Jump to content

θερμακρασίες i7-990x

Sup3RvisoR

Recommended Posts

Καλημέρα θέλω λίγο βοήθεια με το θέμα υδρόψυξη... <-- ( Άσχετος)

έχω το μηχάνημα ενός πελάτη το οποίο φοράει τον i7-990x σε stock ρολόγια και Volt.

το θέμα είναι ότι το pc δουλεύει 24/7 και η δουλεία του είναι να κάνι Render όλοι μέρα και αυτές της μέρες

είχε κάποια θέματα με την θερμοκρασία και θα πρέπει μπει υδρόψυξη το πρόβλημα μου είναι αξίζει να βάλω κάποια έτοιμη ??? και αν ναι πια ??

εγώ έχω στα υπόψιν μου αυτή εδώ -- > eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

έχει κανείς εμπειρία να μου πει την γνώμη του ??

προτάσεις,γνώμες όλα ευπρόσδεκτα...

Γειά σου.

Έχω δουλέψει τον 980Χ και τον 990Χ σε σκηρές συνθήκες με διάφορες (καλές) ψύκτρες αέρα, με έτοιμες λύσεις υδρόψυξης και με πολύ μεγάλη υλοποίηση custom υδρόψυξης.

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν σε σωστή βάση, με τι ψύκτρα είχε το πρόβλημα; ήταν σωστά τοποθετημένη και με τι θερμοαπαγωγική; Σε τι κουτί και με πόσους και τι και σε τι θέση ανεμιστήρες σε αυτό; Με τι θερμοκρασια περιβάλλοντος και σε τι θέση τοποθετημένο το κουτί; Πόσο τον απασχολεί ο θόρυβος; Και τέλος, για τι θερμοκρασίες μιλάμε;

Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στη λύση του προβλήματος, εφ' όσον αυτό όντως υπάρχει.

eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

Πιστευω και με κατι τετοιο θα ειναι αρκετα καλα αλλα αρχικα πες μας τη ψυκτρα εχει τωρα σε τι κουτι ειναι και γενικοτερα οτι ζητησε και ο Sup3RvisoR

Γειά σου.

Έχω δουλέψει τον 980Χ και τον 990Χ σε σκηρές συνθήκες με διάφορες (καλές) ψύκτρες αέρα, με έτοιμες λύσεις υδρόψυξης και με πολύ μεγάλη υλοποίηση custom υδρόψυξης.

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν σε σωστή βάση, με τι ψύκτρα είχε το πρόβλημα; ήταν σωστά τοποθετημένη και με τι θερμοαπαγωγική; Σε τι κουτί και με πόσους και τι και σε τι θέση ανεμιστήρες σε αυτό; Με τι θερμοκρασια περιβάλλοντος και σε τι θέση τοποθετημένο το κουτί; Πόσο τον απασχολεί ο θόρυβος; Και τέλος, για τι θερμοκρασίες μιλάμε;

Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στη λύση του προβλήματος, εφ' όσον αυτό όντως υπάρχει.

λοιπόν το build το έκανα εγώ αλλά το κουτί υπήρχε από πριν.

Case : Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Κουτιά :: EUROCASE ML L800 PIANO BLACK (M/L/L800) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Ψύκτρα είναι η stock γυρισμένο τον διακόπτη σε performance,πιο τέλεια δεν γινόταν να τοποθετηθεί με πάστα (
) από fan τώρα είναι 4 ενα 12αρι στην μάσκα για τον SSD κ τον μηχανικό
(εισαγωγείς)
,2 στο πλάι 8αρια
(εισαγωγείς)
που βαράνε VGA,1 12αρι στην πλάτη
(εξαγωγής)
.

κουτί ειναι στο πάτωμα μαζί με άλλα pc αλλά έχουν απόσταση μεταξύ τους 0,5m. οπότε πέρνει αέρα θερμοκρασία χώρου είναι στους 26 - 28...

με το θέμα θόρυβος να είναι ανεκτό κοντά στα DB της Stock ψύκτρας, θερμοκρασίες το top που έφτασε ήταν 82 βαθμούς σε full load 40+++ ώρες αν πέσει 10 με 15 βαθμούς πιο κάτω θα είμαι υπερπλήρως ευχαριστημένος...

Λοιπόν, το κουτί είναι όντως μια πολύ κακή επιλογή με μέτριότατη ροή αέρα, όπως τα περιγράφεις, ενώ με το κόστος του θα μπορούσε να είχε πάει σε κάτι πολύ πιο κατάλληλο, με πολύ καλύτερη ροή, τόσο που ίσως αυτό από μόνο του να έδινε τη διαφορά που θέλεις.

Δοκίμασε αν θέλεις να αφήσεις μια μέρα το πλαϊνό ανοικτό, για να μετρήσεις θερμοκρασίες. Αν δεις θεαματική βελτίωση, ίσως χρειάζεσαι περισσότερο κουτί παρα ψύκτρα. Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις τους ανεμιστήρες των 80mm με 120mm, καθώς σύμφωνα με το link που έδωσες για το κουτί, τους δέχεται.

Όσον αφορά την υδρόψυξη που προτείνεις, σίγουρα θα σε καλύψει και αυτή και τα μικρότερα μοντέλα της Corsair, αλλά πιστέυω ότι αν δεν είναι τραγική η ροή αέρα μέσα στο κουτί, σε καλύπτει άνετα και κάτι τέτοιο με τα μισά χρήματα και ευκολότερη συντήρηση.

Τέλος, αν δε σε ενοχλει ψυχολογικά, οι 82 βαθμοί (φαντάζομαι εννοείς στους πυρήνες και όχι στο κέλυφος του επεξεργαστή) είναι μια αποδεκτότατη θερμοκρασία σύμφωνα με την intel και μπορέις να συνεχίσεις και ως έχεις, χωρίς θεωρητικά να έχεις κανένα πρόβλημα. Το laptop μου με έναν Core i7 640m ανεβάζει έυκολα 90 και δεν έχει πρόβλημα, διότι τέτοιες είναι οι προδιαγραφές του.

Λοιπόν, το κουτί είναι όντως μια πολύ κακή επιλογή με μέτριότατη ροή αέρα, όπως τα περιγράφεις, ενώ με το κόστος του θα μπορούσε να είχε πάει σε κάτι πολύ πιο κατάλληλο, με πολύ καλύτερη ροή, τόσο που ίσως αυτό από μόνο του να έδινε τη διαφορά που θέλεις.

Δοκίμασε αν θέλεις να αφήσεις μια μέρα το πλαϊνό ανοικτό, για να μετρήσεις θερμοκρασίες. Αν δεις θεαματική βελτίωση, ίσως χρειάζεσαι περισσότερο κουτί παρα ψύκτρα. Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις τους ανεμιστήρες των 80mm με 120mm, καθώς σύμφωνα με το link που έδωσες για το κουτί, τους δέχεται.

Όσον αφορά την υδρόψυξη που προτείνεις, σίγουρα θα σε καλύψει και αυτή και τα μικρότερα μοντέλα της Corsair, αλλά πιστέυω ότι αν δεν είναι τραγική η ροή αέρα μέσα στο κουτί, σε καλύπτει άνετα και κάτι τέτοιο με τα μισά χρήματα και ευκολότερη συντήρηση.

εν μέρη το θέμα υδρόψυξη το θέλει πολύ και ο πελάτης γιατί το είδε σε ένα άλλο pc φίλου του αρχιτέκτονα και του άρεσε σαν ιδέα,οπότε θα τον πάω στην corsair.

στο θέμα συντήρηση γενικά τη απαιτήσης έχει η corsair ??

εν μέρη το θέμα υδρόψυξη το θέλει πολύ και ο πελάτης γιατί το είδε σε ένα άλλο pc φίλου του αρχιτέκτονα και του άρεσε σαν ιδέα,οπότε θα τον πάω στην corsair.

στο θέμα συντήρηση γενικά τη απαιτήσης έχει η corsair ??

Oλες οι παρομοιες λυσεις δεν θελουν συντηρηση μιας και το περνεις και το κουμπωνεις δεν μπλεκεις ουτε με γεμισματα ουτε με εξαερωσεις κτλ

για να τη βαλεις αυτη ομως το κουτι πρεπει να εχει στην οροφη θεση για 2 ανεμηστηρες 120mm που δεν νομιζω να εχει αρα πρεπει να πας στην H80 που εχει μονο ψυγειο

Θεωρητικά, όλες οι κλειστές, έτοιμες υδροψύξεις δε θέλουν συντήρηση.

Πρακτικά, είναι καινούριο φρούτο και μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Από corsair έχω δοκιμάσει την Η2Ο 50 και την 60 και έμεινα ευχαριστημένος. Λειτουργούν σαν μια πάρα πολύ καλή αερόψυξη. Η 100 διαβάζω ότι είναι αρκετά ανώτερη βέβαια.

Στο κουτί υπάρχει θέση για να μπεί;

Εγω θα ελεγα να τον πεισεις να βαλει μια αεροψυκτρα (TB, prolima κτλ) γιατι τα ετοιμα κιτακια της corsair δεν ειναι καλυτερα απο τις αεροψυκτρες.

Αν επιμενει αυτο που κοιτας ειναι κομπλε.

Στο πλάι θα έχεις πρόβλημα με το άνοιγμα του κουτιού αφού το πλαϊνό σου θα συνδέεται πλέον με τη cpu σου με 2 σωλήνες.

Δε βλέπω να βάζεις έυκολα την 100 χωρίς μοντάρισμα του κουτιού. Κοίτα την 80, αν χωράει ή αλλιώς η αερόψυκτρα που σου πρότεινα έχει πάρα πολύ καλες επιδόσεις και κορυφαία σχέση επιδόσεων με τιμή.

Εφοσον θα το δει 3-4 φορες και αμα το δει δεν εχει νοημα να το βαλει απλα επειδη το ειδε σε φιλο του ποσο μαλλον οταν μιλαμε για "στοιβαγμενα pc"

Για μενα 100 φορες να παει σε μια αεροψυκτρα (ως και η Α70 θα βελτιωσει αισθητα τις θερμοκρασιες και ειναι και στο 1/3 σχεδον τις τιμης)

παιδια μια ερωτηση σχετικα με τις ετοιμες υδροψυξεις.οσον αφορα το θορυβο τι λενε??ειναι ησυχες?(σε σχεση με τις αεροψυξεις)

ευχαριστω...

Aπο οσο ξερω δεν εχουν και τους πιο υσηχους ανεμηστηρες που υπαρχουν ψαξε για review και video για να παρεις μια ιδεα

παιδια μια ερωτηση σχετικα με τις ετοιμες υδροψυξεις.οσον αφορα το θορυβο τι λενε??ειναι ησυχες?(σε σχεση με τις αεροψυξεις)

ευχαριστω...

Σχετικό είναι αυτό!Αλλά και από την άλλη το ίδιο και το αυτό μιας και στην έτοιμη υδρόψυξη μπορείς να αλλάξεις τα φουρφούρια!

Σχετικό είναι αυτό!Αλλά και από την άλλη το ίδιο και το αυτό μιας και στην έτοιμη υδρόψυξη μπορείς να αλλάξεις τα φουρφούρια!

Aλλα ετσι ανεβαινει και αλλο το κοστος

Ναι,και?Δεν είναι αυτό το θέμα μας!Εξάλλου...

Κάθε αλλαγή ανεβάζει το κόστος!!!Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα αν δεν μπει το χέρι στην τσέπη!Και καλές θερμοκρασίες και αθόρυβο σύστημα!

Η Corsair H60 είναι από μόνη της (με τον ανεμιστήρα που τη συνοδεύει δηλαδή) αρκετά ήσυχη (σχετικά). Βέβαια δεν έχει τις επιδόσεις της Η80 ή της Η100, αλλά έχει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις χωρίς ιδιάιτερο θόρυβο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.