pank Σεπτέμβριος 14, 2011 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2011 Καλά λέει ρε παιδιά ο csaris.6950cf και i7 (με ενδεχόμενο o/c) + l&c = το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αν οχι άμεσος θάνατος.Μιλάμε για 2 12άρες με 24Α έκαστη στην καλύτερη περίπτωση. Το e-shop γράφει 15Α και 14Α.Ασε που 99% μιλάμε και για ενα ή δυο εξάπινα, οπότε κάπου εδω η κουβέντα τελειώνει.Το παρακάτω έχει δυο εξάπινα. Αυτό που έχει το e-shop γράφει ότι έχει ενα εξάπινο στις πληροφορίες προϊόντος.http://support.you.gr/catalog/EB/EBA3CBF4A640124D85765D87C053485D.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Σεπτέμβριος 14, 2011 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2011 Nαι συμφωνω πρεπει να βαλει ενα σοβαρο τροφοδοτικοκαι 750 watt φθανουν αρκει να ειναι καλης υλοποιησηςτυπου coolermaste,corsair,enermax etcΤο τροφοδοτικο ειναι πολυ συμαντικο κομματι στον υπολογιστηη <<καρδια >>του θα ελεγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 15, 2011 Author #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Φυσικά και δεν διαφωνώ για την αλλαγή του τροφοδοτικού, καλύτερα να έχουμε το καφάλι μας ήσυχο!!βρήκα μερικά στο Skroutz με χρήματα που μπορώ να διαθέσω, για πείτε καμια γνώμη!!http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=20765&catid=545Eager.gr :: Σταθεροί υπολογιστές :: Εξαρτήματα υπολογιστών :: Τροφοδοτικά :: 700W-750W :: Corsair Enthusiast Series CMPSU-750TXV2EU 750WMsystems.gr - Προϊόντα - Corsair Gaming Series GS800 pc1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Σεπτέμβριος 15, 2011 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Καλες επιλογες και οι 4 που αναφερεις. Το καλυτερο ειναι αυτο Eager.gr :: Σταθεροί υπολογιστές :: Εξαρτήματα υπολογιστών :: Τροφοδοτικά :: 700W-750W :: Corsair Enthusiast Series CMPSU-750TXV2EU 750W το οποιο ειναι και 80+ Bronze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Σεπτέμβριος 15, 2011 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23677&cat=17⊂=0&pmanuf=979&sort=3&step=undefined Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Σεπτέμβριος 15, 2011 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 τσεκαρε και αυτο CoolerMaster GX Series 750W PSU (RS750-ACAAE3-EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr Το εχω εγω και ειμαι απολυτα ικανοποημενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Σεπτέμβριος 15, 2011 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2011 Προτινω το corsair TX850. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Παιδά HELP έχω φάει τρελή φρίκη!!!! Λοιπόν χθες το βραδάκι μου κόλησε στο μυαλό να κάνω εκείνο το crossfire που λέγαμε με το παλιό όμως τροφοδοτικό, μιας και δεν είχα αγοράσει το καινούριο ακόμη, σκέφτομαι ότι αν δεν αντέξει δεν τρέχει και τίποτα μιας και θα πήγαινα για καινούριο. Ξεκίνησα λοιπόν και έβαλα την δεύτερη 6950 που είχα αγοράσει πριν δυο τρεις μέρες, το τροφοδοτικό δεν είχε δευτερο εξάπινο για την τροφοδοσία της δευτερης κάρτας, αλλά μέσα στη συσκευασία της κάρτας υπήρχε καλωδιάκι για μετατροπή από το απλό στο εξάπινο της κάρτας και το έβαλα. Ενώνω και τις κάρτες με την γέφυρα crossfire και ....ανοιγω το Pc Ξεκινάνε τα παρατράγουδα το Pc δεν μπουτάρει και μου γράφει μήνυμα να ξαναμπουτάρω μα άλλον τρόπο ή κάτι τέτοιο δεν το καταλάβαινα καλά. Θυμήθηκα όμως ότι στην πρώτη κάρτα είχα πειραγμένα τα ρολόγια της από το overdrive του Ati catal. control, και υπέθεσα μάλον ότι δεν θα συμβάδιζαν με την δεύτερη κάρτα που ήταν εντελώς μαμα. Εβγαλα την δεύτερη από το PC ξαναεκίνησα και όλα καλά, μπήκα κανονικά, κάνω default την κάρτα από το katalyst κλείνω, ξαναβάζω την δεύτερη κάρτα, ανοίγω το PC και το θαύμα εγένετω μπήκε κανονικά Βγαίνει αυτόματο μηνυμα να τικάρω την λειτουργία του crossfire sto katalyst και αυτό κάνω καθώς και εφαρμογή. Τώρα πλέων στην καρτέλα overdrive βλέπω και τις δύο κάρτες, όταν όμως βλέπω την δεύτερη κάρτα παρατηρώ ότι η ένδειξη θερμοκρασίας της είνα 0 καθώς και Mhz των ρολογιών μηδενικά στα ενδεικτικά παράθυρα μπαίνω σε ένα game σε συγκεκριμένο σημείο που ήταν βαρύ και βλέπω περίπου 15 frames όσα όταν το έπαιζα σε μία κάρτα, σκέφτομαι οτι ναι μεν την δεύτερη κάρτα την βλέπω αλλά αυτή κοιμάται όρθια. Καταργώ την επιλογή crossfire κάνω εφαρμογή και σιγουρεύομαι ότι δεν την βλέπω την δεύτερη κάρτα, ξαναεπιλέγω crossfire εφαρμογή και τώρα βλέπω την δεύτερη κάρτα όχι όμως με μηδενικά ρολόγια αλλά πολύ χαμηλότερα Mhz απ' ότι θα έπρεπε, αντί δηλαδή για 800 Mhz o πυρήνας έδειχνε οτι έτρεχε με 250Mhzκάτι αντιστοιχο και με το ρολόι των μνημών Αυτό που έπρεπε να διαπιστώσω είναι τι στο καλό εφταιγε, το τροφοδοτικό δεν έδινε σωστό ρεύμα στην κάρτα ή είχε κάποιο πρόβλημα ή κάρτα Αυτό που έκανα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο είναι να βγάλω την πρώτη κάρτα από το Pc (δεν θυμάμαι όμως αν από το Katalyst πιο πριν κετσέκαρα την λειτουργία του crossfire που μάλλον δεν πρέπει να το έκανα) και άφησα την δεύτερη κάρτα στο slot της μητρικής που ήδη ήταν, οπότε θα εκινούσα τον υπολογιστή με μία κάρτα μόνο, την πιο καινούρια για δοκιμή. Επανεκίνησα τον υπολογιστή.................... και τίποτα μαύρη μαυρίλα!!!! η οθόνη τίποτα, λες και δεν ήταν καν συνδεδεμένη με την κάρτα, Βάζω την κάρτα στο πρώτο slot, στη θέση της πρώτης που τώρα είναι εκτός, και πάλι τίποτα, βγάζω από το Pc αυτή την κάρτα και βάζω την πρώτη που δούλευε σωστά, και με αυτή τίποτα!! Η οθόνη βγάζει μήνυμα no video input, το μήνυμα δηλαδή που βγάζει μία οθόνη που της δώσεις ρεύμα αλλά δεν είναι συνδεδεμένη σε μία κάρτα γραφικών. Βάζω και της δύο κάρτες ξανα στο Pc σε διάταξη crossfire μήπως και... αλλά ξανά τα ίδια. Εδώ να προσθέσω ότι τα ανεμιστήρια από τις κάρτες καθως και του επεξεργαστή και τα fan των κουτιών καθώς και τα ενδεικτικά λαμπάκια On-Off της μητρικής δουλεύαν κανονικά Το μυαλό μου πάει στο τροφοδοτικό, λέω αυτό θα φταίει σίγουρα, Σήμερα νωρίς νωρίς πάω στο Πλαίσιο μιας και είχα ένα πιστωτικό 100ε και παίρνω αυτό CoolerMaster Silent Pro PSU (700W) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr μιας και δεν μπορούσα να διαθέσω κάτι παραπάνω στην πααρούσα φάση και αυτό το είχε διαθέσιμο, καθώς οδεύω προς το σπίτι σκέφτομαι μήπως και τα 700w του Cooler Master δεν επαρκούν για σωστό crossfire και δεν λύσω το πρόβλημα, γιαυτό όταν το έβαλα στο pc δεν έβαλα και τις δύο κάρτες πάνω αλλά μόνο την πρώτη μου, δοκίμασα και................................................................Τζίφος ξαναέκανα πάλι όλες τι δοκιμές με τις κάρτες όπως και πιο πριν συν το ότι έβαλα την κάρτα και στο μεσαίο slot της μητρικής αλλά και πάλι τίποτα, Καλού κακού συνδέω και την οθόνη σε ένα παλιό Pcπου έχω για να σιγουρευτώ οτι δεν έχει πρόβλημα η οθόνη και πράγματι η οθονίτσα λειτούργησε κανονικά. Τι να πω μήπως έπαθε κάτι η μητρική; είναι δυνατόν να χαλάσουν και οι δύο καρτες γραφικών ταυτόχρονα; Αν σας ερχεται κάτι στο μυαλό ή έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ευχαρίστως να το ακούσω ΥΓ. Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά ήθελα να σας δώσω μια καλή εικόνα για το τι έκανα, Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Σεπτέμβριος 16, 2011 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Κατα τη γνωμη μου η δευτερη καρτα δεν δουλεψε ποτε γιατι ειχε προβλημα απο την αρχη. Τα 700W ειναι υπεραρκετα, οποτε σιγουρα δεν υπαρχει θεμα με το καινουριο τροφοδοτικο. Ισως θα επρεπε να δοκιμασεις πρωτα την καινουρια μονη της στο πρωτο slot της μητρικης, πριν κανεις το crossfire. Η μονη λυση που βλεπω ειναι να την πας πισω, και ο θεος βοηθος.:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Ναι έπρεπε να την δοκιμάσω μόνη της στην αρχή ωστε να είμαι σίγουρος για την καλή της λειτουργία Ομως με προβληματίζει πρώτη που λειτουργούσε κανονικά πριν ενώ τώρα όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Σεπτέμβριος 16, 2011 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Εχεις κανει clear cmos ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Εχεις κανει clear cmos ; Sorry αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, οπότε υποθέτω και ότι δεν έχω κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Σεπτέμβριος 16, 2011 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Το clear cmos ειναι ενα jumper που επαναφερει τις ρυθμισεις της μητρικης σου στις αρχικες τιμες.Ποια μητρικη εχεις ;Διαβασε το manual και θα το βρεις απο εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Το clear cmos ειναι ενα jumper που επαναφερει τις ρυθμισεις της μητρικης σου στις αρχικες τιμες.Ποια μητρικη εχεις ;Διαβασε το manual και θα το βρεις απο εκει.Τώρα μ'εφτιαξες αν υπάρχει κάτι τέτοιο θεωρώ ότι έχω μεγάλη πιθανότητα να βγω από το τούνελ :clap:Η μητρική ειναι η MSI X 58 Pro-E Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Σεπτέμβριος 16, 2011 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Απο το manual της μητρικης σου.Clear CMOS Button: CLR_CMOS1There is a CMOS RAM on board that has a power supply from external battery tokeep the system configuration data. With the CMOS RAM, the system can automaticallyboot OS every time it is turned on. If you want to clear the system configuration,use the button to clear data. Press the button to clear the data.ImportantMake sure that you power off the system before clearing CMOS data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #36 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Ωραία!!! όταν πάω σπίτι, γιατί τώρα είμαι στην δουλειά, θα κοιτάξω το Manual, νομίζω υπάρχει και κάτι σαν ποστερ που δείχνει σε φωτο την matherboard και ελπίζω να δείχνει και το κουμπι clear Cmos ωστε να το δοκιμάσω. Τώρα αν με το καλό λυθεί το προβλημα με το σήμα της καρτας γραφικών, χρειαζεται να κάνω τίποτε αλλο, στο Bios ας πούμε λόγο ότι με την ενέργεια αυτή καθαρίσαμε τις προηγούμενες ρυθμίσεις τησ mobo;Επίσης απ' οτι διάβασα υπάρχει και ένα reset κουμπι, με αυτό παίζει τίποτα; μπορεί να μου φανεί χρήσιμο για την περίπτωση μου; Γιατρέ μου θα ζήσω που λένε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #37 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 Απο το manual της μητρικης σου.Clear CMOS Button: CLR_CMOS1 There is a CMOS RAM on board that has a power supply from external battery to keep the system configuration data. With the CMOS RAM, the system can automatically boot OS every time it is turned on. If you want to clear the system configuration, use the button to clear data. Press the button to clear the data. Important Make sure that you power off the system before clearing CMOS data. Φίλε zpaf είσαι ΜΕΓΑΣ, ΗΜΙΘΕΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ, εκανα αυτό που πρότεινες και ξεκόλησε!!! Τώρα έχω μόνο την πρώτη κάρτα πάνω, αυριο θα δοκιμάσω μόνο την καινούρια και αν όλα πάνε καλά θα ξανακάνω crossfire, θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματ.... Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 20, 2011 Author #38 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2011 ---Το πρόβλημα με την 2η κάρτα τελικά ήταν ότι την έβαζα σε λάθος pci slot Διάβασα το manual της mobo και συνηδητοποίησα ότι για την επίτευξη του cross-fire οι κάρτες έπρεπε να μπουν σε συγκεκριμένα pci slots ενώ εγώ είχα μόνο την πρώτη σωστά, της άλαξα θέση, κατέβασα και το GPU-Z και έτρεξα το 3D mark 11, με μία μόνο κάρτα περίπου το σκορ ήταν 4800 και με crosfire περίπου 7600, έτσι βλέποντας και παράληλα το gpu-z είδα ότι οι κάρτες δουλεύαν και οι δύο συγχρονισμένα. Μία ερωτησούλα ακόμα,τα σκορ είναι καλά; Ευχαριστώ για την βοήθειά σας :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnta7 Σεπτέμβριος 20, 2011 #39 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2011 Καλοδουλευτες μαγκα οι καρτουλες! και αν επιτρεπεται ποιες 6950 διαθετεις, καθως ειμαι κατοχος και του PSU σου και μιας 6950! Κανε και κανα bench και ανεβασε και καμια φωτο γιατι θα με ενδιεφερε η λυση του cf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Σεπτέμβριος 21, 2011 Author #40 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2011 Τις Flex έχω, γιατί θέλω να κάνω και τρελό eyfynity, Μπορείς να μου πεις πως θα καταφέρω να ανεβάσω την εικόνα του bench με τα αποτελέσματα εδώ; κάπου κάποια στιγμή το είχε πάρει το μάτι μου για τον τρόπο που γίνετε αλλά δεν μπορω να το ξαναβρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.