Jump to content

Πρώτη φορά crossfire

ian1972

Recommended Posts

Οπως λέει και ο τίτλος θέλω να κάνω ένα crossfire με δύο καρτούλες 6950, και επειδή είναι η πρώτη μου φορά :kiss3: παρακαλώ πείτε καμια οδηγία μην κάνω καμια πατατια :tomato:

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

αφου κουμπωσεις τις καρτες στα pci-ex και τις συνδεσεις με το bridge,περνας τους ατι drivers και κανεις επανεκινηση.Λογικα πρεπει να τις δει και τις δυο.οτι αλλο προκυψει,το λες.

Απλά κουμπώνεις την πρώτη και περνάς drivers.Μετά κουμπώνεις και τη δεύτερη και το cf bridge και όταν μπεις windows πας στο ccc και ενεργοποιείς το cf.

Αυτό είναι όλο.

Και για να σιγουρευτείς ότι είναι ενεργοποιημένο το τσεκάρεις και με το gpu-z.

Λοιπόν το συστημά μου είναι το εξής:

MB: MSI X58 PRO-E (1366/X58/DDR3)

CPU: Intel Core I7-920(1366/2,6GHz,8MB)

CPU cooler:NEXUS LOW-700LGA 1366/775

PSU:L&C600w

HDD WD: SATA II 750B 32MB CAVIAR GREEN

VGA: HD 6950

Ξέρω βέβαια ότι θα έχει τρελό botleneck και δισκο χρειαζεται επειγόντος εναν ssd, τώρα το τροφοδοτικό μάλλον μάπα είναι αλλά σαν watt πρέπει να καλύπτομαι,

Ακούω παρατηρήσεις :mobile1:

Τα 600W εμενα καλα μου φαινονται, το L&C ειναι αυτο που με προβληματιζει. Δηλαδη το κατα ποσο μπορει να τα βγαλει αυτα τα Watt και με τι ταση? Anyway, δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις. Στην χειροτερη περιπτωση θα ενεργοποιειται η προστασια του PSU και θα σβηνει το pc.

Λοιπόν το συστημά μου είναι το εξής:

MB: MSI X58 PRO-E (1366/X58/DDR3)

CPU: Intel Core I7-920(1366/2,6GHz,8MB)

CPU cooler:NEXUS LOW-700LGA 1366/775

PSU:L&C600w

HDD WD: SATA II 750B 32MB CAVIAR GREEN

VGA: HD 6950

Ξέρω βέβαια ότι θα έχει τρελό botleneck και δισκο χρειαζεται επειγόντος εναν ssd, τώρα το τροφοδοτικό μάλλον μάπα είναι αλλά σαν watt πρέπει να καλύπτομαι,

Ακούω παρατηρήσεις :mobile1:

Botleneck δεν θα εχεις εαν τον κλοκαρεις τον cpu στα 3,4-3,5 ghz ;)

Oσο για το psu δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη καθως δεν ειναι και απο τα πιο ποιοτικα, αλλα δεν εχεις και κατι να χασεις

Καλυτερα ομως να ειχες ενα μεγαλυτερο psu ωστε να μην δουλευει στα ορια

Αυτα απο μενα και καλο crossfire :)

Αν εχεις 7αρια λογικα θα σου βρουν απο μονα τους τους drivers,οποτε εσυ το μονο που εχεις να κανεις,οταν βαλεις και την δευτερη καρτα πανω και το bridge,ειναι να τικαρεις στο ccc το cf.

Botleneck δεν θα εχεις εαν τον κλοκαρεις τον cpu στα 3,4-3,5 ghz ;)

Oσο για το psu δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη καθως δεν ειναι και απο τα πιο ποιοτικα, αλλα δεν εχεις και κατι να χασεις

Καλυτερα ομως να ειχες ενα μεγαλυτερο psu ωστε να μην δουλευει στα ορια

Αυτα απο μενα και καλο crossfire :)

Το θέμα είναι πως το κάνεις αυτό το κλοκάρισμα μιας και είμαι ασχετίλας :confused:

Πάντως thanks για όλες τις πληροφορίες :clap:

οταν κανεις τις δοκιμες σου στα 3marks δωσε μας και τα αποτελεσματα απο τα

score που βγαζει το συστημα σου.

Αν και όπως εγραψα πιο πάνω είμαι εντελώς ασχετος και ότι ξέρω είναι από διάβασμα που έχω ρίξει εδώ μέσα θα προσπαθήσω να το κάνω, απλά μην με παρεξηγείτε αν ρωτάω και πράγματα που είναι για σας αυτονόητα...:whip:

Το θέμα είναι πως το κάνεις αυτό το κλοκάρισμα μιας και είμαι ασχετίλας :confused:

Πάντως thanks για όλες τις πληροφορίες :clap:

Η κατασκευάστρια εταιρεία της κάρτας γραφικών σου είτε στο cd είτε στο site της θα έχει κάποιο πρόγραμμα που θα μπορείς να κάνεις overclocking την κάρτα σου.

Μιας και έχεις Amd κάρτα γραφικών μπορείς να βάλεις και το πρόγραμμα Msi Afterburner (πρόγραμμα της Msi για overclocking αλλά παίζει και στις άλλες εταιρείες) και απο εκεί να παίξεις με τα ρευματα και με τις ταχύτητες χρονισμού της κάρτας σου.

Η κατασκευάστρια εταιρεία της κάρτας γραφικών σου είτε στο cd είτε στο site της θα έχει κάποιο πρόγραμμα που θα μπορείς να κάνεις overclocking την κάρτα σου.

Μιας και έχεις Amd κάρτα γραφικών μπορείς να βάλεις και το πρόγραμμα Msi Afterburner (πρόγραμμα της Msi για overclocking αλλά παίζει και στις άλλες εταιρείες) και απο εκεί να παίξεις με τα ρευματα και με τις ταχύτητες χρονισμού της κάρτας σου.

Νομιζω ρωτησε για το κλοκαρισμα του επεξεργαστη οχι της καρτας

Την καρτα δεν υπαρχει λογος να την πιραξει

Τον επεξεργατη τον κλοκαρεις μεσω του bios

αναιβαζοντας

το fsb και οταν δεν bootarei τοτε δινει λιγο ταση στο vcore, στις μνημες και λοιπα

λιγο καθε φορα την μικροτερη επιλογη απο την στοκ καθε φορα εφοσον δεν ξες απο αυτα

γενικα για καθε μερα μην ξεπερασες την ταση στον επεξεργατη πανω απο 1,3-1,35 μεχρι 1,3 δωσε καλα ειναι

ανετα θα παει μεχρι 3 πιστευω ,χωρις να εχω κλοκαρει i7 απλα λογικα σκεφτομαι

Αλλα ρε παιδι ακομα και στοκ να τον αφησεις δεν θα κολλαει το pc σου σε κανα παιχνιδι

Ανετα θα τα παιζεις ολα

Απλα θα εχεις παραπανω fps αμα κανεις ο/c

σιγα το πραγμα εφοσον δεν ξες απο αυτα και δεν θες να μπλεξεις

τι 50 τι 80 τι 30000 fps το ιδιο ειναι στην πραξη,

πρακτικα εσενα σε νοιαζει να μην πεφτεις κατω απο 25 fps

πραγμα δυσκολο με το pc που διαθετεις οποτε μην ανχωνεσαι αγορινα ;)

Ναι απο το BIOS το βλεπεις.

Βασικα κανε πρωτα το crossfire σου, τρεξε κανενα stress test, και οταν τελειωσεις και δεις οτι το τροφοδοτικο την παλευει ακομα, μπορεις να ασχοληθεις και με το overclocking της CPU.

Ναι απο το BIOS το βλεπεις.

Βασικα κανε πρωτα το crossfire σου, τρεξε κανενα stress test, και οταν τελειωσεις και δεις οτι το τροφοδοτικο την παλευει ακομα, μπορεις να ασχοληθεις και με το overclocking της CPU.

Aκριβως αυτο, διοτι με το o/c θα ζωρισεις και αλλο το τροφοδοτικο

οποτε δεν θα αντεξει με τπτ το τροφοτικο

και crossfire + o/c

οποτε κανε εσυ το crossfire και εαν αντεχει το psu

θα δεις πως ολα τα παιχνιδια θα τα παιζεις στο υπερχαλαρο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.