GoMaR Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 ενος συναδελφου μου το πισι , ανοιγε και εκλεινε.και προσφερθηκα να το παρω να χειρουργησω μπας και μαθουμε τι φταιει μη με ρωτησετε τι parts ειναι , δεν εχει σημασια.Το μονο που ξερω ειναι οτι προκειται για μια απλη μητρικη asus με am2 socket το προβλημα τωρα που δε καταλαβαινω τι μπορει να φταιει. η μητρικη ΑΔΕΙΑ (μονο επεξεργαστη ΧΩΡΙΣ ψυκτρα) ουτε μνημες ουτε καρτα ουτε τπτ.Αδεια.(onboard vga εχει) συνδεδεμενο μονο το καλωδιο τροφοδοσιας (20πινο) και το 4πινο του επεξεργαστη. αν εχω 4πινο και επεξεργαστη πανω , αναβει και κλεινει στα 3 δευτερολεπτα.(ο επεξεργαστης θερμενεται) αν βγαλω 4πινο και επεξεργαστη πανω , αναβει και παραμενει ανοιχτο (ο επεξεργαστης ΔΕΝ θερμενεται) αν βγαλω επεξεργαστη και εχω 4πινο , αναβει και παραμενει ανοιχτο (δεν υπαρχει επεξεργαστης εδω ) δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο , το ιδιο. τα clear cmos , αν κ τα εκανα δεν εχουν καμμια σημασια. Ακουω γνωμες.Τι μπορει να ειναι καμμενο.Επεξεργαστης η μητρικη ; ψηφιζω επεξεργαστης. Υ.Γ αν καποιος εχει ευκολο καποιον am2 (για παλιο προκειται) να το τεσταρω να δω αν αναψει , θα το εκτιμουσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Σεπτέμβριος 16, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 νομίζω πως τα amd χωρίς ψύξη τρώνε φρίκες. το δοκίμασες με ψύκρα? (λολ). Και μένα cpu μου μυρίζει! χαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 δε προλαβαινει να ζεστανει τοσο ο επεξεργαστης σε 3 δευτερολεπτα αναμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Σεπτέμβριος 16, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Αν με το που ανάψεις το σύστημα ο επεξεργαστής πυρώσει, τότε είναι cpu. Αν δεν αναψει καθόλου συνήθως είναι μητρική. Διαφορετικά ανάβει αλλά δεν κάνει τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Ποιος επεξεργαστης ρε Διονυση πυρωνει σε 3 δευτερολεπτα μεσα ; εδω σε Q6600 @3,8 ειχα ξεχασει να βαλω την υδροψυξη σε λειτουργια και επαιζα NFS 25λεπτα και μετα εκλεισε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Σεπτέμβριος 16, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Ο καμμένος. γενικότερα οτιδήποτε έχει καεί πυρώνει με τη μία αν πάρει ρευμα. Κάνε δοκιμή με οτιδήποτε IC καμένα νο δείς για πότε αρπάζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
cydle Σεπτέμβριος 16, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 ενος συναδελφου μου το πισι , ανοιγε και εκλεινε.και προσφερθηκα να το παρω να χειρουργησω μπας και μαθουμε τι φταιειμη με ρωτησετε τι parts ειναι , δεν εχει σημασια.Το μονο που ξερω ειναι οτι προκειται για μια απλη μητρικη asus με am2 socket το προβλημα τωρα που δε καταλαβαινω τι μπορει να φταιει. η μητρικη ΑΔΕΙΑ (μονο επεξεργαστη ΧΩΡΙΣ ψυκτρα) ουτε μνημες ουτε καρτα ουτε τπτ.Αδεια.(onboard vga εχει) συνδεδεμενο μονο το καλωδιο τροφοδοσιας (20πινο) και το 4πινο του επεξεργαστη. αν εχω 4πινο και επεξεργαστη πανω , αναβει και κλεινει στα 3 δευτερολεπτα.(ο επεξεργαστης θερμενεται) αν βγαλω 4πινο και επεξεργαστη πανω , αναβει και παραμενει ανοιχτο (ο επεξεργαστης ΔΕΝ θερμενεται) αν βγαλω επεξεργαστη και εχω 4πινο , αναβει και παραμενει ανοιχτο (δεν υπαρχει επεξεργαστης εδω ) δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο , το ιδιο. τα clear cmos , αν κ τα εκανα δεν εχουν καμμια σημασια. Ακουω γνωμες.Τι μπορει να ειναι καμμενο.Επεξεργαστης η μητρικη ; ψηφιζω επεξεργαστης. Υ.Γ αν καποιος εχει ευκολο καποιον am2 (για παλιο προκειται) να το τεσταρω να δω αν αναψει , θα το εκτιμουσα Γιατι δεν δοκιμαζεις με ψυκτρα να εισαι σιγουρος οτι τα δοκιμασες ολα σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cydle Σεπτέμβριος 16, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Ποιος επεξεργαστης ρε Διονυση πυρωνει σε 3 δευτερολεπτα μεσα ; εδω σε Q6600 @3,8 ειχα ξεχασει να βαλω την υδροψυξη σε λειτουργια και επαιζα NFS 25λεπτα και μετα εκλεισε.Οκ τοτε βγαλε οτι ψυκτρα εχεις στον επεξεργαστη σου, βαλε το δαχτυλο σου πανω και αναψε το pc για 3 δευτερολεπτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 κοιτα επειδη το υφος σου δε μαρεσει και ουτε καν βοηθας στο θεμα μου , δε θα κατσω να σου απαντησω σοβαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Σεπτέμβριος 16, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 εγώ πάντως να πω πως όταν μου είχε καεί ενας pci controller σε μια παλια μητρικη, με το που έκανα να τον ανάψω σήκωνε τρελή θερμοκρασία.σε φάση βράζω νερό, τηγανίζω αυγά κτλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 ισως ειναι αυτο που ειπε ο Διονυσης via msn.να βλεπει η μητρικη καποιο ειδους βραχυκυκλωματος στον επεξεργαστη και απο το να τον αφησει να ψηθει (σε περιπτωση που ειναι καμμενος ο επεξεργαστης)να κλεινει η μητρικη.ο επεξεργαστης για να πιασει θερμοκρασιες 50+ πρεπει να του κανω συνεχομενα αναμματα περιπου 10φορες+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Σεπτέμβριος 16, 2011 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 το θεμα ειναι να βρεις αλλη μοβο ή cpu. αλλιως δεν κανεις δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 το ξερω γμτ και εχω φαει τον κοσμο..Κανενας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cydle Σεπτέμβριος 17, 2011 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 κοιτα επειδη το υφος σου δε μαρεσει και ουτε καν βοηθας στο θεμα μου , δε θα κατσω να σου απαντησω σοβαρα.Καταρχην τι εχει το υφος μου. Ειπα κατι κακο? Σου ειπα να δοκιμασεις με ψυκτρα για να εισαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα θερμοκρασιας. Στο δευτερο μηνυμα που ειπες οτι αποκλειεται να ζεστενεται σε 3 sec, ειπα να δοκιμασεις να βαλεις το δαχτυλο και να δεις. Το εχω παθει και στο λεω. Κι εγω ετσι ελεγα αποκλειεται να ζεστενεται κ.τλ. Μολις εβαλα ψυκτρα πανω δουλεψε κανονικα. Αν θες το δοκιμαζεις, δικη σου επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Σεπτέμβριος 17, 2011 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 Το καλύτερο που σου προτείνω είναι να βρεις άλλη μητρική και επεξεργαστή να δοκιμασεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 17, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 Καταρχην τι εχει το υφος μου. Ειπα κατι κακο? Σου ειπα να δοκιμασεις με ψυκτρα για να εισαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα θερμοκρασιας. Στο δευτερο μηνυμα που ειπες οτι αποκλειεται να ζεστενεται σε 3 sec, ειπα να δοκιμασεις να βαλεις το δαχτυλο και να δεις. Το εχω παθει και στο λεω. Κι εγω ετσι ελεγα αποκλειεται να ζεστενεται κ.τλ. Μολις εβαλα ψυκτρα πανω δουλεψε κανονικα. Αν θες το δοκιμαζεις, δικη σου επιλογη.για να σου φυγει η περιεργια , για να φτασω στο σταδιο να αναβω τη μητρικη χωρις ψυκτρα και χωρις σι πι γιου σημαινει οτι εχουμε περασει απο πολυ νωρις το σταδιο της ψυκτρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
cydle Σεπτέμβριος 18, 2011 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 για να σου φυγει η περιεργια , για να φτασω στο σταδιο να αναβω τη μητρικη χωρις ψυκτρα και χωρις σι πι γιου σημαινει οτι εχουμε περασει απο πολυ νωρις το σταδιο της ψυκτραςΦιλε μου δεν εχω καμια περιεργια. Να βοηθησω προσπαθω. Δεν το αναφερεις αλλωστε πουθενα οτι δοκιμασες κι ετσι και δεν μπορω να τα θεωρω ολα δεδομενα."το προβλημα τωρα που δε καταλαβαινω τι μπορει να φταιει.η μητρικη ΑΔΕΙΑ (μονο επεξεργαστη ΧΩΡΙΣ ψυκτρα) ουτε μνημες ουτε καρτα ουτε τπτ.Αδεια.(onboard vga εχει)"Εχω αν θες μητρικη AM2 οπως και CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.