Jump to content

Προβλημα με αλλοδαπους ...

Daytime Dreamer

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply
Η με άλλα λόγια η πιο λάθος υπογραφή που βάλαμε ποτέ... Καταδικάσαμε την χώρα μας, για να στραφεί ο κόσμος στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό.

Η καλύτερη μίζα ever εννοείς.

Κάποιοι τα καραπαρατσεπώσανε για να γίνουμε η χωματερή της Ευρώπης.*( δεν το λέω ρατσιστικά, ούτε έχω κάτι με τους ανθρώπους που μη θέλοντας γίνονται δούλοι κλπ κλπ, αυτοί που ήρθανε με σκοπό να κλέβουνε κλπ ναι δεν τους λυπάμαι, και ξουτ )

*προφανώς το λέω υπό την έννοια του ότι εμείς θα παίρνουμε οποιονδήποτε πρόσφυγα βρεθεί στην Ευρώπη, ενώ οι άλλοι θα μείνουνε "καθαροί".

Εγώ εδώ και 1 χρόνο, μαζεύω χρήματα, κάνω αιτήσεις, μαζεύω χαρτιά να για φύγω έξω και να είμαι κύριος. Αν ήθελα να πάω παράνομα, ήταν πολύ εύκολο. Δεν το κάνω όμως. Κι εγώ αλλοδαπός θα είμαι σε μια χώρα σε λίγο καιρό. Όχι όμως παράνομος και δε θα δίνω δικαίωμα σε κανέναν να μου τη λέει.

Εσύ όμως φεύγεις από την πατρίδα σου, γιατί θες παραπάνω λεφτά για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή. Δεν έφυγες από μια δικτατορία. Κι εκεί που θα πας δεν θα κοιμάσαι σε ένα παγκάκι γιατί εδώ κοιμάσαι σε κρεβάτι και φεύγεις για κάτι καλύτερο. Οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα έφυγαν γιατί κινδύνευε η ζωή τους, όχι για να βγάζουν περισσότερα λεφτά.

Γιατί δεν πάνε στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελβετία να τα κάνουν αυτά;

Γιατί αυτές οι χώρες δεν τους εισήγαγαν ως ψηφοφόρους, όπως έκαναν οι πανέξυπνοι πολιτικοί μας. Τους τάξανε ό,τι τους τάξανε και τους δώσανε κάρτες για να πάρουν τις ψήφους τους.

Άμα η μητέρα σου δίνει στο μωρό σου μαρκαδόρους και το μωρό συνέχεια ζωγραφίζει στους τοίχους, το μωρό φταίει; Και συ πως θα το καταπολεμήσεις αυτό, σβύνοντας τις ζωγραφιές μία μία; Ή σταματώντας την γιαγιά από το να δίνει μαρκαδόρους συνέχεια στο μωρό;

Ο μετανάστης να επιβιώσει θέλει και αποδειχθεί ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να γίνει φύλακας, βασανιστής, δολοφόνος κλπ. Μιλάς για νομιμότητα και κυριλέ μετανάστευση όταν τίθεται θέμα ζωής ή θανάτου; Δεν στέκει τέτοιο πράγμα. Και συ άμα φτάσεις να τρως από τα σκουπίδια θα σκεφτείς και την ληστεία και άμα σε κυνηγάνε να σε σκοτώσουνε θα φτάσεις ίσως και στον φόνο για να γλιτώσεις.

Να σου κανω και γω ΜΙΑ ερωτηση (με πολλα σκελη :p)

- Ποσα χρονια λειπεις απο Ελλαδα? Αρκετα σωστα? Εχεις μεινει στο κεντρο της Αθηνας προσφατα? Δεν μιλαω για βολτα απο την Στουρναρη για χαζεμα και καφε αλλα μιλαω να κατσεις 1-2 μερονυχτα στο κεντρο, να βγεις το απογευμα-βραδυ βολτα και γενικως να κινηθεις στην περιοχη. Αν το κανεις αυτο ειμαι σιγουρος οτι θα αναθεωρησεις πολλα. Οι αλλοδαποι (γενικοτερα) φετος δεν εχουν καμια σχεση με τους αλλοδαπους περυσι, οπως με την σειρα τους οι τελευταιοι δεν εχουν σχεση με αυτους προπερσι ... συνεχεια τα πραγματα γινονται χειροτερα ως προς το επιπεδο τους και γενικα το πως ειναι σαν ανθρωποι. Δεν μιλαω για καποιο χρωμα ή συγκεκριμενη ομαδα αλλοδαπων ... μιλαω για ολους σαν συνολο οτι οσο παει γινονται πιο θρασεις και δημιουργουν ολοενα και πιο πολλα προβληματα σε ολους γενικοτερα

Μην συγκρινεις τους immigrants στην Αγγλια με αυτους εδω. Εκει η χωρα εχει καποιους νομους που τους εφαρμοζει και δεν μπορουν να κανουν οτι θελουν. Εδω ομως επειδη τους βαλανε ολους χυμα μεσα και δεν υπαρχει κανενας ελεγχος το επιπεδο ειναι τελειως διαφορετικο. Δεν προκειται περι ρατσισμου, προκειται ΟΝΤΩΣ για προβλημα με πολλους απο τους αλλοδαπους που βρισκονται στην Ελλαδα.

Δεν αμφιβάλλω ότι η κατάσταση έχει γίνει τραγική, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, δεν λύνεις το πρόβλημα "σβήνοντας τις ζωγραφιές του μωρού", πρέπει να καταπολεμήσεις την ρίζα. Αν εσύ σκέφτεσαι κάθε φορά πως να ξεφορτωθείς μόνο τον έναν άστεγο που κοιμάται στην πολυκατοικία σου, ενώ παράλληλα αυτός που ψήφισες φέρνει κι άλλους μετανάστες που δεν μπορεί να στεγάσει και να ταΐσει η χώρα μας στην κατάσταση που είμαστε, τότε απλά δεν θα προλαβαίνεις τους ρυθμούς.

Και μέχρι να καταπολεμήσεις την ρίζα και να συμβάλλεις στο να μειωθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις το πρόβλημα ως άνθρωπος. Γιατί ο άστεγος είναι ένας άνθρωπος σε απίστευτη ανάγκη, κι όσο τον βλέπεις σαν λεκέ στα μάρμαρα της πολυκατοικίας σου, ναι είσαι ρατσιστής. Όσο και να μη σ'αρέσει η ορολογία και όσο και να πιστεύεις ότι δεν είσαι επειδή έχεις δυο αλλοδαπούς (μη άστεγους) φίλους, είσαι ρατσιστής.

Κανείς δεν είπε ότι η πιο σωστή λύση είναι και η πιο εύκολη και δυστυχώς εκεί που σε σπρώχνουν αυτοί που έχουν τα συμφέροντα, είναι ο εύκολος δρόμος που θα μας κάνει όλους ζώα που δε νοιάζονται για τίποτα άλλο από τον εαυτό τους.

Δεν έφυγες από μια δικτατορία.

Σε παραπέμπω στην υπογραφή του nodsl...

49Dt.jpeg

Εσύ όμως φεύγεις από την πατρίδα σου, γιατί θες παραπάνω λεφτά για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή. Δεν έφυγες από μια δικτατορία. Κι εκεί που θα πας δεν θα κοιμάσαι σε ένα παγκάκι γιατί εδώ κοιμάσαι σε κρεβάτι και φεύγεις για κάτι καλύτερο. Οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα έφυγαν γιατί κινδύνευε η ζωή τους, όχι για να βγάζουν περισσότερα λεφτά.

Φεύγω γιατί θέλω να ζήσω, να σταματήσω να νιώθω μ@κας, να δω ότι το κράτος ενδιαφέρεται για εμένα, να κυκλοφορώ στο δρόμο χωρίς να φοβάμαι, να μεγαλώσω τα παιδιά μου με αξίες, να πάρουν σωστή μόρφωση, να καταφέρω να βγω στη σύνταξη κάποτε, να έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να, να, να. Το ότι είμαι καλύτερα από αυτούς και θέλω ακόμα καλύτερα δεν αλλάζει το γεγονός ότι κάποιος να αναγκάζει να χάσω τους φίλους μου, την οικογένειά μου και να πάρω το ρίσκο να φύγω σε μια άλλη χώρα, ελπίζοντας να τα καταφέρω να είναι καλύτερα.

Και για αυτούς το ίδιο είναι. Μπορεί να υπάρχουν χώρες χειρότερες από τη δική τους. Τι με αυτό; Θα έπρεπε να τους λέμε, γιατί ήρθες εδώ, οι "τάδε" είναι ακόμα χειρότερα; Αυτό όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να καταπατούν τη δική μου και να ζούν εις βάρος μου. Δεν τους δίνει το δικαίωμα να κλέβουν, να είναι παράνομοι, να σκοτώνουν για μια βιντεοκάμερα, να βιάζουν ανήλικα, ακόμα και αγοράκια.

Συγνωμη που παιρνω το θαρρος κιολας - αλλα κι επειδη αυτοι εφυγαν για να γλυτωσουν απο μια δικτατορια, βαναυσες συνθηκες και κυνδινο της ζωης τους.. Πρεπει να αποκτησουν οι δικιες μας ζωες κυνδινο και φοβο?

Οπως πολλα παιδια παραπανω ειπανε, ουτε κι εγω ειμαι ρατσιστης, ουτε nigga θα πω τον αλλο, ουτε θα τον αποφυγω επιδεικτικα, ουτε μπιχτες/κακιες θα κανω/ριξω, ουτε προβλημα εχω να μιλησω και να συναναστραφω μαζι του..

Ισα ισα, ενας μαυρος που συζητουσαμε μια φορα στο τραινο καθως πηγαινα για τη σχολη μου (σπουδαζω επαρχεια) μιλουσε απταιστα αγγλικα και μαλλιστα βρηκα πολυ ενδιαφερουσα την κουβεντα μαζι του, γι αυτο και μιλουσαμε καθ' ολη τη διαρκεια του ταξιδιου.. Και γενικα δεν εχω απαιχθειες αλλα συμπαθω και συμπεριφερομαι σε ολους τους ανθρωπους το ιδιο.. (ασχετα αν εχω καταντησει ελαφρως μισανθρωπος, παρατηρωντας την κοινωνια)

Δεν ειπαμε πως οι ξενοι, δεν ειχανε κατι καλυτερο για να περασουνε την ωρα τους, και ηρθανε στην Ελλαδα να τα κανουνε ολα ρημαδιο.. Και ναι, και οι Ελληνες κανουν εγκληματα και σοβαρα επισης, γιατι ειναι στην φυση του ανθρωπου αυτη η συμπεριφορα/κατασταση επισης.. Ποσα ομως παραπονα εχεις ακουσει καθημερινα στην Ελλαδα και που απευθυνονται συνηθως?

Συνεχως ακους για αλλοδαπους διαφορων και συγκεκριμενων εθνικοτητων οπου προκαλουν προβληματα.. Δεν ειπαμε οτι ολοι ειναι το ιδιο, σαφως, αλλα ενα σεβαστο ποσο ειναι! Και αυτο δεν σε ρατσιστη κατ αναγκη, αλλα αναπτυσεις ενα ειδος αμυνας.. ή αν θες πες το φοβιας..

Προσωπικα παντως, δεν εχω δει κανεναν να κανει λογο για ληστειες, κλοπες, μαχαιριες, ναρκοτικα και διαφορα αλλα χαριτομενα απο Αραβες, Φιλιπινεζους, Ταιλανδους, Κινεζους, Ινδους και διαφορους αλλους λαους που δεν μας εχουνε δωσει γενικα δικαιοματα..

Δεν συμφωνω με το naming and shaming, οπως αυτη την περιπτωση που διαβασα στο thread του πανεα το 2006, και σαφως πρεπει να υπαρχει μορφωση και αρωγη για τετεια ζητηματα.. Ομως με αυτο που θα συμφωνησω, δυστηχως, ειναι οτι δικαιολογημενα ο Ελληνας εχει πλεον ενα "awareness" (και οχι αυτο που θα δασκαλεψεις στα παιδακια, αλλα ποιο σημαντικο οπως την περιπτωση που θα αναλυσω στο τελος του post) και μια πισηνη οτι πρεπει να προσεχει οταν τρυγυρναει σε μερικες περιοχες ή αναμεσα σε συγκεκριμενες εθνοτητες..

Οπως ειπα και πριν, επειδη αυτοι περασανε μια κολαση - πρεπει να την πληρωσουμε κι εμεις, περνοντας δικη μας κολαση? Κατακρινω τον ρατσισμο, αλλα δικαιολογω την αμυντικη σταση πλεον..

Γιατί αυτές οι χώρες δεν τους εισήγαγαν ως ψηφοφόρους, όπως έκαναν οι πανέξυπνοι πολιτικοί μας. Τους τάξανε ό,τι τους τάξανε και τους δώσανε κάρτες για να πάρουν τις ψήφους τους.

Άμα η μητέρα σου δίνει στο μωρό σου μαρκαδόρους και το μωρό συνέχεια ζωγραφίζει στους τοίχους, το μωρό φταίει; Και συ πως θα το καταπολεμήσεις αυτό, σβύνοντας τις ζωγραφιές μία μία; Ή σταματώντας την γιαγιά από το να δίνει μαρκαδόρους συνέχεια στο μωρό;

Ο μετανάστης να επιβιώσει θέλει και αποδειχθεί ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να γίνει φύλακας, βασανιστής, δολοφόνος κλπ. Μιλάς για νομιμότητα και κυριλέ μετανάστευση όταν τίθεται θέμα ζωής ή θανάτου; Δεν στέκει τέτοιο πράγμα. Και συ άμα φτάσεις να τρως από τα σκουπίδια θα σκεφτείς και την ληστεία και άμα σε κυνηγάνε να σε σκοτώσουνε θα φτάσεις ίσως και στον φόνο για να γλιτώσεις.

Οσων αφορα το πρωτο θα συμφωνισω.. Εδω οταν ψηφιζανε το μεσοπροθεσμο, εβλεπα στην βουλη μεσα τουρκικα και ξενα ονοματα.. ΠΟΥ? Στην βουλη μας.. Ειναι δυνατων αυτο το πραγμα? Εχουμε χασει πασα ιδεα για την εθνικοτητα μας? Και κανουμε και λογο για εθνικη κυριαρχεια.. Ας γινουν καποια πραγματα σωστα εκ των εσω λεω εγω πρωτα..

Αλλα συγνωμη και παλι, αλλα κι εμεις ολοι απο μωρα περασαμε - αλλα δε μας πηρανε ουτε τους μαρκαδορους, ουτε μαθαμε με το να μας σβηνουν τις ζωγραφιες μας, μεγαλωσαμε και μαθαμε τι ειναι σωστο και τι λαθος, τι τιμωρειτε και τι ειναι δικαιομα του καθενως, μεχρι που φτανει η ελευθερια μας και αρχιζει του αλλου..

Επισης κανενας δεν μας λεει οτι εμεις θα βρουμε δουλεια στο μελλον, κανενας δεν μας λεει οτι εμεις δεν θα βρεθουμε στην οικονομικη κατασταση στην οποια ειναι αυτοι.. (εξαλου οι αξιολατρευτοι 300 μας, αυτο θελουν να πετυχουν)

Κανενας δεν μας εγγυατε οτι σε X καιρο δε θα βγαινουν εξω οι Ελληνες, αυτη τη φορα, να ζητιανεψουν στον δρομο.. ή να κοβουν τον χαλκο απ τα καλωδια του ΟΣΕ για να τα πουλανε για ενα κοματι ψωμι, οπως οι τσιγκανοι.. Οταν μερα με τη μερα μας υποβαθμιζουν ολοενα και περισοτερο..

Αλλα ξερεις τι απαντω? Οταν μια μανα πιστευει οτι δεν μπορει να νταντεψει/συντηρησει αλλα παιδια, τοτε απλα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ.. Δεν ειναι δυνατων μια χωρα να δεχεται μερα με τη μερα ολοενα και περισοτερους μεταναστες, επειδη οι αλλες χωρες δεν τους δεχτηκανε.. Τι θα πει δεν εχουνε λεφτα? Εμεις εχουμε? Να βρεθει τροπος και να πανε πισω στις πατριδες τους, εδω δεν αντεχετε η κατασταση ουτε για μας αλλα ουτε και γι αυτους..

Τωρα, θα μου πεις, φταιει και ο Ελληνας που ειναι βολεψακιας και δεν παει να δουλεψει και μια οικοδομη, ναι ετσι μπορει να ξεκινησε, και οτι υπαρχουν και τιμιοι και εργατικοι μεταναστες να δουλεψουν, οκ.. Αλλα ολα με μετρο ρε παιδια..

Εδω δεν εχει ουτε χρημα ουτε δουλεια για να συντηρισουμε τους εαυτους μας, θα θρεψουμε και το συνεχως αυξανομενο πληθος μεταναστων? Και φυσικα οπου δεν υπαρχει δουλεια, αλλα υπαρχει αναγκη, υπαρχει και εντονη εγκληματικοτητα.. Οποτε ακομη κι αν δεν τα ριχνεις στους ιδιους, το ιδιο το προβλημα της μεταναστευσης - ακριβως επειδη δεν ειναι ελεγχομενο, προκαλει μονιμως τετειας φυσεως προβληματα..

Επειδη οι αλλες χωρες δεν ειναι αλαλουμ, ατιμωρισια, οχαδερφισμος και επιεικως (συγχωρεστε με για την εκφραση) μπ0υρδ3λ0 με τα παντα.. Πρεπει να ειμαστε εμεις γι αυτους?

Να σου κανω και γω ΜΙΑ ερωτηση (με πολλα σκελη :p)

- Ποσα χρονια λειπεις απο Ελλαδα? Αρκετα σωστα? Εχεις μεινει στο κεντρο της Αθηνας προσφατα? Δεν μιλαω για βολτα απο την Στουρναρη για χαζεμα και καφε αλλα μιλαω να κατσεις 1-2 μερονυχτα στο κεντρο, να βγεις το απογευμα-βραδυ βολτα και γενικως να κινηθεις στην περιοχη. Αν το κανεις αυτο ειμαι σιγουρος οτι θα αναθεωρησεις πολλα. Οι αλλοδαποι (γενικοτερα) φετος δεν εχουν καμια σχεση με τους αλλοδαπους περυσι, οπως με την σειρα τους οι τελευταιοι δεν εχουν σχεση με αυτους προπερσι ... συνεχεια τα πραγματα γινονται χειροτερα ως προς το επιπεδο τους και γενικα το πως ειναι σαν ανθρωποι. Δεν μιλαω για καποιο χρωμα ή συγκεκριμενη ομαδα αλλοδαπων ... μιλαω για ολους σαν συνολο οτι οσο παει γινονται πιο θρασεις και δημιουργουν ολοενα και πιο πολλα προβληματα σε ολους γενικοτερα

Μην συγκρινεις τους immigrants στην Αγγλια με αυτους εδω. Εκει η χωρα εχει καποιους νομους που τους εφαρμοζει και δεν μπορουν να κανουν οτι θελουν. Εδω ομως επειδη τους βαλανε ολους χυμα μεσα και δεν υπαρχει κανενας ελεγχος το επιπεδο ειναι τελειως διαφορετικο. Δεν προκειται περι ρατσισμου, προκειται ΟΝΤΩΣ για προβλημα με πολλους απο τους αλλοδαπους που βρισκονται στην Ελλαδα.

Δεν αμφιβάλλω ότι η κατάσταση έχει γίνει τραγική, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, δεν λύνεις το πρόβλημα "σβήνοντας τις ζωγραφιές του μωρού", πρέπει να καταπολεμήσεις την ρίζα. Αν εσύ σκέφτεσαι κάθε φορά πως να ξεφορτωθείς μόνο τον έναν άστεγο που κοιμάται στην πολυκατοικία σου, ενώ παράλληλα αυτός που ψήφισες φέρνει κι άλλους μετανάστες που δεν μπορεί να στεγάσει και να ταΐσει η χώρα μας στην κατάσταση που είμαστε, τότε απλά δεν θα προλαβαίνεις τους ρυθμούς.

Και μέχρι να καταπολεμήσεις την ρίζα και να συμβάλλεις στο να μειωθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις το πρόβλημα ως άνθρωπος. Γιατί ο άστεγος είναι ένας άνθρωπος σε απίστευτη ανάγκη, κι όσο τον βλέπεις σαν λεκέ στα μάρμαρα της πολυκατοικίας σου, ναι είσαι ρατσιστής. Όσο και να μη σ'αρέσει η ορολογία και όσο και να πιστεύεις ότι δεν είσαι επειδή έχεις δυο αλλοδαπούς (μη άστεγους) φίλους, είσαι ρατσιστής.

Κανείς δεν είπε ότι η πιο σωστή λύση είναι και η πιο εύκολη και δυστυχώς εκεί που σε σπρώχνουν αυτοί που έχουν τα συμφέροντα, είναι ο εύκολος δρόμος που θα μας κάνει όλους ζώα που δε νοιάζονται για τίποτα άλλο από τον εαυτό τους.

Ο καθενας εχει το δικο του προβλημα να αντιμετοπισει, και θεωρω οτι το issue του φιλτατου daytime δεν ειναι οτι ενας αστεγος κοιμαται εξω απ το σπιτι του και του μπλοκαρει το δρομο.. Αλλα οι συνεχεις μικροκλοπες, αδιακρισιες και τα παπατζιλικια, τα οποια αργωτερα οσο παραβλεπονται/συγχορουνται μπορουνε ανετα να μετατραπουνε σε διαφορα σοβαροτατα ζητηματα.. Καμια αντιρρηση και να υπαρχουν και να συμβιωνουμε, και να ειμαστε και φιλαρακια, και ολα.. Αλλα μεχρι εκει, οχι να σηκωθουνε κιολας να μας *beep* επειδη ειναι VIP καλεσμενοι απο αλλη χωρα, και θεωρουνε οτι μπορουνε να κανουν τα παντα εδω, χωρις τιμωρια..

Εδω συγνωμη αλλα δεν μιλαει ο ρατσισμος, μιλαει το "φυλαω τα ρουχα μου για να χω τα μισα", ουτε ο ιδιος ο daytime εκφραστικε χυδαια, απειλεισε ή επιασε με τον κακο τροπο κανεναν απο αυτους - απεναντιας το ακριβως αντιθετο.. Και ξερεις, λενε "χερι που δε μπορεις να το δαγκωσεις, φιλα το" ακομη κι αν ειχε καποια εμπαθεια..

Τελος απλως θα αφησω μερικες εμπειριες απο τα δικα μου ματια αλλα και αυτια, ετσι για να υπαρχουν και να τροφοδοτισουν σκεψη..

Ποιο κεντρο και ποια ομονοια, ποιο απογευματακι και ποιον καφε.. Η δικη μου ζωη εχει απειληθει δεκαδες φορες και αρκετες σε δηθεν "ασφαλεις" περιοχες που υπαρχει αστυνομευση..

- Προσπαθησαν να με ληστεψουν δυο ατομα με συρριγκες απογευμα, στο μαρουσι, την μερα της αναστασης προπερσυ.. Τελικα καταφερα να τρεξω οταν βρηκα ευκερια.. Ξυλοκοπιθικα σοβαρα βεβαια κατα την προσπαθεια διαφυγης.. Και ενας θεος ξερει αν μου καρφωνε την ενεση, τι μπορει να ειχε.. (και μαλιστα με ληστεψαν και για 5 ευρω παρακαλω παρακαλω)

- Μου εβγαλαν μαχαιρι στην ψυχρα και απειλησαν τη ζωη μου, 2 Ρωσσοποντιοι, μεσα στον ΗΣΑΠ! Φυσικα και δεν τους εδωσα τιποτε, το μονο που μπορουσα να κανω ηταν να τρεξω στην αλλη μερια του βαγγονιου που ειχε καπως περισσοτερο κοσμο.. Και δε φτανει που δεν εβγαλε κιχ κανενας μεσα στον συρμο, αλλα ακομη και οι σεκιουριταδες εξω στον σταθμο πετουσαν χαρταετο, οταν εδωσα περιγραφες, με το που κατεβηκανε.. Ενα ψυχρο και αδιαφορο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε δεν ειμαστε αστυνομια.. Δεν ασχοληθικαν καν, ακομη κι αν εγω ημουν απιστευτα ταραγμενος με το συμβαν.. Κι αν με ειχανε μαχαιρωσει?

Και η φαση ειναι οτι αργοτερα που πηρα το μετρο για να παω σε αλλη σταση, προκειμενου να βρω την παρεα μου, επεσα πανω σε αστυνομικο που πηγε να κανει αναληψη απο ενα ATM εκει μεσα.. Περιτο να πω οτι κι αυτος χαρταετο πετουσε.. Δεν μπορω να κανω τιποτε, αλλα ευχαριστω που με ενημερωσες.. Ναι, οκ..

- Στον ξαδερφο μου, εκει που πηγαινε να φυγει με το αμαξι, πεφτει μπροστα ενας αλλοδαπος επιτιδες και νομιζε πως τον πατησε.. Δεν κανει να βγει λιγο εξω απο το αυτοκινητο να δει μην επαθε κατι ο ανθρωπος, και ερχετε αλλος ενας απο πισω με ενα τσεκουρι και τον κοπαναει στο κεφαλι (παλι καλα που δε τον σκοτωσε) .. το επομενο πραγμα που καταλαβε οταν ηρθε στις αισθησεις του - ηταν οτι του πηραν μεχρι και το παντελονι.. Ουτε συζητηση φυσικα για το οτι θα μπορουσαν να μπουκαρουν και στο σπιτι του, αν δεν προλαβαινε να αλλαξει κλειδαρια (ειχε και κλειδια, αλλα και ταυτοτητα πανω του) .. Το αμαξι φυσικα ουτε για αστειο....

- Την μητερα μου την εχουνε ληστεψει 2 φορες νταλα μεσημερι εξω απο τραπεζα, αναμεσα σε κοσμο, στον Αγ Στεφανο παρακαλω.. Κατω απο την απειλη μαχαιριου.. Ευτιχως και οι 2 φορες εληξαν αισια χωρις τραυματισμο..

- Τον αδερφο μου πριν χρονια, οταν ακομη ηταν γυμνασιο (τωρα ειναι 28 και εργαζετε), τον πηρανε απο το σχολειο στην καλιθεα γιατι η μανα μου ειδε να γινετε, διπλα απ το προαυλιο, συναλαγη ναρκοτικων στο σχολασμα.. Χωρια τις συμορριες απο Ρωσσοποντιους και Ρουμανους που τον ειχανε δειρει ουκ ολιγες φορες, δηχως λογο.. Ναι, γι αυτο μετακομισαμε..

- Στον Διονυσο που μενω, το μοναδικο περιπτερο αλλα και το ΑΤΜ που βρησκεται 5 μετρα πιο διπλα.. Εχουν προσπαθησει να τα ανοιξουν/ξηλοσουν ιδη 4 φορες.. Και με εξσκαφεα του δημου κιολας!

- Περιτο να αναφερω ανοιγματα σπιτιων και κλοπες αυτοκινητων μεχρι και εδω περα.. Και μαλιστα η ακρως χιουμοριστικη: η τελευταια κλοπη που επεσε στην αντιληψη μου - ο κλεφτης μπηκε μεσα, κυριος, στο σαλονι ενως γειτωνα - πηρε τα κλειδια του αμαξιου και εφυγε..

- Διαφορες κοπελιες με τις οποιες εχω επαφες, μου λενε καθημερινα για το κεντρο και βλεματα/προθεσεις που εισπραττουν απο Μουσουλμανους, και επιθετικες κινησεις μαλλιστα, επειδη τολμουνε να φορανε παντελονια και να μην φορανε μαντιλα δημοσιως.. Δηλαδη συγνωμη, ΕΜ ερχεστε απο μια ξενη χωρα εδω, ΕΜ θελετε και να επιβαλετε και τα πιστευω/θρησκια σας πανω σε αυτους που σας φιλοξενουν κιολας? ηρθαν οι δηλαδη νταϊδες να κανουν κουμαντο στην χωρα μας?? ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ???

Εδω δεν θηγονται τα δικαιοματα των μεταναστων και η ελειψη ανθρωπιας.. Αλλα ελειψη πολιτισμου, προνοιας και ελευθεριας.. Δεν μπορουμε να κυκλοφορισουμε χωρις να φοβομαστε και τη σκια μας.. Ακομη και μερα μεσημερι πλεον.. What's next, θα οπλοφορουμε?

Αυτα μονο για προβληματισμο..

Το θέμα λέγεται "Πρόβλημα με αλλοδαπούς". Αν ο άστεγος δεν ήταν μαύρος και αλλοδαπός και ήταν Έλληνας, θα έλεγες "Πρόβλημα με Έλληνες"; Θα έβαζες "γραικός" στα tags; Ή θα ήταν απλώς ένας άστεγος;

Osoi exete aytin tin apopsi, den exete idian apopsin gia to sygkekrimeno thema.

Kalws 'h kakws, oloi filanthrwpoi eimaste.

Prepei omws kai o anthrwpos pou deixneis ton kalo sou eayto toulaxiston na to ektimaei.

Akrivws ta idia provlimata eixa ki egw.

Sto UK, an ginei kati tetoio, den nomizw na vgoun apo ta tartara oi "mavroi", oi "ellines" 'h opws alliws thes tous vaftizeis.

Ola edw fainontai na doulevoun roloi, plin tou linux setup mou pou den exw valei akomi ellinika!

Φιλοι που πανε εξωτερικο ,γυρνανε και μας spam-αρουν ποσο ομορφα,καθαρα και οργανωμενα ειναι.

Ιταλια

Γαλλια

Γερμανια

και δεν ξερω και γω που.

Βεβαια εκει που ειναι καθαρα ,καποιος πρεπει να τους πει οτι δεν εχουν την ιδια πολιτικη με εδω για τους παρανομους αλλοδαπους.

• 3 weeks later...

Τι ψάχνετε να βρείτε ρε παιδιά. Κανείς δεν καταλαβαίνει, ούτε ο αλλοδαπός, ούτε η αστυνομία. Με τα λόγια θα καταλάβει ο μαύρος; Είδατε πως είναι στην Αφρική; Πρόσεχε μη ξυπνήσεις καμιά μέρα σε κανένα καζάνι μέσα :hmm:

Τι ψάχνετε να βρείτε ρε παιδιά. Κανείς δεν καταλαβαίνει, ούτε ο αλλοδαπός, ούτε η αστυνομία. Με τα λόγια θα καταλάβει ο μαύρος; Είδατε πως είναι στην Αφρική; Πρόσεχε μη ξυπνήσεις καμιά μέρα σε κανένα καζάνι μέσα :hmm:

o ασιατης παιρνει απο λογια ή μονο οι μαυροι δεν καταλαβαινουν;

[MENTION=129]Chosen[/MENTION]

Ξέρεις είναι λίγο λεπτά αυτά τα ζητήματα και ευτυχώς είναι στο off-topic,

αλλά πρώτον δε καταλαβαίνω αυτή την στάση που υπάρχει ορισμένες φορές απο κάποιους moderators/admins να λένε μια άποψη, γνωρίζοντας βέβαια ότι οι συγκεκριμένες απαντήσεις που δίνονται απο τους ίδιους έχουν σίγουρα τον ακριβώς αντίθετο ρόλο, απο αυτόν που αναφέρετε ένα θέμα, με αποτέλεσμα να φέρνει περισσότερες αντιδράσεις, πιστεύω γνωρίζοντας το τι αποτέλεσμα θα φέρει η κάθε απάντηση...

και επίσης...

Πως ένα πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία, που προφανώς είναι οι μετανάστες,

έγινε ξαφνικά μια μέρα πρόβλημα του [MENTION=3344]Daytime Dreamer[/MENTION] και του κάθε Daytime?

[MENTION=129]Chosen[/MENTION]

Ξέρεις είναι λίγο λεπτά αυτά τα ζητήματα και ευτυχώς είναι στο off-topic,

αλλά πρώτον δε καταλαβαίνω αυτή την στάση που υπάρχει ορισμένες φορές απο κάποιους moderators/admins να λένε μια άποψη, γνωρίζοντας βέβαια ότι οι συγκεκριμένες απαντήσεις που δίνονται απο τους ίδιους έχουν σίγουρα τον ακριβώς αντίθετο ρόλο, απο αυτόν που αναφέρετε ένα θέμα, με αποτέλεσμα να φέρνει περισσότερες αντιδράσεις, πιστεύω γνωρίζοντας το τι αποτέλεσμα θα φέρει η κάθε απάντηση...

Όταν ένας moderator/admin επεμβαίνει με διαχειριστικό ρόλο σε μια συζήτηση, φροντίζει να το κάνει ευδιάκριτα και πέραν κάθε αμφιβολίας. Όταν εκφέρει την άποψή του ως συμμετέχων στην συζήτηση, δεν σημαίνει ότι επιβάλλει την άποψή του στον συνομιλητή. Δεν είδα πουθενά κάποιον moderator/admin να κλειδώνει θέμα επειδή διαφωνεί προσωπικά ή να banάρει κάποιον συνομιλητή επειδή δεν του αρέσει η άποψή του.

Αντίθετα, οι παρεξηγήσεις έρχονται συνήθως από κάποιους χρήστες (καλή ώρα όπως εσύ) οι οποίοι αδυνατούν να δουν μια συζήτηση χωρίς τους τίτλους των χρηστών. Αν με τον Daytime διαφωνούσε κάποιο απλό μέλος, θα ήταν απλώς διαφωνία. Επειδή διαφώνησα εγώ, ξαφνικά το θέμα έγινε (από σένα, όχι από τον τρόπο που εξέφρασα την διαφωνία μου εγώ) θέμα της διοικητικής ομάδας;

Όπως και προχτές είχα δει και σε παρόμοια συζήτηση να διαφωνεί ο Gomar (μέλος) με τον ΓιαγκΤ (VIP) σε άσχετο θέμα που δεν είχε να κάνει με τίτλους και ιδιότητες χρηστών και κατάφερε ο Gomar να μπήξει στην διαφωνία την ιδιότητα αυτή του ΓιαγκΤ σε στυλ "πως το λες αυτό, είσαι και VIP". Άλλα αντί άλλων με λίγα λόγια.

Πως ένα πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία, που προφανώς είναι οι μετανάστες, έγινε ξαφνικά μια μέρα πρόβλημα του [MENTION=3344]Daytime Dreamer[/MENTION] και του κάθε Daytime?

Το πρόβλημα του Daytime Dreamer ήταν ένας άστεγος που κοιμόταν στην πολυκατοικία του. Η ένστασή μου είχε να κάνει με τον προσδιορισμό του προβλήματος ως "πρόβλημα με μαύρο". Ακόμα και μετά από όλη αυτή τη συζήτηση εσύ κατάλαβες ότι το πρόβλημα "προφανώς είναι οι μετανάστες". Έκανα την πολύ απλή ερώτηση "αν ο άστεγος ήταν Έλληνας ή οποιοσδήποτε λευκός, το πρόβλημά του ο Daytime Dreamer θα το προσδιόριζε ως "πρόβλημα με Έλληνα" ή "πρόβλημα με λευκό";

Αν ένας χρήστης έχει πρόβλημα με το service του Πλαισίου ή του Eshop (έχουμε μπόλικα τέτοια topics) άνοιγε θέμα με τίτλο "πρόβλημα με Έλληνα" ή "πρόβλημα με Θεσσαλονικιό" θα σου φαινόταν εύστοχο; Το ότι ο κολλημένος πωλητής είναι από την Καλαμαριά παίζει ρόλο στο πρόβλημα του χρήστη με το RΜΑ της μητρικής; Το πρόβλημα του Daytime Dreamer στην τελική είναι ότι ο άστεγος είναι μαύρος; Αν ήταν ένας κατάλευκος Ρώσος θα του έδινε κουβέρτα; Αν ο άστεγος ήταν από την Καλαμαριά, θα έλεγε ο Daytime Dreamer "α, εντάξει μωρέ, δικός μας είναι";

Το πρόβλημα του Daytime Dreamer ήταν ένας άστεγος που κοιμόταν στην πολυκατοικία του. Η ένστασή μου είχε να κάνει με τον προσδιορισμό του προβλήματος ως "πρόβλημα με μαύρο". Ακόμα και μετά από όλη αυτή τη συζήτηση εσύ κατάλαβες ότι το πρόβλημα "προφανώς είναι οι μετανάστες". Έκανα την πολύ απλή ερώτηση "αν ο άστεγος ήταν Έλληνας ή οποιοσδήποτε λευκός, το πρόβλημά του ο Daytime Dreamer θα το προσδιόριζε ως "πρόβλημα με Έλληνα" ή "πρόβλημα με λευκό";

Αν ένας χρήστης έχει πρόβλημα με το service του Πλαισίου ή του Eshop (έχουμε μπόλικα τέτοια topics) άνοιγε θέμα με τίτλο "πρόβλημα με Έλληνα" ή "πρόβλημα με Θεσσαλονικιό" θα σου φαινόταν εύστοχο; Το ότι ο κολλημένος πωλητής είναι από την Καλαμαριά παίζει ρόλο στο πρόβλημα του χρήστη με το RΜΑ της μητρικής; Το πρόβλημα του Daytime Dreamer στην τελική είναι ότι ο άστεγος είναι μαύρος; Αν ήταν ένας κατάλευκος Ρώσος θα του έδινε κουβέρτα; Αν ο άστεγος ήταν από την Καλαμαριά, θα έλεγε ο Daytime Dreamer "α, εντάξει μωρέ, δικός μας είναι";

Δεν ήταν ... είναι ακομα ενας αστεγος... και εξακολουθει να παραμενει προβλημα. Τις προαλλες ηρθε η αστυνομια στην απεναντι πολυκατοικια γιατι διαρυξανε τις αποθηκες (ναι, ζω σε φανταστικη συνοικια! :p). Ηθελα να τους το αναφερω το γεγονος αλλα τον λυπηθηκα ειναι η αληθεια. Τεσπα, συνεχιζει να κοιμαται εκει καθημερινα.Και ειναι και τεμπελης. Σηκωνεται παντα μετα τις 11 :rofl: Και αραζει και απο τις 10-11 το βραδυ εκει. Οποτε εαν θελω να βαλω-βγαλω κουτες η οτιδηποτε αλλο απο την αποθηκη (ετοιμαζομαι για μονιμη μετακομιση εξω) ειναι δυσκολο

Κοιτα Chosen, ξερω οτι δεν εχεις κατι μαζι μου, αλλα το να με λες ρατσιστη επειδη αποκαλεσα καποιον "μαυρο" ή επειδη εβαλα tag niggaz για πλακα (το οποιο βαρεθηκα να το αναφερω) δεν νομιζω οτι στεκει. Δεν εχω δειξει ρατσιστικη συμπεριφορα απεναντι στους "εγχρωμους" γειτονες μου (καλυτερα αυτη η λεξη?!) , ισα-ισα το αντιθετο. Αν και υπαρχουν εξαιρεσεις, τους εγχρωμους απεναντιας τους θεωρω τους πιο ησυχους απο ολους τους αλλοδαπους. Το "μαυρος" ειναι κατι που τον χαρακτηριζει γιαυτο και τον αποκαλεσα ετσι, για να καταλαβαινομαστε. Αν τον ηξερα εγω και εσυ προσωπικα δεν θα σου ελεγα "μαυρος" αλλα ο Καμπούλ ξερω γω ή πως τον λένε (δεν ξερω το ονομα του)

Το θεμα ειναι το εξης ... ενας ανθρωπος κοιμαται εξω απο την πορτα μου. Και οταν αυτος ο ανθρωπος συνηδητοποιησει οτι εγω την εχω κανει με ελαφρα για "εξω" και οτι δεν "κινειται" ο χωρος στον οποιο εμενα σιγουρα θα του μπουν σκεψεις ...

Ξερεις κατι ομως? Αν (λεμε) με ειχε ρωτησει εαν μπορει να κοιμαται στο hall για 3 μηνες πχ εγω μεχρι και καφε θα του πηγαινα το πρωι.

Αν ήταν ένας κατάλευκος Ρώσος θα του έδινε κουβέρτα; Αν ο άστεγος ήταν από την Καλαμαριά, θα έλεγε ο Daytime Dreamer "α, εντάξει μωρέ, δικός μας είναι";

Φυσικά και παίζει ρόλο και μην το εκλαμβάνετε υποκριτικά. Με αυτούς τους λαούς έχουμε περισσότερα κοινά από κάποιον που προέρχεται από την Αφρική. Και δεν είναι διάκριση, είναι μια αλήθεια που πρέπει να παραδεχτούμε. Αν ήταν Ιταλός, ίσως τον έβλεπε με καλύτερο μάτι, και πολύ καλά θα έκανε. Αλλά η σύγκριση σου στο θέμα του παιδιού είναι άδικη γιατί το πρόβλημα του είναι ότι κάποιος κοιμάται στην πόρτα του. Και όταν βλέπεις έναν μαύρο δεν είναι και το καλύτερο θέαμα, όχι επειδή είναι μαύρος, αλλά επειδή ξέρεις πολύ καλά το ποιον τους. Ναι, ξέρω, δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν είναι όλοι εγκληματίες, στην Ελλάδα είναι φιλήσυχοι. Πηγαίνετε να τα πείτε αυτά στο Χάρλεμ...

Εδώ που τα λέμε θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ηπιότερες εκφράσεις, όπως πχ την φράση κλισέ της πολιτιστική μας παράδοσης : Ο αράπης ο μαύρος ο σκύλος ο ταμ ταμ ταμ. : P

Στην τελική δεν έχει καμία σημασία η έκφραση που χρησιμοποιείς αλλά η βαρύτητα που της δίνης

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=fGLdUSskz_0&feature=related]O arapis.wmv - YouTube[/ame]

Και γω αυτο πιστευω ... δεν εχει και τοσο σημασια το τι λες, αλλα το πως το λες. Οκ, καμια φορα ο γραπτος λογος ερμηνευεται λαθος σε σχεση με αυτο που θελει να πει αρχικα ο ποιητης αλλα you get the point. Νομιζω οτι δεν εχει σχεση ποιος ακριβως και τι ειναι αυτο που πρεσβευει κοιμαται εξω στο hall, αλλα το γεγονος οτι καποιος κοιμαται εξω στο hall

Κοιτα Chosen, ξερω οτι δεν εχεις κατι μαζι μου, αλλα το να με λες ρατσιστη επειδη αποκαλεσα καποιον "μαυρο" ή επειδη εβαλα tag niggaz για πλακα (το οποιο βαρεθηκα να το αναφερω) δεν νομιζω οτι στεκει.

Δε σε είπα ρατσιστή επειδή αποκάλεσες κάποιον μαύρο, ίσα ίσα που στα ελληνικά υποτίθεται ότι αυτός είναι ο ορισμός που δεν προσβάλλει. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που το ανέφερες, ως πρόβλημα με μαύρο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν ήταν λευκός, δεν θα έλεγες πρόβλημα με λευκό, θα έλεγες πρόβλημα με άστεγο.

Φυσικά και παίζει ρόλο και μην το εκλαμβάνετε υποκριτικά. Με αυτούς τους λαούς έχουμε περισσότερα κοινά από κάποιον που προέρχεται από την Αφρική. Και δεν είναι διάκριση, είναι μια αλήθεια που πρέπει να παραδεχτούμε. Αν ήταν Ιταλός, ίσως τον έβλεπε με καλύτερο μάτι, και πολύ καλά θα έκανε. Αλλά η σύγκριση σου στο θέμα του παιδιού είναι άδικη γιατί το πρόβλημα του είναι ότι κάποιος κοιμάται στην πόρτα του. Και όταν βλέπεις έναν μαύρο δεν είναι και το καλύτερο θέαμα, όχι επειδή είναι μαύρος, αλλά επειδή ξέρεις πολύ καλά το ποιον τους. Ναι, ξέρω, δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν είναι όλοι εγκληματίες, στην Ελλάδα είναι φιλήσυχοι. Πηγαίνετε να τα πείτε αυτά στο Χάρλεμ...

Έκανα bold το ρατσιστικό σημείο της απάντησής σου. Ρατσισμός δεν είναι μόνο να πεις κάποιον "αράπη", ο ρατσισμός συμβαίνει υποσυνείδητα από την στιγμή που θα χαρακτηρίσεις ολόκληρη εθνότητα ή φυλή χωρίς να λάβεις υπόψιν τους ξεχωριστούς χαρακτήρες του κάθε ανθρώπου.

Και μπορεί να σου είναι πιο εύκολο να χαρακτηρίσεις "τους μαύρους" γιατί δεν είσαι εσύ μαύρος και φυσικά γιατί πετάς και την ασφαλιστική δικλείδα "δεν είναι όλοι ίδιοι". Πως θα αισθανόσουν αν έβλεπες κάπου την προσφώνηση "Οι Έλληνες είναι κλέφτες"; (Εντάξει δεν είναι όλοι κλέφτες, αλλά ξέρουμε πολύ καλά το ποιόν τους)

See what I did there?

Edit: Επίσης, δεν αισθάνομαι πιο κοντά σε κανέναν λαό. Αν νομίζεις ότι ο Έλληνας είναι πιο κοντά στον Ρώσο, κάνε καμιά βόλτα από το Liveleak και από μερικά άλλα sites που δεν θέλω να ποστάρω τα links τους δημόσια και δες τι πολιτισμένοι που είναι οι Ρώσοι. Απλά ψάξε για Russian beating και άμα έχεις τα άντερα ψάξε και για 3 guys, 1 hammer να δεις την λευκή φυλή σε όλο της το μεγαλείο. Μετά πέρνα και καμιά βόλτα να δεις τα αδέρφια μας τους Ορθόδοξους Σέρβους τι κάνανε στους πρώην συμπατριώτες τους για να καταλάβεις για τι πράγματα είναι ικανή η ανθρώπινη φυλή γενικότερα και το αν παίζουν ρόλο στην τελική τα σύνορα, το χρώμα του δέρματος ή απλά το επίπεδο διαστροφής στο μυαλό του κάθε ανθρώπου καθώς και οι συνθήκες οι οποίες μπορούν να αλλάξουν έναν άνθρωπο προς το βάρβαρο.

Όσο άσχημος είναι ο ρατσισμός και ο φασισμός,άλλο τόσο άσχημο ειναι να ψάχνει ο άλλος στα άχυρα να βρει σήμεια για να πει κάποιον ρατσιστή/φασίστα.

Μου θυμίζει τους αντίφα - φασιστάρες.

Όπως λέω και στους αλλοδαπούς φίλους μου,είσαι Αλβανός,Αλβανό και θα σε λέω.

Είσαι μαύρος,μαύρο και θα σε λέω.Είμαι Έλληνας,Έλληνα θα με λες και είμαι κίτρινος ή άσπρος και θα με λές κίτρινο/άσπρο.

Αυτά τα κομπλεξικά που ψάχνουμε να βρούμε διαβόλους μεσ'τις λέξεις.Αμάν!

Και μπορεί να σου είναι πιο εύκολο να χαρακτηρίσεις "τους μαύρους" γιατί δεν είσαι εσύ μαύρος

Αυτό τι είναι τώρα; Οκ θα τον λέμε άσπρο,για να μην θίγεται κανείς.

Ο [MENTION=3344]Daytime Dreamer[/MENTION] έχει βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και τον λέτε και ρατσιστή.

Δεν μετράνε οι πράξεις,μετράει αν τον είπε μαύρο ή σκούρο γκρί.

Στέκει.... Λουκά είσαι ρατσιστής ,γιατί είπες μαύρο τον μαύρο.

Είσαι αισχρός,cry me a river... :slap:

Όσο άσχημος είναι ο ρατσισμός και ο φασισμός,άλλο τόσο άσχημο ειναι να ψάχνει ο άλλος στα άχυρα να βρει σήμεια για να πει κάποιον ρατσιστή/φασίστα.

Μου θυμίζει τους αντίφα - φασιστάρες.

Όπως λέω και στους αλλοδαπούς φίλους μου,είσαι Αλβανός,Αλβανό και θα σε λέω.

Είσαι μαύρος,μαύρο και θα σε λέω.Είμαι Έλληνας,Έλληνα θα με λες και είμαι κίτρινος ή άσπρος και θα με λές κίτρινο/άσπρο.

Αυτά τα κομπλεξικά που ψάχνουμε να βρούμε διαβόλους μεσ'τις λέξεις.Αμάν!

Αυτό τι είναι τώρα; Οκ θα τον λέμε άσπρο,για να μην θίγεται κανείς.

Ο [MENTION=3344]Daytime Dreamer[/MENTION] έχει βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και τον λέτε και ρατσιστή.

Δεν μετράνε οι πράξεις,μετράει αν τον είπε μαύρο ή σκούρο γκρί.

Στέκει.... Λουκά είσαι ρατσιστής ,γιατί είπες μαύρο τον μαύρο.

Είσαι αισχρός,cry me a river... :slap:

Hydra ακόμα μια φορά μου δείχνεις ότι τα μάτια σου διαβάζουν πιο γρήγορα απ'ότι επεξεργάζεται το μυαλό σου και καλώς ή κακώς δεν είμαι υπεύθυνος για το αν ποτέ μάθεις να διαβάζεις ένα κείμενο χωρίς να πηδάς ολόκληρες λέξεις και φράσεις.

Διάβασε πάλι το μήνυμά μου και άμα δεις πουθενά ότι λέω ότι το πρόβλημα είναι ότι ο Daytime αποκάλεσε τον μαύρο "μαύρο", τότε ξαναδιάβασέ το μέχρι να δεις τα (μπόλικα) σημεία που αναφέρω ότι ο ρατσισμός έγκειται στο ότι ο Daytime αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι με μαύρο και όχι με άστεγο.

Αν μετά απ'όλα αυτά εξακολουθεί να μην "πέφτει το κέρμα", τότε δε μπορώ να σε βοηθήσω αλλιώς.

Δεν είπα ότι ο Daytime δεν έχει βοηθήσει άστεγους ή ξένους, η πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί είναι αρκετά παλιά ώστε να αποκτάμε συνήθειες χωρίς να το καταλάβουμε (π.χ. στις Ειδήσεις, οι Έλληνες εγκληματίες είναι απλώς "ληστές", "βιαστές", "δολοφόνοι". Οι αλλοδαποί εγκληματίες είναι "αλλοδαποί ληστές", "αλλοδαποί βιαστές" και "αλλοδαποί δολοφόνοι")

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.