Jump to content

OCZ Vertex 2 wiper

digitaltiger

Recommended Posts

Λοιπον,καταρχην εχω εναν ssd(τιτλος) και τωρα τελευτεα κοιταγα απο περιεργεια αν υπαρχει καποιο tool ας πουμε σαν καθαριστικο για τον δισκο γιατι χρυσημοποιειται πολυς χωρος στον δισκο ο οποιοσς δεν βρισκω απο που προκυπτει..

Να Επισυμανω κιολας οτι ειμαι νεος με τους ssd,διαβασα καποια πραγματα σχετικα με garbage collection,TRIM Support,και ενα tool το οποιο στην αρχη καταλαβα οτι ηταν αυτο που εψαχνα αλλα τελικα επειδη εχω windows 7 που υποστηριζουν αυτην την δυνατοτητα(trim) εκτελειται ας πουμε αυτοματα to wiper οταν ειμαι σε idle στο login screen για λιγες ωρες....

Τωρα το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι καπου διαβασα οτι...

Wiper runs in IDE mode, also if you have a Nvidia Chipset, it has to be changed to a windows controller for it to work

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το υπογραμισμενο δηλαδη πως γινεται αυτο,και τι ειναι γενικα...

Ευχαριστω Ελπιζω να μην σας κουρασα :p

Για τον χωρο που λες, μηπως εχεις ανοιχτο κανενα restore point? Οσο για τον controller, μαλλον εννοει με drivers της Microsoft και οχι της Nvidia.

Δεν ξερω μπορει πως μπορω να το τσεκαρω αν ειναι ανοιχτο?

Αν έχεις Nvidia chipset, υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει το trim, εκτός κι αν το γυρίσεις σε Windows drivers, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Οκ εμενα η απορια μου ειναι πως μπορω να δω αν εχω nvidia chipset και πως μπορω να το γυρισω σε windows drivers...? :hmm:

Καταρχήν για Vertex 2 δεν υπάρχει το wiper tool με την έννοια του wiper των Vertex I. Οι Vertex 2 έχουν trim και λειτουργεί με έναν εξελιγμένο αλγόριθμο του Sandforce 1xxx.

Άρα εφόσον είσαι σε AHCI και λειτουργεί το trim (μπορείς να τρέξεις το SSD Life Free Version για να το επαληθεύσεις), είσαι οκ..

Τώρα για το χώρο που λές ότι χάνεις θα πρέπει να δείς αν έχεις Hibernate On και Pagefile On. Αν κάνεις "Show Hidden & System Files" θα δείς αν έχεις hiberfil.sys και pagefile.sys στο C:...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.