Periklis_pap Ιούνιος 3, 2012 #82 Ιούνιος 3, 2012 Δηλαδη μπορουμε να βρουμε nxt με 70 λιρια?σου στέλνω πμ γιατί έχουμε βγει offtopic.
GoMaR Ιούνιος 3, 2012 #83 Ιούνιος 3, 2012 ρε παιδια τι του προτεινετε του παιδιου ; 13χρονων ειναι.Δε θα εχει την υπομονη να ασχοληθει με programming ουτε θα ειναι σε θεση να μαθει να προγραμματιζει αυτο το πραμα. θα το συναρμολογησει αλλα θα ειναι σα lego techinc συμφωνω πως αν επαιρνε κατι τετοιο ο racer εννοειται οτι θα το κραταγε για την παρτη του
Hydra Ιούνιος 3, 2012 #84 Ιούνιος 3, 2012 Πάρτου ένα τηλεκατευθυνόμενο να πηγαίνει να το τρέχει να το χαίρεται.Συμφωνώ με [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] .Και να το φτιάξει δεν παίζει να αρέσκεται και τόσο στο να βλέπει ένα ρομπότ να πηγαίνει πάνω κάτ στο δωμάτιο με ταχύτητα 2km/h
GoMaR Ιούνιος 3, 2012 #85 Ιούνιος 3, 2012 Πάρτου ένα τηλεκατευθυνόμενο να πηγαίνει να το τρέχει να το χαίρεται.Συμφωνώ με [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] . Και να το φτιάξει δεν παίζει να αρέσκεται και τόσο στο να βλέπει ένα ρομπότ να πηγαίνει πάνω κάτ στο δωμάτιο με ταχύτητα 2km/h με ρωτησες ; ας του παρει ενα burago λεμε ,αυτοκινητακι που και θα το στησει μονος του και θα το βλεπει σα διακοσμητικο.Το αγαπημενο του αμαξι παρτου για φτιαξιμο
Periklis_pap Ιούνιος 3, 2012 #86 Ιούνιος 3, 2012 ρε παιδια τι του προτεινετε του παιδιου ; 13χρονων ειναι.Δε θα εχει την υπομονη να ασχοληθει με programming ουτε θα ειναι σε θεση να μαθει να προγραμματιζει αυτο το πραμα. θα το συναρμολογησει αλλα θα ειναι σα lego techinc συμφωνω πως αν επαιρνε κατι τετοιο ο racer εννοειται οτι θα το κραταγε για την παρτη του Μια χαρά ηλικία είναι, τότε πήρα και εγώ το πρώτο μου και έχω βγει μια χαρά παιδί H προτεινόμενη ηλικία απο την Lego ειναι 10 and up και ο προγραμματισμός του γίνετε και με τον παρακάτω τρόπo, ο οποίος όπως βλέπεις δεν απαιτεί πτυχίο στην ρομποτική. LEGO Mindstorms NXT: A Brief Introduction & Tutorial Part 2 - YouTube edit Και να το φτιάξει δεν παίζει να αρέσκεται και τόσο στο να βλέπει ένα ρομπότ να πηγαίνει πάνω κάτ στο δωμάτιο με ταχύτητα 2km/h Αχ εσείς οι θεωρητικοί Έχει άλλη αξία να το έχεις προγραμματίσει εσύ και να κάνει βόλτες μόνο του στο δωμάτιο.
Pokemon640 Ιούνιος 3, 2012 #87 Ιούνιος 3, 2012 στο poll έβαλα υπολογιστή, αρκεί πάντα η χρήση να είναι με το σωστό τρόπο και είναι εργαλείο πλέον για το μέλλον (να μάθει να χειρίζεται)Ποδήλατο καλό μεν, αλλά μέσα στη πόλη δύσκολο. Λακκούβες, πεζοδρόμια στενά, δύσκολο να το κουνήσεις και είχα χαλάσει παλιότερα τη ζάντα.Αν βρίσκεσαι σε χωριό η μικρή πόλη παλεύεται. Μέσα στην Αθήνα ούτε καν.
csaris Ιούνιος 4, 2012 #88 Ιούνιος 4, 2012 Το κατεβασα απο το ραφι... 17 χρονια (και βαλε) εχουν περασει και δουλευει σαν να μην περασε μια μερα! 30.000δρχ. το χα παρει τοτε και οποιος το βλεπε το μινι αλλα φουλ πνευματικο που ειχε εμενε αφωνος. Για να το στησω θυμαμαι μου χε φαει καμια βδομαδα και τωρα που εχω φτασει 30 χρονων ακομα το βλεπω στο ραφι και το χαζευω καμια φορα... Εγω προτινω αφοβα ενα αντιστοιχο με ενα 100σταρικο ευρα. Uploaded with ImageShack.us
racer Ιούνιος 4, 2012 #90 Ιούνιος 4, 2012 Λεπόν. Τον είδα χθες το μικρό.. του έχουν πάει κάποια Technic και του άρεσαν, μέσα σε μια μέρα απ' ό,τι μου είπε τα τελειώνε και έκανε και mix από διάφορα technic, τι αποτέλεσμα είχε βέβαια δεν ξέρω. Οπότε του αρέσει.. Αλλά αφού ήδη έχει φτιάξει κάποια δεν έχει νόημα να του πάρω άλλο ένα. Οπότε αυτό φαίνεται ενδιαφέρον γιατί μπαίνουν στο παιχνίδι και τα μοτέρ.. [ame=http://www.amazon.co.uk/LEGO-Technic-8052-Container-Truck/dp/B003A2JBZU/ref=sr_1_21?s=kids&ie=UTF8&qid=1338818592&sr=1-21]LEGO Technic 8052 Container Truck: Amazon.co.uk: Toys & Games[/ame] σου στέλνω πμ γιατί έχουμε βγει offtopic. Κι' εδώ Arduino kit απο μένα. Κι' αυτό ενδιαφέρον.. Κάτι τέτοιο εννοείς; Arduino Starter Kit - Cana Kit COOQrobot Kit LCD Relay IR Control Photoresistor 74HC595N Thermister for Arduino | eBay Arduino MEGA 2560 Kit - LCD 128x64 Blue & IR Remote | eBay Arduino Basic Kit Inventor Kit Good For Beginners with Example Code and guide | eBay Εντάξει δεν έχει ιδέα από προγραμματισμό, είναι καλό κάτι τέτοιο για να μπει στον κόσμο του;
Pokemon640 Ιούνιος 4, 2012 #91 Ιούνιος 4, 2012 θα μπορούσε να υπήρχε 3η επιλογή στο poll, "άλλο; τι; " ώστε αν υπάρχει καλύτερη πρόταση να μπορεί να αποτυπωθεί :yes4:
Dr.Paneas Ιούνιος 4, 2012 #92 Ιούνιος 4, 2012 Έχει να κάνει με το τι του αρέσει. Δώσε του τα ερεθίσματα, και αυτός θα βρει που έχει κλίση. Το Arduino δεν είναι για να μπει στον κόσμο του προγραμματισμού, αλλά στον μαγικό κόσμο των ραδιοτεχνιτών. Εύχομαι να μου είχαν κάνει τέτοιο δώρο όταν ήμουν στην ηλικία του.Επίσης, ένα ακόμα καλό δώρο, που του τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον θα ήταν το βιβλίο Hacking Exposed (υπάρχει μεταφρασμένο στα ελληνικά). Άλλα βιβλία που μου έρχονται στο μυαλό είναι κάποιο βιβλίο προγραμματισμού σε Android/iPhone ή Python.Γενικά άμα θέλει να ασχοληθεί με πληροφορική, καλό θα ήταν να αρχίσει σιγά σιγά... πριν το καταλάβεις θα γίνει 14, 15 και σε 2 χρόνια θα δίνει Πανελλαδικές.
racer Ιούνιος 4, 2012 #93 Ιούνιος 4, 2012 Έχεις να προτείνεις κάποιο κιτάκι Arduino, εκτός αυτών που έδωσα; Μάλλον σε κάτι τέτοιο θα πάω.
SirDiman Ιούνιος 4, 2012 #94 Ιούνιος 4, 2012 Ωραιο το arduino (το uno ) αλλα δεν θα το πρότεινα καθως χρειάζεσαι και λιγες γνωσης ηλεκτρονικής και φυσικά προγραμματισμού (αποκτούνται μεν αλλα ποιος θα τον βοηθησει?).Καλυτερα δες αλλη λυση.Καλύτερα να διαβάσει python απο κανα βιβλιο τουλαχιστον να μαθει τις αρχες του(διαδικασιακου) προγραμματισμου πχ και αν του αρεσει να προχωρήσει μονος του.
papajim Ιούνιος 4, 2012 #95 Ιούνιος 4, 2012 Παιδιά μη τρελαθούμε. Σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να μάθεις προγραμματισμό από ένα βιβλίο, αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα (εδώ εγώ έχω βιβλία προγραμματισμού και τα ανοίγω μόνο για αναφορά, ούτε καν να τα διαβάσω σαν ιστοριούλα). Το πιο πιθανό είναι να ανοίξει το παιδί το βιβλίο να πει α τι ωραία και να μείνει μετά στο ράφι για 2-3+ χρόνια. Η εκμάθηση μιας γλώσσας σε αυτή την ηλικία πρέπει να γίνει μέσα από παιχνίδι. Πρέπει να υπάρχει δηλαδή κάποιος που θα αφιερώσει ώρα στο παιδί για να ασχολούνται με αυτό. Πρέπει να του δείχνει απλά προβληματάκια, να τα λύνουν μαζί με χαρτί και μολύβι και ύστερα να τα αποτυπώνουν σε κώδικα, με εξήγηση στην πορεία του τι κάνει τι. Επίσης ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι πιο διασκεδαστικό απ' το να βλέπεις κάτι να τρέχει στο χώρο (ή να κάνει οτιδήποτε) κι όχι απλώς να τυπώνει μερικά σωστά αποτελέσματα. Κάποιες στιγμές το δεύτερο καταντάει βαρετό... Όσον αφορά το arduino. Αν υπάρχει κάποιος να του δείξει τα βασικά και να κάνουνε μερικά μικρά projects μαζί είναι καλή ιδέα για να μάθει και να συνεχίσει μόνος του, γιατί από τη στιγμή που δεν έχει μεγάλη επαφή με τον προγραμματισμό και τα ηλεκτρονικά ίσως να του φανεί δυσνόητο είτε λογικά είτε λειτουργικά. Αλλιώς, το πιο πιθανό είναι να κάνει μια προσπάθεια να γράψει μόνος του κώδικα (κι όχι να κάνει copy paste) να αποτύχει και να το βάλει στην άκρη. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το ξαναπιάσει αλλά μάλλον θα έχει περάσει αρκετός καιρός κι αφού έχει μάθει κάποια πράγματα στον προγραμματισμό. Αν υπάρχει κάποιος να του δείξει τότε ΝΑΙ στο Arduino είναι κάτι με αρκετές δυνατότητες. Αν πάλι όχι άποψή μου ή κάτι σε Lego ή κάτι σε κατασκευή, τα οποία έχουν ήδη προταθεί. Από την άλλη αν ο μικρός γουστάρει να ασχοληθεί με προγραμματισμό στο μέλλον, κάνε του δώρο μερικά μαθήματα για να μπει στη λογική και να μπορεί μετά να μαθαίνει μόνος τους αν του αρέσει. PS. Επίσης να πω ότι δεν έχω κάποια εμπειρία με διδασκαλεία παιδιών πάνω σε προγραμματισμό, απλά είπα τη γνώμη μου.
Dr.Paneas Ιούνιος 4, 2012 #96 Ιούνιος 4, 2012 Μία ακόμα επιλογή είναι να μάθει κάποιο cms, wordress, drupal, joomla, phpbb και να μάθει PHP ώστε να φτιάξει το δικό του website, για να μπει σιγα σιγα στον χώρο.
Hydra Ιούνιος 4, 2012 #97 Ιούνιος 4, 2012 Μια χαρά ηλικία είναι, τότε πήρα και εγώ το πρώτο μου και έχω βγει μια χαρά παιδί H προτεινόμενη ηλικία απο την Lego ειναι 10 and up και ο προγραμματισμός του γίνετε και με τον παρακάτω τρόπo, ο οποίος όπως βλέπεις δεν απαιτεί πτυχίο στην ρομποτική. LEGO Mindstorms NXT: A Brief Introduction & Tutorial Part 2 - YouTube edit Αχ εσείς οι θεωρητικοί Έχει άλλη αξία να το έχεις προγραμματίσει εσύ και να κάνει βόλτες μόνο του στο δωμάτιο. Ρε το ξέρω!! Το καλύτερο κομμάτι είναι η ικανοποίηση όταν θα το δεις να λειτουργεί χάρη στη δική σου δουλειά Ένα μικρό παιδί όμως έχει την ίδια υπομονή. Και δε θέλει να παίξει περισσότερο απ' ότι να κουραστεί; Μην με λες θεωρητικό, πανάθεμά σε. Το 'χω πει και δέκα φορές δε μου αρέσει. :tongue:
gokuthelegend Ιούνιος 5, 2012 #98 Ιούνιος 5, 2012 Δεν διάβασα όλες τις σελίδες οπότε δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί, εγώ το λέω πάντως. Αν σε απασχολούν οι ώρες που θα κάθεται το παιδί στον υπολογιστή, μπορείς να κάνεις το εξής, να πεις στους γονείς του να παίρνουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και να του τα δίνουν μόνο συγκεκριμένες ώρες. Τώρα όσον αφορά το που θα μπαίνει, μπορείς να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα parental control το οποίο μπλοκάρει ακατάλληλες σελίδες (όχι μόνο χχχ αλλά και γενικού περιεχομένου, πχ βία κλπ) και επιπλέον σου δίνει την δυνατότητα να εισάγεις και συγκεκριμένες σελίδες στις οποίες δεν θες να μπαίνει.
xkabamarux Ιούνιος 6, 2012 #99 Ιούνιος 6, 2012 Εαν δεν μενει μονιμα σε καποιο μεγαλο αστικο κεντρο θεωρω οτι το ποδηλατο ειναι πιο καλη επιλογη εναντι του υπολογιστη.Εαν μενει σε μεγαλο αστικο κεντρο ειναι και λιγο επικινδυνο να κανει ποδηλατο λογω ατυχηματων - εγκληματικοτητας κτπλ.
Hydra Ιούνιος 8, 2012 #100 Ιούνιος 8, 2012 Παιδιά σε τέτοιας φύσεως θέματα διαβάζετε πρώτα παραπίσω να δείτε τί έγινε. Λέτε να μην πήρε ο δημιουργός του θέματος pc ή ποδήλατο στον 11χρονο ανιψιό 1 χρόνο μετά και ακόμη το σκέφτεται;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.