Jump to content

Βάρος και απώλεια

aris20

Recommended Posts

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Από την φώτο δεν μου φαίνεται ότι πρέπει να "γεμίσεις" τίποτα....

Αυτά είναι χαζές σκέψεις κατ'εμε και για γυναικεία κατανάλωση....Ελπίζω δε να μην θες απλά να φουσκώσεις ala gym (γυναίκες πάλι) και μετά να έχεις άλλα προβλήματα...

Λιγνός, δεν είσαι, χοντρός δεν είσαι.....που είναι το πρόβλημα...Οκ τα 52 κιλά φαίνονται λίγα, αλλά αν δεν έχεις κάποιο οργανικό πρόβλημα, δεν αξίζει το άγχος του να βάλεις κιλά....

Κάνε SAVE το thread αυτό για να το βλέπεις σε καμιά 15αριά χρόνια, όταν αυτά που θα βάζεις δεν θα χάνονται με τίποτα.....Και τότε θα "γεμίζει" μόνο η κοιλά.. :smoke:

Αντί βέβαια να κάνεις την ανοησία που σου συστήνει ο [MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] και οι ομοϊδεάτες του, δηλαδή κόντρα στην φύση να αλλάξεις σωματότυπο.

Φίλε Γιαγκτ, η άποψή σου σεβαστή, αλλά να χαρακτηρίζεις τι απόψεις των άλλων ανοησίες, ούτε και αυτό είναι πολύ σωστό. Είναι βέβαιο ότι (από την τηλεόραση κυρίως) προσπαθούν να μας περάσουν διάφορα στερεότυπα ότι ο άντρας πρέπει να είναι αρκετά γυμνασμένος, κι όχι απλά γυμνασμένος, αλλά και φουσκωτός, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεχθεί/απορρίψει ο καθένας μόνος του. Το παιδί είπε ότι θέλει να βάλει κιλά... αυτό το θέμα έθιξε, εγώ του είπα το πως. Αν ρώταγε τη γνώμη μου για το αν θα έπρεπε να βάλει κιλά ή όχι, η απάντηση μου θα ήταν όπως η δική σου, αλλά δεν ρωτάει αυτό.

Άλλωστε, κι εγώ ξέρω έναν δυστυχισμένο με τον σωματότυπο του φίλου Αρη:

Ivan+Miljkovic.jpg

Ivan Miljkovic 2.06m - 88kg

Κανενα συμπληρωμα δεν δινει καλυτερα αποτελεσματα απο το ιδιο το φαγητο, μονο οι ασχετοι τα πιστευουν αυτα, το θεμα ειναι αν εισαι ο ιδιος διατεθιμενος να βαλεις το χερι στην τσεπη για να εχεις 20g-25g πρωτεινη απο κρεας/ψαρι/γαλακτοκομικα καθε 3 ωρες στην ημερα σου καθε μερα, τα περισσοτερα συμπληρωματα υποβοηθανε μονο οποιον κανει ηδη καλη διατροφη αλλα για πρακτικους λογους δεν μπορει να την κανει 100% ιδανικη/τελεια.

Φυσικα υπαρχουν περιπτωσεις οπου το ταδε συμπληρωμα ειναι ανουσιο, πχ χαζευα χθες το βραδυ σε ενα φαρμακειο κατι φακελακια με φυτικες ινες,εγραφε πανω 5γραμμαρια ανα μεριδα, κατσε ρε ! ποια 5 γραμμαρια εγω μονο απτην βρωμη που τρωω στα πρωτα 3-4 γευματα της ημερας εχω προσθεσει στην διατροφη μου 10-15g φυτικες ινες για πλακα, χωρια τις σαλατες !

Υπαρχουν και περιπτωσεις που μπορεις να παθεις ζημια αμα εισαι χαζος, πχ ειχα εναν φιλο που οταν πηγε φανταρος του βρηκανε προβλημα στο συκωτι, ουτε φουσκωτος ητανε ουτε τπτ, απλα οταν πηγαιναμε μαζι γυμναστηριο ετρωγε οπως ναναι, του ελεγα ξερω γω οταν μιλαγαμε για διατροφη " στις 13:00 θα φαω καστανο ρυζι με λεμονι στηθος κοτοπουλο μαρουλοσαλατα και κανα μηλο, στις 16:00 μοσχαρι νουα με πουρε κ.ο.κ " και αυτος απανταγε " καλα, εγω θα πιω τωρα ενα scoop ...... " ( syntha-6 vanilla, γλυκατζης γαρ)

Γι αυτο εδωσα το pdf στο προηγουμενο ποστ, καποιες φορες πρεπει να ξερουμε τι βαζουμε στο στομα μας με φαρμακευτικη ακριβεια, δεν γινεται ο αλλος πχ να γραφει το φαρμακο του 2 κουταλιες του γλυκου και αυτος να βαζει μια κουταλια της σουπας επειδη βαριεται.

Αν κανεις την αναλογια στο 2.06 88 μιλαμε για γυμνασμενο σωματοτυπο που

μπορει να γινει χωρις ΙΧΝΟΣ συμπληρωματος.

Δε νομίζω να άφησα να εννοηθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που είπες. Είναι λεπτός, αυτό λέω, απλά ο τύπος έχει ρίξει δουλειά και έχει τρομερές αναλογίες. Όπως αυτό μπορεί να γίνει και στην περίπτωση του φίλου Άρη.

Απλά ξαναλέω, ότι υποστήριξα αυτό που υποστήριξα πριν, γιατί αυτό ρώτησε (πως θα βάλει κιλά). Αν ρώταγε αν θα έπρεπε να πάρει κιλά ή όχι, την απάντησή μου την έδωσα στο προηγούμενό μου post. :flower::)

Αφου το παιδι θελει να αλλαξει το σωμα του τι προβλημα εχετε εσεις ?

Συμβουλη ζητησε για το πως να το κανει νομιζω.

Για οποιον λογο και να το κανει, δικο του θεμα ειναι.

Αυτο το "αγαπησε το σωμα σου" κλπ κλπ για μενα προσωπικα ειναι μπουρδες.

Επειδη εχει ενα "καλο" σωμα δεν μπορει να εχει ενα ακομα καλυτερο ?

Τι σκεπτικο ειναι αυτο ? Δλδ ο Phelps πχ στο 1ο χρυσο επρεπε να σταματησει ? :wassat:

Αυτο το στερεοτυπο οτι πηγαινουμε ΟΛΟΙ γυμναστηρια και παιρνουμε συμπληρωματα για να ριξουμε και καμμια στο κρεβατι...

Να σας πω κατι που ισως δεν σας περασε απο το μυαλο ? και αυτοι με κοιλια κ κρεμασμενα μπρατσα μαμανε.. ξυπνηστε επιτελους...

υγ GruntGR & johncsj συμφωνω απολυτα

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δεν υπάρχει λόγος για επιθετικές απαντήσεις..

Μια συμβουλή ήθελα..

Θέλω να βάλω λίγα κιλά να γεμίσω και στην κοιλιά, υποθέτω με συνεχή διατροφή θα βάλω, θα ξεκινήσω και γυμναστήριο σύντομα... :) Δηλαδή, Δεν με πειράζει να πάνε τα 6 κιλά στην κοιλιά και τα 2 στο υπόλοιπο σώμα.

Αν πάω να κάνω λίγο μεγάλη κοιλιά, τότε να δείτε πόσο εύκολα θα φύγει... θα την βγάλω 3-5 μέρες με 1 γεύμα την μέρα και κ λίγο βραδυνό φαγητό θα φύγει αμέσως.

Απλά κόβεις το φαί και κάνεις γυμναστική και φεύγει το λίπος, αλλά εντάξει φαντάζομαι είναι σίγουρα πολύ δύσκολο για κάποιους που θέλουν να χάσουν 20κιλά.

Αλλά άλλο τα 5-6... :p

Μετά από το φαγητό παίρνω και βιταμίνες, σαν συμπλήρωμα όχι ότι τις χρειάζομαι..

Και κάτι άσχετο, τα ενεργειακά ποτά μήπως αδυνατίζουν..?

Γιατί έχω προσέξει το monster που πίνω μερικές φορές έχει "ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ"...

Αφου το παιδι θελει να αλλαξει το σωμα του τι προβλημα εχετε εσεις ?

Αυτο το "αγαπησε το σωμα σου" κλπ κλπ για μενα προσωπικα ειναι μπουρδες.

Έχει δίκιο, εντάξει δεν είπα ότι είμαι και δυστηχισμένος και υποφέρω, απλά είναι ένα θέμα.

Δεν είπα ότι δεν αγαπάω και το σώμα μου, απλά πόσοι δεν έχετε προσπαθήσει έστω να το βελτιώσετε..?

Σαν άνθρωποι πάντα προσπαθούμε να βελτιωσουμε τον εαυτό μας σε διάφορα πράγματα.

θα την βγάλω 3-5 μέρες με 1 γεύμα την μέρα και κ λίγο βραδυνό φαγητό θα φύγει αμέσως.

FAIL ! μονο νερα και μυικο ιστο χανει καποιος ετσι. (εκτος απτον χρονο του :p)

Οσο για τα ενεργειακα ποτα αμα δεν γυμναζεσαι το ακριβως αναποδο κανουν, δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απτο να εισαι αραχτος στον καναπε/pc και ταυτοχρονα να δημιουργεις καρφι στα επιπεδα της ινσουλινης σου, ποσο μαλλον οταν το εχεις κανει καθημερινο συνηθεια με αποτελεσμα η ινσουλινη σου να μην "νιωθει" πλεον, μεγαλο προβλημα ακομα για αυτους που πανε για ογκο.

Αν χρειαζεσαι ενεργεια αμεσα κανε αυτο που ειπα, 1-2 μπανανες, καρυδια και αμινοξεα, κατα προτιμηση τα humapro της ALR που προσωπικα με πιανουν 100% και δεν επιβαρυνουν το συκωτι αφηνοντας καταλοιπα Frequently Asked Questions,HumaPro

Αν θές να παχύνεις, τρώγε συστηματικά για κάνα χρόνο μια φορά την ημέρα και μάλιστα το βράδυ… Σύντομα θα πάει στο διάολο ο μεταβολισμός σου και θα αρχίσεις να παίρνεις κιλά για πλάκα. (μη παραπονιέσαι μετά που δε μπορείς να τα χάσεις όμως)

2nd tip για πάχος και ανθυγηεινή διατροφή.

Υδατάνθρακες...

Ψωμί - πατάτες - ζυμαρικά – ρύζι - πέρα απ τα προφανή γλυκα..

• 2 weeks later...

Ρε φίλε γιατί να βάλεις κιλά; Μια χαρά είσαι έτσι. Αν ωστόσο το πήρες απόφαση, πήγαινε σε γυμναστήριο, γυμνάσου καθημερινά κάνοντας προπόνηση για δύναμη και όγκο, τρώγε 5-6 γεύματα την ημέρα (πλούσια σε θερμίδες) και κάνε σωστή διατροφή γενικότερα. Να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι σωστά και μακριά από πρωτεΐνες, κρεατίνες κλπ. Τα αποτελέσματα είναι πρόσκαιρα...

Το παιδί είπε ότι θέλει να βάλει κιλά... αυτό το θέμα έθιξε, εγώ του είπα το πως. Αν ρώταγε τη γνώμη μου για το αν θα έπρεπε να βάλει κιλά ή όχι, η απάντηση μου θα ήταν όπως η δική σου, αλλά δεν ρωτάει αυτό.

"Το παιδί είπε ότι θέλει να αυτοκτονήσει... αυτό το θέμα έθιξε, εγώ του είπα το πως. Αν ρώταγε τη γνώμη μου για το αν θα έπρεπε να αυτοκτονήσει ή όχι, η απάντηση μου θα ήταν όπως η δική σου, αλλά δεν ρωτάει αυτό."

Κοινώς, μεγάλα παιδιά είμαστε. Ο άλλος δεν είναι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει. Είναι επηρεασμένος από όλες τις βλακείες που ακούει, από αυτά που νομίζει ότι θέλουν οι τσαπερδόνες, κλπ. Αν ακούσει από εμάς αυτό που νομίζει ότι πρέπει να κάνει, θα το κάνει. Αν τον συμβουλέψεις όμως σωστά, μπορεί να το σκεφτεί και να αλλάξει γνώμη.

Διαλέγουμε και παίρνουμε. Θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι ή σωστοί;

"Το παιδί είπε ότι θέλει να αυτοκτονήσει... αυτό το θέμα έθιξε, εγώ του είπα το πως. Αν ρώταγε τη γνώμη μου για το αν θα έπρεπε να αυτοκτονήσει ή όχι, η απάντηση μου θα ήταν όπως η δική σου, αλλά δεν ρωτάει αυτό."

Κοινώς, μεγάλα παιδιά είμαστε. Ο άλλος δεν είναι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει. Είναι επηρεασμένος από όλες τις βλακείες που ακούει, από αυτά που νομίζει ότι θέλουν οι τσαπερδόνες, κλπ. Αν ακούσει από εμάς αυτό που νομίζει ότι πρέπει να κάνει, θα το κάνει. Αν τον συμβουλέψεις όμως σωστά, μπορεί να το σκεφτεί και να αλλάξει γνώμη.

Άστοχο τελείως

Και εξηγούμε: Που μένεις;

Πως μπορώ να μπω στο σπίτι σου να αρπάξω ότι με ενδιαφέρει χωρίς να με καταλάβεις;

Αν με συμβουλέψεις σωστά μπορεί και να αλλάξω γνώμη : P

Ρε φίλε γιατί να βάλεις κιλά; Μια χαρά είσαι έτσι. Αν ωστόσο το πήρες απόφαση, πήγαινε σε γυμναστήριο, γυμνάσου καθημερινά κάνοντας προπόνηση για δύναμη και όγκο, τρώγε 5-6 γεύματα την ημέρα (πλούσια σε θερμίδες) και κάνε σωστή διατροφή γενικότερα. Να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι σωστά και μακριά από πρωτεΐνες, κρεατίνες κλπ. Τα αποτελέσματα είναι πρόσκαιρα...

foul no1 "γυμνάσου καθημερινά κάνοντας προπόνηση για δύναμη και όγκο" πανω απο 5 προπονησεις την βδομαδα μονο κακο κανουν, για να κανεις βαρη καθε μερα και να εισαι περδικι την επομενη ή δεν ζοριζεσαι οσο πρεπει καθε φορα που πας γυμναστηριο ή παιρνεις απο τα χαπακια του duke nukem :hehe: ολοι οσοι δεν εχουν ασχοληθει σοβαρα την ιδια αντιληψη εχουν, ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει " πρεπει να πηγαινεις γυμναστηριο καθε μερα / πρεπει να λιωνεις ε ? " ενω στην πραγματικοτητα εχω βγει εκτος προγραμματος απειρες φορες λογω υποχρεωσεων ή/και βαρεμαρας :p

foul no2 "μακριά από πρωτεΐνες, κρεατίνες κλπ. Τα αποτελέσματα είναι πρόσκαιρα..." στανταρρρρ, ολοι τα ιδια λετε, νομιζετε πως ο καθενας αμα καθεται σε εναν καναπε τρωει μπακλαβαδακια και παιρνει ταυτοχρονα 3-4 συμπληρωματα σε 3 μηνες θα φτιαξει σωμα, τα συμπληρωματα επηρεαζουν μονο κατα 20% την προοδο που κανει καποιος και εχουν νοημα μονο οταν πρακτικα δεν μπορεις να παρεις ολα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεσαι αποκλειστικα απτις τροφες.

Για παραδειγμα, το HMB ειναι ενας μεταβολιτης της λευκινης ο οποιος παραγεται απτον οργανισμο μας και βρισκεται στο γκρειπφρουπ και στο μητρικο γαλα, ειναι αποδεδειγμενο εδω και δεκαετιες οτι 3 γραμμαρια την ημερα βοηθανε τους αθλητες στην αναρωση στην προληψη του καταβολισμου και κατεπεκταση αυξηση μυικης δυναμης, μπορει να το παρει παρει καποιος σαν εξτρα οταν ειναι στον ογκο μπας και βαλει 2 κιλα παραπανω σε μυικη μαζα ή να το παρει οταν ειναι σε περιοδο γραμμωσης για να διατηρησει οσο το δυνατον περισσοτερα μυικα κιλα.

Δεν ξερω για σενα αλλα εγω ουτε μπορω να πινω 2 λιτρα grapefruit την ημερα ουτε να εχω την δικια μου να με θηλαζει σαν μωρο ( ΡΑΟΥΡΡΡΡ !!! :p ) οποτε το παιρνω σε καψουλες, προσωπικα πιο πολυ ανησηχω οταν παιρνω ενα συμπληρωμα αν εχει οντως μεσα τις ουσιες που γραφει, οχι αν θα παθω κατι. Δεν μπορεις να εμπιστευθει κανεις ουτε τον FDA ουτε τον ΕΟΦ σε αυτο το θεμα.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=MSIHmdFbtDw]Bigger, Stronger, Faster - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=LQZpVeWsfK4]bigger faster stronger film clip featuring Rick Schaff - YouTube[/ame]

Εγώ δεν είπα να πηγαίνει κάθε μέρα να μαμιέται στα βάρη, μπορεί να κάνει αραιή προπόνηση με ενδιάμεσες μέρες ξεκούρασης, αλλά αν θέλει να πάρει κιλά δε θα κάνει cardio κλπ, αλλά γυμναστική για όγκο. Για τα συμπληρώματα υπάρχουν διαφορές από συμπληρώματα σε συμπληρώματα και τον τρόπο που τα παίρνει ο καθένας και τον σκοπό τους. Η κρεατίνη που ανέφερα κάνει καλό όταν τρως σωστά τα γεύματα σου και γυμνάζεσαι σωστά. Αν πάρεις κρεατίνη και τα ξύνεις είναι μάταιος κόπος.

Άστοχο τελείως

Και εξηγούμε: Που μένεις;

Πως μπορώ να μπω στο σπίτι σου να αρπάξω ότι με ενδιαφέρει χωρίς να με καταλάβεις;

Αν με συμβουλέψεις σωστά μπορεί και να αλλάξω γνώμη : P

Μάλλον δεν κατάλαβες, αν και δεν νομίζω να το διετύπωσα τόσο μπερδεμένα.

Λέει ο johncsj "αυτό ρώτησε, σε αυτό απαντάω" και εγώ παρέφρασα τα λόγια του για να του πω "αν σου πει θέλω να αυτοκτονήσω*, θα τον βοηθήσεις;"

*γενικά να κάνει κάτι επιζήμιο

grunt...μιας και ολα τα μετρας..εχεις μετρησει ποσα gr πρωτεινη παιρνεις καθημερινα??

(απο παντου...σε ενα "καλο" ψιλοκαθημερινο 24ωρο σου...-δεν ξερω αν ολες σου οι μερες ειναι ιδιες)

grunt...μιας και ολα τα μετρας..εχεις μετρησει ποσα gr πρωτεινη παιρνεις καθημερινα??

(απο παντου...σε ενα "καλο" ψιλοκαθημερινο 24ωρο σου...-δεν ξερω αν ολες σου οι μερες ειναι ιδιες)

6 x 20-24g , μιλαμε δηλαδη για τουλαχιστον 120 γραμμαρια πρωτεινης κυριως ζωικης προελευεσης γιατι οι αλλες πηγες δεν εχουν πληρες προφιλ αμινοξεων οποτε δεν τις υπολογιζω καν + 40g απο την αιγοπροβεια whey pro σπασμενα σε 2 μεταπροπονητικα ροφηματα + τα αμινοξεα της humapro που παιρνω το πρωι και πριν τα βαρη

Θεωρητικα χρειαζομαι σχεδον 135g, δηλαδη εναμιση γραμμαριο επι το βαρος μου.

Εννοειται πως πινω πολυ νερο ( εχω μονιμα ενα shaker των 700ml στον παγκο ) και κατουραω συνεχεια, αλλιως δεν γινεται δουλεια.

Συγγνώμη κιόλας... αλλά την ίδια βαρύτητα έχουν το θέμα που έθιξε ο Άρης, με αυτό που έθεσες εσύ; Το να θέλει να πάρει κιλά (πόσο μάλλον όταν είναι καλά κιλά) δεν είναι και τόσο κακό. Και στο κάτω κάτω... και επιπολαιότητα της στιγμής να είναι, ακόμα και να το μετανοιώσει αργότερα, η απόφαση και πάλι δική του ήταν.

Για αυτό το λόγο άλλωστε ρώτησε το ΠΩΣ και όχι το ΕΑΝ πρέπει να πάρει κιλά. Το να κάνεις ένα λάθος (όσο σοβαρό κι αν είναι) δε θα σε καταστρέψει σαν άνθρωπο. Αν πάρει 5 ή και 10 κιλά για τα οποία μετανιώσει, σίγουρα δεν τελείωσε η ζωή του εκεί. Το θέμα είναι να μην ξανακάνει αργότερα το ίδιο λάθος, γιατί τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά με αυτόν.

Που θέλω να καταλήξω; Επειδή όπως κι εσύ ο ίδιος είπες ότι "διαλέγουμε και παίρνουμε", έκανε την απόφαση. Άσ' τον να την κάνει πράξη και μετά θα αποφασίσει ο ίδιος και πάλι αν ήταν σωστή ή λάθος. Άλλωστε δεν πρόκειται για καμία ΤΟΣΟ σημαντική αλλαγή στην ζωή του αν θα βάλει 5 κιλά. Μην γινόμαστε ακραίοι τώρα. :flower::)

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.