Jump to content

BattleField 3 Dedicated Server στην Ελλάδα

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως φαίνεται το BF3 θα έχει μεγάλη επιτυχία. Ξέρω ότι ακόμα δεν έχει βγει η beta, αλλά επίσης ξέρω ότι έχει >1.5 εκατομμύριο προπωλήσεις. Διαβάζοντας τα ανάλογα threads παρατηρώ ότι ένα μεγάλο παράπονο των Ελλήνων παικτών αλλά και ομάδων είναι πως δεν υπάρχουν servers στην Ελλάδα και ο κυριότερος λόγος είναι το κόστος.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι υπάρχει επενδυτής που δεν ενδιαφέρεται για το αρχικό ή και το μηνιαίο κόστος, τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να στήσει έναν τέτοιο server.

Σε ποιόν απευθύνεται;

Τι κοστίζει το software;

Τι πληρώνει στην ΕΑ;

Πως βγάζει χρήματα;

Τι απαιτήσεις έχει σε μηχάνημα/γραμμή για να στηθεί ένας 32/64άρης;

Στελνεις ενα email εδω Game Servers, Ventrilo Servers, Dedicated Clan Server Host, and Teamspeak Hosting και τους ρωτας ποιο ειναι το κοστος κτησης για μια τετοια δουλεια εδω στην ελλαδα.

Για να μην εχει γινει κατι μεχρι σημερα εμενα μου λεει οτι τα ευρω της επενδυσης/συντηρησης δεν θα τα παρεις ποτε πισω.

Αυτοί από ότι κατάλαβα είναι εταιρία που αντί για Hosting websites, κάνει hosting game servers. Δε μου λέει κάτι αυτό. Αν είναι απλά να πληρώσει κάποιος άλλον Hoster, δεν υπάρχει λόγος να το κάνει. Το θέμα είναι να γίνει ανάλογη προσπάθεια εδώ στην Ελλάδα.

Με τι συνδεσεις να γινει κατι τετοιο στην Ελλαδα ρε παιδια?Μονο τα πανεπιστημια και τα οι μεγαλοεταιριες εχουν αξιοπρεπες συνδεσεις που και αυτες μαλλον θα μπουκωνουν σε gaming servers

Sent from my Blade using Tapatalk

Αν είχαμε την VDSL2 ( ευχαριστούμε πολύ ΕΕΤΤ! ) με μερικές γραμμές μπορούσες να στήσεις μερικούς servers με καλά pings & μέχρι 4* 64p servers per line τουλάχιστον.

Με τις ADSL δεν γίνεται δουλειά, στην καλύτερη βγάζεις έναν 32άρη ανά γραμμή, δίχως VOIP service.

Για να πάρεις μισθωμένη λίγο πολύ φαντάζομαι ξέρεις πως πάει Γιώργο, μιλάμε για 20.000€++ τον μήνα για 1Gbps εγκατάσταση.

Πέραν αυτού ποιός ξέρει τι θα ζητάει η EA για να σου δώσουνε την άδεια και το dedi server software.

Χρήμα θα βγάλεις πουλώντας gaming servers σε ιδιώτες ( π.χ. clans ).

Τώρα, τι περιθώρειο κέρδους έχεις, από πόσους πελάτες και πάνω βγαίνεις οικονομικά τον μήνα/χρόνο δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θες πολλούς αν λάβεις υπόψιν τις τιμές που δίνουνε στο εξωτερικό οι εταιρίες ( δες multiplay.co.uk / jolt.co.uk / serverox.net / raies.de / k-play.de κλπ κλπ ) και το κόστος κτήσης μεγάλης γραμμής εδώ.

Το μηχάνημα δεν είναι κάτι το ιδιαιτέρως απαιτητικό.

Με έναν 2500K, 8GB RAM, SSD, generic VGA βγάζεις τουλάχιστον 8 BF3 servers δίχως το παραμικρό πρόβλημα στα games ακόμα και αν είναι όλοι 64άρηδες και γεμάτοι με κόσμο ταυτόχρονα.

Αν είχαμε την VDSL2 ( ευχαριστούμε πολύ ΕΕΤΤ! ) με μερικές γραμμές μπορούσες να στήσεις μερικούς servers με καλά pings & μέχρι 4* 64p servers per line τουλάχιστον.

Με τις ADSL δεν γίνεται δουλειά, στην καλύτερη βγάζεις έναν 32άρη ανά γραμμή, δίχως VOIP service.

Για να πάρεις μισθωμένη λίγο πολύ φαντάζομαι ξέρεις πως πάει Γιώργο, μιλάμε για 20.000€++ τον μήνα για 1Gbps εγκατάσταση.

Πέραν αυτού ποιός ξέρει τι θα ζητάει η EA για να σου δώσουνε την άδεια και το dedi server software.

Χρήμα θα βγάλεις πουλώντας gaming servers σε ιδιώτες ( π.χ. clans ).

Τώρα, τι περιθώρειο κέρδους έχεις, από πόσους πελάτες και πάνω βγαίνεις οικονομικά τον μήνα/χρόνο δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θες πολλούς αν λάβεις υπόψιν τις τιμές που δίνουνε στο εξωτερικό οι εταιρίες ( δες multiplay.co.uk / jolt.co.uk / serverox.net / raies.de / k-play.de κλπ κλπ ) και το κόστος κτήσης μεγάλης γραμμής εδώ.

Το μηχάνημα δεν είναι κάτι το ιδιαιτέρως απαιτητικό.

Με έναν 2500K, 8GB RAM, SSD, generic VGA βγάζεις τουλάχιστον 8 BF3 servers δίχως το παραμικρό πρόβλημα στα games ακόμα και αν είναι όλοι 64άρηδες και γεμάτοι με κόσμο ταυτόχρονα.

Τι κατανάλωση δεδομένων έχουν αυτοί οι σερβερ (ας πούμε ένας με 64 παίκτες) ανά ημέρα(και ας υποθέσουμε πως είναι συνέχεια γεμάτοι)?

Περί τα 2-5kb/s ανά παίχτη είναι το upload που κάνει ο server.

Ακριβές νούμερο δεν θυμάμαι, πάει κανάς χρόνος από τότε που έτρεχα έναν BFBC2 server και τα αρχεία παρέα με το official documentation βρίσκονται στο νεκρό μου RAID ( ποιό καλό παιδί μπορεί να μου δανείσει λειτουργική πλακέτα από Samsung F1 1TB για 1 μέρα?! )

Περί τα 2-5kb/s ανά παίχτη είναι το upload που κάνει ο server.

Ακριβές νούμερο δεν θυμάμαι, πάει κανάς χρόνος από τότε που έτρεχα έναν BFBC2 server και τα αρχεία παρέα με το official documentation βρίσκονται στο νεκρό μου RAID ( ποιό καλό παιδί μπορεί να μου δανείσει λειτουργική πλακέτα από Samsung F1 1TB για 1 μέρα?! )

Μπορεις να εχεις στο bfbc2 dedicated server σπιτι σου ;

Αν είχαμε την VDSL2 ( ευχαριστούμε πολύ ΕΕΤΤ! ) με μερικές γραμμές μπορούσες να στήσεις μερικούς servers ... ακόμα και αν είναι όλοι 64άρηδες και γεμάτοι με κόσμο ταυτόχρονα.

Βασικά μιλάμε για να στηθεί πάνω σε backbone εταιρίας, όχι για οικιακή κατάσταση. Αναφέρομαι επενδυτικά. Σίγουρα έχει κάποιο κόστος, που δε νομίζω να είναι 20.000€ το μήνα, αλλά δεν το έχω κοιτάξει ακόμα. Το θέμα είναι ότι ο μόνος τρόπος να βγάλεις χρήματα είναι η ενοικίαση σε clans? Δηλαδή όλοι αυτοί οι servers που παίζουμε πως κερδίζουν; Κάτι άλλο θα παίζει.

Φαντάζομαι ναι, αλλά δε θα είναι ranked.

ποιό καλό παιδί μπορεί να μου δανείσει λειτουργική πλακέτα από Samsung F1 1TB για 1 μέρα?!

F3 έχω και είναι αυτοί που έχω πάνω στο δικό μου :(

Oh yes :D

Η EA απλά προσπάθησε να κρατήσει τα αρχεία του dedicated server μακριά από τα χέρια των end users, κλείνοντας συμφωνίες μόνο με κάποιες εταιρίες game server hosting και βάζοντας τους να υπογράψουνε NDA εγγυόμενοι ότι δεν θα δώσουνε απευθείας και γενικώς πρόσβαση στα αρχεία του server, παρά μόνο remote console ( του game, όχι RCON του server μηχανήματος ) για να κάνουνε το όποιο config στον game server.

Παραύτα, κάποιος έκανε leak την R11 version του server πέρσι τον Ιανουάριο αν θυμάμαι καλά, και έκτοτε βρίσκανε και τα updates τον δρόμο τους πρός το κοινό.

Για να τον κάνεις να λειτουργήσει όμως και να βγαίνει και στην server list ήθελε ψάξιμο, πολλοί διαμαρτύρονταν ότι δεν δούλευε, αλλά δούλευε μια χαρά αν ήξερες τι να κάνεις και το έψαχνες λιγάκι το θέμα.

Αν καταφέρω και επαναφέρω το RAID6 που εκεί έχω τα αρχεία του dedi server θα σας τα ανεβάσω σε κάποιο file server να τα τσιμπήσετε αν τα θέλετε.

Ο server έτρεχε κανονικότατα, ranked, με όλα τα maps, ότι settings ήθελες, κλπ κλπ.

Βασικά μιλάμε για να στηθεί πάνω σε backbone εταιρίας, όχι για οικιακή κατάσταση. Αναφέρομαι επενδυτικά. Σίγουρα έχει κάποιο κόστος, που δε νομίζω να είναι 20.000€ το μήνα, αλλά δεν το έχω κοιτάξει ακόμα. Το θέμα είναι ότι ο μόνος τρόπος να βγάλεις χρήματα είναι η ενοικίαση σε clans? Δηλαδή όλοι αυτοί οι servers που παίζουμε πως κερδίζουν; Κάτι άλλο θα παίζει.

Τα 20k τον μήνα που λέω είναι για να βάλεις δικό σου μηχάνημα σε data center του πΟΤΕ.

Αν π.χ. θελήσεις να κάνεις συμφωνία με την HOL π.χ. για να νοικιάσεις μηχάνημα τους με Χ γραμμή και specs δεν ξέρω τι θα σου πούνε, αλλά σε καμμία περίπτωση μην υπολογίζεις φθηνότερα από έναν σύγχρονο dedicated server σε 1Gbps γραμμή του εξωτερικού .

Μπορείς αν θες να κάνεις ένα quote request στην cogent που έχει data center στην Θεσσαλονίκη ( cogentco.com ) [ http://www.synapsecom.gr/ ]

Για τα λεφτά, ναι, δυστυχώς μόνο από clans και ιδιώτες που θέλουνε για οποιονδήποτε λόγο να έχουνε τον δικό τους game server βγάζεις.

Οι πελάτες αυτοί δεν βγάζουνε κάτι από αυτό, δεν είναι δηλαδή μια αλυσίδα χρήμματος ( εκτός και αν π.χ. αυτός που θα αγοράσει από εσένα έναν game server, βάλει VIP Slots στον server και ζητάει από τους παίχτες να πληρώνουνε, αλλά δεν νομίζω πως θα βρεθεί κανείς που θα πληρώνει για να έχει πάντα slot σε έναν game server όταν υπάρχουνε 1000άδες servers online για να πάει να παίξει :D )

Φαντάζομαι ναι, αλλά δε θα είναι ranked.

Ranked κανονικότατα :D

Βασικά για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα θα πρέπει να ρωτήσουμε πρώτα μια ελληνική εταιρία hosting ποσο κοστίσει το datacenter που έχει μέσα στα κτίρια του ΟΤΕ. (!) Αν ο ΟΤΕ σου πεί οτι θελω κηριε 10000 ευρώ το μήνα εσυ θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος αγορας και συντήρησης των datacenter αλλά και του πρωσοπικού που θα το επιβλέπει 24/7... Ψήνεστε να φταίξουμε εταιρία?

*Αν δεν κάνω λάθος (αν ξέρει κάποιος κάτι ας μας ενημερώσει να μάθουμε κιόλας )ολες οι ελληνικές εταιρίες που έχουν στην έλλάδα server για hosting σελίδων νοικιάζουν χώρο στο ΟΤΕ (μάλλον στα κτήρια που είναι στο Μαρούσι) και βάζουν εκεί δικά τους datacenter.

Βασικά για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα θα πρέπει να ρωτήσουμε πρώτα μια ελληνική εταιρία hosting ποσο κοστίσει το datacenter που έχει μέσα στα κτίρια του ΟΤΕ. (!) Αν ο ΟΤΕ σου πεί οτι θελω κηριε 10000 ερυώ το μήνα εσυ θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος αγορας και συντήρησης των datacenter αλλά και του πρωσοπικού που θα το επιβλέπει 24/7... Ψήνεστε να φταίξουμε εταιρία?

*Αν δεν κάνω λάθος (αν ξέρει κάποιος κάτι ας μας ενημερώσει να μάθουμε κιόλας )ολες οι ελληνικές εταιρίες που έχουν στην έλλάδα server για hosting σελίδων νοικιάζουν χώρο στο ΟΤΕ (μάλλον στα κτήρια που είναι στο Μαρούσι) και βάζουν εκεί δικά τους datacenter.

Όχι, δεν είναι οι server των εταιριών ( Forthnet, HOL, Wind/Tellas, On Telecoms, κλπ ) στα γραφεία του ΟΤΕ στο Μαρούσι :D

Σε δικά τους κτίρια είναι επί το πλείστον, και απλά συνδέονται με το i. backbone μέσω του GR-IX.

Αν σου πεί ότι θέλω 10.000 ευρώ τον μήνα για να σου παραχωρήσουμε μια 1Gbps ethernet για να βάλεις το μηχάνημα σου εκεί και να βγάλεις ότι υπηρεσίες θες, κλάφτα χαράλαμπε.

Ξέρεις πόσους πελάτες θες για να έρθεις απλά στα ίσα ? ( λέω στην υπόθεση που θα πουλάς μόνο game servers, άλλωστε σε μια γραμμή 1Gbps αν βάλεις αρκετούς game servers & μερικούς άλλους, π.χ. web servers, SQL Servers, VOIP servers, θα έχεις παράπονα από τους ιδιοκτήτες των game servers )

Άστα...

Οι τιμές που παίζουνε στην αγορά για BFBC2 servers π.χ. είναι:

Ranked όλοι

16 players... 10-17 euro/month

32 players... 23-35 euro/month

64 players... 45-70 euro/month

Αν καταφέρω και επαναφέρω το RAID6 που εκεί έχω τα αρχεία του dedi server θα σας τα ανεβάσω σε κάποιο file server να τα τσιμπήσετε αν τα θέλετε.

Ο server έτρεχε κανονικότατα, ranked, με όλα τα maps, ότι settings ήθελες, κλπ κλπ.

:offtopic2:

Τα αρχειακια ειναι ευκολο να τα βρεις το δυσκολο ειναι να τα κανεις να δουλεψουν.

Bad Company 2 Dedicated Server Files

Τα αρχειακια ειναι ευκολο να τα βρεις το δυσκολο ειναι να τα κανεις να δουλεψουν.

Bad Company 2 Dedicated Server Files

Αυτά είναι older than Jesus baby :D

Η τελευταία έκδοση του server ( με την R19 που βρίσκεις εύκολα στο net και να την κάνεις να δουλέψει σωστά, ο client ( gamer ) θα πρέπει να έχει παλιά έκδοση του game, και όχι το νεότερο update :D )

Αυτά είναι older than Jesus baby :D

Η τελευταία έκδοση του server ( με την R19 που βρίσκεις εύκολα στο net και να την κάνεις να δουλέψει σωστά, ο client ( gamer ) θα πρέπει να έχει παλιά έκδοση του game, και όχι το νεότερο update :D )

Δηλαδη σημερα για να καταλαβω καλυτερα υπαρχουν σπιτικοι dedicated servers στην λιστα του bfbc2 ή οχι ;

Αλλο αν καποια στιγμη καποιοι σπασανε μια Rxx και παιξανε για καποιο χρονικο διαστημα.

Δηλαδη σημερα για να καταλαβω καλυτερα υπαρχουν σπιτικοι dedicated servers στην λιστα του bfbc2 ή οχι ;

Αλλο αν καποια στιγμη καποιοι σπασανε μια Rxx και παιξανε για καποιο χρονικο διαστημα.

Δεν ξέρω αν κάποιος τρέχει τώρα κάποιον server, δεν μπορείς να το καταλάβεις άλλωστε, δεν ξεχωρίζουνε κάπως, όλοι το ίδιο φαίνονται.

Εγω πάντως έτρεχα κανονικότατα τον server και παίζαμε με τον sofos1990 μέχρι την προτελευταία έκδοση, μετά δεν ξέρω αν αλλάξανε κάτι ή όχι, δεν είχα χρόνο και δεν έπαιζα καθόλου, οπότε δεν μπορώ να ξέρω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.