tsompanos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2004 Το πρόβλημα άρχησε από τότε που αρχίσανε οι καλές ζέστες Το πισι κολλάει ανεξήγητα και με μόνη προυδοποίηση το κέρσορα να μην ανταποκρήνεται σε εντολές ενώ κινήται κανονικά (δεν ανοιγει κλείνει παράθυρα δεν ανταποκρινεται το δεξί κλικ).Αυτή μου η αίσθηση αυξάνεται κυρίως γιατί κολλάει περισσότερο απο 3 -8 το απόγευμα που έχει περισσότερη ζέστη. Πιθανολογώ πως είναι λόγω ζέστης αν και είναι ανοιχτό και από τα δυο καπάκια (δεξιά αριστερά). βέβαια έχει μόνο 2 ανεμιστηρία (1 στον επεξεργαστή και 2 στο chipset)..Προχθές και ενώ έβλεπα την Ελλάδα στην TV ξαφνικά κλείνει.Προσπάθησα να το ανοίξω πάλι αλλα τίποτα. Μόλις έκλεισα το τροφοδοτικό και το έβγαλα από την πρία και το ξαναέβαλα στην πρίζα άνοιξε κανονικά. Το σύστημα είναι AMD barton 3Ghz, 2HDD 1maxtor 40Gb, 180Gb IBM, Nvidia gf5900,dvdrom pioner106S,artec 40xcdwr, μνήμες2*512(400hz), creative audigy.Όπως είπα πιστευώ πως είναι από ζέστη μιας και το κουτί είναι ανάμεσα και από τα 2 ξήλα του γραφειου αλλά απλά ρωτάω μήπως νομίζει κάποιος άλλος ότι είναι και τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsompanos Ιούνιος 13, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 Συμπλήρωμα το τροφοδοτικό είναι ένα QTEC 400W.Αν χρειάζεται κάποια άλλη διευκρίνηση παρακαλώ ζητήστε την ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
princess Ιούνιος 13, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 μια και το εχεις ανοιχτο δοκιμασε να βαλεις κι εναν ανεμιστηρα εδαφους να το κοπαναει (εγω το δουλευα δυο χρονια ετσι γιατι εβραζε). Αν δεις οτι βελτιωνεται τοτε μαλλον η ζεστη ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούνιος 13, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 Δε νομιζω να ειναι λογω ζεστης μπορει να φταιει και κατι αλλο.Overclocking εχεις κανει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsompanos Ιούνιος 13, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 Princess -->> Αδύνατο αυτήν την στιγμή αυριο ίσως αν και όπως είπα είναι ανάμεσα από 2 ξύλα (θήκη γραφείου) αλλά θα το βγάλω από εκε΄΄ι για να το δοκιμάσω αύριο το πρωί kallileo --->> Όχι κανένα o/c Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιούνιος 13, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 Tι mobo έχεις?Με την αύξηση της θερμοκρασίας πέφτουν οι τάσεις στο PSU σου?Σε τι θερμοκρασίες φτάνει ο 3000+? Link to comment Share on other sites More sharing options...
princess Ιούνιος 13, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 το ξυλο κραταει καταπληκτικη ζεστη! Το σταθερο μου προβλημα το καλοκαιρι ειναι η θερμοκρασιες γιατι το εχω σε ενα πολυ πολυ μικρο δωματιο με ξυλινη επενδυση (φουρνο κοινως!). Και δεν ξερω αν ισχυει ακομα αυτο, αλλα οι AMD ειχαν τη φημη οτι ζεσταινονται (γιαυτο στο τελευταιο ξηλωμα πηρα παλι intel... το φοβηθηκα κομματι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ram-raider Ιούνιος 13, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 Αρχική απάντηση από princess το ξυλο κραταει καταπληκτικη ζεστη! Το σταθερο μου προβλημα το καλοκαιρι ειναι η θερμοκρασιες γιατι το εχω σε ενα πολυ πολυ μικρο δωματιο με ξυλινη επενδυση (φουρνο κοινως!). Και δεν ξερω αν ισχυει ακομα αυτο, αλλα οι AMD ειχαν τη φημη οτι ζεσταινονται (γιαυτο στο τελευταιο ξηλωμα πηρα παλι intel... το φοβηθηκα κομματι) intel απο αυτους που φημιζονται για τη δροσια τους????? (πλακα κανω) :P :P περιεργα κριτιρια εχεις παντως γενικως................ :jump: :clap: :flower: :flower: :flower: :flower: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :P :P :upside: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsompanos Ιούνιος 13, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 enduracell --> η θερμοκρασία την τελευταία φορά που κοίταξα από BIOS ήταν 78 Cmobo --> msi K7N2 Delta-ILSRΓια το PSU ομειλείται ελληνικά??? δεν ξλερω πως να το κάνω αυτόprincess το ξέρω γι'αυτο και σκέφτομαι να το ανεβάσω πάνω στο γραφείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
princess Ιούνιος 13, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 το ξερω οτι ειναι χαζο αλλα οταν τοσο καιρο ειχα τον ανεμιστηρα να μου ξεπαγιαζει τα ποδια (χειμωνα καλοκαιρι λεμε) και καποιος μου ειπε για τις θερμοκρασιες των amd κατι μου ηρθε (μολις ειχα καταφερει επιτελους να παρω ενα κουτι και να του βαλω καποιους ικανοποιητικους ανεμιστηρες και να το κλεισω επιτελους!) Τωρα προσπαθω να συμβιβαστω με την ιδεα της υδροψυξης... αλλα το θεμα ειναι να βοηθησουμε τον τσομπανο, γιαυτο ειπα το πρωτο που μου θυμισε η κατασταση που περιγραφει (καποιες στιγμες μου εκανε και καποια μπιμπ μπιμπ οταν κοντευε να ψησει αυγο!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsompanos Ιούνιος 13, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 Σκοπεύω να αλλάξω κουτί να πάρω κάτι ποιο κομψό, κάτι με περισσότερους ανεμηστήρες, και κάτι με ροοστάτες για τα φαν, 4 κατα προτήμηση αλλίώς με τα 2 πρώτα κριτηρια θα βάλω κάτι έξτρα για ρροστατες για 4 (πάντα ) ανεμηστηράκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
princess Ιούνιος 13, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 υποθετω οτι ειναι η ζεστη γιατι τα συμπτωματα μου φαινονται γνωστα (βεβαια υπαρχουν πιο ειδικοι για να σε βοηθησουν εδω), και γιατι αποτι καταλαβα δε στο κανει απο την αρχη που θα το ανοιξεις -κι επισης γιατι η φολνταρει η fadαρει -οπως και να λεγεται- σαν τρελλο ετσι; Κι αν μεχρι να σφιξουν οι ζεστες ηταν οκ μαλλον δεν ειναι μνημη -εκει θα κολλαγε καλα καλα ομως- η κατι αλλο.... anyway αν ειναι οντως αυτο κι ο ανεμιστηρας κανει μια χαρα τη δουλεια του (μονο που σου φερνει ολο το ζεστο αερα πανω σου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιούνιος 13, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 Αρχική απάντηση από tsompanos enduracell --> η θερμοκρασία την τελευταία φορά που κοίταξα από BIOS ήταν 78 Cmobo --> msi K7N2 Delta-ILSRΓια το PSU ομειλείται ελληνικά??? δεν ξλερω πως να το κάνω αυτό η mobo σου διαβάζει από την δίοδο. όταν το PC έκλεισε μπήκε το COP. Το COP δεν αφήνει το PC να ανοίξει αν δε πέσουν οι βαθμοί κάτω από το max όριο, για να μη καεί το CPU. (με το άνοιγμα κλείσιμο του PSU (τροφοδοτικού) απλώς κέρδισες χρόνο μέχρι να πέσουν οι βαθμοί της CPU) Έχεις πειράξει καθόλου την ψήκτρα της CPU στο PC σου? Αν δεν έχεις πειράξει τίποτα, δε το έχεις στήσει εσύ, και είναι μέσα στην εγγύηση πήγαινε το πίσω από το μαγαζί που το αγόρασες και πες το πρόβλημα σου. Η δυσλειτουργία του καλύπτεται από την εγγύηση του PC σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
princess Ιούνιος 13, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 να ρωτησω και γω αν βαλεις πολυ μεγαλο οριο στο bios για τη θερμοκρασια ενδεχεται να μην κλεισει καθολου ακομα κι αν βραζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιούνιος 13, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2004 Αρχική απάντηση από princess να ρωτησω και γω αν βαλεις πολυ μεγαλο οριο στο bios για τη θερμοκρασια ενδεχεται να μην κλεισει καθολου ακομα κι αν βραζει; Οι μητρικές που δίνουν αυτή την δυνατότητα, την δίνουν σε θέσει του ορίου μόνο προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Είναι δύσκολο να τον κάψεις και θέλει ή να hackάρεις το BIOS ή να δώσεις πολλά volts ενώ κρατάς τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα (sudden death) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsompanos Ιούνιος 14, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2004 Αρχική απάντηση από princess να ρωτησω και γω αν βαλεις πολυ μεγαλο οριο στο bios για τη θερμοκρασια ενδεχεται να μην κλεισει καθολου ακομα κι αν βραζει; Δεν έχω πειράξει καθόλου τις ρυθμίσεις για τις θερμοκρασίες από το BIOS. Αλλά μάλλον θα πσάξω για κουτί σήμερα .Έχει κανένας να προτύνει κάποιο. τα κρητήρια τα έχω δώσει λιγο ποιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Ιούνιος 14, 2004 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2004 Μήπως υπάρχει και τρίτο κομμάτι ξύλου από την πίσω μεριά του γραφείου σου και ο αέρας από το τροφοδοτικό χτυπά πάνω του και επιστρέφει μέσα στο pc; Εγώ έριξα λίγο την θερμοκρασια ξηλώνοντας το πλαινό στελεχος και βέβαια καπάκια ανοιχτά στο case.Για κουτί είμαι και εγώ στο ψάξιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Ιούνιος 14, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 01:02] Οι μητρικές που δίνουν αυτή την δυνατότητα, την δίνουν σε θέσει του ορίου μόνο προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Είναι δύσκολο να τον κάψεις και θέλει ή να hackάρεις το BIOS ή να δώσεις πολλά volts ενώ κρατάς τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα (sudden death) Ενώ αν ρίχνεις βολτς..... και τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsompanos Ιούνιος 14, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2004 όχι απο πίσω και μπρος δεν έχει καθόλου ξύλο , μόνο από πλάγια, και αν και έχω ανοιχτά τα καπάκια του Η/Υ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα.Για κουτί κοίτα εδώ PlusView1000AMG -EU είναι αυτό που αγόρασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsompanos Ιούνιος 14, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2004 Αρχική απάντηση από JiMk Ενώ αν ρίχνεις βολτς..... και τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα? :confused: :confused: :blink: :sick: :sick: :sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.