Jump to content

Seagate raid αποτελέσματα

nobig

Recommended Posts

Ρε παιδιά τι απαίσια αποτελέσματα είναι αυτά;

Με 2 seagate 120GB 7200 8MB cache Raid 0 με win2000. Οι δίσκοι είναι Pata.

Είναι αναμενόμενα τέτοια αποτελέσματα. Μπορώ να κάνω κάτι να τα βελτιώσω, κάτι άκουσα για απενεργοποίηση του S.M.A.R.T.

Ο controller είναι δύο καναλιών και ο κάθε δίσκος έχει το κανάλι του είναι ένας Highpoint ενσωματωμένος σε μία AK35GTR με VIA 266A.

post-955-1416071000,4659_thumb.jpg

Για να μην ανοίξω άλλο thread. Μετά την επανεγκατάσταση του λειτουργικού το raid0 με 2 western Digital raptor συνήθως είχε ταχύτητα 111ΜΒ/σ αλλά τώρα έχει πέσε στα 72. Τι γίνεται? μπορεί να διορθωθεί?

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από Kostas7GTR

Ο Icy20 τους είχε και πήγε σε Maxtor και είδε διαφορά γι'αυτό το λέει..

Ναι αλλα αυτη του η αλλαγη επεσε στο Epoxακι που ειχε SATA controller για τα μπαζα... ;)

φυσικά και θα δει αφού είναι πάνω σε άλλο controller...εκτός και αν δε κατάλαβα κάτι καλά.

Έχω και Μax και Sea και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους 2, άμεση σύγκριση ταχύτητας δε μπορώ να κάνω αφού ο Sea είναι 160 και ο Max 80 (φυσικά ο Sea είναι γρηγορότερος) αλλά μπορώ να πω ότι ο Sea και στα άλλα σημεία είναι καλύτερος...

Αρχική απάντηση από nobig

Ρε παιδιά τι απαίσια αποτελέσματα είναι αυτά;

Με 2 seagate 120GB 7200 8MB cache Raid 0 με win2000. Οι δίσκοι είναι Pata.

Είναι αναμενόμενα τέτοια αποτελέσματα. Μπορώ να κάνω κάτι να τα βελτιώσω, κάτι άκουσα για απενεργοποίηση του S.M.A.R.T.

Ο controller είναι δύο καναλιών και ο κάθε δίσκος έχει το κανάλι του είναι ένας Highpoint ενσωματωμένος σε μία AK35GTR με VIA 266A.

TO 266a chipset έχει πρόβλημα... Είχα πάρει μία κάρτα με σιλ680 chipset και έδινε burst στα 60 και μέγιστο πάλι τόσο. Όταν άλλαξα μητρική όλα ΟΚ! ’ρα να ο φταίχτης σου!

Αρχική απάντηση από enduracell

φυσικά και θα δει αφού είναι πάνω σε άλλο controller...εκτός και αν δε κατάλαβα κάτι καλά.

Έχω και Μax και Sea και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους 2, άμεση σύγκριση ταχύτητας δε μπορώ να κάνω αφού ο Sea είναι 160 και ο Max 80 (φυσικά ο Sea είναι γρηγορότερος) αλλά μπορώ να πω ότι ο Sea και στα άλλα σημεία είναι καλύτερος...

Όχι στον ίδιο Controller του Epox είχε αρχικά Seagate σε Raid και μετά Maxtor...

Αρχική απάντηση από morph [14-06-2004 13:03]

Για να μην ανοίξω άλλο thread. Μετά την επανεγκατάσταση του λειτουργικού το raid0 με 2 western Digital raptor συνήθως είχε ταχύτητα 111ΜΒ/σ αλλά τώρα έχει πέσε στα 72. Τι γίνεται? μπορεί να διορθωθεί?

Κανε κανα defragment στους σκληρους και ξανατρεξε το bench.

Αρχική απάντηση από jogi

TO 266a chipset έχει πρόβλημα... Είχα πάρει μία κάρτα με σιλ680 chipset και έδινε burst στα 60 και μέγιστο πάλι τόσο. Όταν άλλαξα μητρική όλα ΟΚ! ’ρα να ο φταίχτης σου!

@ Jogi

Μα και τώρα σύμφωνα με το bench έχω 60+ burst kai 56 maximum. Εσυ είχες με την σιλ680 τέτοια αποτελέσματα και μετά με την μητρική βελτιώθηκαν; Για τι βελτίωση μιλάμε. Δίσκους είχες SATA ή PATA;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.