Jump to content

μαυρίζει η οθόνη κατά την εκκίνηση

eternalob

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους...

Έχω ένα πρόβλημα με τον υπολιγστή μου και συγκεκριμένα το εξής..

Οταν τον ανοίγω,ξεκινάει κανονικά μέχρι που φτάνει εκεί που φορτώνουν τα Windows,ξαφνικά αυτή η εικόνα χάνεται(μαυρίζει η οθόνη), μετά στην οθόνη που έχει το default φοντο των Windows, ακριβώς πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας, ενώ την βλέπω για λίγο έπειτα χάνεται..Μετά απο δύο restart φτιάχνει και ανοίγει..

Η αλήθεια είναι ότι βαριόμουν να το φτιάξω και το άφηνα έτσι.Για τον λόγο αυτό αποφάσισα χθες να κάνω ενα φορμάτ, το έκανα, εγκατέστησα τα πάντα, έκανα πολλες επανεκινήσεις..Δυστυχώς σήμερα ξαναέκανε το ίδιο...

Τα φώτα σας, παρακαλώ??

1) Έχεις εγκαταστήσει τον τελευταίο driver της μητρικής σου για τα Windows που έχεις; (Win 7, Vista κτλ). Θα τον βρεις στο site του κατασκευαστή της μητρικής.

2) Έχεις εγκαταστήσει τον τελευταίο driver της κάρτας γραφικών; Από το site του κατασκευαστή κι αυτόν.

3) Τα Windows είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες ενημερώσεις;

Όχι τον τελευταίο, έχω βάλει όμως αυτόν που έχει στο CD.Το ίδιο ισχύει και για την κάρτα γραφικών.

Όσο για Windows έχω τα 7.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό και τώρα δεν έχω πρόσβαση στην Επιφάνεια Εργασίας, δεν φαίνεται τίποτα.Τι είναι αυτό?Θέμα σκληρού δίσκου η μητρικής?

Πες μας τι σύστημα έχεις.

Αλλά από ότι καταλαβαίνω για καρτούλα μου μυρίζει το πράγμα μιας και τον τελευταίο μήνα δύο τέτοιες περιπτώσεις είχα από pc-laptop φίλων και ήταν κάρτα γραφικών.Αλλά μπορεί και όχι δεν είναι απόλυτο!

όταν στο ξανακάνει αφήσε το για ώρα...λογικά θα σου πετάξει blue screen εμένα μου το έκανε παλία και στο laptop και στο destop δν έκανα τίποτα και τώρα έχω να το δώ αρκετό καιρό.

Πες μας τι σύστημα έχεις.

Αλλά από ότι καταλαβαίνω για καρτούλα μου μυρίζει το πράγμα μιας και τον τελευταίο μήνα δύο τέτοιες περιπτώσεις είχα από pc-laptop φίλων και ήταν κάρτα γραφικών.Αλλά μπορεί και όχι δεν είναι απόλυτο!

Επεξργαστής : i5 750

Μητρική : Gigabyte p55-us3L

Κάρτα : Gainward GTX 260

Τα συμπτώματα είναι μόνο αυτά η και κάτι άλλο?Για παράδειγμα ενα Pro το παίζω άνετα, δεν ξέρω αν θα το επηρέαζε γι αυτό σε ρωτάω.

όταν στο ξανακάνει αφήσε το για ώρα...λογικά θα σου πετάξει blue screen εμένα μου το έκανε παλία και στο laptop και στο destop δν έκανα τίποτα και τώρα έχω να το δώ αρκετό καιρό.

το έχω αφήσει μέχρι και μέρα ολόκληρη για να δω τι θα κάνει... Κάποια στιγμή βρήκε updates και μου άνοιξε κανονικά η επιφάνεια εργασίας γιατί έβγαλε το παραθυρακι που κάνει μόνο του επανεκκίνηση.

Παίζει να φταίει η Οθόνη??Είναι παλιά,τουλάχιστον 6 χρόνια, απο τίς πρώτες LCD.

Long shot..... αλλά αν έχεις κάποιον εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο, μπορείς να δοκιμάσεις να boot-άρεις χωρίς αυτόν?

Είχα παρόμοιο σκηνικό (όχι τόσο μεγάλη καθυστέρηση όμως όπως αναφέρεις) και έφταιγε ο USB HDD, το πετάω στο τραπέζι αν και μάλλον δεν είναι αυτό :p

Πήγαινε στις ρυθμίσεις και επέλεξε να μην κάνει restart το pc για να σε αφήσει να δεις την μπλε οθόνη που σου βγάζει(λογικά).Να δούμε τι μπορεί να φταίει!

Η μπλε Οθόνη είναι αυτή πριν μπει στην Επιφάνεια Εργασίας,δεν είναι όπως αυτή με τα κινέζικα...

Παιδιά, συμβαίνει το εξής... Γίνεται ολο αυτο που γίνεται και οταν κοπαναω την οθόνη :p ανοίγει για λίγο και μετά ξανασβήνει(δεν φαίνεται τίποτα) δηλαδή μήπως είναι θέμα οθόνης?Επίσης οταν την κλείνω απο το κουμπί και την ξανανοίγω πάλι δείχνει για λίγο την επιφάνεια εργασίας...Μήπως είναι το καλώδιο της οθόνης??

Δοκίμασα το safe mode γίνεται ότι γίνεται και στην αλλη περιπτωση...Οσον αφορα να βαλω default αναλυση,που χρησιμευει??

Το δοκίμασα και δεν δουλεψε...

Πειραζω το καλωδιο της οθονης, το dvi αν δεν κανω λαθος και αναβοσβηνει...Μαλλον οθονη γιατι δεν εξηγειται αλλιως!

Από όσο έχω δει έχεις Windows 7 οπότε δοκίμασε τα εξής:

1. Προσπάθησε όταν ανοίξεις το PC και σου κάνει το πρόβλημα να πατήσεις το WindowsKey + P για να αλλάξεις τα διάφορα modes που έχουν τα Windows για presentation και projector connection.
  2. Κάνε update τα drivers της κάρτας γραφικών οπωσδήποτε.
  3. Αν έχεις τη δυνατότητα τσέκαρε την οθόνη σου για σωστή λειτουργία και σε ένα άλλο PC ή Laptop.
  4. Δοκίμασε κάποιο άλλο d-sub καλώδιο.
  5. και τέλος δοκίμασε κάποια άλλη οθόνη αν μπορείς. (Πράγμα δύσκολο φαντάζομαι...)

Πειραζω το καλωδιο της οθονης, το dvi αν δεν κανω λαθος και αναβοσβηνει...Μαλλον οθονη γιατι δεν εξηγειται αλλιως!

Πριν βγάλεις το συμπέρασμα ότι φταίει το monitor ή το καλώδιο του γιατί δεν ενημερώνεις την κάρτα γραφικών σου με τον τελευταίο driver;

Για να δεις ποιόν driver έχεις εγκατεστημένο τώρα:

Κάνε δεξί κλικ σε ένα οποιοδήποτε σημείο της επιφάνειας εργασίας > πίνακας NVIDIA > πληροφορίες συστήματος (κάτω αριστερά).

Ο τελευταίος driver είναι ο 280.26. (Εκεί που γράφει "έκδοση προγράμματος")

Έχουμε ακριβώς ίδια μητρική/επεξεργαστή (κοίτα την υπογραφή μου).

Ο τελευταίος driver της κάρτας σου είναι αυτός.

Από όσο έχω δει έχεις Windows 7 οπότε δοκίμασε τα εξής:

1. Προσπάθησε όταν ανοίξεις το PC και σου κάνει το πρόβλημα να πατήσεις το WindowsKey + P για να αλλάξεις τα διάφορα modes που έχουν τα Windows για presentation και projector connection.
  2. Κάνε update τα drivers της κάρτας γραφικών οπωσδήποτε.
  3. Αν έχεις τη δυνατότητα τσέκαρε την οθόνη σου για σωστή λειτουργία και σε ένα άλλο PC ή Laptop.
  4. Δοκίμασε κάποιο άλλο d-sub καλώδιο.
  5. και τέλος δοκίμασε κάποια άλλη οθόνη αν μπορείς. (Πράγμα δύσκολο φαντάζομαι...)

Τα έχω κάνει τα 2 πρώτα που λες, και έχω βάλει τους drivers τους τελευταιους!

Απο κει και πέρα, το καλωδιο της οθόνης που μπαινει στον υπολογιστή είναι ενσωματωμένο και δεν μπορώ να δοκιμάσω άλλο!

Με ένα καλώδιο HDMI και στις δύο πλευρές συνδέω τον υπολογιστή με την Τηλεόραση και δουλεύει μια χαρά...Νομίζω πως δεν είναι θέμα κάρτας γιατί αν ήταν αυτό δεν θα έβλεπα ουτε στην τηλεόραση τίποτα!

Το μόνο που σκέφτομαι είναι αν είναι θέμα του βύσματος της οθόνης η θέμα της υπποδοχής της κάρτας!Και αυτό πρέπει να το δω δοκιμάζοντας μια άλλη οθόνη πάνω στο PC.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.