digitaltiger Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 Λοιπον,καταρχην εχω εναν ssd(τιτλος) και τωρα τελευτεα κοιταγα απο περιεργεια αν υπαρχει καποιο tool ας πουμε σαν καθαριστικο για τον δισκο γιατι χρυσημοποιειται πολυς χωρος στον δισκο ο οποιοσς δεν βρισκω απο που προκυπτει.. Να Επισυμανω κιολας οτι ειμαι νεος με τους ssd,διαβασα καποια πραγματα σχετικα με garbage collection,TRIM Support,και ενα tool το οποιο στην αρχη καταλαβα οτι ηταν αυτο που εψαχνα αλλα τελικα επειδη εχω windows 7 που υποστηριζουν αυτην την δυνατοτητα(trim) εκτελειται ας πουμε αυτοματα to wiper οταν ειμαι σε idle στο login screen για λιγες ωρες.... Τωρα το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι καπου διαβασα οτι... Wiper runs in IDE mode, also if you have a Nvidia Chipset, it has to be changed to a windows controller for it to work Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το υπογραμισμενο δηλαδη πως γινεται αυτο,και τι ειναι γενικα... Ευχαριστω Ελπιζω να μην σας κουρασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 14, 2011 Author #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2011 Κανεις ρε παιδια....? :fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Σεπτέμβριος 15, 2011 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Για τον χωρο που λες, μηπως εχεις ανοιχτο κανενα restore point? Οσο για τον controller, μαλλον εννοει με drivers της Microsoft και οχι της Nvidia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 15, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Για τον χωρο που λες, μηπως εχεις ανοιχτο κανενα restore point? Οσο για τον controller, μαλλον εννοει με drivers της Microsoft και οχι της Nvidia.Δεν ξερω μπορει πως μπορω να το τσεκαρω αν ειναι ανοιχτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Σεπτέμβριος 15, 2011 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Γραψε system restore στο search του start up, τρεξτο και θα δεις αν ειναι on ή off. Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Το ετρεξα κανονικα δεν ειδα κατι που να λεει αν ειναι on/off.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Σεπτέμβριος 16, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Αν έχεις Nvidia chipset, υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει το trim, εκτός κι αν το γυρίσεις σε Windows drivers, με ότι αυτό συνεπάγεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 17, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 Αν έχεις Nvidia chipset, υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει το trim, εκτός κι αν το γυρίσεις σε Windows drivers, με ότι αυτό συνεπάγεται... Οκ εμενα η απορια μου ειναι πως μπορω να δω αν εχω nvidia chipset και πως μπορω να το γυρισω σε windows drivers...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 17, 2011 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2011 Ανάλογα τη μητρικη σου, ποια εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 18, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 MOBO: Asus M4A88T-V EVO το γραφω και στην υπογραφη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Σεπτέμβριος 18, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 Δεν έχεις ανάγκη τότε, έχεις AMD Chipset.... Σε AHCI τις έχεις τις SATA σου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 18, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 Ναι ACHI ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Σεπτέμβριος 18, 2011 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 Καταρχήν για Vertex 2 δεν υπάρχει το wiper tool με την έννοια του wiper των Vertex I. Οι Vertex 2 έχουν trim και λειτουργεί με έναν εξελιγμένο αλγόριθμο του Sandforce 1xxx.Άρα εφόσον είσαι σε AHCI και λειτουργεί το trim (μπορείς να τρέξεις το SSD Life Free Version για να το επαληθεύσεις), είσαι οκ..Τώρα για το χώρο που λές ότι χάνεις θα πρέπει να δείς αν έχεις Hibernate On και Pagefile On. Αν κάνεις "Show Hidden & System Files" θα δείς αν έχεις hiberfil.sys και pagefile.sys στο C:... Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 18, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2011 Μονο το boot.BAK υπαρχει μεσα στον c: δεν υπαρχει καποιο απο αυτα,πρεπει να ενεργοποιηθουν.....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.