατά ριπάς!).οχι και μικρο δικιο.... καλα κανουν.Να σου πω την αληθεια δεν το βρισκω καθολου ρατσιστικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toxas Οκτώβριος 19, 2011 #75 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2011 Αυτο το θεμα βρομαει απο στερεοτυπα κ ξενοφοβια.Ειδικα το οτι "μαυροι δεν καταλαβαινουν ενω οι κινεζοι καταλαβαινουν" μιλαμε ουτε νοτιοαμερικανος σεριφης το 1950 δεν θα το εθετε ετσιΑν κοιμομουν εγω στο διαδρομο τι θα εκανες ρε φιλε? Γιατι με τον "μαυρο" θα πρεπει να κανεις διαφορετικα?Πραγματικα τοσες σελιδες κ ικανοποιητικη απαντηση δεν πηραΟΛΟΙ ανθρωποι θα πρεπει αν εχουν την ιδια αντιμετωπηση απεναντι ειτε απο τον νομο ειτε απο την κοινωνιαΤο αν ειναι παρανομοι ειναι δουλεια του νομου να αποφασει κ να πραξει, κανεις δεν μπορει να το παιζει δικαστης κ προστατης της κοινωνιας σε βαρος ταλαιπωριμενων κ δυστηχησμενων ανθρωπωνΑν πραγματικα φταινε καποιοι ειναι αυτοι που προκαλεσαν το προβλημα αυτοι που αρνουνται να το λυσουν κ αυτοι που δεν ειναι ικανοι να παρεχουν στο πολιτη ασφαλεια.Αν λοιπον θες να κανεις τον ηρωα καντον σε αυτους οχι εκει που σε παιρνει.Φυσικα κ εχεις το δικαιωμα της ασφαλειας, της προστασιας της ιδιοκτησιας σου και της ελευθεριας σου ΟΧΙ γιατι ζεις στην χωρα σου αλλα γιατι ΚΑΘΕ ανθρωπος εχει αυτα τα δικαιωματα οπου κ να βρισκετε ειτε σας αρεσει ειτε οχι.Οταν λοιπον τα δικαιωματα καποιου παραβιαζονται για αυτο υπαρχει η πολιτεια κ ολο αυτο το μπουρδ.... το οποιο πληρωνουμε για να ρυθμιζει αυτες τις καταστασεις.Ουτε ο ρατσισμος ουτε η ξενοφοβια μπορει να σου δωσει ασφαλεια κ προστασια ισα ισα που συμβαλει στην γκετοποιηση κ το μισος.Επισης αυτα τα δεν πληρωνουν φορους ειναι πραγματικα αστεια...Καταρχην ποσοι απο αυτους εχουν ετησιο εισοδημα πανω απο 5000? Και κατα δευτερον οι αλλοδαποι σε πειραξαν λες η μαυρη εργασια πχ σε καφετεριες δεν ειναι οτι πιο συνηθισμενο, για να μην μιλασω για τα ποσα δις εκατομμυρια ευρω "ψευτικες" συνταξεις, τις και καλα υπερωριες κ μπονους του δημοσιου, τους δημοσιους λειτουργους (κ οχι μονο) με δηλωθεν εισοδημα 9000 κ καταθεσεις στην ελβετια εκατομμυρια, τα υπερχρεωμενα εργα, τις υπερχρεωσεις σε ιδωτες (λογω μιζας) κ "η λιστα δεν τελειωνει" ολα με χρηματα φορολογουμενωνΓια μην παρεξηγηθω το δευτερο προσωπο δεν αναφερετε στον Daytime Dreamer αλλα γενικα για το θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 19, 2011 #76 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2011 [MENTION=4395]toxas[/MENTION] Φίλε μου τουλάχιστον γραφικό σε βρίσκω.Με τον αλλοδαπό/άστεγο τι να κάνει το παληκάρι.Τελικά δε κατάλαβα τι προτείνεις...Κ άσε τι θα έπρεπε και τι έχει δικαίωμα ο καθένας. Τι να κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toxas Οκτώβριος 19, 2011 #77 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2011 [MENTION=4395]toxas[/MENTION] Φίλε μου τουλάχιστον γραφικό σε βρίσκω.Με τον αλλοδαπό/άστεγο τι να κάνει το παληκάρι.Τελικά δε κατάλαβα τι προτείνεις...Κ άσε τι θα έπρεπε και τι έχει δικαίωμα ο καθένας. Τι να κάνει?Απαντησα... οτι θα εκανε με οποιονδηποτε αλλον.Πιστευω δεν χρειαζετε ειδικη μεταχειρηση κ αναλυση να μας να πεις σε ενα τυπο σε παρακαλω "ξερεις δεν μπορεις να εισαι εδω"Προσωπικα στην δουλεια μου εχω βρεθει συχνα σε αντιστοιχη θεση κ με Ελληνες κ με Αλλοδαπους κ με Τσιγγανους.Και καλο θα ειναι παρα τα ειρωνικα σχολια να καταλαβεις (αν δεν το καταλαβες) οτι κατακρινω την ξενοφοβικη οπτικη που πηρε το θεμα κ οχι το θεμα αυτο καθε αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 19, 2011 #78 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2011 Δεν σε ειρωνεύομαι ούτε σε χλευάζω, απλά σε λέω γραφικό,γιατί το κράτος που μας αναλύεις είναι η WonderLand. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toxas Οκτώβριος 19, 2011 #79 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2011 Δεν σε ειρωνεύομαι ούτε σε χλευάζω, απλά σε λέω γραφικό,γιατί το κράτος που μας αναλύεις είναι η WonderLand.Αν νομιζεις οτι ειναι ουτοπια να ζεις σε μια κοινωνια που θα σεβετε τα δικαιωματα σου ως πολιτη αλλα κ ως ανθρωπο κ θα ειναι σε θεση να τα διαφυλαξει, τοτε τι να σου πω ,με ολο το σεβασμο, μαλλον σου αξιζει αυτο που ζεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Οκτώβριος 19, 2011 #80 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2011 Το ζεις όμως και συ που το πιστεύεις. χαχαΤο θέμα είναι να υπάρξει μια πολιτική που σέβεται όλους τους ανθρώπους.Επιτέλους ένας νόμος που να επιβάλει αναλογία μεταναστών και πληθυσμού.Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα.Το ίδιο θα έκανα και με έναν Έλληνα αν ήταν στην πόρτα μου,δε λέω,αλλά λίγους Έλληνες βλέπω σε τέτοια θέση (τουλάχιστον μέχρι πρότινος ,γιατί για ΄κει μας βλέπω).Στο κέντρο μένω και ξέρω...Το πρόβλημα δεν είναι οι άνθρωποι,αλλά οι συνθήκες που τους οδηγούν εκεί που τους οδηγούν.Συνθήκες για τις οποίες το κράτος ευθύνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.