Jump to content

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω για πολύ καλή οθόνη ips για internet, office, απλή επεξεργασία φωτογραφίας για ερασιτεχνική εκτύπωση.

Κάτι που είμαι λίγο στραβός, κάτι που είχα μια εξαιρετική nec 1970nxi, πάνε ψηλά οι απαιτήσεις!

Κοίταζα και για την u2311h αλλά με προβληματίζει το μικρό dot pitch.

Οπότε πάμε για u2410, u2412m, hp zr24w.

Δεν ξέρω όμως τι γίνεται πρακτικά με το χρώμα τους: True 8bit σε σχέση με 6-bit+FRC ή με 8-bit+FRC καθώς και το τι συμβαίνει με το extended colour gamut. Δυστυχώς λόγω επαρχίας δεν τις βρίσκω ώστε να τις δω στην πράξη...

Υπάρχει πρακτική διαφορά για τη χρήση που θέλω; Ποια να προτιμήσω;;

H 1970 τι επαθε?

αφού με συντρόφεψε 24/7 για πάνω από 5 χρόνια, άρχισε προ διμήνου να παρουσιάζει κάθετη χρωματιστή ή λευκή μπάρα δεξιά πλάτους περίπου 5 εκ.

Αρχικά το έκανε μόλις είχε δουλέψει πάνω από 1 ώρα και υπέθεσα ότι είχε να κάνει με θερμοκρασία.

Μετά από λίγες μέρες έμεινε μόνιμα η μπάρα.

Μετά παρουσίασε και μία στο κέντρο με τα ίδια συμπτώματα.

Την έλυσα μήπως τη φτιάξω αλλά δεν βρήκα άκρη. Νομίζω ότι ίσως είναι η καλωδιοταινία που συνδέει το πανελ με τα κυκλώματα της συσκευής. Τρέχα γύρευε...

Ψάχνω για πολύ καλή οθόνη ips για internet, office, απλή επεξεργασία φωτογραφίας για ερασιτεχνική εκτύπωση.

Κάτι που είμαι λίγο στραβός, κάτι που είχα μια εξαιρετική nec 1970nxi, πάνε ψηλά οι απαιτήσεις!

Κοίταζα και για την u2311h αλλά με προβληματίζει το μικρό dot pitch.

Οπότε πάμε για u2410, u2412m, hp zr24w.

Δεν ξερω γιατι θεωρεις οτι η 23αρα εχει μικρο dot pitch...και κοιτας για αυτο το λογο 24αρα που απλα εχουν παραπλησιο.Αλλαζει το μεγεθος της οθονης και η αναλυση προφανως ..οποτε απο 0.265mm πας σε 0.27mm.

Η διαφορα ειναι της ταξης του 5μm ...δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να την αντιληφθεις..)

ΠΕραν αυτου...η 19αρα εχει το μεγαλο dot pitch sta 0.294mm....και λιγο δυσκολο να ξαναβρεις παρομοιο σε αλλες ιντσες..

αν ασχολεισαι με φωτογραφια κτλ και θες να διαθεσεις πανω απο 400 ευρω για παραδειγμα σου προτεινω αυτην ASUS PA246Q, 24" (90LMC4151Q00081C) | Geizhals.at Φsterreich ειναι τουμπανο σε χαρακτηριστικα και review θα βρεις αρκετα εκει εξω. αν παρεις 8bit panel και οχι 10bit οπως ειναι η asus, σου προτεινω αυτες 1)HP ZR24w | Skroutz.gr

2)dell 2410 - Οθόνες | Skroutz.gr (πολυ ακριβη)

η 2412h της dell ειναι πιο πολυ για gaming kai multimedia και οχι τοσο για επαγγελματιες φωτογραφιας κτλ. δεν παυει να ειναι μια καλη και φτηνη λυση παντως.

υ.γ. με επιφυλαξη οτι εχει 8bit panel η hp

Το είδα και εγώ για την HP ότι δεν είναι ίσως 8μπιτο

Μπορεί να είναι 6-bit+FRC διότι το πανελ που φοράει λέει ότι είναι ίδιο με άλλη οθόνη που αναφέρεται ως 6-bit+FRC

Αν ήταν true 8bit νομίζω θα την προτιμούσα.

Την asus την σκέφτομαι ως προς την αξιοπιστία. Μην την πατήσουμε...

εξαρταται παντα τι διαθετεις να πλερωσεις. αν θες ξαναλεω κορυφαιο πανελ και να μην δωσεις 1000€ κοιταξε την ASUS τσεκαρε να δεις review. η αξιοπιστια ειναι μια πονεμενη ιστορια με τα ηλεκτρονικα γεινκως εχε υποψη σου

υ.γ. εχω την εντυπωση πως η 2412 της dell μαλλον θα σε καλυψει σε ολα τα παραπανω που λες. και δεν θα δωσεις και πολλα...

επειδη εχεις ''κολησει'' με αυτην την οθονη μαλλον το βλεπω να την παιρνεις και να μας κανεις εσυ το review...

^γιατι οχι? καiνουργιο ips απο μια ιδαιτερα καλη εταιρεια και στη κατηγορια που ψαχνεται ο φιλος...

δεν ξερω εν τελη αν θα καταληξω σε αυτο,καθως παιζει να χει υψηλο input lag..ειδωμεν

αφού με συντρόφεψε 24/7 για πάνω από 5 χρόνια, άρχισε προ διμήνου να παρουσιάζει κάθετη χρωματιστή ή λευκή μπάρα δεξιά πλάτους περίπου 5 εκ.

Αρχικά το έκανε μόλις είχε δουλέψει πάνω από 1 ώρα και υπέθεσα ότι είχε να κάνει με θερμοκρασία.

Μετά από λίγες μέρες έμεινε μόνιμα η μπάρα.

Μετά παρουσίασε και μία στο κέντρο με τα ίδια συμπτώματα.

Την έλυσα μήπως τη φτιάξω αλλά δεν βρήκα άκρη. Νομίζω ότι ίσως είναι η καλωδιοταινία που συνδέει το πανελ με τα κυκλώματα της συσκευής. Τρέχα γύρευε...

Ακριβως τα ιδια εκανε και η δικια μου 1970,,,,:suicide: κριμα γιατι ηταν τρομερη οθονη , δεν μου κανει καρδια να την πεταξω.

Το λινκ δεν δουλεύει...

Πήρα τελικά την HP zr24w. Mε 5 χρόνια εγγύηση!!!

Αρύθμιστη την έχω ακόμα αλλά καλά δείχνει. Το μέγεθος καλό και τα γράμματα τα διαβάζω ΟΚ.

Κανένα για την ώρα!

Τις ρυθμίσεις θέλω να ψάξω λίγο: Αν πρέπει να χρησιμοποιήσω το s-RGB profile ή όχι, brightness, contrast κλπ

Παρέλαβα χθες την dell 2412m .Eκπληκτική διαφορά σε σχέση με την samsung 206bw που είχα και για κάποιο λόγο τα έπαιξε.Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.Τελικά το μέγεθος και το IPS πάντα μετράει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.