Jump to content

ποια η διαφορα μεταξυ UPS stand by and line interactive??

blade_pan

Recommended Posts

σε γενικές γραμμές το stand by είναι μια μπατα΄ρία, στην οποία το ups σε παραπέμπει όταν διαγνώσει πτώση ρεύματος ή αυξομείωση πέρα από κάποια καθορισμένα όρια.

το line interactive έχει και κάποιο κύκλωμα εξωμάλυνση, διορθώνοντας την τάση για μικρές αυξομειώσεις, και σε μεγαλύτερες ή ολική πτώση σε στέλνει στην μπαταρία...

τέλος υπάρχουν και τα on line που τροφοδοτούν συνέχεια από μπαταρία ενώ παράλληλα φορτίζονται...

εγώ έχω ένα mge line int 800άρι και δεν έχω παράπονο. αν και σε αυτά μόνο αν την πατήσεις μαθαίνεις...

Για Line Interactive οικονομική λύση είναι της MGE, όπως λέει και ο Voudas. Για On-Line, δεν ξέρω άλλο από το APC που είδα στο Πλαίσιο. Βέβαια η τιμή του είναι αρκετά τσιμπιμένη (αν θυμάμαι 620 για 1000VA).

Για τη ΔΕΗ μας είναι απαραίτητο το OnLine αλλά και με Line Interactive καλά θα είσαι!

@Voudas

Τι εννοείς "σε αυτά μόνο αν την πατήσεις μαθαίνεις;" Για τα MGE εννοείς ή γενικά για τα UPS?

εννοώ πως αν δεν έχεις τα τεχνικά μέσα και τις γνώσεις να μετρήσεις την ποιότητα του ρεύματος που δίνει η κάθε μάρκα, τον πραγματικό χρόνο απόκρισης του ρελέ, την αποδοτικότητα στο φιλτράρισμα των ανωμαλιών αλλά και τις ανοχές τους, τότε νομίζεις ότι είσαι οκ αφού όλα θα δουλεύουν οκ, μέχρι την κακή στιγμή που κάτι θα πάει στραβά...

δεν έχω δει ως τώρα κάποιο σοβαρό συγκριτικό... ίσως και να μου έχει διαφύγει βέβαια...

Aν δεν εχεις προβλημα με συνεχεις διακοπες ρευματος, αλλα μονο με ασταθειες στην ταση και θες προστασια, παρε καλυτερα εναν σταθεροποιητη τασης. Εγω αγορασα προσφατα τον APC Line-r 1200VA (45) και νιωθω πιο ασφαλης (και ειμαι). Βεβαια στην περιοχη που μενω δεν εχει κοπει σχεδον ποτε το ρευμα χωρις προειδοποιηση... Αν θες και μπαταρια, δες για line interactive η on-line.

Saxon_747 για δώσε πληροφορίες... :) 45 είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Το μόνο πρόβλημα στη περιοχή μου είναι οι διακοπές του 1-2 second.. οπότε πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μου κάνει. :)

http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=67

Παρε ενα Link!

Τι εννοεις διακοπες για 1-2'' ? Πεφτει εντελως το ρευμα? Σβηνουν τα φωτα? Η απλα βυθιζεται η ταση και κλεινει μονο το pc?

Αρχική απάντηση από saxon_747 [Σήμερα, στις 19:33]

Aν δεν εχεις προβλημα με συνεχεις διακοπες ρευματος, αλλα μονο με ασταθειες στην ταση και θες προστασια, παρε καλυτερα εναν σταθεροποιητη τασης. Εγω αγορασα προσφατα τον APC Line-r 1200VA (45) και νιωθω πιο ασφαλης (και ειμαι). Βεβαια στην περιοχη που μενω δεν εχει κοπει σχεδον ποτε το ρευμα χωρις προειδοποιηση... Αν θες και μπαταρια, δες για line interactive η on-line.

APC Line-r 1200VA (45),περιεργο μου ακουγεται...αλλιως απο που το πηρες?

ΔΕΝ ειναι UPS αλλα σταθεροποιητης τασης... Δινει δηλαδη συνεχως 220V ρευμα σταθερα. Προστατευει απο υπερτασεις και υποτασεις ρυθμιζοντας την ταση του ρευματος σε ασφαλη επιπεδα αλλα δεν δινει καποια αυτονομια σε περιπτωση διακοπης ρευματος.Απο το πλαισιο το πηρα.

Αρχική απάντηση από saxon_747

http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=67

Παρε ενα Link!

Τι εννοεις διακοπες για 1-2'' ? Πεφτει εντελως το ρευμα? Σβηνουν τα φωτα? Η απλα βυθιζεται η ταση και κλεινει μονο το pc?

Σκαμπανευάσματα στη τάση.. τρέμουν φώτα.. pc ρεσετάρει κλπ.

Οκ... Απο αυτα που μου λες , ενας σταθεροποιητης θα ηταν ενταξει... Και εγω τετοια προβληματακια ειχα (σε μικροτερη εκταση γιατι δεν εκανε reset) αλλα τωρα ησυχασα... Με εναν 1200va μπορεις να συνδεσεις το tower, την οθονη και την αντλια σου...

Υ.Γ Αν τελικα το παρεις, ΜΗΝ το βαλεις κοντα στην οθονη οπως εγω... Υπαρχει προβλημα!

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 18:22]

εννοώ πως αν δεν έχεις τα τεχνικά μέσα και τις γνώσεις να μετρήσεις την ποιότητα του ρεύματος που δίνει η κάθε μάρκα, τον πραγματικό χρόνο απόκρισης του ρελέ, την αποδοτικότητα στο φιλτράρισμα των ανωμαλιών αλλά και τις ανοχές τους, τότε νομίζεις ότι είσαι οκ αφού όλα θα δουλεύουν οκ, μέχρι την κακή στιγμή που κάτι θα πάει στραβά...

δεν έχω δει ως τώρα κάποιο σοβαρό συγκριτικό... ίσως και να μου έχει διαφύγει βέβαια...

Πονοκέφαλος ακόμα και στο UPS :worship: :nuke: :worship:

@ blade_pan

Νομίζω οτι με ένα Line Interactive θα ήσουν πιο ασφαλής. Ωστόσο δοκιμάζεις το APC Line-r 1200VA (45), και άμα δεις οτι δε σε καλύπτει... Αν σε καλύπτει όμως γλίτωσες από 150 :T:

Να γιατί στην Ελλάδα είναι σχεδόν απαραίτητα τα UPS. Είναι δυνατόν αυτές οι ανωμαλίες να μην περνάνε μεσα στα κυκλώματα?

Σε κάποια (σχεδόν) ιατρικά προγράμματα που μετράνε καρδιά, νευρικό σύστημα συστήνεται (για να μη πώ επιβάλεται) ο υπολογιστής (φορητός) να λειτουργεί με μπαταρία. ΤΟ δοκιμάσαμε με ρεύμα και έδειχνε λάθος ενδείξεις.

Βέβαια θα μου πείς οτι ο συνηθισμένος χρήστης δε χρισιμοποιεί προγράμματα τέτοιας ευαισθισίας αλλά... από εκεί και πέρα ξεφεύγει των γνωστικών μου ορίων το τι συμβαίνει :p

post-1005-1416071000,594_thumb.jpg

guys το APC Line-r 1200VA (45) μου φαινεται οτι ταιριαζει στη φαση,γιατι σημερα εβρεχε και κατι εγινε και εσβησαν τα ηχεια μου ενω σε ενα φιλο εσβησε ο υπολογιστης 4 φορες,εχω 480W τροφ.+καποιο watercooling σε λιγο καιρο συν οθονη και ηχεια θα φτανουν τοσα???

αν η οθονη σου ειναι TFT φτανουν.εαν ειναι CRT λυπαμαι θα πρεπει να τα σκασεις πιο χοντρα για καποιο μεγαλυτερο.εγω εχω ενα 600αρη και εχω βαλει επανω μονο το πισι και την αντλια μου.......η EIZO ας σβησει στην χειροτερη δεν με πειραζει...........υποψην οτι αυξομειωσεις δεν εχω......μονο κανονικες διακοπες.

• 3 months later...

Δεν ειναι UPS. Απλη πριζα ειναι!

Απλα ειναι μια πριζα 45 ευρω!

Μην την συγκρινεις με κανονικα UPS που σηκωνουν οντως το φορτιο του PC που αναφερεις. Να πω την αμαρτια μου δεν εχω καταλαβει γιατι της εβαλαν rating (1200VA) αφου ειναι απλη πριζα. Αν ειπα καμμια βλακεια μην πεταξετε πολλες :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.