Jump to content

Ασυμβατότητα μητρικής-ραμ

Angelsnow

Recommended Posts

Γεια σας,

αγόρασα πρόσφατα την μητρική gigabyte ga-z68a-d3h-b3 και παρατήρησα οτι λειτουργεί με ραμ στο 1.5 βολτ. Εγώ έχω ραμ corsair xms3 4gb 1600mhz 9-9-9-24 1.65volt. Ξέρω βλακεία μ που δεν το κοίταξα νωρίτερα αλλά γινετε με κάποιον τρόπο να τα κάνω να δουλέψουν ή πάω για αλλάγη ραμ? Επίσης το pc αναβει και μετά απο 7-8 δευτερα κλείνει, πιστευετε ευθύνοντε οπι ραμ γιαυτο? Ευχαριστώ.

Οι μνημες μπορουν να δουλεψουν και με 1,5V χωρις προβλημα. Το pc το εστησες μονος σου? Εχει αναψει ποτε κανονικα, ή απο την πρωτη φορα εσβηνε μετα απο 7-8 δευτερολεπτα? Μηπως δεν παταει καλα η ψυκτρα της CPU και σβηνει απο θερμοκρασια?

Γραψε και τα υπολοιπα parts επεξεργαστη, καρτα γραφικων τροφοδοτικο για να απαντησουμε με σιγουρια.

Δεν εχει δουλεψει ποτε φίλε μ, το έστησα μονος μ οπότε μπορεί να έχω κάνει καμια πατάτα! mobo gigabyte ga-z68a-d3h-b3, cpu intel i5 2500, ram corsair, τροφοδοτικό 450watt premier (μαλλον αυτό κάνει το πρόβλημα), καρτα geforce 9600 (συντομα θα αλλαχτεί). Ανοιγει και μολις δειχνει τιν εικόνα του bios(δεν την δειχνει καλα, κανει κατι γραμμές) μετα κάνει επανεκίνηση, συνεχεια το ίδιο πραγμα.

Αλλαξα το τροφοδοτιοκό και έβαλα ένα 650 watt. Πάλι τα ίδια! Δεν μπο΄ρω να καταλάβω τι φταίει, ανοίγει φτάνει στην οθόνη του bios και ξανασβήνει. Επίσης την οθόνη του bios δεν την δείχνει πολύ καλά, είτε συνδέσω την οθόνη με την gpu είτε με την ενσωματομένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή δείχνει κατι κενά. Πώς θα κατεβάσω τα βολτ της ραμ αν δεν μπορω να μπώ στο bios?

Δεν εχει δουλεψει ποτε φίλε μ, το έστησα μονος μ οπότε μπορεί να έχω κάνει καμια πατάτα! mobo gigabyte ga-z68a-d3h-b3, cpu intel i5 2500, ram corsair, τροφοδοτικό 450watt premier (μαλλον αυτό κάνει το πρόβλημα), καρτα geforce 9600 (συντομα θα αλλαχτεί). Ανοιγει και μολις δειχνει τιν εικόνα του bios(δεν την δειχνει καλα, κανει κατι γραμμές) μετα κάνει επανεκίνηση, συνεχεια το ίδιο πραγμα.

όπως είπες κάνη γραμμές στο bios οπότε δεν έχεις πρόβλημα από πλευράς drivers/OS...

ρίξε μια ματιά στο καλώδιο κάρτας γραφικών - οθόνη μήπως κάποιο pin είναι στραβό,αν όλα είναι οκ τα pins τότε

ήρθε η ώρα για new καρτούλα !!!

απ ότι βλέπω ο κατασκευαστής λέει ότι το mobo σου έχει onboard graphics οπότε αφαίρεσε εντελώς πάνω από το σύστημα την

κάρτα γραφικών και συνδεσε την οθόνη σου στου mobo για να μπορέσεις προσωρινά να κάνεις την δουλειά σου...

Φιλε supervisor ειπα παραπάνω οτι το έχω συνδέσει και με την κάρτα τ επεξεργαστή και κάνει ακριβώς το ίδιο. αρα δεν φταίει η καρτουλα. Την οποία ούτος η άλλος την έχω βγάλει τελείος απτο σύστημα. Μάλλον οι ράμ φταίνε ή κάποιο καλώδιο δεν έχω συνδέσει καλά. Η έπεσα σε ελατωματικό κομμάτι.

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.