Jump to content

Gigabyte Z68X-UD4-B3 και προβλημα σταθεροτητος με 8 γιγα μνημη

ultraex2005

Recommended Posts

το setup του

Case :SilverStone Fortress FT02B-W , Power Supply:Corsair HX650 Professional Modular , Mobo :Gigabyte Z68X-UD4-B3 , Cpu: 2500k @4.5ghz , Cooler:Prolimatech Armageddon 140mm ,Ram:8gb DDR3-1600 Corsair(XMS3),Graphics: 2x5770 Saphire cfx

παιδες τα φωτα σας φιλος εχει την συγκεκριμενη μητρικη με 4 στικακια των 2 γιγα εκαστο[corcair xms3 1600 με διαφορετικα revision ομως] αγοραστηκαν χωριστα δουλευουν σαν 2Χ2 αψογα μαζι η καταστροφη

το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι σταθερος ουτε πριμε 95 ουτε intel burn test του ειπα να δοκμασει με to qpi/vtt στα 1.2-1.25 αλλα τιποτε

σας μεταφερω τι μου λεει Ναι δεν ξέρω το pc με τα τέσσερα στικάκια σβήνει απότομα σε όλα τα τεστ δοκίμασα μέχρι και 1.30 qpi και τότε δεν μπούταρε . Δεν ξέρω τι παίζει Το θέμα είναι ότι πάει να τρέξει πχ prime blend και μετά από 5 λεπτά σβήνει απότομα

Αν αυξήσω τα volt απλά δεν αλλάζει κάτι ίσως ο χρόνος που κάνει το πρόβλημα αυξάνετε αντί να κλείσει το Pc στα 5 τεστ κλείνει στα 6 τεστ και μετά τα 1.3 δεν bootaρει

αυτο το μετα το 1.3 to vtt δεν μπουταρει δεν ειναι παραξενο

πιστευω καποιο ρευμα του λειπει αλλα ποιο?

εικονες απο το βιος για τυχον βοηθεια

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=LlRvdbq_F-c&feature=related]GIGABYTE Z68X-UD4-B3 BIOS AND OVERCLOCKING 2500K 4.5GHZ - YouTube[/ame]

εδιτ sorry απο κεκτημενη ταχυτητα εκανα λαθος μπορει καποιος διαχειστης να το μεταφερει στο σωστο μερος ευχαριστω

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

για default μιλαμε κατασταση μη βλεπεις το setup του

οτι ζοριζεται ειναι σιγουρο και εγω επαιξα καποια στιγμη με 4Χ2 γιγα πηγα το vtt απο 1.25 στο 1.35 και εκει τελειωσε

αυτο τιποτα δεν ακουει καθολου και απο οτι λεει το παλληκαρι μετα τα 1.30 δεν μπουταρει καν

Καλησπέρα , φίλος έχει (μαζί το στήσαμε) την Gigabyte Z68MA-D2H-B3 με έναν Ι7-2600 , είχε 2 stick Adata & 2 sticks Kingston @1333mhz των 2gb = 4x2gb-> 8gb μέχρι και σήμερα 2+ εβδομάδες μετά το στήσιμο δεν μου έχει παραπονεθεί για κάτι.

Έχουν μπει ζευγάρι / χρώμα slot

το qpi/vtt ειναι υπερβολικα μεγαλο...:hm:

πεστου να δοκιμασει απο 1.08 - 1.12

τα timing αν τα εχει auto να τα βαλει χειροκινητα

τα αλλα ρευματα τι ειναι?

με αυτο το ρευμα κρασαρει κατευθειαν δεν ειναι λιγο για 4 στικακια

τα αλλα οτι βαζει η μητρκη στο auto υποθετω

μαλλον θα παει να παρει 2Χ4 giga απο οτι μου λεει να υσυχασει

με αυτο το ρευμα κρασαρει κατευθειαν δεν ειναι λιγο για 4 στικακια

τα αλλα οτι βαζει η μητρκη στο auto υποθετω

μαλλον θα παει να παρει 2Χ4 giga απο οτι μου λεει να υσυχασει

στα 4 στικακια δεν νομίζω το auto να λειτουργήσει

ας δοκιμάσει χειροκίνητα

cpu vcore για τα 4500 απο 1.34 - 1.42 νομιζω ειναι οκ

qpi/vtt 1.08 -1.12 και αν χρειαζεται ανεβαινει σιγα- σιγα

pll 168 -1.72 και αν χρειαζεται ανεβαινει

system agent 1.10 -1.12

dram voltage 1.65 η οσο ειναι τα default ρευμα χειροκινητο

subtimmings χειροκινητα

αν εχει pll overvoltage enable

Καλησπέρα , φίλος έχει (μαζί το στήσαμε) την Gigabyte Z68MA-D2H-B3 με έναν Ι7-2600 , είχε 2 stick Adata & 2 sticks Kingston @1333mhz των 2gb = 4x2gb-> 8gb μέχρι και σήμερα 2+ εβδομάδες μετά το στήσιμο δεν μου έχει παραπονεθεί για κάτι.

Έχουν μπει ζευγάρι / χρώμα slot

μου γραφεις τα ρευματα σε παρακαλω

Όλα στο default είναι ...δεν πειράξαμε τίποτα (εκτός του Logo at startup (disable) :p )

και πως τρεχει 4 στικακια με 1.04 ρευμα στο vtt ? τοσο δεν βαζει στο αυτο

επισης και σε μενα στη maximus 1.35 vtt για 4 στικακια αλλιως μαυρη ειναι η νυκτα στα βουνα

απλως σε αυτον μετα τα 1.30 vtt σβηνει το pc πανω στο prime εδω ειναι το θεμα

δε δοκιμάζεις και κανένα διαφορετικό συνδυασμό τοποθέτησης?, γιατί με 4x4gb 1333 8-8-8 του κιλού είμαι σε Asrock P67 Fatal1ty, και δεν έχω ακουμπήσει ούτε VTT(1.05) ούτε VCSA(0.925). Για πολύ ψηλά (λέγε με 2133) έχω διαβάσει ότι ανεβάζουν VTT σε 1.15 π.χ. ή και παραπάνω αλλά στα 1600 και 1.3++, για προβληματική "θέση" μου μυρίζει.

ας πάρει 2x4GB Vengeance 1600 στα 1.5V να ηρεμίσει!

δοκιμάσατε memtest?

1ον αφου αναφερω οτι με 4 γιγα ανα 2 στικακια ειμαστε ενταξει

2ον ειναι η ευκολη λυση αυτο με την αγορα 2Χ4 [8giga]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.