aris20 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 Έχω να καθαρίσω το PC πολύ καιρό και έχω το HAF 932 κ βλέπω έχει γεμίσει σκόνη πάχος τουλάχιστον 1-2cm...Αλλά από θερμοκρασίες είμαι καλά..Έχω κατεβάσει και τον CPU στα 3,66GHz διότι μου είναι άχρηστος από επεξεργαστική ισχύ, διότι τις καθημερινές λειτουργίες που κάνω μου τις κάνει και ένας P3 με 1GB ram.. (Facebook/download ελάχιστο gaming)..Απλά τo PC είναι 24/7 ανοικτός και έχω να τον κλείσω μήνες..Δεν νομίζω να πειράζει εφόσον έχω καλές θερμοκρασίες..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Σεπτέμβριος 13, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Σκόνη και ηλεκτρονικά δεν είναι καλός συνδυασμός συνήθως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Σεπτέμβριος 13, 2011 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Πολλά χρόνια εμπειρίας σε πάχη σκόνης >1cm αποδεικνύουν ότι τα μηχανήματα αντέχουν. Αρκεί να υπάρχει ροή αέρα επαρκής. ΑΝ λοιπόν δεν ψήνεται το μηχάνημα όλα καλά.ΥΓ cpu@3,66 για 24-7????? Θα είχες αγοράσεις ένα σκ@τόπισο για πολύ λιγότερα από όσα έχεις σκάσει στη ΔΕΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 13, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Υπολογιστής σε κατάστημα, μετά από 2 χρόνια χρήσης, με πολύ σκόνη, παρέδωσε πνεύμα. Από θερμοκρασίες ήταν καλά, αλλά είχαν φρακάρει οι τρυπούλες στους δίσκους κι έτσι έσκασαν.Τόσο δύσκολο είναι να τον βγάλεις να τον ξεσκονίσεις; Δε θα σου πάρει > 15' :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21416003342 Σεπτέμβριος 13, 2011 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Τόσο δύσκολο είναι να τον βγάλεις να τον ξεσκονίσεις; Δε θα σου πάρει > 15' :wassat: ^Αυτό.. Το HAF υπ'όψην είναι ρουφήχτρα σκόνης οπότε ένα ξεσκόνισμα κάθε τόσο δε βλάπτει. Πάρε πεπιεσμένο αέρα και δώστου αν δυσκολεύεσαι τόσο βρε αδερφέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 13, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Πολλά χρόνια εμπειρίας σε πάχη σκόνης >1cm αποδεικνύουν ότι τα μηχανήματα αντέχουν. Αρκεί να υπάρχει ροή αέρα επαρκής. ΑΝ λοιπόν δεν ψήνεται το μηχάνημα όλα καλά.ΥΓ cpu@3,66 για 24-7????? Θα είχες αγοράσεις ένα σκ@τόπισο για πολύ λιγότερα από όσα έχεις σκάσει στη ΔΕΗ Η αλήθεια είναι όντως πως κάνω σπατάλη ρεύματος, αλλά πόσο πια διαφορά να έχουνε.. Έχω ένα 2ο PC αλλά δεν δουλεύει το κουμπάκι του και δεν ασχολήθηκα.. Καινούργιο είναι και αυτό με παλιό hardware σχετικά, με έναν Celeron E3200 στα 3GHz αν δεν κάνω λάθος και με 2GB RAM, intel 4500.. Το μόνο παλιό στην ουσία είναι το κουτί κ το τροφοδοτικό. Θα το καθαρίσω κάποια στιγμή.. Έχει παραπάνω τώρα διότι την φώτο την είχα βγάλει πριν μήνες διότι μου είχε κάνει τρελή εντύπωση... Θα το αφήσω λίγο καιρό ακόμα, και μετά θα το καθαρίσω μια και καλή.. Και όχι δεν είναι 15λεπτά.. Με το ζόρι φεύγει η σκόνη και πρέπει να κάτσω να κάνω ένα ένα τα κομμάτια, η να κουβαλίσω το μηχάνημα που έχει συμπιεσμένο αέρα.. MadCatMk2 έχεις δίκιο, όντως... τους πρώτους μήνες το καθάριζα κάθε μήνα... Τρομακτική ρουφήχτρα σκόνης είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Σεπτέμβριος 13, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 blower σε praktiker και Leroy Merlin θα το βρεις και κατω απο 15 ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 13, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 H ψύκτρα θέλει επειγόντως καθάρισμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 13, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 H ψύκτρα θέλει επειγόντως καθάρισμα.... Έτσι φαίνεται αλλά από θερμοκρασίες δεν είναι τόσο χάλια. Οπότε το αφήνω λίγο ακόμα, να μαζέψει καλά καλά, και μετά το καθαρίζω όλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21416003342 Σεπτέμβριος 13, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 @jpg Από απορία γιατί έχω δει και διαβάσει διάφορα κατά καιρούς πάνω στο θέμα. Καπνίζεις/καπνίζουν άτομα κοντά στο PC αυτό; Edit: Για όνομα του θεού και της παναγίας. Μια κίνηση είναι. Έχεις κάνει screenshots/posts/μας έχεις φάει το πρωι ολόκληρο κι ακόμα να κάνεις ένα "φου" μέσα στο PC Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 13, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 @jpg Από απορία γιατί έχω δει και διαβάσει διάφορα κατά καιρούς πάνω στο θέμα. Καπνίζεις/καπνίζουν άτομα κοντά στο PC αυτό;Edit: Για όνομα του θεού και της παναγίας. Μια κίνηση είναι. Έχεις κάνει screenshots/posts/μας έχεις φάει το πρωι ολόκληρο κι ακόμα να κάνεις ένα "φου" μέσα στο PC Χαχαχαχαχαχαχ.. Ναι όντως καπνίζουμε κ εγώ και άλλοι.. :smoke: Το θέμα είναι ότι όταν κάνω ΦΟΥ, γεμίζει το δωμάτιο σκόνη και θέλει γενική καθαριότητα. Δηλαδή το ένα μεσολαβεί το άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Σεπτέμβριος 13, 2011 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Εάν αγοράσεις μπουκάλι πεπιεσμένου αέρα μπορείς να καθαρίσεις το κουτί στην βεράντα/αυλή ή σε κάποιον ανοικτό χώρο τέλος πάντων. Η άλλη επιλογή είναι να το πας, εάν έχεις κάποιον γνωστό, σε μαγαζί που έχει κονφλέρ και να το φυσήξεις εκεί. Σόρρυ πάντως αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21416003342 Σεπτέμβριος 13, 2011 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Χαχαχαχαχαχαχ..Ναι όντως καπνίζουμε κ εγώ και άλλοι.. :smoke:Το θέμα είναι ότι όταν κάνω ΦΟΥ, γεμίζει το δωμάτιο σκόνη και θέλει γενική καθαριότητα.Δηλαδή το ένα μεσολαβεί το άλλο...Μπαλκονάκι μπαλκονάκι. Η καφετίλα στη σκόνη λόγω των τσιγάρων είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hondo1 Σεπτέμβριος 13, 2011 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 γιατι να το φυσήξει και οχι να το ρουφίξει με μια απλή ηλεκτρική σκούπα να τελειόνει κ πιο γρήγορα?!:wassat: (αμα το φυσήξεις θα μπουν πιο μεσα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 13, 2011 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 γιατι να το φυσήξει και οχι να το ρουφίξει με μια απλή ηλεκτρική σκούπα να τελειόνει κ πιο γρήγορα?!:wassat: (αμα το φυσήξεις θα μπουν πιο μεσα ) Εκτός αν έχει χρόνο και δεν βαριέται να το λύσει όλο το μηχανημα για καθάρισμα. Εγώ αυτό κάνω μια φορά το τρίμηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 13, 2011 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 FYI: H ηλεκτρική σκούπα είναι έτη φωτός χειρότερη από απόδοση σε σχέση με ένα καλό φύσημα και δεν έχει πρόσβαση παντού. (από απόσταση δεν τραβάει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 13, 2011 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Η αλήθεια είναι όντως πως κάνω σπατάλη ρεύματος, αλλά πόσο πια διαφορά να έχουνε..Έχω ένα 2ο PC αλλά δεν δουλεύει το κουμπάκι του και δεν ασχολήθηκα.. Καινούργιο είναι και αυτό με παλιό hardware σχετικά, με έναν Celeron E3200 στα 3GHz αν δεν κάνω λάθος και με 2GB RAM, intel 4500.. Το μόνο παλιό στην ουσία είναι το κουτί κ το τροφοδοτικό. To start the computer without using the power button, take out the “Power SW”, make sure you identify which 2 pin belong to the power button (refer to the labeb behind), use a test pen or any metal surface to touch the two pin, it won’t have any electrick spark, just allow the electrict signal from 1 pin sed to another pin, your computer will be start without pressing any power button.See the image, which pin you have to remove. Αν καταλαβα καλα και αυτο ειναι το προβλημα εδω εισαι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 13, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 Το καθάρισα.... )) Επιτέλους... Με πείσατε ρε παιδιά... Αν και 28C στο δωμάτιο οι θερμοκρασίες είναι υπερβολικά καλές.. Καλά ο επεξεργαστής δεν τα λέει και πολύ σωστά από ότι φαίνεται.. Αν καταλαβα καλα και αυτο ειναι το προβλημα εδω εισαι..... Έχεις δίκιο αλλά θέλει 2 πράγματα.. SSD, και νέο κουτί. Πλέον όλοι οι HDD μου φαίνονται χελώνες, και δεν μπορώ.. Επίσης κουτί θέλω λόγω του σπασμένου κουμπιού δεν θέλω χακερίστικες μεθόδους, αν είναι έτσι βάζω και ένα κατσαβίδι και το βραχυκλώνω.. Και μετά θα του κάνω ένα Underclock, στα 1,6GHz και με τον SSD, θα του βάλω και μια στάμπα LOW ENERGY PC και είμαστε κομπλέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 13, 2011 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 [MENTION=16603]aris20[/MENTION] ελπιζω να εχεις καλεμι στιτι, θα το χρειαστεις, θα πετρωσει η σκονη!:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Σεπτέμβριος 13, 2011 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2011 διαβασα και γω "σκόνη πάχος τουλάχιστον 1-2cm"!!! Βρε ξερεις ποσο ειναι αυτο που λες? 1-2 mm εισαι max! (απο την εικονα του επεξεργαστη κανω interpolation για την υπολοιπη κατασταση! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.