Jump to content

Συνθεση νεου PC.

killer55555

Recommended Posts

Καλησπερα κ απο μενα.. :) Βλεπω υπαρχουν διαμαχες για το τι πρεπει να παρω..Ας πω λιγο με την σειρα μου τι θελω απο ενα pc για να καταλαβετε τις αναγκες μου...Οπως βλεπετε απο την υπογραφη μου εχω αυτο το χρεπι :p που μεχρι τωρα με εχει ξελασπωσει αρκετα..Ετσι κ τωρα ζηταω απο εσας που ασχοληστε κ γνωριζετε περισσοτερα μεσα στο οριο των 1000 ευρω να κανουμε ενα μηχανημα που θα αντεξει μια 8ετια τουλαχιστον..Δλδ δν με ενδιαφερει το bench(clockαρισμα ισως στο μελλον για να μην χρειαστω να παω σε upgrate) αλλα θελω τα εξαρτηματα να ειναι ποιοτικα...(αναφερομαι κυριως σε μητρικη-psu-οθονη).

Ευχαριστω για το χρονο σας κ παλι :)

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
Τι λες βρε ??? Δηλαδή δεν υπάρχουν προγράμματα που τρέχουν σε πολλούς πυρήνες ???? ή μήπως όλα τα προγράμματα δεν τείνουν στο άμεσο μέλλον να υποστηρίξουν πολυπύρηνα ???

Τσάμπα η AMD και η INTEL φέρνουν τα 8-πύρηνα και 6c/12t στην αγορά των desktop ή μήπως είναι τόσο χαζές να φέρουν ολόκληρη σειρά άχρηστων προιόντων στα ράφια ............

Ενα single core για τον κύριο παρακαλώ ........:suicide::suicide::tomato:

Καταρχήν μην παίρνεις αυτο που γράφω και το τραβάς απο τα μαλιά μπας και φανουν σοβαρά αυτα που λες. Δεν μιλησα για single core αλλα για ένα balanced σύστημα μεταξύ core count/IPC. Ο x6 που προτείνεις όσο και να το θες δεν είναι αφού έχει IPC συγκρισιμο με Core 2 Duo,και το να πετάς πολλους πυρήνες δεν σε σώζει αλλιώς η high-end market θα αποτελούνταν απο AMD και όχι αποκλειστικά απο Intel τον τελευταιο καιρό.

Τα test που linkara περιλαμβάνουν games & multithreaded programs,οπότε δολοφόνε αντί να ακούς εμένα,τον adpano ή τον κίτσο να λέει τα δικά του,διάβασε προσέκτικα τα reviews για να καταλήξεις μόνος σου σε επεξέργαστη.

Κοίτα ξανά το σύνολο που έφτιαξα και έλα μετά να μου μιλήσεις για ισοροπία! Η ισοροπία βγαίνει επι του συστήματος- συνόλου και όχι επι του επεξεργαστή ..... και με βάση το budget του ενδιαφερόμενου!

Για το κόστος λοιπον που έχει η πλατφόρμα έχει πολύ μα πάρα πολύ καλές και value for money επιδόσεις.

Θα συμφωνούσα σε έναν 2600Κ ή έναν 990Χ αλλά ο ένας κοστίζει το διπλάσιο από τον 1090Τ και ο άλλος το 6 πλάσιο !!!

Τα τεστ που λινκαρές είναι από τους πουλημένους το είδους. Τοm (sponsored by intel) και anand και μιλούν για συγκεκριμένα τεστ τα οποία στο 80% τους δεν υποστηρίζουν τους πολλoύς πυρήνες των πολυπύρηνων επεξεργαστών. Βέβαια οι πολυπήρηνοι είναι το μέλλον ... και τα προγράμματα εξ`ορισμού θα ακολουθήσουν το hardware πολυ σύντομα.

PS. Δολοφόνε, να ξέρεις πάντως πως είναι η χειρότερη περίοδος για αγορά pc. Σε 20+ ημέρες θα έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ των 2 κατασκευαστών και πτώση τιμών σε όλα τα σημερινά προιόντα. Γιατί δεν περιμένεις λίγο?

Πρώτον ο i5 2500 έχει 30 ευρώ παραπάνω απο αυτόν που του προτείνεις,όχι το διπλάσιο.

Το ότι τα 80% των τεστ που χρησιμοποιούν δεν χρησιμοποιούν επίτηδες πολυπύρηνους επεξεργαστες είναι τραγικό δικό σου συμπέρασμα αφού όποιος κάνει τον κόπο να τα διαβάσει θα δει πως έχουν games + multithreaded programs.

Δευτερον το "Τα τεστ είναι πουλήμενα όλα" το θεωρώ το λιγότερο γελοίο,οπότε η κουβέντα κόβεται εδώ. Μάτια έχει ο ανθρωπος,θα δει τα νούμερα και θα αποφασίσει.

ΥΓ. Πάρε και μερικά τεστ ακόμα να έχεις πιο σφαιρική εικόνα

The Witcher 2: Assassins of Kings GPU & CPU Performance > CPU Scaling and Performance - TechSpot Reviews

Civilization V GPU & CPU Performance In-depth > General CPU Performance - TechSpot Reviews

Mafia II GPU & CPU Performance In-depth > Benchmarks: CPU Scaling - TechSpot Reviews

StarCraft II: Wings of Liberty GPU & CPU Performance > CPU and Multi-core Performance - TechSpot Reviews

Call of Duty: Black Ops GPU & CPU Performance In-depth > CPU Performance - TechSpot Reviews

Πρώτον ο i5 2500 έχει 30 ευρώ παραπάνω απο αυτόν που του προτείνεις,όχι το διπλάσιο.

Δευτερον το "Τα τεστ είναι πουλήμενα όλα" το θεωρώ το λιγότερο γελοίο,οπότε η κουβέντα κόβεται εδώ. Μάτια έχει ο ανθρωπος,θα δει τα νούμερα και θα αποφασίσει.

Ο 2500 δεν κλοκάρεται καν (όπως τα προβληματικά στον τομέα αυτόν Llano) ενώ ο 1090Τ ειναι ξεκλείδωτος, μπαινει σε ακριβότερη μητρική για ίδια χαρακτηριστικά ... και μου τον συκγρίνεις σε GAMES που ΔΕΝ υποστηρίζουν πολυπύρηνους επεξεργαστές άρα το IPC παίζει το πρώτο ρόλο, ενώ σε φουλ 1080P και φίλτρα max η διαφορά στο gaming είναι πολύ μικρότερη από αυτή πυο θέλουν να δείχνουν τα διάφορα benches. Απο εκεί και πέρα μου φέρνεις συγκριτικά σε gaming για να μου δώσεις εμπεριστατωμένη άποψη για pc που θα χρησιμοποιηθεί για χρόνια .......

Επίσης η οποία διαφορά σε gaming εξαλείφεται όταν τα χρήματα που κερδίζεις από την διαφορά τιμής, τα δώσεις για κάρτα γραφικών μεγαλύτερης κατηγορίας , ενώ σου μένει και το καλό multitasking , multithreading του πολυπύρηνου και η αντοχή στο χρόνο λόγο πολλών πυρήνων.!

Τον 1090Τ θα έπρεπε να τον συκγρίνεις με τον 2300/2400 βάση τιμής οι οποίοι για μητρική ίδιων χαρακτηριστικών είναι και πάλι ακριβότεροι, ενώ είναι και κλειδωμένοι !

Ο 2500 δεν κλοκάρεται καν, μπαινει σε ακριβότερη μητρική ... και μου τον συκγρίνεις σε GAMES που ΔΕΝ υποστηρίζουν πολυπύρηνους επεξεργαστές άρα το IPC παίζει το πρώτο ρόλο, ενώ σε φουλ 1080P και φίλτρα max η διαφορά στο gaming είναι πολύ μικρότερη από αυτή πυο θέλουν να δείχνουν τα διάφορα benches. Απο εκεί και πέρα μου φέρνεις συγκριτικά σε gaming για να μου δώσεις εμπεριστατωμένη άποψη για pc που θα χρησιμοποιηθεί για χρόνια .......

Επίσης η οποία διαφορά σε gaming εξαλείφεται όταν τα χρήματα που κερδίζεις από την διαφορά τιμής, τα δώσεις για κάρτα γραφικών μεγαλύτερης κατηγορίας , ενώ σου μένει και το καλό multitasking , multithreading του πολυπύρηνου και η αντοχή στο χρόνο λόγο πολλών πυρήνων.!

Τον 1090Τ θα έπρεπε να τον συκγρίνεις με τον 2300/2400 βάση τιμής οι οποίοι για μητρική ίδιων χαρακτηριστικών είναι και πάλι ακριβότεροι, ενώ είναι και κλειδωμένοι !

Intel Core i5-2500K Box | Skroutz.gr

30 ευρώ διαφορά για τον 2500κ που κλοκάρεται 1ghz παραπάνω απο τον χ6. Παρεπιπτόντως,ξαναλέω όπως μαρτυρούν και τα τεστ (και οχι εσύ ή εγώ) ο ι5 είναι καλύτερος και στο multitasking/multithreading. Τώρα ότι και να υποστηρίζεις εσύ μου είναι παγερά αδιάφορο όταν έχω linkαρει ένα σωρό πράγματα που αποδυκνείουν το αντίθετο.

Όσον άφορα τα περι μητρικής,είδαμε πόσο απέδειξες τα μπουκώματα των lanes που φώναζες τόσο καιρό... πάρε Yugo εσύ αντι για Ferrari επειδή έχει 2 τασάκια και άρωμα καρύδας για αποσμητικό.

Και ξαναλέω,γινόμαστε κουραστικοί.... reviews έχει να δει ο ανθρωπος,και αμα δεν κάνουν αυτα που linkara ας δει άλλα... Αλλα ας κάτσει να δει τα νούμερα και να αποφασίσει.Τέλος,i'm out.

Intel Core i5-2500K Box | Skroutz.gr

30 ευρώ διαφορά για τον 2500κ που κλοκάρεται 1ghz παραπάνω απο τον χ6. Παρεπιπτόντως,ξαναλέω όπως μαρτυρούν και τα τεστ (και οχι εσύ ή εγώ) ο ι5 είναι καλύτερος και στο multitasking/multithreading. Τώρα ότι και να υποστηρίζεις εσύ μου είναι παγερά αδιάφορο όταν έχω linkαρει ένα σωρό πράγματα που αποδυκνείουν το αντίθετο.

Όσον άφορα τα περι μητρικής,είδαμε πόσο απέδειξες τα μπουκώματα των lanes που φώναζες τόσο καιρό... πάρε Yugo εσύ αντι για Ferrari επειδή έχει 2 τασάκια και άρωμα καρύδας για αποσμητικό.

Και ξαναλέω,γινόμαστε κουραστικοί.... reviews έχει να δει ο ανθρωπος,και αμα δεν κάνουν αυτα που linkara ας δει άλλα... Αλλα ας κάτσει να δει τα νούμερα και να αποφασίσει.Τέλος

Ανέτρεξε στην κατηγορία AMD επεξεργαστές του forum και δες το δικό μας συγκριτικό του 1090Τ με τον 2500Κ όπου ο 2500Κ είναι και μισό Ghz παραπάνω κλοκαρσμένος και έλα να μου πεις που είναι καλύτερος σε multithread και multitask ο 2500Κ και δεν το κατάλαβα ............ Φαντάσου πόσο καλύτερα θα έτρεχε ο 1090Τ σε τέτοιες εφαρμογές όταν έπαιζαν default και οι δυο.

Επίσης σου ξαναλέω, τιμολογιακά ο 1090Τ είναι στα ίδια με I5 2300/15 2400. Σε gaming o 2500K είναι ταχύτερος λόγο του ότι τα σημερινά games ΔΕΝ υποστηρίζουν 6 -πύρήνες.... Αλλά το σύστημα ΔΕΝ θα το πάρει μόνο για 1 χρόνο ο φίλος ......... ούτε ο επεξεργαστής είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στο gaming .... ειδικά σε 1080P που παίζουμε σήμερα.

Από εκεί και πέρα σε ότι έχει να κάνει με τις μητρικές ΔΕΝ χρειάζεται να σου αποδείξω το αφθαλμοφανές !! Εσύ μήπως απέδειξες πως δεν υπάρχει μπούκωμα και δεν το κατάλαβα?

Οταν μια μητρική σου λέει πως ΑΝ ενεργοποιήσεις τον ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ CONTROLLER για USB3 τότε η ταχύτητα της δεύτερη PCI-E X16 που τρέχει με 4XLanes λόγο ελλείψεως lanes από το nοrth του cpu, θα πέσει σε ταχύτητα X1 , τότε αν εχεις τοποθετημένη σε αυτή την PCI-E μια κάρτα εξωτερική που τρέχει σε ταχύτητα X4 , αυτή θα υπολειτουργεί !!!

Δεν θέλει κόπο για να καταλάβεις, θέλει τρόπο και διάβασμα των μικρών γραμμάτων κάτω από τα μοντέλα των μητρικών ....

Θεωρώ λοιπόν χαζό να σκάσω μια 150άρα και να μην έχω λειτουργία του USBIII ή του pci-e ταυτόχρονα κ.λ.π.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.