Jump to content

Αποριες για raid 0 hhd+ssd + storage

Proteas

Recommended Posts

Λοιπον θελω να μαθω αν γινετε να βαλω 2 σκληρους σε raid 0 + 1 ssd για cache

και 1 σκληρο μονο για αποθηκη χωρις να ειναι σε raid η τελος παντων να μην εχει

σχεση με τους 3 απο πανω.

Αν ναι και πως...και αν γινετε και σε μητρικη p67.

Και ακουω και γνωμες γιατι ειμαι μεταξυ αυτων των 2...

Σε μητρικη MSI Socket 1155 Z68A-GD65 (B3) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25013&cat=3⊂=369&pmanuf=63&sort=undefined&step=undefined

η αυτη Gigabyte Socket 1155 GA-Z68X-UD4-B3 (B3) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24700&cat=3⊂=369&pmanuf=195&sort=undefined&step=undefined

Ευχαριστω

όταν μπεις στο εκάστοτε Raid utility της μητρικής, επιλέγεις τους σκληρούς που θες σε raid. Οι άλλοι θα σου είναι non-raid. Εγώ έχω 2 500ριδες σε 0 και έναν ssd για τα 7.

τους 2 500 μου τους γράφει σαν Raid-Disk και τον SSD σαν non-raid disk. Και άλλο δίσκο αν βάλεις σαν non-raid θα στον βγάλει.

(μην ξεχάσεις την ρύθμιση στο Bios για να είναι σε raid οι δίσκοι)

Λογικά επίσης θα σου κάνει φορμάτ, οπότε αν δεν είναι άδειοι οι δίσκοι κάνε back-up.

το Ζ68 το έχει σαν επιλογή natively.

copy/paste από το wiki:

"In computing, Smart Response Technology (SRT) (pre-launch name SSD Caching) is a proprietary caching mechanism introduced by Intel for their Z68 chipset (for the Sandy Bridge–series processors), which allows a SATA solid-state drive (SSD) to function as cache for a (conventional, magnetic) hard disk drive.

It is implemented in the device driver and firmware (option ROM) that ships with the Z68 motherboards. It is available only when the (integrated) disk controller is configured in RAID mode (but not AHCI or IDE modes). Write-back or write-through caching strategy can be selected by the user. The maximum utilizable cache size on the SSD is 64 GB. Caching is done at the LBA level, not the file level.

Shortly before the launch of the new chipset, Intel also introduced the Intel 311 (Larson Creek), a 20 GB SLC SSD, which it markets as suitable for caching." Smart Response Technology - Wikipedia, the free encyclopedia

Linos ευχαριστω αν το καταλαβα καλα ειναι ολα βαση ρυθμισης μεσα απο τα bios

περι format ολα θα ειναι καινουργια οποτε δεν εχω να φοβαμαι για κατι.

Αυτο που ηθελα να μαθω ειναι οτι λες εχεις τον ssd για τα 7 ειναι καλυτερο να

εχω το λειτουργικο εκει η να αφησω τον ssd για cache μονο? .

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] διάβασε το λινκ που έδωσα πιο πάνω.

καταρχάς παίρνουμε δεδομένο πως ακόμα και σε raid 0 οι κανονικοί δίσκοι είναι πιο αργοί. μιλάω για ΣΑΤΑ 2, για 3 δεν έχω δοκιμάσει. ακόμα και ο δικός μου ο SSD (corsair X64) του 2009 είναι πιο γρήγορος από 2 caviar green σε raid 0. τώρα το πόσο κερδίζεις με το SSD cache δεν το ξέρω.

Καλα τα ειπε ο Linos. Εγω απλα να συμπληρωσω οτι γινεται και σε P67 και σε Ζ68 με τον ιδιο ακριβως τροπο. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι το γεγονος οτι και τα δυο αυτα chipset βγαζουν 2 SATA3 θυρες. Επομενως αν βαλεις SATA3 ssd, τοτε το RAID array θα γινει αναγκαστικα στις SATA2 θυρες, εκτος αν επιλεξεις τις non-native sata3 θυρες που χρησιμοποιουν τον marvell controller (κατι που δεν σου συστηνω να κανεις). Τελος απο τις μητρικες που προτεινεις ψηφιζω την Gigabyte γιατι μου αρεσει πιο πολυ αισθητικα, και ειναι και πιο φτηνη.

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] διάβασε το λινκ που έδωσα πιο πάνω.

καταρχάς παίρνουμε δεδομένο πως ακόμα και σε raid 0 οι κανονικοί δίσκοι είναι πιο αργοί. μιλάω για ΣΑΤΑ 2, για 3 δεν έχω δοκιμάσει. ακόμα και ο δικός μου ο SSD (corsair X64) του 2009 είναι πιο γρήγορος από 2 caviar green σε raid 0. τώρα το πόσο κερδίζεις με το SSD cache δεν το ξέρω.

Για το Z68 ξέρω.

Ο φίλος όμως χωρίς να ξέρει για το caching του Z68 είπε πως θέλει να βάλει τον SSD για cache. Οπότε ρωτάω τι drive θα χρησιμοποιήσει και τι ακριβώς σκεφτόταν να βάλει για cache.

Για εναν μικρο σκεφτομαι και να ειναι μονο για cache να μην εχει τιποτα μεσα

OCZ 60GB Vertex III VTX3 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25514&cat=6⊂=318&pmanuf=1142&sort=undefined&step=undefined

σε αλλη περιπτωση θα πρεπει να θυσιασω την καρτα γραφικων που θελω να παρω

οποτε ειπα να βαλω κατι μικρο και βλεπω για το απωτερο μελλον για κατι μεγαλυτερο.

προσωπικά δεν νομίζω πως αξίζει να βάλεις τον Vertex 3 για cache, είναι ήδη σατα 3 οπότε δεν θα μπορείς να κάνεις σατα 3 raid. καλύτερα να βάλεις τα windows πάνω του και να αφίσεις το raid 0 ως έχει.

αν θες να το κανεις ντε και καλα καλύτερα να πας σε σατα 2 ssd και σατα 3 σκληρους raid.

ο ssd δεν θα έχει τίποτα μέσα. σαν να είναι level-φεύγα cache στο raid. οπότε φαντάζομαι το λειτουργικό θα μπει στο raid το ίδιο ή στο 3ο σκληρό.

Ακριβως ssd για cache

Raid 0 Samsung 1TB SpinPoint F3χ2

Και εναν Western Digital 2TB Caviar Black για αποθηκη

Βασικα γιατι επελεξες Vertex 3 60GB?

Αυτος http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24816&cat=6⊂=318&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2ειναι πολυ καλυτερος και δε νομιζω με 30€ να βγαινεις εξω απο τον προυπολογισμο σου.

Σε καθε περιπτωση γραψε αν θες ολοκληρη τη συνθεση οπως τη σκεφτεσαι και ποσα σκοπευεις να ξοδεψεις για να μπορουμε να βοηθησουμε.

ενδηκτικά (ορθρογραφία) ο Χ64 στο crystal disk μου έχει 156ΜΒ/s read και είναι σχεδόν φουλ και δεν του έχω κάνει πότε secure erase κτλ κτλ και το raid μου με τους caviar green είναι στα 95ΜΒ/s read

Καταρχην δεν ειναι θεμα χρηματων παμε για 2000+Ε για υπολογιστη :slap:

Αλλα ειμαι εδω και χρονια με εναν ταπεινο διπυρινο και εχω μεινει λιγο πισω

στην τεχνολογια βαλε γυναικα παιδια ελπιζω να καταλαβαινετε...

Αν καταλαβαινω απο την συζητηση ενας ssd 250GB & Western Digital 2TB Caviar Black

για αποθηκη θα με καλυψει εδω ερχεται το ερωτημα σε καταγραφη video (fraps)gaming

θα υπαρχει lag αν μεταφερω ολο το υλικο στον Caviar Black?

Όχι, ιδίως αν και τα 2 είναι σατα 3. αν η χρήση που το θες είναι αυτή, είσαι υπερ-καλημένος με τον vertex 3 και έναν caviar black σατα 3. και ούτε με raid να μπλέξεις ούτε τίποτα. εγώ το έκανα το raid επιδή είχα 2 σκληρούς και δεν ήθελα να έχω 3 διαφορετικά drives στο my computer και για να πω ότι έκανα raid. δεν μου χρειάζεται. αν κοιτάς μαξ επιδόσεις τότε πας για 2x ssd raid 0 κατά προτίμιση σατα 3. τo fraps μιας και το ανέφερες το έχω και δεν νιώθει τίποτα (το pc). και στο wow που είχα κάνει save ενα 3ωρο raid ( 25γιγα σε βιντεάκια) και στο deadspace 2 και στο dirt 3.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0egzteMMwNk]DeusEx HR fraps test - YouTube[/ame]

τώρα το τράβηξα. τα settings είναι όλα στο μαξ. το original βιντεάκι βγήκε 1 γιγα για τα δευτερόλεπτα αυτά. τόσο το Deus όσο και το fraps οσο και ο φάκελος που αποθηκεύει τα video είναι στους raid.

το lag στον ήχο που έχει λίγο πριν τους πυροβολισμούς είναι από το youtube. στο original δεν υπάρχει

Μια χαρα τα βλεπω ολα οσο για τον ηχο μπορει να ειναι

τα Converting Tools που εχεις η τα κανεις κατευθειαν

upload και υπαρχει θεμα.

Παντως επειδη το εχουμε ψαξει παρα πολυ μπορει να ανεβασω εναν

οδηγο που καναμε με εναν φιλο αφου πρωτα ψαξαμε ολα τα εργαλεια

για αυτη την δουλεια βρηκαμε πιστευω το καλυτερο setup.

Αν και το youtube δεν ειναι και οτι καλυτερο στην ποιοτητα εικονας...

παρε ενα παραδειγμα ποιοτητας το ιδιο video σε 2 διαφορετικα site

και να με συγχωρεσεις για τους μονολογο μου αλλα δεν ηξερα οτι εγραφε

εκεινη την ωρα :p

Κοιτα αυτο ποιοτητα και μετα δες στο youtube και πες μου own3D.tv - x3ct0R

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=q1NMR3MeoQU&feature=player_embedded]BFBC2 Maxed Out Upload test.mkv - YouTube[/ame]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.