sadako Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Για να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου, ίσως με βοηθήσετε να αποφασίσω..Laptop δεν έτυχε να έχω ποτέ μου, μόνο περιστασιακά δούλεψα σε κάποια παλαιότερης γενεάς, οπότε δεν το θεωρώ κριτήριο εμπειρίας. Ήθελα κάποια στιγμή να πάρω, και προέκυψε η δυνατότητα να πάρω ελαφρώς μεταχειρισμένο (με την σχετική έκπτωση από ό,τι αν τα έπαιρνα καινούρια) κάποιο από τα παρακάτω:1. HP TouchSmart TM2HP TouchSmart TM2-2190ea - Laptop - plaisio.grΔιαγώνιος Οθόνης 12.1"Τύπος Οθόνης WXGA Τεχνολογία Οθόνης BrightView Ανάλυση 1280 x 800 Τύπος Κάρτας Γραφικών Αυτόνομη Μνήμη Κάρτας Γραφικών 512 MB up to 1340 MB Chipset ATI Μοντέλο Κάρτας Γραφικών HD 5450 Κατασκευαστής Επεξεργαστή Intel Τεχνολογία Επεξεργαστή Pentium Μοντέλο Επεξεργαστή U5400 Ταχύτητα Επεξεργαστή 1.20 GHz Μέγεθος Μνήμης 3 GB Τύπος Μνήμης DDR3 Μέγιστη Μνήμη 8 GB Χωρητικότητα Σκληρού 320 GB Σύνδεση Σκληρού Δίσκου SATA Ταχύτητα Σκληρού Δίσκου 7200 rpm Οπτικό Μέσο DVD-RW Super Multi (αν και ένα βιντεάκι στο YouTube που είδα έλεγε ότι δεν έχει) Δίκτυα Wireless Lan (802.11a/b/g/n)WIFIN BluetoothBluetooth Θύρα Θύρα Ethernet Ταχύτητα Δικτύου10/100/1000 Mbps Card Reader5-in-1 3xUSB 2.0 VGA out 1xHDMI out 1xMicrophone in 1xHeadphone Out Τύπος Μπαταρίας Li-Ion Battery Cell 6 Βάρος 1.89 kg Βάθος 23 cm Πλάτος 32.5 cm Ύψος 2.42 cm 2. Dell XPS M1330Εδώ υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα, γιατί με το ίδιο όνομα έχω βρει αρκετά laptop με ελαφρώς διαφορετικά specs..Δηλαδή το έχω βρει με επεξεργαστή- Intel Core 2 Duo T7300 2GHz- 2.2GHz Core 2 Duo T7500RAM: 4GBDisplay: 13.3-inch wide-screen TFT13.3 inch 16:10, 1280x800 pixel, UltraSharp WXGA White-LED Display , glossy: yes Graphics: nVidia GeForce Go 8400 GS (128 MB, Core: 400 MHz, Memory: 600 MHz)Connections: 1 Express Card 54mm, 2 USB 2.0, 1 Firewire, 1 VGA, 1 HDMI, 0 Modem, 1 Kensington Lock, Audio Connections: Headphones, Microphone, Card Reader: 8in1Networking10/100 MBit Lan Adapter (10/100MBit), Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (abgn), 1 Bluetooth :: Optical driveMatshita DVD +/-RW UJ-857G :: Sizeheight x width x depth (in mm): 34 x 238 x 318 :: Weight1.94 kg Power Supply: 0.33 kg :: Battery56 Wh Lithium-Ion3. HP ProBook 4515sΚαι εδώ με το ίδιο μοντέλο έχω βρει κανά 2 ελαφρώς διαφορετικά:- HP ProBook 4515s Notebook PC (NX463EA) | Skroutz.grΤεχνικά Χαρακτηριστικά Επεξεργαστής Κατασκευαστής Intel Οικογένεια Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile Μοντέλο ZM-84 Συχνότητα 2,3 GHz Πυρήνες 2 Μνήμη Μέγεθος 2 GB (Αν και το συγκεκριμένο κομμάτι νομίζω έχει 4, ίσως έκανε την επέκταση ο ίδιος) Τύπος DDR2 Οθόνη Διαγώνιος 15,6 in Ανάλυση 1366x768 Κάρτα γραφικών Κατασκευαστής ATi Μοντέλο Radeon HD 3200 Ξεχωριστή μνήμη Ναι Σκληρός δίσκος Χωρητικότητα 320 GB Ταχύτητα 5400 rpm SSD Όχι Μέσα αποθήκευσης Οπτικός δίσκος DVD-RW Card Reader - Επικοινωνίες Ethernet Ναι Wifi Ναι Bluetooth Ναι 3G Όχι Επεκτασιμότητα Μέγιστη μνήμη - PCMCIA - ExpressCard 34 Φορητότητα Διάρκεια μπαταρίας 3,30 ώρες Βάρος 2,59 κιλά - HP ProBook 4515s (VC416EA) | Skroutz.grΕπεξεργαστής Κατασκευαστής AMD Οικογένεια Turion II Μοντέλο M520 Συχνότητα 2,3 GHz Πυρήνες - Μνήμη Μέγεθος 3 GB Τύπος DDR2 Οθόνη Διαγώνιος 15,6 in Ανάλυση 1366x768 Κάρτα γραφικών Κατασκευαστής ATi Μοντέλο Mobility Radeon HD 4330 Ξεχωριστή μνήμη Ναι Σκληρός δίσκος Χωρητικότητα 320 GB Ταχύτητα 7200 rpm SSD Όχι Μέσα αποθήκευσης Οπτικός δίσκος - Card Reader - Επικοινωνίες Ethernet Ναι Wifi Ναι Bluetooth Ναι 3G - Επεκτασιμότητα Μέγιστη μνήμη 8 GB PCMCIA - ExpressCard - Φορητότητα Διάρκεια μπαταρίας 4,15 ώρες Βάρος 2,59 κιλά Ίσως είναι λίγο μπερδεμένα με το copy-paste, ελπίζω να βγαίνει άκρη..Σαν κομμάτια το πρώτο είναι αρκετά διαφορετικό από τα άλλα 2, αφού φέρνει περισσότερο σε netbook/tablet.. Αυτό που ψάχνω σε πρώτη φάση είναι ποιο καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μου και μετά θα δω αν μπορεί να το καλύψει το μπάτζετ μου..Η χρήση του προορίζεται για την συνήθη internet/multimedia/office χρήση, αλλά θα ήθελα αν γίνεται μέσα στα οικονομικά πλαίσια (που είναι αρκετά σφιχτά) ΑΝ χρειαστεί σε ώρα ανάγκης (πχ αν τυχαίνει να λείπω ταξίδι ή αν το κανονικό PC είναι στο service κλπ) να μπορώ να ψευτοκάνω -έστω και με αρκετούς συμβιβασμούς από άποψη άνεσης/ταχύτητας- κάποια μικροδουλειά σε CAD (είτε 2D μέσα από AutoCAD κι ας είναι παλιά έκδοση, είτε 3D μέσα από 3D Studio Max, φυσικά δεν μιλάμε για rendering, έστω κάποιο editing). Απλά δε νομίζω ότι αξίζει να δώσω ΠΟΛΛΑ για ένα τούμπανο desktop replacement, αφού 99,9% των περιπτώσεων η δουλειά μου γίνεται όταν είμαι σπίτι στο main desktop μου..Εκεί που χάνομαι κυρίως είναι στους επεξεργαστές που με τους mobile CPUs έχω χάσει την μπάλα και στην κάρτα γραφικών.. Δηλαδή στο CAD από όσο ξέρω μεγαλύτερο ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών, οπότε το DELL παρά τον καλό (??) επεξεργαστή του λέει ότι έχει μόνο 128MB κάρτα γραφικών, ενώ το ProBook που έχει έστω 512MB έχει AMD CPU..Όπως το κόβω, αν τα 2 τελευταία δεν επαρκούν για να κάνω και την CAD δουλειά αν χρειαστεί, πιο πολύ θα με βολέψει γενικά το πρώτο, παρά τον μικρό επεξεργαστή του, αφού μπορώ να σκεφτώ πολύ περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες θα το αξιοποιούσα, ενώ μάλλον υπερισχύει σε portability λόγω μικρότερου μεγέθους, γίνεται και ταμπλέτα κλπ.. Απλά δεν ξέρω αν ο επεξεργαστής του με αποκλείει εντελώς από την περίπτωση να κάνω έστω editing σε κάποιο AutoCAD αρχείο αν χρειαστεί σε έκτακτη ανάγκη..Αυτά τα μπερδεμένα.. Αν κάποιος μπει στον κόπο να διαβάσει ολόκληρο το post, ας μου πει πρώτα μια επιλογή ανάμεσα στα 3, και μετά μια επιλογή ανάμεσα στα 2 τελευταία μόνο..Επειδή βλέπω να'ρχεται πρώτα πρώτα ερώτηση για το μπάτζετ που διαθέτω, η απάντηση είναι "όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο".. Δηλαδή αν μπορέσω να κάνω την δουλειά μου με λιγότερα από 400 ευρώ θα'μουν ευτυχισμένος (γι'αυτό και δεν βλέπω πιθανή την αγορά καινούριου).. Βέβαια αν με καλύψει σχετικά κάποιο από αυτά και καταφέρω να το πάρω και με αρκετά λιγότερα, φυσικά θα ήμουν ευτυχισμένος x 2.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Σεπτέμβριος 16, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Όποιο απ' αυτά και να πάρεις, τη δουλειά σου θα την κάνεις. Προσωπικά τρέχω Autocad 2D σε λάπτοπ με Intel T7100 και 2GB RAM, με κάρτα ΑΤΙ 2400. Όμως, αν δεν είναι απαγορετική η τιμή του και βιάζεσαι, πάρε αυτό. Η τιμή του είναι εξαιρετική από πάσης απόψεως. Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε ένα - ενάμισυ μήνα να έρθουν οι νέες παραγγελίες για τα Χριστούγεννα. Αυτή τη στιγμή, η αγορά είναι σε μεταβατική περίοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Κοίταξε, πάντα έλεγα ότι λάπτοπ θα πάρω μόνο όταν χρειαστώ την portability.. Αλλιώς να το'χω να κάθεται σπίτι ενώ θα δουλεύω στον desktop το θεωρώ πεταμένα λεφτά.. Οπότε η αλήθεια είναι ότι δεν βιάζομαι..Απλά επειδή κάποιες φορές (σε ταξίδια πχ, με 99% των περιπτώσεων η 'ανάγκη' να μην αναφέρεται σε δουλειά) είπα ότι καλά θα'ταν να'χα ένα λαπτοπάκι, σκέφτηκα μήπως είναι ευκαιρία να πάρω ένα σε χαμηλότερη τιμή..Στο πρώτο με "τρόμαξε" λίγο τοΤεχνολογία Επεξεργαστή Pentium Μοντέλο Επεξεργαστή U5400 Ταχύτητα Επεξεργαστή 1.20 GHz Βέβαια με τους επεξεργαστές σταμάτησα να τα πηγαίνω καλά από τότε που το γύρισαν σε πολυπύρηνους, ειδικά δε με τους επεξεργαστές φορητών, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι τόσο χειρότερος από τους επεξεργαστές που έχουν τα άλλα 2..Γιατί κατά τα άλλα είναι μάλλον η καλύτερη περίπτωση για τις ανάγκες μου ΤΩΡΑ.. Τις μελλοντικές ή ανάγκες σε "έκτακτη ανάγκη" προφανώς δεν μπορώ αν τις προβλέψω και δεν θεωρώ συνετό να κάνω μια επιλογή με βάση αυτό..Το Pavillion που προτείνεις ξεφεύγει από το μπάτζετ που διαθέτω αυτή την στιγμή για λάπτοπ..EDIT: Συμμάζεψα λίγο και το format στα specs του πρώτου, γιατί πριν μάλλον δεν έβγαινε άκρη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Σεπτέμβριος 16, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Κοίταξε, πάντα έλεγα ότι λάπτοπ θα πάρω μόνο όταν χρειαστώ την portability.. Αλλιώς να το'χω να κάθεται σπίτι ενώ θα δουλεύω στον desktop το θεωρώ πεταμένα λεφτά.. Οπότε η αλήθεια είναι ότι δεν βιάζομαι..... Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες! Τα ίδια έλεγα κι εγώ μέχρι πριν κάποια χρόνια... Με τα θαυμαστά μηχανάκια του σήμερα, και σ' αυτές τις τιμές, έχεις μπόλικη επεξεργαστική ισχύ στο τραπεζάκι της βεράντας με το φραπέ, στον καναπέ, στο ταξίδι... Άλλη αίσθηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Σεπτέμβριος 16, 2011 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Ο U5400 είναι όντως "λίγος", άστον στην άκρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες! Τα ίδια έλεγα κι εγώ μέχρι πριν κάποια χρόνια... Με τα θαυμαστά μηχανάκια του σήμερα, και σ' αυτές τις τιμές, έχεις μπόλικη επεξεργαστική ισχύ στο τραπεζάκι της βεράντας με το φραπέ, στον καναπέ, στο ταξίδι... Άλλη αίσθηση... Δεν αντιλέγω.. Αλλά έτσι όπως έχουν κατρακυλήσει οι δουλειές.. Άσε που αν έχεις συνηθίσει να κάνεις σχέδιο σε 24άρι μόνιτορ και με dual monitor βοηθητικό για να μεταφέρεις τα panels, δεν ξέρω κατά πόσο θα ήμουν διατεθειμένος να δουλεύω συστηματικά σε λάπτοπ.. Είναι αλήθεια ότι το TouchSmart netbook-οφέρνει πολύ. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και αυτές τις φορές που ήμουν εκτός σπιτιού και είπα 'τι καλά να'χα ένα λαπτοπ-άκι τώρα', σε netbook είχα το μυαλό μου.. Όσο πιο μικρό τόσο το καλύτερο. Κι αυτό το 'υβριδικό' που δουλεύει και σαν tablet είναι πολύ γουστόζικο. Ήδη μου'ρχονται πρόχειρα αρκετές πιθανές καθημερινές χρήσεις. Είτε για να δείχνεις πιο εύκολα φωτογραφίες (όχι βέβαια ότι είναι κόπος να πατάς ένα πλήκτρο, αλλά λέμε τώρα), σαν ebook reader σε landscape mode (κι ας είναι πιο χοντρό από ένα ipad ή ένα άλλο tablet pc), ακόμα και σε αναλόγιο για παρτιτούρες.. Απλά δεν ξέρω ΠΟΣΟ απαγορευτικός είναι ο επεξεργαστής για την μικρή πιθανότητα κάποια στιγμή να το χρειαστώ για δουλειά (εδώ βέβαια αναγκάστηκα να δουλέψω για 2 εβδομάδες AutoCAD στο παλιό μου PC, P4 με 512MB μνήμη, οπότε χειρότερα από αυτό αμφιβάλλω αν θα είναι ).. Μετά από αυτό, για κάποιο λόγο μου γυάλισε το Dell. Βλέπεις πάω στο αμέσως μεγαλύτερο σε ίντσες Αλλά σε αυτό με 'χαλάει' η κάρτα γραφικών. Είναι δυνατόν μόνο 128MB; Αν και βλέπω κάτι βιντεάκια στο YouTube που παίζουν σε αυτό Crysis (έστω και σε medium settings).. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=TXzsXFAm4To]Dell Xps M1330 - Crysis - YouTube[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=TXzsXFAm4To]Dell Xps M1330 - Crysis - YouTube[/ame] Εμένα δεν με ενδιαφέρουν παιχνίδια, δεν πρόκειται να παίξω, απλά μου κάνει εντύπωση πώς παίζει ένα παιχνίδι που είχα την εντύπωση ότι είναι σχετικά βαρύ και μόλις είδα ότι έχει στα επίσημα minimum requirements GPU 256MB.. :...: EDIT: Α, και βασικό όταν μιλάμε για φορητό, δεν ξέρω τι παίζει με αυτονομία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Σεπτέμβριος 20, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2011 Πανε στο dell καθώς έχει την καλύτερη εγγύηση με κακό service Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Σεπτέμβριος 21, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2011 Πανε στο dell καθώς έχει την καλύτερη εγγύηση με κακό service Μπερδεψες μαλλον ενα γραμμα. Ειχα το αμεσως επομενο απο το m1330, το m1340. Πολυ προβληματικο λαπτοπ. Freezαρε συνεχως χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα. Το ιδιο προβλημα υπηρχε σε εκατονταδες αλλα ατομα απο το εξωτερικο. Επισης στο 10λεπτο γινοταν φουρνος. Λαπτοπ ενος μηνα με μινιμουν θερμοκρασια 75 βαθμους. Τον Χειμωνα παρακαλω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Σεπτέμβριος 21, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2011 Στο Dell με προβληματίζει η κάρτα γραφικών.. Μόνο 128ΜΒ;Και για το m1330 βρήκα στο youtube πάρα πολλά βίντεο με προβλήματα, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο μπορώ να τα λάβω υπόψιν, μιας και πιο εύκολα ανεβάζει κάποιος βίντεο αν έχει πρόβλημα, παρά αν είναι ικανοποιημένος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Σεπτέμβριος 21, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2011 Και της κοπελας μου το Dell (xps m1530) την 8400 φοραει αλλα με 256mb επανω. Μιλαμε οτι στο 10 λεπτοπ ψηνεις και μπιφτεκια αν θες! Καλυτερα μην κοιτας σε καρτες του στυκ 8400/8600. Ηταν προβληματικη η συγκεκριμενη σειρα της nvidia. Google it και θα καταλαβεις για τι προβλημα μιλαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Σεπτέμβριος 21, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2011 Δηλαδή το καλοκαίρι τι έκανε; Έλιωνε; Ή το δούλευες μέσα στο ψυγείο; :tongue:Το ProBook τι σας λέει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Σεπτέμβριος 21, 2011 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2011 Το καλοκαιρι δεν το χρησιμοποιει καθολου λογω αυτου του φαινομενου (αλλα και του οτι παραθεριζει επι 3 μηνες σε νησια.. :man_in_love: ) Εχω ηδη στειλει απο το μεσημερι mail στην Dell για επεκταση εγγυησης +1 χρονου. Γιατι σε λιγο θα της μεινει στο χερι.. Ειχε βαλει σημερα ενα καλο Probook προσφορα το you.gr 15αρη με i3,3gb ram,320gb hdd 7200 rpm και ανεξαρτητη καρτα στα 450. Αλλα το απογευμα ειχε εξαντληθει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.