aris20 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Γεια σας παιδια.. Θέλω να βάλω κιλά, αλλά δεν μπορώ να βάλω με τίποτα... Πως μπορώ να αυξήσω το βάρος μου κατά 10-15κιλά χωρίς πολύ κόπο..? Δεν παλεύεται, είμαι 1.74 περίπου και έχω βάρος γύρω στα 52κιλά.. Κάποιες φορές καταφέρνω να ανέβω 1-2 κιλά αλλά πέφτω στα ίδια συνέχεια.... Και τον τελευταίο μήνα είπα να κάτσω μέσα σπίτι να ηρεμίσω με τα τρεξίματα και όλα, κατάφερα να βάλω 2 κιλά και τα έχασα μέσα σε 2 μέρες πάλι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 15, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 τρως καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 15, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Τρώω το λιγότερο τουλάχιστον 2 γεύματα την μέρα.. (Μεσημέρι-βράδυ)Γενικά όμως 3 γεύματα την μέρα τα τρώω... Θέλω απλά να κάνω κάτι που θα μπορέσει να με βοηθήσει να βάλω εύκολα...Εδώ όλοι προσπαθούν να χάσουνε γιατί έχουνε παραπάνω κιλά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 15, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 τρως τα βασικα(σουβλακια, μεριδες, και δεν συμαζευεται)?πας γυμναστηριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 15, 2011 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Κοίτα να δεις προβλήματα που έχει ο κόσμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 15, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Πλάκωσε χαλβά και ψωμί το βράδυ να δεις πως θα παχύνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 15, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 To βάρος σου δεν είναι ένας αριθμός που από μόνος του λέει κάτι. Χρειάζεσαι λιπομέτρηση ώστε να γνωρίζεις τι ποσοστό είναι λίπος, σκελετικό, μυϊκό, παρακράτηση υγρών, κλπ.Όσον αφορά στο "χωρίς πολύ κόπο", φαντάζομαι ότι εννοείς "χωρίς γυμναστική". Αν ο οργανισμός σου κάνει τόσο καλές καύσεις που έχεις ελάχιστο λίπος, δύο τρόποι υπάρχουν να πάρεις βάρος:ΓυμναστικήΒαράκια στις τσέπες.Επίσης, αν θεωρείς ότι έχεις σοβαρό θέμα, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε διατροφολόγο και διαιτολόγο και όχι σε ένα τεχνολογικό forum. Μιλάμε για την υγεία σου, όχι για ένα σκληρό δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 15, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Ναι, τρώω.. Αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα περίπου γύρους κ ετσι... Γενικότερα τρώω και σπιτικό φαγητό, κορν φλέικς το πρωι μερικές φορες.. Το μεσημέρι καμια μακαρονάδα-πατάτες- καμια φορά το συνδιάζω και με κρέας κτλ.. Και το βράδυ θα φάω κανέναν γυρο, η καμιά πιτσα, η φαγητό όπως έφαγα το μεσημέρι. Μήπως αν έπαιρνα κάποιο φάρμακο, να βοηθούσε κάπως καλύτερα την μεταβολή που έχω για να βάλω πιο εύκολα..? Γυμναστήριο δεν πάω, εξάλλου με το τρέξιμο που έχω όλη μέρα που να προλάβω να ξεκινήσω και γυμναστήριο.. Κοίτα να δεις προβλήματα που έχει ο κόσμος Ναι εδώ χρεωκοπούμε όλοι και εγώ σκέφτομαι τα κιλά μου.... Αλλά πρώτο έρχεται η επιβίωση... Χαχαχα.. To βάρος σου δεν είναι ένας αριθμός που από μόνος του λέει κάτι. Χρειάζεσαι λιπομέτρηση ώστε να γνωρίζεις τι ποσοστό είναι λίπος, σκελετικό, μυϊκό, παρακράτηση υγρών, κλπ.Όσον αφορά στο "χωρίς πολύ κόπο", φαντάζομαι ότι εννοείς "χωρίς γυμναστική". Αν ο οργανισμός σου κάνει τόσο καλές καύσεις που έχεις ελάχιστο λίπος, δύο τρόποι υπάρχουν να πάρεις βάρος: Γυμναστική Βαράκια στις τσέπες. Κοιτα ναι εννοώ χωρίς γυμναστική.. Εξάλλου η γυμναστική πιστεύω θα με κάνει να χάσω πιο πολλές θερμίδες από όσο καταναλώνω, άρα θα χάσω και άλλα.. Όσο αφορά την λιπομέτριση, νομίζω έχω μηδενικό λίπος, κ φτάνω στο σημείο να φαίνεται το μυικό μόνο.. Παρακράτηση υγρών οταν λες..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Σεπτέμβριος 15, 2011 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Πόσο χρονών είσαι; Είμαι σχεδόν 1.90 και μέχρι τα 25 μου ήμουν 64 κιλά. Μετά πήγα φαντάρος κι έβαλα άλλα 10 από το καθισιό και την ύψιστη σαβουροφαγεία, και τώρα στα 31 πλέον έχω σταθεροποιηθεί εδώ και 2-3 χρόνια στα 76-77κιλά.Η άθληση βοηθάει πολύ στο να στρώσει ο μεταβολισμός κι αν θες να πάρεις κιλά είναι σχετικά εύκολο, πρέπει να καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που χαλάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 15, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Eίμαι 20 κ κάτι μήνες... Ίσως μετά από κάποια ηλικία να βάλω...Γενικά Οικογενιακώς το έχουμε, όλοι είμαστε αδύνατοι... Η άθληση βοηθάει πολύ στο να στρώσει ο μεταβολισμός κι αν θες να πάρεις κιλά είναι σχετικά εύκολο, πρέπει να καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που χαλάς. Συμφωνώ, αλλά αν κάνω γυμναστική πιστεύω πως θα χάσω αντι να βάλω... Και εντάξει δεν μπορώ να τρώω μέχρι σκασμού, έχω ένα όριο στο πόσο μπορώ να φάω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelekasin Σεπτέμβριος 15, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 ari20 είμαι σε μια ίδια κατάσταση με σένα στα κιλά.Από το τέλος του γυμνασίου έχω να πάρω κιλά(9 χρόνια δεν είναι λίγα).Από φαγητό ακριβώς τα ίδια γεύματα και ενδιάμεσα ότι βλακεία βρω θα φάω και πάλι κιλά δν βάζω.Η γυμναστική μου είναι 5-6 φορές το χρόνο 5χ5 και κάνω καθιστικη ζωή στο φουλ άρα δν καίω περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνω.Έτσι το έχω αποδεχθεί και δν επιδιώκω να πάρω κιλά με το ζόρι,άμα είναι να πάρω θα το δεχτώ με μεγάλη ευχαρίστηση,αν δν πάρω δν με απασχολεί αρκεί να μην χάσω άλλα κιλά.ΥΓ:Φυσικά την περίπτωση μου μην την πάρεις σαν πρότυπο/συμβουλή και δν κάνεις τπτ γιατί άμεσα ή έμμεσα τα κιλά σχετίζονται με την καλή υγεία κάπιου.Ευτυχώς για μένα δν είχα τόσα χρόνια προβλήματα,αλλά φυσικά δν ευησυχάζω και προσέχω γενικότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 15, 2011 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Αν πας να ρωτήσεις "πως να χάσω κιλά" η απάντηση που θα πάρεις θα είναι "μην τρως αργά το βράδυ και μην τρως παχυντικά φαγητά", για αυτό και σου πρότεινα χαλβά για βραδινό!!! Μπορείς να αλλάξεις ελαφρώς μια σου συνήθεια. Να τρως καλό πρωινό. Άλλωστε οι ποιο πολλοί συμβουλεύουν ένα καλό πρωινό. Ποιο λογικό από το "Άντε να βάλω γρήγορα και ίσως και με ανθυγιεινό τρόπο κιλά". Πάντως, όταν τρως συνήθως 2+1 φορές την ημέρα λογικό είναι να μην παχαίνεις. Εδώ εγώ τρώω 4-5 φορές, αν και στο 4-5 φορές τα 2-3 γεύματα είναι κανένα φρούτο ή κανένα παγωτό. βέβαια ξεσκίστηκα το καλοκαίρι επί 2 μήνες στο ποδήλατο για να χάσω 5 κιλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 15, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Δεν είναι πρόβλημα προς το παρόν, δεν πετάγονται τα κοκαλά μου απέξω δηλαδή... Απλά θέλω να γεμίσω λίγο στα χέρια και στους ώμους.. Βάζω μια φώτο για να κτλβεις.. Απλά στους ώμους και στην μέση όσο πάει γίνομαι πιο λεπτός... εεεε μην με πάρετε με τις :tomato: μια φώτο έβαλα για να εξηγούμαστε.. Kατανοώ ότι είμαι σε ένα εντελώς άσχετο forum με βάση αυτό που λέω. Προσπαθώ και συνεχίζω να προσπαθώ αλλά δεν με βλέπω να καταφέρνω τίποτα φίλε μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zampONakiaskiou Σεπτέμβριος 15, 2011 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Ο μόνος νορμάλ τρόπος να πάρεις κιλά (εφόσον το επιτρέπει ο μεταβολισμός σου) είναι να πας γυμναστήριο και να ακολουθείς μια διατροφή με μπόλικες θερμίδες... Το γυμναστήριο στο λέω γιατί κι εγώ το ίδιο στυλ με σένα είμαι (1,76 - 65 κιλά) κι όταν αποφάσισα να πάρω κιλά και μασαμπούκιαζα ότι να ναι όλη την ώρα, το μόνο που κατάφερα ήταν να κανω κοιλιά... Πήρα 12 κιλά σύνολο, τα 10 περίπου συσσωρευτήκανε εκεί... Tην μούρη σου γιατί την έκρυψες εφόσον έχεις κοτσάρει το prof σου από το facebook από κάτω δν το καταλαβαίνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 15, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Ο μόνος νορμάλ τρόπος να πάρεις κιλά (εφόσον το επιτρέπει ο μεταβολισμός σου) είναι να πας γυμναστήριο και να ακολουθείς μια διατροφή με μπόλικες θερμίδες...Το γυμναστήριο στο λέω γιατί κι εγώ το ίδιο στυλ με σένα είμαι (1,76 - 65 κιλά) κι όταν αποφάσισα να πάρω κιλά και μασαμπούκιαζα ότι να ναι όλη την ώρα, το μόνο που κατάφερα ήταν να κανω κοιλιά... Πήρα 12 κιλά σύνολο, τα 10 περίπου συσσωρευτήκανε εκεί... Tην μούρη σου γιατί την έκρυψες εφόσον έχεις κοτσάρει το prof σου από το facebook από κάτω δν το καταλαβαίνω... Να σου πω την αλήθεια λίγη κοιλιά την θέλω.. Καλοδεχούμενη είναι.. Την έκρυψα γιατί είναι ολόσωμη φώτο και εντελώς χαζός ο τρόπος που στέκομαι.. Φαίνεται και η τουαλέτα .. Άλλο το Fb.. Δεν ανεβάζω φώτος στο fb και να φαίνεται και η τουαλέτα από πίσω... Πάω να φάω... Θα φάω και χαλβά με ψωμί μετά.. Χαχαχα.. Θα ψάξω να βρώ τι γράφουν να μην τρώνε αυτοί που θέλουν να χάσουν κιλά, και θα φάω από αυτά που λένε να μην τρώνε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
budhas Σεπτέμβριος 15, 2011 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 ΑΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΑΝΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ.ΤΑ ΚΙΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΣΟ ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ.ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙΛΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΥΙΚΑ ΚΙΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΛΙΠΟΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΜΕΤΑ.ΜΗΝ ΠΕΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ. ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ .ΟΣΟ ΤΡΕΧΕΙΣ ΚΕΣ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΥΓΡΑ ΟΣΟ ΥΔΡΩΝΕΙΣ.ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΙΛΑ.ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ 5 ΓΕΥΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Σεπτέμβριος 15, 2011 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Συμβουλη μου οτι εισαι μια χαρα.Οταν βαλεις κιλα μετα σκεφτεσαι οτι μπορει να θες να τα χασεις και μετα να μην χανονται;Εχεις πολυ υγιες σωμα αθλητικο και συμβουλη μου ειναι κρατα το ετσι.Γυμνασου να λειτουργει και η καρδια σου σωστα και εισαι κομπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johncsj Σεπτέμβριος 16, 2011 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Καλησπέρα φίλε Άρη... θέλω να πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη για το θέμα σου. :flower: 1ον... το 1ο πράγμα που πιστεύω πρέπει να κάνεις είναι αιματολογικές εξετάσεις. Γιατί; Γιατί από εκεί θα δεις αν τίθεται θέμα μεταβολισμού, ή διατροφής, ή και των 2 μαζί. Από εκεί και πέρα, αν είναι θέμα μεταβολισμού (π.χ. διαταραχή στο θυροειδή αδένα, και στην περίπτωσή σου υπερ-θυροειδή) υπάρχουν 2 λύσεις αντιμετώπισης: H φαρμακευτική αγωγή (ο γιατρός θα σου πει τι να κάνεις και πως), ή να προσπαθήσεις με μακροπρόθεσμο πρόγραμμα άσκησης/εκγύμνασης και διατροφής να φτιάξεις το μεταβολισμό σου, πράγμα που ξαναλέω θα είναι χρονοβόρο και δεν ξέρω αν θες να κάτσεις να ασχοληθείς. Αν πάλι τίθεται καθαρά θέμα διατροφής (και οι εξετάσεις δεν δείξουν την παραμικρή διαταραχή), η λύση είναι μόνο μία (αν θες να αλλάξει κάτι πάνω σου όντως): Άσκηση και σωστή διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Αν δεν μπορείς να ξοδεύεσαι συνεχώς ώστε να παίρνεις κρέας και λοιπά ακριβά φαγητά, μπορείς να προβείς στη λύση ενός συμπληρώματος, όπου έχουμε εδώ στο lab ένα τέτοιο thread για να δεις τι θα κάνεις. Υγ: Άσε που κι εγώ στο ύψος σου είμαι (1.77m) και αρκετά κιλά παραπάνω (67kg), δεν είδα πολλές διαφορές στα κιλά που έχεις (στο σώμα απάνω) από εμένα. Μήπως απλά έχεις πολύ λεπτά πόδια? Δεν ξέρω μπερδεύτηκα λιγάκι. Αυτά από εμένα, και πριν κάνεις το οτιδήποτε που μπορείς μετά να αλλάξεις γνώμη για αυτό, συμβουλέψου ένα γιατρό και κάνε εξετάσεις να δεις. :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Σεπτέμβριος 22, 2011 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Τα 2 γευματα ξεχνα τα παντως, τρωγε καθε 2.5-3 ωρες πηγαινοντας ετσι στα 6-8 ( καθαρο φαγητο οχι σαβουρα ) και το ξανασυζηταμε, χρειαζεται επιμονη προγραμμα και πειθαρχια, σαν εκτομορφικος που εισαι πρεπει να προσπαθησεις ΠΟΛΥ για να αλλαξεις σωματοτυπο. Εφοσον αποκτησεις καποιους μηνες προυπηρεσιας στο γυμναστηριο και μπεις σε μια σειρα καλο ειναι αργοτερα να ενταξεις στην διατροφη και καποια συμπληρωματα οπως HMB - κρεατινη ( κατα προτιμηση την ακριβουτσικη cell rush που δεν κραταει υγρα ουτε θελει φορτωμα ) γλουταμινη για την αναρωση μιας και θα πρεπει να κανεις βαρη τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα, αμινοξεα οταν ξυπνας το πρωι για τον καταβολισμο και μιση ωρα πριν τα βαρη για ενεργεια ( μαζι με 2-3 μπανανες και μια χουφτα καρυδια )HMB με βοηθησε μαζι με το προγραμμα που εκανα να παω απο ποσοτο λιπους 20%+ σε 16% σε 5 μηνες ΧΩΡΙΣ να χασω βαρος ( 1.75 - 89κιλα ) Το cell rush με βοηθησε οταν ειχα πιασει ταβανι πλεον στα κιλα/επαναληψεις και το καθημερινο μου προγραμμα δεν με βοηθουσε καθολου να προχωρησω (εχανα γευματα και κοιμομουνα πολυ λιγοτερο απτο τις 8 ωρες που ειναι το μινιμουμ για καποιον που γυμναζεται )H γλουταμινη με βοηθησε πολυ στην αναρωση και φυσικα στο ανοσοποιητικο.Αυτα εννοειται καθοριζουν μολις το 15-20% των αποτελεσματων σου, δεν υπαρχει συμπληρωμα που βοηθαει σε κατι αμα το συνδυαζεις με σαβουροφαγια και καθισιο, μιλα με εναν διατροφολογο για να σου βγαλει μια σωστη υπερθερμιδικη διαιτα και ριξε μια ματια σε αυτο το pdf, το τι βαζεις στο στομα σου στα επομενα 60λεπτα μετα την προπονηση ειναι πολυ σημαντικο http://www.abcbodybuilding.com/laywindownon.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Σεπτέμβριος 22, 2011 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2011 Αντί βέβαια να κάνεις την ανοησία που σου συστήνει ο [MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] και οι ομοϊδεάτες του, δηλαδή κόντρα στην φύση να αλλάξεις σωματότυπο. Μπορείς κάλλιστα να απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο ψυχίατρο να σε βοηθήσει να αγαπήσεις το σώμα σου. Μετά μπορείς να ασχοληθείς με κάποιο άθλημα που σου ταιριάζει. Εδώ ένας "δυστυχισμένος" με τον ίδιο σωματότυπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.