Jump to content

Πρόβλημα λόγω ζέστης???

tsompanos

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από JiMk

Ενώ αν ρίχνεις βολτς..... και τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα?

sudden death κατά την άποψη μου δε σχετίζεται με τις θερμοκρασίες. Αν οι θερμοκρασίες σου είναι υψηλές θα τρως μπλε ή θα μπαίνει το COP. Για να δώσεις πολλά volt (πάνω από 2v) πρέπει να έχεις και καλή ψύξη...

Το έπιπλο στο οποίο έχεις το PC είναι ανοιχτό από πίσω? Αν όχι πρέπει να βάλεις τον υπολογιστή σου αλλού γιατί ότι και να κανείς έτσι θα βράζει μονίμως.

Και να ξέρεις ότι ούτε Celeron δε στήνουμε με κανέναν ανεμιστήρα στο κουτί

Και όσο για τις θερμοκρασίες των AMD πάρτε έναν P4 Prescott και τα λέμε:p

Αρχική απάντηση από enduracell

Tι mobo έχεις?

Με την αύξηση της θερμοκρασίας πέφτουν οι τάσεις στο PSU σου?

Σε τι θερμοκρασίες φτάνει ο 3000+?

Zoρίζεται παραπάνω με τις ζέστες;Για αυτό είχα χαμηλότερες τάσεις;

Δεν το σκέφτηκα καθόλου...Μπράβο endu

Αρχική απάντηση από tsompanos

Κάποια στιγμή είδα θερμοκρασία 78 κελσίου????? ????? ?????

φίλε μου οι θερμοκρασίες σου είναι way off. Στο λέω επειδή και το αδελφάκι μου με Boxed παίζει και έχει και την Fold consola on (δε φαίνεται :D) και παίζει κανονικά το μηχανάκι (10x200@1.7v)

• Πήγαινε μια βόλτα από το BIOS και κοίτα το voltage που είναι ρυθμισμένο.Κοίτα και στο Monitoring του BIOS πόσο σου δείχνει.
  • άνοιξε το κουτί και δες an λειτουργεί ο ανεμιστήρας πάνω στην ψήκτρα της CPU
  • αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται οκ τότε πρέπει να βγάλεις την ψήκτρα και να την επανατοποθετήσεις. (καλύτερα να βγάλεις εντελώς την ροζ πάστα, γιατί είναι μιας επαφής, και να βάλεις την Ceramiq). Κοίτα το σκαλοπατάκι στην ψήκτρα να αντιστοιχεί στο σκαλοπατάκι του socket...

Αυτήν την στιγμή το έβγαλα από την θέση του κάτω από το γραφείο ανάμεσα από τα 2 ξύλα και το τοποθέτησα επάνω στο γραφείο. Αυ΄ριο το μεσημέρη θα το δω τις θερμοκρασίες του αν κολλήσει. Αλλιώς απλά θα περριμένο το νέο κουτί.

:D και εγω εκανα ενα βηματακι πισω γιατι το εργαλειο ειναι κλειστο γυρω γυρω και ψηνεται....:devil: κατω απο το γραφειο.εδω ειναι idle και full 4-5 βαθμους πανω.η πλακα ειναι οτι με την an7 ειχα στα ιδια 5-6 βαθμους κατω.....αλλα παρολο που ξερω οτι η nf7-s δειχνει παραπανω οταν το ψυχολογικο οριο τον 60 C πλησιαζει.....κατι με πιανει :jump:

post-650-1416071001,2607_thumb.jpg

έχω συναντήσει pc χωρίς overclocking με ανεμιστήρα εξαγωγής σχετικά κοντά σε καλοριφέρ που έτρωγε τρελά κολλήματα. αν και δεν κατάλαβα αν τον έχεις ανεβάσει δοκίμασε απλώς αρχικά να του αλλάξεις θέση και δες τις θερμοκρασίες . αν είναι πολύ πιο κάτω και δε θες να ασχοληθείς με overclocking αστον έτσι όπως είναι (στην καλή θέση)δεν χάνεις τίποτα εκτός αν σε στεναχωρεί που θα ψήνεται η CPU . για να μη μπεις στον κόπο να ξοδεύεσαι και μπλέκεις με πάστες που αν δε ξέρεις είναι πιο πιθανό να τον καταστρέψεις έτσι τον υπολογιστή παρά οι σχετικά ψηλές θερμοκρασίες

Πάιζει μεγάλη σημασία τυι σόι ψύξη θα βάλεις αλλά και πως.Ε΄γω έχω το σύστημα χωμένο στο πλάι του γραφείου, όπου περνάει λίογς αέρας, από πίσω είναι μερικώς κλειστό, με ένα Athlon 2600+ όχι όμως o/c και ενώ μου κάνει folding, δεν πιάνει πάνω από 60C :D :D

Βέβαια μέσα έχω 2 ανεμιστήρες από το κουτί, ένα μπροστά κάτω, ένα δυνατό που πιάνει μία θέση pci πίσω κάτω, 2 μικρούς μπροστά στα 5 1/4 που δροσίζουν ένα 200GB SATA Maxtor και ένα 12άρης πίσω κάπου στην μέση.Κάνει λίγο θόρυβο, αλλά ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι δεν καταλαβαίνει τίποτα.Συγκεκριμένα πέρισσυ με τις φοβερές ζέστες, πάνω από 63 δεν πήγαινε με τίποτα!!!!! :T: :T:

Πάντως Παναγιώτη όπως σου έιπα και τα 2 που μου έδειξες ήταν πολύ καλά.Καλορίζικο :clap:

Αρχική απάντηση από enduracell

η mobo σου διαβάζει από την δίοδο. όταν το PC έκλεισε μπήκε το COP.

H πρωτη μου ilsr οντω διαβαζε απο τη διοδο,αλλα στη καινουργια παρατηρησα ενα probe μεσα στο socket.

H πρωτη κινηση που θα επρεπε να ειχες κανει,ειναι να βγαλεις το κουτι απο το "σπιτακι" του μεσα στο θρανιο,θα καταλαβαινες εαν φταιει η ζεστη η οχι.περιμενουμε να μας πεις εαν συνεχιζουν τα κολληματα.

το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζει και το δικό μου PC. πολλές φορές η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 72 βαθμούς και αυτόματα κολλάει. Σίγουρα αυτό είναι το πρόβλημα. σου προτείνω μια

υδρόψυκτη.

• 5 weeks later...

νερο εεεε. λές μπα τουλάχιστον όχι ακόμα κάτσε να ξεχρεώσω το κουτί και το τροφοδοτικό να πάρω κανα΄ σκληρό δίσκο 200αρι ή παραπάνω και κανένα dvd wr duble layer και μετά βλέπουμε καλώς εχόντων των πραγμάτων. Με ένα προχειρο προυπολογισμό και ένα χρονοδιαγραμμα που έκανα αν θα αγοράσω πράγματα για water cooling αυτό θα γίνει το πάσχα του 2005 περίπου. Οπότε μέχρι τότε υπομονή.... :D :D :D :D Και αυτόο θα γίνει αν δεν έχουμε τίποτα ενδιάμεσα (κάψiμο mobo/ CPU κάτι κακό τέλος πάντων)

τρελλη θερμοκρασια εχεις.Παντως προσεχε γιατι συμφωνα με την amd oi barton πανε μεχρι 85 και οχι 95 οπως οι παλιοτεροι.Νομιζω εισαι στο οριο.Η θα αλλαξεις θεση στο "φουρνακι" η θα ψαχνεις σε λιγο καιρο για νεο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.