Jump to content

Αγορα mobo με 990FX

Thrael

Recommended Posts

Αγόρασα και εγώ μια 990FXA-UD3, πολύ ευχαριστημένος.

Έπιασε τα 3GHz NB με τάση 1.37V , και 4,02GHz stable 1090Τ, χωρίς πολλά πολλά.

Επίσης έχει πολύ καλύτερη συμβατότητα με τους amd phenom x6, καμία σχέση με το 790fx+sb850 που είχα.

Σωστές θερμοκρασίες δείχνει, επίσης μετά από ώρες stress ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ στους 70C!! :) ενώ με την παλιότερη έκλεινε (crashare) με το που έβλεπε 60C και δεν μπορούσες να κάνεις και πολλά.

Ari ειδα που το ανεφερες στο thread με τους BD αλλα υποθετω οτι την πηρες πριν μπει το φθινοπωρο( ; )

Μιλαμε καταντησε αηδια το θεμα... Εκτος του οτι αν την φερει ποτέ θα κανει και καμια αναθεωρηση της τιμης...

Εχω παρει Ripjaws και ψαχνω τα υπολοιπα τωρα...

EDIT:Ακυρο λεμε... εριξα μια ματια κι ολως τυχαιως λενε οτι ειναι αμεσα διαθεσιμη... Θα δω αυριο αν προλαβα αλλιως παμε σε καλυτερο αλλα κι ακριβοτερο συστημα

Τι προτεινετε, λυση Z68X UD3P + 2500K στα ~360€ ή τη UD3 + 1090T στα ~300€. Χαοτικη διαφορά σε επιδοσεις;

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Ari ειδα που το ανεφερες στο thread με τους BD αλλα υποθετω οτι την πηρες πριν μπει το φθινοπωρο( ; )

Μιλαμε καταντησε αηδια το θεμα... Εκτος του οτι αν την φερει ποτέ θα κανει και καμια αναθεωρηση της τιμης...

Εχω παρει Ripjaws και ψαχνω τα υπολοιπα τωρα...

EDIT:Ακυρο λεμε... εριξα μια ματια κι ολως τυχαιως λενε οτι ειναι αμεσα διαθεσιμη... Θα δω αυριο αν προλαβα αλλιως παμε σε καλυτερο αλλα κι ακριβοτερο συστημα

Τι προτεινετε, λυση Z68X UD3P + 2500K στα ~360 ή τη UD3 + 1090T στα ~300. Χαοτικη διαφορά σε επιδοσεις;

Tην πήρα εδώ και 4μέρες.. :)

Oλοκαίνουργια με τον 1090Τ την έχω..

Όσο για το ΕDIT σου, θα σου πρότινα να βάλεις έναν 2500k.. Εαν θέλεις το μέγιστο των επιδόσεων, και φυσικά τα τρελά overclocking ;)..

Τώρα αν θέλεις δυνατότητες αναβάθμησης στο μέλλον, και όχι να αλλάζεις socket συνέχεια και να γλυτώσεις όχι 60ευρώ αλλά 70ευρώ. Πας στον 1090Τ, δεν θα σε απογοητεύσει..

Tην πήρα εδώ και 4μέρες.. :)

Oλοκαίνουργια με τον 1090Τ την έχω..

Όσο για το ΕDIT σου, θα σου πρότινα να βάλεις έναν 2500k.. Εαν θέλεις το μέγιστο των επιδόσεων, και φυσικά τα τρελά overclocking ;)..

Τώρα αν θέλεις δυνατότητες αναβάθμησης στο μέλλον, και όχι να αλλάζεις socket συνέχεια και να γλυτώσεις όχι 60ευρώ αλλά 70ευρώ. Πας στον 1090Τ, δεν θα σε απογοητεύσει..

Το θέμα δεν είναι να κοιτάτε σκέτη την πλατφόρμα αλλά και πόσα ακόμα χρήματα έχει για να πλαισιώσει το σύστημα.

Πχ. Αν με 1090Τ του μένουν 60-70€ με τα οποία μπορεί να πάρει από μια 6850 κάρτα γραφικών σε μια 6950, δεν τίθεται θέμα νομίζω.

Από εκεί και πέρα σαν ένα ακόμα καλύτερο value for money φαντάζει η ολοκαίνουρια ASROCK 990FX EXTREME 3 με μόλις 115€

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26299&cat=3⊂=374&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Το θέμα δεν είναι να κοιτάτε σκέτη την πλατφόρμα αλλά και πόσα ακόμα χρήματα έχει για να πλαισιώσει το σύστημα....

Ακριβως αυτο σκεφτομαι τωρα. Οποιοδηποτε συνδυασμο-πλατφορμα και να διαλεξω τα υποσυστηματα cpu-mobo-memory θα ειναι πολυ καλυτερα απο το τωρινο

συστημα με wolfdale. Αν ειχα βρει τη UD3 οταν πρωτοασχοληθηκα πριν 6 βδομαδες δε θα τιθετο θεμα. Υστερα ηρθε το fail των bulldozer κι εδεσε...

Την ιδια μερα που αποφασισα οτι τα παραταω με ΑΜ3+ ακριβως τοτε εφερε αποθεμα το "Π". Καταλαβαινω απολυτα τι μου λετε και λογικα η 5850 δε θα αντεξει

πολυ ακομα... SSD εχω προσθεσει αρα καποια στιγμη θα αλλαξω καρτα.

Θα προτιμησω την πλατφορμα AMD(τη UD3 λογω 8+2 phase αντι για την Asrock και θα εχω το ολομαυρο design που ζητουσα) και τα -70€ δε θα πανε χαμενα

αφου θα περασω τα κομματια στο αλλο pc με αλλο τροφοδοτικο

Thrael, και εγώ με την ίδια λογική πήγα σε 990FXA-UD3 και 1100T και στη διαφορά από τη πλατφόρμα της intel προσθεσά κάτι παραπάνω και συμπλήρωσα ssd. Προσωπική εκτίμηση, αν δεν κάθεσαι να μετράς πόντους σε benches, διαφορές για κάθε μέρα δεν θα δείς.

aris, μιας και την πηρες πριν λιγες μερες κι εσυ, βλεπω κατι περιεργα πραγματα πανω της... Ειχε προβλημα διαθεσιμοτητας η Gigabyte "οπως μου ειπαν" απο το Πλαισιο και τελικα μου εδωσαν rev. 1.0;

Δε με πειραζει αλλα που την ξετρυπωσαν; Δλδ δεν εβρισκαν τοσο καιρο και ξαφνικα πετυχαν stock απο revision 1.0;

Το δε pcb σε καποια σημεια φαινεται σα να εχει βερνικωθει με το χερι... Το 'χω ξαναδει βεβαια σε Gigabyte μετα απο χρηση ομως, οπως και η αντιστατικη σακουλα να ειναι κλειστη με σκετο σελοτεηπ

αντι για αυτοκολλητο.

Στην Ελλαδα ζουμε, ποτε δε ξερεις...

Δε φαινεται σα να 'χει περασει πινελο. Δεν εννοουσα αυτο αλλα η ομοιομορφη επιφανεια του PCB σε μερικα σημεια δειχνει σα να 'χει κατι ατελειες. Θα κοιταξω να το καθαρισω με μπατονετες

αν και μοιαζει σα να επεσε διαφανο βερνικι αρπα-κολλα. Φαινεται υπο καποια γωνια, οχι παντα δηλαδη. Στις 2 πρωτες φωτο ειναι χαρακτηριστικο αυτο το γεγονος, με διαφορετικο φωτισμο...

Αμα δεν την αναψω βεβαια δε θα μαθω. Οχι τπτ αλλο αλλα δεν εχω ορεξη να μπλεξω με αλλαγες και να γινει προωρη... Ανασταση στο "Π".

post-10736-1416075570,3056_thumb.jpg

post-10736-1416075570,3969_thumb.jpg

post-10736-1416075570,4484_thumb.jpg

post-10736-1416075570,4774_thumb.jpg

aris, μιας και την πηρες πριν λιγες μερες κι εσυ, βλεπω κατι περιεργα πραγματα πανω της... Ειχε προβλημα διαθεσιμοτητας η Gigabyte "οπως μου ειπαν" απο το Πλαισιο και τελικα μου εδωσαν rev. 1.0;

Δε με πειραζει αλλα που την ξετρυπωσαν; Δλδ δεν εβρισκαν τοσο καιρο και ξαφνικα πετυχαν stock απο revision 1.0;

Το δε pcb σε καποια σημεια φαινεται σα να εχει βερνικωθει με το χερι... Το 'χω ξαναδει βεβαια σε Gigabyte μετα απο χρηση ομως, οπως και η αντιστατικη σακουλα να ειναι κλειστη με σκετο σελοτεηπ

αντι για αυτοκολλητο.

Στην Ελλαδα ζουμε, ποτε δε ξερεις...

Εμένα δεν έχει αν και είναι κ εμένα rev 1.0, αλλά δεν έχει αυτήν την κόλα, την παρατήρισα προσεκτικά και δεν βλέπω τίποτα τέτοιο...

Εαν το ακουμπήσεις κολάει? Η είναι σαν στεγνωμένη κόλα..?

Οχι δεν κολλαει ουτε καθαριζεται. Ειναι σχετικα διαφανο και σχεδον ανεπαισθητο στην αφη. Επισης δε μου φαινεται σα την αλλοιωση που εμφανιζει το pcb απο τη θερμοτητα σε MOSFET

επειτα απο στρεσαρισμα. Γενικα δεν υπαρχει προβλημα γυρω απο πυκνωτες ή FET αλλα δε βλεπω και γρατσουνιες στα κυκλωματα οπου υπαρχει αυτη η "ουσια". Πολυ εχω ασχοληθει με τα

υπολοιπα εκτος απο το να την χρησιμοποιησω και βαριεμαι κιολας να τα λυσω ολα και να βαλω τη UD3 σημερα

Ειναι κάτι σαν στεγνωμένη ρητίνη - και στις custom μπλε VGAs της εταιρίες πάντα έκανε μπαμ. Δεν ξέρω τι είναι και γιατί δεν το εξαφανίζουν, πάντως είναι "default" και δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.